Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 16:40:08  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir Teori (Kehanet)  (Okunma Sayısı 443 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ölümperisi
Şeker
**

AŞK ÇIPLAK AYAKLA ATEŞE GİRMEKTİR

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 27, 2006, 17:17:36 »

Kehanet… Dumbledore kehanetten haberi olunca nasıl önlemler aldı acaba? İlk gözüme çarpan, Dumbledore daha en baştan kehanetin doğruluğuna inanmış sanki. Voldemort’un Arnavutluk’ta saklandığını bilmesine rağmen Bertha Jorkins’in aynı bölgede kaçırılıp öldürülmesi, daha sonra Voldemort’un babasına ait olan evde rahatça Frank Bryce cinayetini işleyebilmesi bunu gösteriyor. Kitabın ortalarına doğru Crouch ortadan kaybolmasına rağmen Dumbledore’un aklına gelmiyor O’nun evinde arama yaptırmak, ki kendisi Büyüceşüra’nın başkanı. Yani Dumbledore kehanetin yüzde yüz gerçekleşeceğine inanmış, ve alacağı hiçbir önlemin bunu durduramayacağını düşünüyor. Voldemort, ders yılı sonunda geri gelecek, bu kesin.

Tahminen bazı sağlam dostlarını alarma geçirmiş olabilir, ve kimseye hissettirmeden bazı eski Ölüm Yiyenler’i takibe aldırmış da olabilir. Ama kesin olan bir şey var: Üçbüyücü Turnuvası. Dumledore’un en çok önem verdiği unsurlardan biri olan birlikteliğe gelecekteki savaşta çok ihtiyacı olacak. O da Avrupa’nın en köklü üç büyücülük okulunu bir araya getirmekte buluyor çareyi. Madam Maxime ve Fleur DeLecour yanına çekmeyi başardığı aşikar, ki Maxime devlerin arasında, Fleur de Gringotts’taki yeni göreviyle son derece faydalı çalışmalar yapabilecek konumdalar. Evet, Üçbüyücü Turnuvası’nın tam da Voldemort’un yeniden yükselişinin gerçekleştiği sene yapılmış olması hiç de rastlantı değil.

Ama Dumbledore’un planı tam da istediği gibi gitmiyor maalesef. Voldemort’un da turnuvadan haberi oluyor. Ve O’nun da turnuva ile ilgili planları var. Ancak Harry’nin adının Ateş Kadehi’nden çıkması ile anlaşılıyor ki; Üç Büyücü Turnuvası’nın oyuncuları Harry, Fleur, Cedric ve Krum değil; Dumbledore ve Voldemort.

Kadeh’ten Harry’nin adının çıkmasının Dumbledore’u telaşlandırması doğal: Sonuçta Harry Voldemort’u öldürecek olan silah ve Harry’nin seviyesinin çok üstündeki bu yarışmada, içeride adamı olduğu artık anlaşılan Voldemort çok rahat öldürebilir Harry’yi. Ama ne Dumbledore, ne Sirius ve ne de Altın Üçlü Voldemort’un planını gerçekleşmesinden önce anlayamıyorlar. Voldemort’un istediği Harry’nin ölmesi değil, tam aksine O’nun turnuvayı kazanması. Ve Küçük Crouch’a da bu yöndeki emirlerini veriyor.

Bu arada olayın çok daha enteresan bir yüzü daha var: Lucius Malfoy. Dikkatli gözlerden kaçmayan bir olay; Malfoy’un politik arenadaki ilerleyişinde bu kitapta vites büyüttüğüdür. Hastaneye yaptığı cömert bağıştan tutun, Gelecek Postası’ndaki bağlantılarını güçlendirmeye kadar pek çok hamle yapıyor Malfoy. Ve Umbridge’i muhtemelen bu dönemde saflarına katıyor. Harry’yi Sihir Dünyası’nın gözünde dengesiz biri olarak göstermesi ise en büyük başarısı bu dönemde.

Peki Lucius’un bu telaşı neden? Çok basit: Kolundaki işaretin gün geçtikçe daha da güçlendiğinin farkında. Voldemort geri dönüyor. Ve Lucius, efendisi için kullanışlı olmak zorunda. Çünkü açık açık ihanet etti yıllar önce, ve Voldemort’un O’nu öldürmemesi için vazgeçilmez bir konumda olması gerekiyor Lucius’un. Artık sessiz ve derinden ilerlemek için vakti yok Malfoy’un. Parasıyla ve politik gücüyle bir numara olmalı ki, Voldemort’un O’na ihtiyacı olsun. Bu amaç kafasında, saldırıyor da saldırıyor Sarışın Sihirbaz.

Bu arada diğer bir enteresan karakter de Ludo Bagman. Ludo’yu çok çabuk affettiğimizi düşünüyorum ben. Bir defa o kadar çok paraya neden ihtiyacı var Ludo’nun? Ayrıca Harry’nin turnuvayı kazanması yolundaki isteğinin Voldemort’un istekleriyle paralel olması rastlantı mı? Ve hepsinden önemlisi, Quiditch Dünya Kupası’nda tam da Karanlık İşaret’in gökyüzüne gönderildiği yerde ortaya çıkmasına ne demeli?

Daha da ilginçleşiyor olay. Bertha Jorkins, Ludo’nun departmanında çalışan bir büyücü. Ve Üçbüyücü Turnuvası hakkında bilgisi olmasının dışında Küçük Crouch’un hala hayatta olduğunu bilen bir büyücü aynı zamanda. Dünyadaki binlerce büyücü içinde kaybola kaybola Bertha Jorkins’in kaybolması, ve O’nun da dünyada kaybolunabilecek bir sürü yer varken kaybola kaybola Arnavutluk’ta kaybolması tesadüf olamayacak kadar şüpheli.

Bu konudaki şüphelerimi haklı çıkaracak bir nokta daha var. Dördüncü kitap, Harry’nin rüyasında Voldemort’un Frank Bryce’ı öldürmesini görmesiyle başlıyor. Bu noktada Voldemort henüz Küçük Crouch ile temasa geçmiş değil. Burada Kılkuyruk ile Voldemort arasında geçen konuşmadan şunları anlıyoruz:

1. Kılkuyruk, Nagini’nin kanını da içeren bir iksir ile Voldemort’a yetersiz de olsa katı bir hal kazandırmış.
2. Voldemort, asa kullanabiliyor.
3. Eğer Voldemort izin verirse Kılkuyruk Harry Potter dışında başa bir büyücüyü kaçırmak niyetinde. Böylece Voldemort’un vücuduna kavuşması için bir yıla yakın beklemesi gerekmeyecek.
4. Demek ki bu iksir için gereken maddeler Voldemort’un elinde mevcut.
5. Bundan günler sonra Crouch ve Voldemort temasa geçiyorlar ve Crouch ve Pettigrew beraber Moody’yi kaçırıyorlar. Ve Crouch Moody’nin yerine geçiyor.

Yani henüz Crouch Moody’nin yerine geçmeden önce Kılkuyruk ve Voldemort, son derece karışık üç farklı iksiri karıştırabilecek maddelere sahipler. Kılkuyruk’u bütün dünya ölü olarak bildiğine göre bunca maddeyi kim satın almış olabilir? Bu maddeler muhtemelen son derece pahalı olmalı, o zaman bunun için gereken parayı nereden buldular?

Ve Ludo Bagman… Ateş Kadehi’nde attığı BÜTÜN adımlar, Voldemort’un amaçlarına hizmet ediyor. Voldemort Harry’nin turnuvayı kazanmasını istiyor, Ludo da öyle. Voldemort büyücülerle Gringotts Bankası çalışanlarının arasının bozulmasını istiyor, ve bunu Ludo başarıyor. Ludo, Bertha Jorkins’i bulmak için kılını bile kıpırdatmıyor, bu da Voldemort’un işine gelen bir tutum. Hepsinin üstüne bir de Ludo’nun Karanlık İşaret’in havayı gönderildiği anda civarda bulunmasını ve Ludo’nun elemanının Voldemort’un yaşadığı yerde ortadan kaybolması’nı ekleyin, durum hi de iç açıcı görünmeyecektir.

Tabi Voldemort’un vücudunu kaybetmeden önce bu türden maddeleri gizli bir yerde depolamış olması da mümkün. Ancak madem vücuduna kavuşmak için bu türden bir yolun varlığından haberdardı, neden bu yola Quirrell’in vücudunu ele geçirdiği zaman başvurmadı? Bana kalırsa Voldemort’un Ateş Kadehi’nde hayata dönmek için bulduğu yol yeni bir buluştu. Emrinde Quirrell varken Dumbledore’un görüş alanına girmeden herhangi bir düşmanını kaçırabilir ve vücuduna kavuşabilirdi ama bunu hiç denemedi.

Bu konudaki komplo teorimi daha sonraki yazılarımdan birinde yazacağım. Ancak benim inancım; Ludo’nun en başından beri işin içinde olduğudur.

Konumuza geri dönersek; Hogwarts’ta da enteresan olayların meydana gelmeye devam ettiğini göreceğiz. Bunlardan bir tanesi, Voldemort güçlendikçe Harry ile arasındaki zihinsel bağın da güçlenmesi. Daha önce sadece Voldemort yakındayken karıncalanan Harry’nin yara izi, artık olayları Voldemort’un gözünden görmesini sağlamaya başlıyor. Bu, özellikle Anka Yoldaşlığı’ndaki olaylar da göz önüne alındığında endişe verici. Çünkü Voldemort’un gücünün doruğa ulaştığı (vücudunu geri aldığı) geceden sonra, olaylar daha da vahimleşiyor ve artık Harry olayları Voldemort’un gözünden görmekle kalmayıp, olayları sanki Voldemort’muşçasına yaşamaya başlıyor. O sırada Voldemort hakkındaki tek istihbarat kaynağı Harry’nin zihni olduğundan Dumbledore O’na bu evrede zihnifend dersleri aldırmıyor, ancak daha sonra bu ihmal çok pahalıya patlıyor.

Sonuçta Voldemort ile Dumbledore arasındaki satranç oyununda Voldemort açık bir şekilde galip geliyor. Bir Ölüm Yiyen’ini Dumbledore’un yanına ajan olarak sokmayı başarıyor, ve Dumbledore bir sene boyunca hiçbir şeyden şüphelenmiyor. Ayrıca harika bir şaşırtmaca da yapıyor Voldemort: Dumbledore’u Harry’nin turnuva sırasında öldürüleceğine inandırıyor, ve O’nun turnuva sonrasına değil de turnuvanın kendisine konsantre olmasını sağlıyor. Artık şartlar Crouch’un kupayı bir Anahtar’a çevirmesi için son derece uygun. Ve Voldemort geri dönünce ilk iş eski çetesini yanına çağırıyor…

Çetesinin büyük bir kısmının Malfoy’un emrinde olduğunu gören Voldemort’un fazla üzüldüğünü zannetmiyorum. Sonuçta Malfoy’un yıllar önceki ihaneti olmasa, bu insanların büyük çoğunluğu Azkaban’a düşecekti. Oysa şimdi Malfoy ve Macnair gibi Bakanlık içinden casusluk yapabilecek pek çok adamı var. Ama Lucius’u da fazla rahat bırakmıyor Voldemort. O’na grubunun gerçek liderinin kim olduğunu herkesin gözleri önünde Avery’ye işkence yaparak kanıtlıyor: “Ben varken senin paran geçmez buralarda, Lucius.” Lucius’un başı belada. Her ne kadar o anda cezalandırılmaktan faydalı olduğu için kurtulduysa da, Voldemort unutkan bir lider değil. Lucius hayatta kalmak istiyorsa her daim kullanışlı olmaya devam etmeli. Çünkü Voldemort, O’na ihtiyacı olduğunu hissettiği sürece hayatta kalabilir Malfoy. İşte hem Ateş Kadehi’nde, hem de Anka Yoldaşlığı’nda Fudge’a yakın olabilmek için etrafa para saçmasının sebebi bu. Merak ediyorum, acaba Lucius’un serveti O’nu daha ne kadar idare edebilecekti? Sonuçta sayılı para bir gün biter. Bu konuya önümüzdeki yazılardan birinde tekrar değineceğim. Ancak şu kadarını söylemeliyim: Eğer Lucius’un serveti gerçekten tükenmek üzereyse bu Voldemort’un işine gelir. Hiçbir serveti kalmayan Lucius, artık tamamen Voldemort’a muhtaç kalacaktır. Lucius’un politik gücünün ana nedeni serveti olduğundan, bu servetinin tükenmesi demek, O’na istediği politik gücü sadece Voldemort’un sağlayabileceği anlamına da gelecektir ki, Voldemort bir kez daha vücudunu kaybederse Lucius’un O’nu geri getirmekten başka çaresi kalmayacaktır.

Sonuçta Voldemort, kaybettiği 13 senenin ödemesini isteyince, Ölüm Yiyenler’in itaat etmekten başka çaresi kalmıyor. Voldemort artık hata affetmeyeceğini açıça ifade ediyor.

Bu arada dikkatimi çeken bir husus var: Snape, Voldemort Kılkuyruk’un karanlık işaretine dokunduğunda mesajı almış olmalı… Yani Harry’nin yerini biliyor. O zaman neden Dumbledore’a söylemiyor bunu? Eğer söylemiş olsa Dumbledore’un Voldemort’u öldürebilecek tek kişi olan Harry’nin yardımına koşmaması mümkün değil. Acaba Crouch bir şekilde bunun önüne geçmiş olabilir mi? Ah şu Snape… her zaman kafamı karıştırıyor.

Sonuçta Voldemort Ölüm Yiyenler’ine artistlik yapmak uğruna Harry ile düello ediyor ve O’nun kaçmasına sebep oluyor. Bu noktadan sonra Crouch tarafından esir ediliyor ve sonrasında Dumbledore tarafından kurtarılıp tekrar sorgulanılıyor. Ve okul revirinde istirahata çekiliyor.

Ve beklenmedik bir olay gerçekleşiyor: Fudge, Barty Crouch’un ruhunun emilmesine sebep oluyor. Artık Voldemort’un dönüşünü ispatlamak çok zorlaşıyor.

Ben, Dumbledore gibi insan karakterinden çok iyi anlayan birinin Fudge ile yaptığı görüşmeyi incelediğimde tek bir sonuca varıyorum: Dumbledore, Fudge’ı Voldemort’un dönüşüne ikna etmek niyetinde değildi hiçbir zaman. Ya da en azından Crouch gibi bir tanığı kaybettikten sonra bunun mümkün olamayacağını biliyordu.

Düşünsenize bir: Eğer Dumbledore, gerçekten Fudge’ı Voldemort’un dönüşüne ikna etmek istese O’nunla herkesin önünde mi konuşurdu? Ama tam aksine, Dumbledore Fudge’a, Büyü Bakanı Fudge’a, on beş yaşındaki öğrencilerin gözü önünde devlere elçi göndermesini ve Ruh Emiciler’i kovmasını EMREDEREK sadece Fudge’ın düşmanlığını kazanabilirdi. Ve bunu da becerdi. Peki Dumbledore gibi bir Zihnifendar, Fudge’ın bu türden bir azarlanmaya ne gibi bir tepki vereceğini tahmin edemiyor muydu? Buna inanmakta zorluk çekiyorum.

Bana kalırsa Dumbledore, daha Voldemort’un geri geldiğini ilk öğrendiği anda bu işin Fudge ile yürümeyeceğine karar vermişti. Fudge, Malfoy ile arkadaşlığından ötürü yarardan çok zarar sağlardı. Fudge, kesinlikle kriz sırasında güvenilecek birisi değil. Ayrıca Dumledore, Harry Hogwarts’a başladığı yıldaki politik gücüne sahip olmadığının da farkındaydı. Bu durumda Voldemort’un geri döndüğünü Fudge’ın YÜZÜNE VURACAK, böylece O’nu kendi aleyhine çevirecekti. Bu yüzden kaybedeceği resmi unvanlarının önemi yoktu. Bu unvanları kaybetmesinin nedeni Voldemort’un geri geldiğini söylemesi olduğuna göre, ve Voldemort da gerçekten geri geldiğine göre, ve bunun eninde sonunda ispatlanacağına göre unvanlarını zaten geri alacaktı. Bu durumda harcanacak olan Fudge ve yandaşlarıydı. Nitekim öyle de oldu. Voldemort’un geri geldiği ispatlandığı anda Dumbledore hem unvanlarını, hem de itibarını kat kat fazlasıyla geri aldı. Makamından olan ise Fudge oldu. Yani Dumbledore, Fudge’a kendini asması için yeteri kadar ipi verdi, Fudge’a da ipin içine başını uzatmaktan başka bir çare bırakmadı.

Sırada Anka Yoldaşlığı ve Melez Prens’e Dumbledore ve Harry’nin gözünden bakacağımız iki yazı daha kaldı. Daha sonra Lucius Malfoy ve Ludo Bagman ile ilgili yazıları da yazdıktan sonra tekrar Karakter Analizleri’ne geri döneceğim, ve bu konudaki yazılarıma da Remus Lupin ile başlayacağım.

« Son Düzenleme: Eylül 26, 2007, 23:44:49 Gönderen: Luthien » Logged

LUNA LOWEGOOD: SEN HARRY POTTER'SIN
HARRY: BİLİYORUM
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Bir Teori (Kehanet)
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 16:40:08 »

cezza__dan R.
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2006, 20:22:58 »

çook müthiş olmuş
nerden bulup düşünüp yazıyosun yaa
war ya seni can'ı gönülden tebrik ediyorum 

ama kafamı karıştıran şey ludo bagman
ben onu bööle hiç düşünmemiştim neden bööle düşündün
ama tabi voldemort un parayı nerden bulması....
tabi haklısın
yani ellerine sağlık ne diyim ellerin dert görmesin
müthiş bi yazı olmuş saol
diğer yazacaklarını da dört gözle bekliyorum
imrendim sana wallahi  Dil Çıkaran

tekrar tebrikler we tekrar çooook saol    Gülümseyen

Snape: Sana sözsüz büyülerle çalıştığımızı söylediğimi hatırlıyor musun potter?
Harry: Evet
Snape: Evet 'efendim'
Harry: Bana efendim demenize gerek yok profesör
DAN FUN CLUB
TÜRKÜZ DOĞRUYUZ ANTİ-EMMACIYIZ
LOTUR FAN CLUB
KARAYİP FAN CLUB
WEASLEY İKİZLERİ FAN CLUP=)
Mls hp
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2006, 22:42:35 »

hmm..evet ya bende ludo bagman konusnda pek emin diilim yani jkr davada onun suçluluğu çok fazla kurcalamadan affedilmesini va daha sonra da harry nin bu konu üzerinde durmamasını sağlamış.ama 7.kitapta ludo bagman ile ilgili beklenmedik bişile karşılaşma ihtimali çok yüksek bence

~
Cause I Can't Wait To Fall İn Love With You
You Can't Wait To Fall İn Love With Me
This Just Can't Be Summer Love, You'll See
This Just Can't Be Summer Love
L-O-V-E
halfbloodprincess
Kakao

donot_panic@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2006, 19:14:06 »

çok ii yazmışsın bravo...ellerine sağlık

çapulcular fan club
sirius fan club
mor ve ötesi fan club
ölümperisi
Şeker
**

AŞK ÇIPLAK AYAKLA ATEŞE GİRMEKTİR

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2006, 14:03:00 »

aslında Ludo ile ilgili teori benim değildi istek üzerine teorime koydum bence ii birisi okul başladığı için ara verdim çünkü bu sene öss ye girecem ama benim hazır teorilerim war eğer kendimsite açmayı başarabilirsem onları orda hizmetinize sunacam ve daha bir kaç püf noktalar

LUNA LOWEGOOD: SEN HARRY POTTER'SIN
HARRY: BİLİYORUM
gulenay
SitesKopikPisKopat =)
Krema

sessiz_sunflower@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2007, 22:59:56 »

Acayip Acayip Acayip Acayip Acayip yaa nası bi duygu bukadar ayrıntı yakaLamak

"Hogwars'ı terk etmeyecek.. yanındakiLer ona sadık oLduğu sürece kaLıcak.. "  [Dumbledore'un Ordusu] =)
      ------------------------------------------------------------------    
"No need to tell me Sir .. Profesor.."  XD

Uyuyan Ejderhayi Asla Gıdıklama (Never Tickle A Sleeping Dragon) XD XD

Sarılan —(••÷[ E=mc² (Bilim) Fan Club ]÷••)— Sarılan
 Sarılan —(••Y@p_PÂyLÂ$••)— Sarılan

thanx _geçici_ Sarılan
mert gökduman
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2007, 15:17:41 »

bence ludo bir sahtekar olabilir
Anka_wermisol
Şeker
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2007, 20:45:29 »

çook müthiş olmuş
nerden bulup düşünüp yazıyosun yaa
war ya seni can'ı gönülden tebrik ediyorum 

ama kafamı karıştıran şey ludo bagman
ben onu bööle hiç düşünmemiştim neden bööle düşündün
ama tabi voldemort un parayı nerden bulması....
tabi haklısın
yani ellerine sağlık ne diyim ellerin dert görmesin
müthiş bi yazı olmuş saol
diğer yazacaklarını da dört gözle bekliyorum
imrendim sana wallahi  Dil Çıkaran

tekrar tebrikler we tekrar çooook saol    Gülümseyen
tam ağzımdan aldın:P=P

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: