Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 07, 2008, 21:00:41  

Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Harry Potter Çılgınlığı  (Okunma Sayısı 1696 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hermi
~gкѕυ~
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata

yaşasın hpc!!! =)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 22, 2007, 21:17:03 »

Ayy mal herif Kızgın (çok özür dilerim ama tutamadım kendimi,gerçi bu adam çok daha fazlasını hakediyo ) Bu adamın tek amacı HP üzerinden para kazanmak. Hiç mi fantastik dünya diye birşey duymamış bu insanlar,herşey gerçek hayatla birebir örtüşmek zorunda değilki!!! Çıldırtır bunlar insanı

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Harry Potter Çılgınlığı
« Eklendi: Ekim 07, 2008, 21:00:41 »

hermion-E-mma
Süt
*

HaTa YaPmAyAn İnSaN hİçBiRşEy YaPmIyOr DeMeKtİr

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #31 : Kasım 24, 2007, 20:10:32 »

Bu adam da J.K Rowling'in sırtından para kazananlardan biri işte Harry Potter olmasaydı neyi eleştirecekti acaba?
Sırf para kazanmak için yazılmış saçma saçma şeyler...
JameSirius
Ice Queen
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Kasım 29, 2007, 19:08:05 »

ben bunu seneler önce duymuştm we adama küfür dolu bi mail atmıştım Sırıtan elbette ki cwp gelmedi Kahkaha ama bana mailini werirmisin falan demeyin çünkü anımsamıorm Sırıtan
Vay anasını .. Sırıtan  Ne güzel yaa .. Ellerin dert görmesin ablacım  Alkış .. (kötü örnek,pardon  Terleyen) Hoppala .. Buda nesi şimdi  <.< .. Ben onu bi çıldırtırım görür o 'Harry Potter Çılgınlığını'  Alla Alla .. Embesile bak yaa(çok özür dilerim kendimi toparlayamıorum..!! Terleyen ) .. Hayır yani adam burada sataşacak bir sürü şey bulmuş tamam ama adam asıl Rowling'in zekasına kurgusuna dil uzatıyor bence haksız mıyım Ne? Ayıp yani  Kızgın Bir emek var burada herşeyden önce .. Doktormuş .. Pöööhh .. Soralım bakalım beyefendi niye prof falan olamamış .. Belki de şuncacık beyniyle yaptığı saçma sapan sataşmalar yüzündendir ha ?? <.<
Ayy mal herif Kızgın (çok özür dilerim ama tutamadım kendimi,gerçi bu adam çok daha fazlasını hakediyo ) Bu adamın tek amacı HP üzerinden para kazanmak. Hiç mi fantastik dünya diye birşey duymamış bu insanlar,herşey gerçek hayatla birebir örtüşmek zorunda değilki!!! Çıldırtır bunlar insanı
Benim çok sevdiğim bir laf vardır hermicim .. Malla mal olunmaz .. (Allaaah kesin uyarı gelecek bana çok kaşındım .. Terleyen)
Özürlerimi sunarım ..  Terleyen
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2007, 19:14:16 Gönderen: JameSirius » Logged
eamusty
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Aralık 10, 2007, 15:44:27 »

Yha harry potter gibi bir kitap var mı?valla bütün kitaplarını en az 3 kere okudu okudukça okuyası geliyo.süper bir kitap.HIH ayrıca kim ne derse desin önemli olan insanın kendi düşünceesi.onun içinde ben asla harry hakkında yanılmam.kim ne derse desin.sizde kafaya takmayın sallayın gitsin... Hede Hödö
_1988_
Süt
*

askisi_888@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Aralık 15, 2007, 15:54:07 »

o adama ne ya sonuçta bıs okuoruz bnce de cok alakasız bısıler yasmışlar delırdım sakın almayın bnce de Gülümseyen
rowena rawenclaw
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ocak 06, 2008, 19:47:51 »

benim hp düşmanı bir arkadaşım var. o bana bu kitabı vercekmiş okumam için. nasıl bi saçmalıkmış die okuyacağım. heralde bitirdikten sonra yazan adama lanet okurum

İrUzY
~ kronik çatlak.. :D
UU Seherbazları
Demleme Çay

HBP 17 temmuz 2009 da gercekten inanamiyorum...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ocak 16, 2008, 22:33:52 »

yaaaa gıcıııkkkkkkkkkkkkkk adam Kızgın Kızgın o anlamadı die kötü dio eminim bi okusa anlayabilse bu cafeye yazıp özür bile dilerdee Kahkaha ozaman dicezkii geçti borun pazarı...... Şeytani

rowena rawenclaw
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ocak 18, 2008, 21:48:29 »

kitabı bitirdim. iğrenç ötesiydi. lily'nin harry için hayatını feda etmesini bile satanistlikle bağdaştırmış. bir annenin evladı için hayatını feda etmesinde ne gibi bir satanistlik olabilir ki Ne?

ama güzel bir haberim var: bu kitabı bana veren arkadaşımı hpci yaptım. şu anda sırlar odasında ve teneffüslerde bile okuyor Sırıtan hp düşmanı öğretmenlerle tartışıyor Kahkaha bütün okul şok geçirdi o hp'ye başlayınca XD

ewwruu
Şeker
**

MaRßl€d

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ocak 18, 2008, 22:00:16 »

hp dünyasına yeni birini daha kattıysan ne güzeel
okumadıım bu kitabi ama bi ara arkadaslarla baya dalga gecmiştiik fotografı flnda war earkadasın elinde kitap piskopat piskopat bakıoo
derhavril
Cliff...
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ocak 18, 2008, 22:39:32 »

psikopatın alasıymış(boşuna doktor olmuş bence bu beyinle bir yere gelemez,saçma sapan alakasız,zıt şeyleri bağdaştırıp saplantı haline getirmiş bir de "doktor" deniyo yani buna) adam yanii  Kızgın

takmayayım diyorum takmayayım diyorum ama insan bir dereceye kadar katlanabiliyor be   Hede Hödö
« Son Düzenleme: Haziran 15, 2008, 13:21:51 Gönderen: derhavril » Logged

Susmalısın ! İçinde korkunç kötü şeyler olurken yüzün her zamanki gibi doğal olmalı! Gülümsemelisin hatta...

esn
filalayka
Sıcak Çikolata

derler ki bir yerden sonra acımaz daha fazla...

esraesra69@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ocak 19, 2008, 10:05:32 »

arkadaşlar doğal olarak sinirleniyorsunuz ama şunu da belirtmek istedim hoşgörülü olmanıza sığınarak  Terleyen  dünyada hp fanı kadar hp ye düşman olan bir o kadar insan daha var ve bu insanlar sadece kitaplara filmlere değil aynı zamanda  hp fanı olan herkese karşıda nefret besliyorlar Kızgın

evet bunun temelinde ticari bir çıkar var ama ne derek diyelim adam kitabını sattırmayı ve adını duyurmayı başardı <.<  biz hp fanları ne kadar kızarsak hp ya düşman olanlarda onu o kadar göklere çıkarıyorlar Kararsız

aslında kusura bakmayın ama kendini duyurmak için zekice bir fikir ama hp gibi dünyaya mal olmuş bir seriyi kullanmak da ayrıcana rezillik tabi Kızgın  kınıyorum sadece <.<

caerid lock
caelo //Lady Lock//
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Ocak 19, 2008, 10:12:36 »

Yüzüklerin efendisinde orkları Türklerle bağdaştırıp eleştiri düzeyinin içine eden zihniyet HP kitaplarını alıp böyle güzelce kendilerine oyuncak da eder.Adamların hayal gücü sıfır yeni baştan bir seri yazalım diyeceklerine var olan seriyi karalayalım düşüncesindeler...Belki kendi çaplarında haklı tarafları vardır ama uyuşturucu vs tarzı şeyler geçiyorsa bu düşüncelerine hiç katılmıyorum!

Alıp okumakta fayda var merak ettim detayları....
« Son Düzenleme: Ocak 19, 2008, 10:13:57 Gönderen: caerid lock » Logged

Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Ocak 19, 2008, 10:58:13 »

Bu yazıyı okuduğuma eminim; ama nedense yorum yazmamışım. Ziyanı yok, şimdi yazarım. Ama bu adama beyinsiz demekten biraz öteye gideceğim.

Öncelikle yazara ,kaale alıp bütün kitapları okuduğu, üstüne üstlük bir de Harry Potter' ın reklamını yapıp Rowling' e fazladan para kazandırdığı için teşekkür ederim. Ama Harry Potter' ın kör okuyucuları olduğunu görmek beni üzmedi değil. Adam bazı yerlerde haklı ve çoğunuzun buna şiddetle karşı çıkmasına şaşırdım doğrusu, sembolik anlatımlar. Evet Harry Potter' da simgeler vardır ve Rowling' in bu simgelerle ikinci bir hikaye anlatmakta ve yaşadığımız boyutun (3+1) değer yargılarını, düşünce sistemini, tarihteki olay ve olguları, eleştirdiğini veya yerdiğini anlamak zor bir iş değildir. Ayrıca yazar kesinlikle objektif değildir, çünkü kitabı karalamak için okuduğu belli. Biz de objektif değiliz, çünkü kitabımıza toz kondurmamaya kararlıyız; ancak biz eleştiri konusunda bir parmak yukarıdayız; çünkü kitapları okurken, veya beklerken, o temiz, o saf coşkuyu, çoğu kez hüzünle, çoğu kez neşeyle biz yaşadık. Çünkü kitap sayfalarını çevirirkenki duyguyu biz yaşadık. Ayrıca hepsinden öte Harry insanlara sevgiyi öğretti.

"Harry Potter'da yer alan yaratma öldürme, ruh emme, hayata döndürme vb. durumlar, tamamen 'keyfi bir kainat düzeni' anlayisinin eseri olarak Tanrisiz bir mistisizmi ifade etmektedir."

Yani ateizm propagandası diyor. Buna katılmıyorum. Öldürmek Tanrı' ya has değildir. İnsanlar, hayvanlar, yeri geldiğinde bitkiler birbirini öldürür ve hiçbiri Tanrı değildir. Öyleyse başta Agatha Christie olmak üzere bütün polisiye yazarları bir alanda toplanmalı ve yakılmalıydı, yani en azından yobazlar bunu isterdi. Yaratmaya gelince, işte o hassas bir konu. Bunun için de en güzel örnek Frankenstein' dır herhalde. Dr.Frankenstein' in önlenemez Tanrı olma ve yaratma arzusu. Ve başarıyor; ve asıl hikaye bundan sonra başlıyor. Sevgi, sevgi, sevgi. Kitap aslında sevgiyi anlatıyor ve ateizm propagandası yapmıyor. Böyle açıktan açığa Tanrı olma arzusunun işlendiği bir kitap dahi ateizm propagandası değilken nasıl oluyor da Harry' e böyle bir sıfat yakıştırılıyor? Üstelik kitapta adı geçen bütün büyücüler İlahi Dinlere inanıyor.(Farkettiyseniz kitapta Uzak Doğu ülkelerinden büyücü yok.)Elbette burada Ateistleri ya da herhangi bir inanışa sahip olanları suçladığım yok; ancak bu yanlışlığa cevap vermek istedim.

Konuşmak istediğim bir konu daha var. Eğer bu adam gibi iflah olmaz Harry düşmanları varsa onlara şunu söyleyin.  Harry bir insanın sevilmek istediğini, sevdikleri için neler yapabildiğini, sevginin ve sevgisizliğin insanı ne hale getirdiğini, kısaca sevmeyi anlatır. Şairin dediği gibi her şey bir insanı sevmekle başlar.

One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
ılgas
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Şubat 03, 2008, 17:44:46 »

tek kelimeyle>>>> saçmalık..!!!

son karesi gibi redkit in batan güneşe doğru sürerken atımı gitme kal demeni bekliyorum ama yalnızca rüzgar çekiştiriyor atkımı..

hp-95
ℓ ỉvє ỉи уσυя нρ-95, ρℓαу ỉи συяѕ.
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay

SBS'ye gireceğim için çok fazla bilg. açamıyorum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Şubat 03, 2008, 23:28:34 »

hayalgücü denilen birşey var dimi

herkes istediğini yazabilir sanane  Kızgın
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: