Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 13, 2008, 10:33:29  

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 8   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Twilight Serisi l Alacakaranlık Serisi ~ Stephenie Meyer  (Okunma Sayısı 3521 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fides
Larien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Give peace a chance

Üyelik Bilgileri
« : Mart 31, 2008, 16:22:49 »

Twilight l Alacakaranlık

Yazar: Stephenie Meyer

Çevirmen: Ayşegül Uzer

Orjinal İsim: Twilight

Yayınevi: DHARMA Yayınları

Sayfa sayısı: 440 sayfa

Türü: Fantastik

Üç seyden emindim. Birincisi Edward bir vampirdi. Ikincisi, ne kadar baskin oldugunu bilemesem de onun bu vampir yani kanima susamisti. Üçüncüsü ise, kosulsuz ve geri dönülemez bir sekilde ona asik olmustum.

Isabella Swan Washington'in, yagmurun hiç dinmedigi küçük kasabasi Forks'a tasinir. Bu simdiye kadar aldigi en sikici karar gibi görünmektedir. Fakat gizemli ve çekici Edward'la tanismasi hayatini heyecanli ve tüyler ürpertici bir hale sokar. Edward simdiye kadar, içinde yasadigi küçük toplulukta vampir kimligini saklayabilmistir. Ancak artik kimse güvende degildir, özellikle Edward'in en çok deger verdigi insan olan Isabella… Iki sevgili kendilerini tutku ve tehlike arasinda dengede duran bir biçagin en keskin noktasinda bulur.

Alacakaranlik içgüdülerimize meydan okumakla tutkularimizi tatmin etme boyun istegi arasindaki çatismayi sorgulayan etkileyici bir kitap.

“Stephenie Meyer, 2005 yilinin gelecegi en parlak yeni yazaridir.”

2005 Amerika Kütüphaneler Birliği En İyi Kitap Ödülü 

Seri 3 kitaptan oluşuyor ve  ülkemizde satışı çok olmadığı için diğer kitapları çevirilmemiş.

Serinin orjinal ismi  Twilight ve sırasıyla kitaplar;

1. Twilight

2. New Moon

3. Eclipse

« Son Düzenleme: Haziran 14, 2008, 15:23:37 Gönderen: holy_solemn » Logged

Imagine 

Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
*
Imagine all the people
Living for today
Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
*
Imagine all the people
Living life in peace
You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Twilight
Âşık
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Twilight Serisi l Alacakaranlık Serisi ~ Stephenie Meyer
« Eklendi: Ekim 13, 2008, 10:33:29 »

Herne Peş
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2008, 16:36:12 »

Korku filmi gibi kitapmış Dil Çıkaran En iysii okuyan birinden alıp okumak Dil Çıkaran okuyan birini bulursam tabi Kahkaha
« Son Düzenleme: Nisan 02, 2008, 16:36:47 Gönderen: skeeter » Logged

Hava serin
 Üşümüş bebek elleri gibi bir serinlik
   Avuçlarına alıp onu ısıtasın gelir...
Fides
Larien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Give peace a chance

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2008, 22:55:45 »

Yazının altına yazmıştım aslında yorumumu ama silip buraya yazmaya karar verdim Dil Çıkaran

Bu kitap uzun zamandır okuduğum en iyi kitaptı!  Arkakapağı çok değişik gelmişti. Ne demekti ki acaba "Onun bu vampir yani kanima susamisti. Üçüncüsü ise, kosulsuz ve geri dönülemez bir sekilde ona asik olmustum." demek ? Yani ikisi nasıl aynı anda olacaktı ki? Tamam kapakta normal bir  kız diyordu ama bu kitap bir Buffy & Angel hikayesi gibi falan mıydı acaba?Yoksa esas şey çocuğun vampir olması mıydı ama eğer öyleyse bunu kapakta yazarlarsa tüm anlamı giderdi kitabın Dil Çıkaran Eee o zaman ne anlatıyor ki bu kitap böyle ödül alacak kadar Dil Çıkaran diye düşünerek almıştım kitabı. Bir şekilde kitabın tabiriyle Dil Çıkaran bir şeyden emindim ki bu kitapta beni çeken bir şey vardı Dil Çıkaran Neyse Gözlerini Deviren Tek solukta okudum! Tek, bir günde. Sabah başlayıp akşam üstü bitirerek. Zaten başka türlüsü de olmuyor çünkü elinizden bırakmak istemiyorsunuz Kahkaha Bella'nın yaptığı şeyler, Edward ile ile ilk karşılaşmasıi o anki hissettikleri... Kendimi orada onların masasında gibi hissetmiştim. Hele o oramndaki oyundan sonraki kısımları oraları remen yutmuştum. Her şeyi çok güzel yazmış yazarı Stephenie Meyer. Ve kitabın sonunda okuduğum da "Burada bitemez bu kitap! Acaba sayfası mı eksik?" demiştim -okuyanlar bilir, okuyacak olanlar okuyunca anlar Kahkaha -  Ki zaten araştırır araştırmaz gördüm ki bu birseriymiş Kahkaha Daha 2.si, 3.sü varmış Kahkaha bunu öğrenince çok sevinmiştim. Yazın ingilizcesinden de olsa 2.sini okuyacağım.

Yani herkese kesinlikle ama kesinlikle öneriyorum. Mutlaka okuyun Kahkaha Bu aradar filmi de çıkacak 12 aralık 2008 de Kahkaha onu da diyeyim Kahkaha

Edward & Bella Âşık

Edit: Bu kadar bahsedince bir daha okumak istiyorum bu kitabı Âşık
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2008, 23:07:32 Gönderen: holy_solemn » Logged

Imagine 

It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
*
Imagine all the people
Living for today
It isn't hard to do
And no religion too
*
Imagine all the people
Living life in peace
But I'm not the only one

Twilight
Âşık
rose cullen
Süt
*

"It will be as if I'd never existed."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2008, 18:20:00 »

Hepsini okudum, şükürler olsun zorda olsa bularak. Kahkaha

Twilight güzeldi, New Moon depresifti, Eclipse gıcıktı. Kahkaha Yani şimdi spoiler olmasın ama Eclipse'te kitabı duvara fırlatıp
(göstermek/gizlemek için tıkla)
isteyebilirsiniz. Kahkaha Yani o Bella'da salak,
(göstermek/gizlemek için tıkla)

Hepsini okuyunca muhabbetini yapmak isteyenler için buradayım. Kahkaha Breaking Dawn'ı ve Midnight Sun'uda sabırsızlıkla bekliyorum. Kahkaha Edward, bite her already. Hede Hödö

• these violent delights have violent ends,
and in their triumph die, like fire and powder,
which, as they kiss, consume.•
Fides
Larien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Give peace a chance

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2008, 23:18:08 »

Ben hepsini okumadım ama yine de konuşabilirim Dil Çıkaran  Ancak doğru mju anladım acaba ? bu üç  kitaptan sonra iki kitap daha mı çıkıyor?  Oleyyyy diye bağırmak istiyorum Sırıtan Sırıtan Sırıtan  Bir de ingilizce okurken çok zorlayıcı geldi mi hiç? Yada ne bileyim öyle bir şey işte Hede Hödö Kahkaha Gözlerini Deviren

Imagine 

It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
*
Imagine all the people
Living for today
It isn't hard to do
And no religion too
*
Imagine all the people
Living life in peace
But I'm not the only one

Twilight
Âşık
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

467973795 the-atesoku@hotmail.com olumyadigarlari@yahoo.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2008, 23:25:00 »

Seri 3 kitaptan oluşuyor ve  ülkemizde satışı çok olmadığı için diğer kitapları çevirilmemiş.

İşte bu çok kötü olmuş Kızgın. Satışa bakarak böyle karar almalarının kendilerince sebepleri vardır ama okumak isteyen kesimi bundan mahrum bırakmaları çok saçma bir şey <.<. Umarım diğer kitapların da çevirisini yaparlar ve o zaman bunları temin ederim; paylaşım için teşekkürler.

Albus Dumbledore ve Gellert Grindelwald arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevi düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi, Düşünseli'den Gerçekler'de...

bella cullen
better.
Telve

bitch,please!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2008, 17:41:54 »

ben ingilizcelerini aldım Dil Çıkaran ağzımdan sular akarak okuyorum Dil Çıkaran Edward Âşık

Happiness is not on the menu.

rose cullen
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2008, 20:43:25 »

Ben hepsini okumadım ama yine de konuşabilirim Dil Çıkaran  Ancak doğru mju anladım acaba ? bu üç  kitaptan sonra iki kitap daha mı çıkıyor?  Oleyyyy diye bağırmak istiyorum Sırıtan Sırıtan Sırıtan  Bir de ingilizce okurken çok zorlayıcı geldi mi hiç? Yada ne bileyim öyle bir şey işte Hede Hödö Kahkaha Gözlerini Deviren

Evet, serinin 4. kitabı "Breaking Dawn" ve Edward'ın gözünden Twilight, "Midnight Sun" Kahkaha bencede oley ahah Kahkaha Valla ben çok ingilizce kitap okudum ve eskiden beri ingilizce gördüğüm için bir problem olmuyor. Ki öyle zor bir yazım şeklide(aşırı kelimeler falan) yok. Gülümseyen
« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2008, 20:44:54 Gönderen: rose cullen » Logged

derhavril
Cliff...
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2008, 23:00:13 »

daha önce hiç okumadığım bir seri Dil Çıkaran; nasıl olmuşta gözümden kaçmış? Acayip hele konusa bakılırsa  Hede Hödö ; onu da zeynep abla  Sarılan sayesinde öğrendim  Gözlerini Deviren en kısa zamnda okumaya başlayacağım Dil Çıkaran

Susmalısın ! İçinde korkunç kötü şeyler olurken yüzün her zamanki gibi doğal olmalı! Gülümsemelisin hatta...

Fides
Larien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Give peace a chance

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2008, 23:27:01 »

Evet, serinin 4. kitabı "Breaking Dawn" ve Edward'ın gözünden Twilight, "Midnight Sun" Kahkaha bencede oley ahah Kahkaha Valla ben çok ingilizce kitap okudum ve eskiden beri ingilizce gördüğüm için bir problem olmuyor. Ki öyle zor bir yazım şeklide(aşırı kelimeler falan) yok. Gülümseyen

Yehuu demek istiyorum Sırıtan Seri üç kitap değil ve olayları Edward'ın gözünden göreceğiz Âşık İşte bu harika ki ben genelde karşı tarafın fikirlerinin de geçtiği kitapları çok severim. Acaba Edward Bella'ya karşı neler hissetti.Hele Twilight'ın son kısımlarını düşünecek olursak ...  Teşekkürler bu harika haber için Sırıtan  Hımmm yazımının zor olmamasına sevindim. Sonuçta ingilizce de olsa okurum anlarım ama türkçedeki akıcılığı bulamazsam diye çekiniyordum Gözlerini Deviren Neyse saol Aww Sanırım çevrilmesini daha fazla bekleyemeyeceğim Gözlerini Deviren

Çok sevindim Ayşe'cim Kahkaha Umarım okur ve seversin , ben belli olduğu üzere çok sevdim Sırıtan Zaten dün  bir arkadaşımı da başlattım resmen zorla kitaba ama en son gördüğümde gayet memnundu Sırıtan  Neyse, okuduktan sonraki yorumlarını da bekleriz artık Kahkaha Sarılan

Imagine 

It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
*
Imagine all the people
Living for today
It isn't hard to do
And no religion too
*
Imagine all the people
Living life in peace
But I'm not the only one

Twilight
Âşık
rose cullen
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2008, 23:29:33 »

Türkçe halinden çok daha iyi. Kahkaha Edward'ı orjinal okumak her zaman daha iyidir. Kahkaha Eğer istersen int. sitesinde ilk bölümü var Midnight Sun'un, Bella'nın okulun sekreterliğinde Edward'ı gördüğü yere kadar. Kahkaha

Fides
Larien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Give peace a chance

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2008, 23:31:27 »

Stephenie Meyer'ın kendi sitesinde değil mi Ne? Merak bastı birden Dil Çıkaran Hemen bakıyorum Kahkaha

Âşık Âşık Âşık

Imagine 

It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
*
Imagine all the people
Living for today
It isn't hard to do
And no religion too
*
Imagine all the people
Living life in peace
But I'm not the only one

Twilight
Âşık
rose cullen
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 16, 2008, 23:40:43 »

Evet. Kahkaha Yorumunu yap okuyunca. Kahkaha

ya bu arada Cedward dan nefret eden bir tek benim galiba. Dil Çıkaran aptal çatlak yönetmen...

selsi
Feridun Düzağaç
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Kakao

JJH & YEH

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Haziran 13, 2008, 11:34:05 »

Şuan ilk kitabı okuyorum ve kitap bitince ne yapacağım diye merak ediyorum. Ah niye türkçeye çevrilmemiş yada ben niye ingilizce derslerini takmamışım ki? Ben ne yapacağım. Ağlayan

Eldalote
time keeper
Sert Espresso

remember the runes and remember the light...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Haziran 13, 2008, 17:14:07 »

bu seri Amerika'da çok meşhurmuş diye duydum ve bu serinin ilk kitabını hiçbir kitapçıda bulamadım.(dost,d&r ve remzi'ye bakmışıtm).holy_solemn türkçesini sen nereden buldun acaba?

would you believe in a night like this?
a night like this, when visions come true...

ignis, aqua, aer, terra
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 8   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: