Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 16, 2008, 01:35:57  

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Miras Serisi - Cristopher Palloini  (Okunma Sayısı 1043 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hungarian horntail
You Burned It All Away
Demleme Çay

As I Would Die Now...For One Last Wish

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 09, 2006, 20:59:59 »

dün kitap fuarında gördüm.alsam mı die çok düşündüm ama almadım.ama demek ki bi hata yapmışım.alıp okuyacam
« Son Düzenleme: Mart 09, 2006, 21:12:46 Gönderen: hungarian horntail » Logged

Fulfilment Lost In A Lifetime Of Regret, Hell Yeah..!
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Miras Serisi - Cristopher Palloini
« Eklendi: Ekim 16, 2008, 01:35:57 »

roran
endoplazmik retikulum(E.R) bkz. dizi cnbc-e emergency
Kakao

eleman says: meowwww güzel şekil yapmışınız eleman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 09, 2006, 21:04:38 »

koçum all ben okudum onun için adım roran

one day my mortal body will turn the dust but the Turkish Republic will stand forever.
Mustafa Kemal ATATÜRK
ScArLet
emma fan clup
Şeker
**

MRS POTTER---eski nickim

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Haziran 22, 2006, 12:53:30 »

ben 1.sini çook beğenmiştim ilk çıktığında almıştım okudum ve cook beğendim 2.sini de okumak istiyorum
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Haziran 22, 2006, 12:58:56 »

yaws biz geçenlerde stevle dostu gezinirken gördük de aklıma bu başlık geldi Hede Hödö ve tabi ejderjaları görünce elwi de düşündük Sırıtan

güzel bi kitaba benziyo, kitap listeme girmiş durumda Hede Hödö

Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün  benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
IncurabLe
Fall In The Dark!..
Telve

Life is only joke maybe we make it!

geweze_umut@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #19 : Ağustos 13, 2006, 14:10:52 »

Bu serinin ilk kitabı Eragonun (2 yıl öncede Harry Potterı en çok satanlar listesinde geride bırakmıştı bu kitap.)  Kısa Özeti :

Yoksul bir çiftçinin yeğeni olan Eragon, ormanda parlak, mavi bir taş bulur. O an bulduğu taş yüzünden adeta başına talih kuşu konduğuna inanır; çünkü bu sayede ailesinin birçok ihtiyacını karşılayabilecektir. Ama taş çatlayıp içinden bir ejderha yavrusu çıkınca insanlık tarihinden de eski bir mirasla karşı karşıya kaldığını anlar.

Bir gece içinde sıradan yaşamı altüst olan Eragon; kader, büyü ve benzeri görünmez güçlerin egemen olduğu bir dünyanın içine düşer. Artık kendisini bilinmezlerle dolu günler beklemektedir.

Eragon eski bir kılıç ve öyküler anlatan bir halk bilgesinin rehberliğinde, uçmayı öğrenen ejderhasıyla birlikte tehlikeli topraklardan geçip imparatorluğu gaddarca yöneten kralla savaşacaktır.

Beklemediği bir anda sıradan hayatı ansızın değişen Eragon, artık imparatorluğun kaderini değiştirecek güce sahiptir. Ama her şeye rağmen efsanevi Ejderha Süvarileri'nin pelerinini giymeye hak kazanacak mıdır?

Nefes kesen bir macera ve bilinmezlerle dolu yaşam... İşte Eragon karşınızda!

2. Kitabı Eldest: Bilgelerin Antlaşması'nın Özeti

Eragon ve ejderhası Saphira, imparatorluğun zalim hükümdarı Kral Galbatorix’in güçlü ordularına baş kaldıran eyaleti yok olmaktan kurtarmışlardı. Artık Eragon’un Ejderha Süvarileri’nin sahip olduğu büyü yapma ve kılıç kullanmaktaki ustalığa erişmesi için daha fazla çalışması gerekmektedir. Genç süvari, bunun için Elfler’in ülkesi Ellesmera’ya doğru yola çıkar.
Ömür boyu sürecek olan bu yolculukta, esin verici yeni yerleri ve insanları, şaşkınlık içinde gözlerini dört açarak izler. Tüm zamanı bin bir macera ile doludur. Fakat her köşede kendisini bekleyen kaos ve ihanetle karşılaşır. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Çok geçmeden, Eragon hiç kimseye güvenmemesi gerektiğini anlar.
Bu arada, kuzeni Rafon’un, Eragon’u daha çok tehlikeye atacak yeni bir savaşa girmesi gerekmektedir.
Kral’ın kara eli tüm direnişi boğacak mıdır? Belki Eragon bile canını kurtaramayabilir...

Bu da yazar hakkında bir kaç bilgi ama en önemlisi bence şu daha 17 yaşında ama kitaplarını 15 yaşında yazmaya başlamış

İşte Bilgiler:
Christopher Paolini fantezi ve bilim kurgu romanlarına duyduğu sonsuz sevgiden esinlenerek on beş yaşında liseden mezun olduğu zaman yazmaya başladığı ilk romanı Eragon ile büyük bir çıkış yaptı.

Eragon, Montana’nın Beartooth dağlarının gölgesinde doğdu. Bu ıssız yerde on beş yaşındaki yazar Christopher Paolini kurduğu hayalleri kağıda dökmeye başladı.“Sık sık tek başıma yürüyüşe çıkardım. Dağların üstünde parlayan ışıkları görünce sırtımda ürpertiler hissederdim ve ışıkların etrafında uçmanın nasıl bir his olabileceğini hayal ederdim,” diyor Christopher. Paolini’nin ebeveyninin eğitici yayınları yapan küçük bir yayınevi var. Bastıkları kitapları dağıtımını da kendileri yapıyor. Eragon’un düzeltisinde ve yayına hazırlanıp basılmasında oğullarına yardım etmişler.

Christopher “Profesyonel bir yazar olmak niyetinde değildim,” dedikten sonra devam ediyor. “Okumaktan büyük zevk alacağım bir romanı yazmaya karar verdim ve sonunda benim yaşamımı yiyip yuttu.” Resmi bir eğitim almamış olması, çocuğun başarısını olağanüstü kılıyor. Montessori eğitimi almış olan annesi Talia, Crhistopher’i ve ondan iki yaş küçük kız kardeşi Angela’yı evde eğitmiş. Issız bir yerde yaşaması -en yakın şehir 20 mil uzakta- hiç arkadaşı olmaması, genç Cristohper’in hayal dünyasının fazlasıyla gelişmesini sağlamış.“Doğrusunu isterseniz anne gibi bir anneye ve öğretmen gibi bir anneye sahip olmak biraz aklımı karıştırdı ama eğer bir devlet okuluna devam etseydim Eragon gibi bir kitabı asla yazamayacağıma kesinlikle inanıyorum,” diyor Paolini.

Christopher yazarlık mesleğini yeğlediğinden koleje devam etme fikrinden tamamen vazgemiş. Son rakamlar “Eragon”un New York Times’ın ‘En Çok Satan’ çocuk kitapları listesinde uzun bir süre birinci sırada yer aldığını gösteriyor.
Edebiyat çevresindede küçük Tolkien olarak adlandırılıyor.   

Ve sadece başarıları bunlada sonlanmıyor şimdide Serinin ilk Kitabının Filmi çekiliyor yakında vizyona girecek 15 Aralıkta

Bunlarda Filmden Haberler

the next great fantasy"......nihayet eragon'un cast çalışması ve post prodüksiyon'u bitti ve 15 aralık'ta vizyona giriyor...ülkemizdede aynı tarihte gösterime girip giremeyeceği henüz belli değil...hiç bir ounculuk deneyimi olmayan edward sleepers'ın eragon rolünü başarıyla canlandırıp canlandıramayacağı merak konusu!!!...ejderha "saphira" için ise inandırıcı special efektlerinde hazırlandığını belirtelimm...

Ve Resimler...

Gerçekten de 15 yaşındaki bir yazar için müthiş bir başarı ve seriyi herkese tavsiye ederim.

« Son Düzenleme: Şubat 07, 2007, 10:39:18 Gönderen: Black_Rose » Logged
anita blake
½ Tuğçe ½
Kakao

kan prensesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ağustos 13, 2006, 14:28:43 »

çook güzel bir kitaptı 3. sünü merakla bekliyorum..hele filminin çevrilmesine çok sevindim!!!!

paylaşımın için çook teşekkürler...çok beğendim..  Kahkaha

http://www.harrypottercafe.com/forum/kulupler/anita_blake_eglence_ve_hayran_kulubu-t6067.0.html

"insan topraktan yaratılmıştır her an çamurlaşabilir"
Anita Blake Fun Club!!!!

Müzisyenlerin yeni adresi ===>  www.violistaz.com 
Punky
Deniz εїз
Demleme Çay

Rupert <3 Deniz

88888
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 18, 2006, 00:38:08 »

Christopher, iki müsveddeden sonra yazdıklarını eski birer yayınevi yöneticisi olan annesi Talia ile babası Kenneth göstermiş. Annesi müsveddeyi okuduktan sonra “Kenneth şuna dikkatli bir göz atmalısın" demiş.

Aile geçen yıl kitabı kendi olanakları ile basmadan önce 500 sayfalık müsveddeyi yayına hazırlamış. İlk kez on bin adet basılan kitabın büyük bir bölümü Paolini ailesinin pazarlama yeteneği sayesinde satılır. Kenneth Paolini “Bir kitabın nasıl pazarlanacağına dair kesin bilgilerimiz vardı,” diyor. Baba, yüzlerce okul ve kitapçı dükkanı ile görüşüp misafir okumacı olarak okuma seansları ayarlayabilir miyiz?” diye sormuş.

Christopher, deri çizmeler, siyah pantolon, siyah bere ve kırmızı gömlek giyerek şövalye kılığına girerek ülke çapında 150’den fazla okuma seansına katılmış. “İlk kez benim devam etmediğim yerel lisede halkın karşısına çıktım,” diyor genç yazar. “Tüm okulu üç gruba ayırmışlardı. Burası bir çiftçi toplumuydu ve okula devam eden çocukların çoğu civardaki çiftliklerden geliyordu. Onların karşısına ‘ortaçağ kostümü’ ile çıkınca korkudan donup kaldım.” diyor

http://www.nevarneyok.com dan alıntıdır

bayılarak okuduğum kitaplardan Kahkaha

La mer,le plage et le soleil;deniz,deniz,deniz.. Je t`aime

Erenüx
Satre & Fortuna
Krema

çok kayıp..bayağı bi kayıp.. :P XD

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 15, 2008, 10:07:28 »

bunun 1.filmini çektiler ve mahfettiler...elflerin cin olarak gösterilmesi,cücelerden bahsedilmemesi,aryanın elfle uzaktan yakından alakası olmaması,filmin sonunda eragonla beraber gitmeleri gerekirken;aryanın elflerin yanına tek başına gitmesi gibi birçok saçmalık vardı filmde.bakalım 2.yi nasıl getircekler.1.kitabı 2.sine bağlayan biçok şey mahfoldu

-dont open,keep close your eyes-
                             Aslında en çok hasta olanlar,doktarların ta kendisidir x)
hayal kızı
Süt
*

Ned & Chuck

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 23, 2008, 12:20:56 »

şu an eldesti okuyorum hatta dün elimde kitap uyuyakalmışım Kahkaha filmini hiç beğenmedim gerçekten kitapla hiç alakası yoktu..

I wanna hold your hand...
Weesel
Pink Floyd
Sert Espresso

Childhoods End. So this song will end.

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #24 : Mart 23, 2008, 12:32:13 »

Eragon'a başlamıştım. 40 sayfa sabrettim ama dayanamadım. Hadi dedim ilerisi iyidir falan ama olamadı abi, yapamadım. Okunmuyor bu kitap.

Filmine baktım. Arya'yı oynayan insanın bir Elf'le uzaktan yakından alakası yoktu.
Bilemiyorum neden sevmediğimi ama sevemedim bir türlü.

“Yanılmamışsın, Albus.” kısa bir gülümsemeyi andıran ses “Lauren’ın ateşi, onun kararlılığı, zekası, cesareti... Ah, zihni keşfedilmeye kapalı bir kutu gibi, ulaşılamayacak bir deniz... Dipsiz ve boşluksuz. Büyüyeceksin, çocuğum. Çok büyüyeceksin. Sen bir Gryffindor’sun.”

Yeni Bir Yaşam | Geçmiş'in Gizleri
Madeleine
Köpüklü Kapuçino

Lonca Editörü...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Nisan 03, 2008, 23:38:41 »

Eragon'a başlamıştım. 40 sayfa sabrettim ama dayanamadım. Hadi dedim ilerisi iyidir falan ama olamadı abi, yapamadım. Okunmuyor bu kitap.

Biraz daha sabretseydin keşke. Süper kitap. Yazarı daha 19 yaşında ve harikalar yaratıyor! Eragon'u 16 yaşındayken yazmış. vay beee...Ben Eldest'ı bitirmek üzereyim.
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2008, 23:39:25 Gönderen: Madeleine » Logged

Fraktal'a sonsuz teşekkürler Sarılan

Öykücüq
Part time lover =)
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Has Türk Kahvesi

Dünya yalan söylüyor.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Temmuz 08, 2008, 23:52:09 »

Filmine baktım. Arya'yı oynayan insanın bir Elf'le uzaktan yakından alakası yoktu.

bence sen bir kere daha denemelisin, ben okumakta geç kaldım diye üzülüyorum.
Filmini izlemedim ama o kız aryaysa eğer izlemeyeceğim zaten Dil Çıkaran aryayı çok daha muhteşem hayal etmiştim ben...

Weasley
Kakao

R/EALITY

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Temmuz 09, 2008, 11:25:04 »

bence sen bir kere daha denemelisin, ben okumakta geç kaldım diye üzülüyorum.
Filmini izlemedim ama o kız aryaysa eğer izlemeyeceğim zaten Dil Çıkaran aryayı çok daha muhteşem hayal etmiştim ben...
Her şeyiyle katılıyorum bu kitaplar okunmalı ben de en kısa zamanda 3.kitap Brisingr ı okumak istiyorum inşallah

Bonnie çok güzelsin:)                                       Rupert+Emma=Love:) Emma sen de çok güzelsin<3
Ron Weasley_Keeper,Knight and King:)
I support R/EALITY
Dünya tatlısı Saliha'ya bu muhteşem imzalar ve harika avatar için teşekkürler
Blooms sen bir numarasın canımm..

Avatar Son Hava Bükücü Hayran Klübü Üyesi,Emma Hayran Klübü Üyesi,Weasley İkizleri Hayran Klübü Üyesi,R/Hr Hayran Klübü Üyesi,Formula 1 Sevenler Klübü Üyesi,How I Met Your Mother Hayran Kulübü Üyesi...
Madeleine
Köpüklü Kapuçino

Lonca Editörü...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Temmuz 09, 2008, 11:34:56 »

Serinin dört kitap olacağına dair bir söylenti vardı. Doğru mu bu? Acayip Eğer doğruysa yaşadık Hede Hödö

Fraktal'a sonsuz teşekkürler Sarılan

DannyFun
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Temmuz 16, 2008, 12:35:22 »

Evet,kitap çok uzun olacağı için 4.kitap da çıkabilirmiş.Ama sadece bir ihtimal.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: