kitabı bende okudum tüm yazdıkları ve yazacakları yalan
Bu onun marifeti değil ki bizim milletin gözünde büyütmesi.Edebiyat olması için yayınlanması yetiyor.Ona değişik bir gözle bakılıyor merak ediliyor peh
Bu ülkede kaşarların yazdıgı kitaplar yok satıldıkça ve o kız insan yerine kondukça utanıyorum ben.
Bence bunun AB'ye girmekle bi alaksı yok ama şerefli insanlarız diye AB'ye alınmayacaksak zaten girelkim diye yalvaran çıkacağını da sanmıyorum

Cinsellik de yemek, içmek, nefes almak gibi bir ihtiyaç olabilir. Ama her ihtiyacın aşırı karşılanması insana zarar verir çok yemek yemenin şişmanlatacağı, çok oksijen almanın kan pH'ını yükseltip baş döndüreceği gibi...
Üstelik bu kadar küçük yaştaki bir kız daha ne yaptığını bile bilemez. 18'dir yaptıklarından sorumlu olabilme yaşı. Üstelik bizim toplumumuzda cinsellik diğer ihtiyaçlarımızdan daha kutsaldır çünkü aşkla, sevgiyle yapılması daha uygundur ve tek bir özel kişiyle. Yok bu geri kafalılık artık medeniyete ulaşmalıyız diye düşünüyorsanız, medeni ülkelerin sonsuz aşkı anlatan filmlerine bakıp onların da aslında bu özlemde olduğunu anlayabilirsiniz

Bu geri kafalılık değil

İnsan ruhunu yıpratmamaktır...
Çok sevdiğim birt laf vardır... Aşk kelimesini ne kadar sık kullanırsanız anlamı o kadar azalır. Ve evet kızın yaptıkları utanılacak şeylerdir bence de.
bu kitaba yapılan eleştirilerde ne kadr kitap okunduğunu merak ediyorum.
Ben kitapdan belli bir süre uzak durdum. Kart heriflerin lolita merakı benimde dahil olduğum yeni yetmelerin sex öyküsü istekleri yatıştıktan sonra okudum. Miğdem kalkmadı mı ? Kalktı. Berbar bir şey demedim mi? Dedim . Ama kitapda sexden daha öte bir şey vardı. Sexin herşey demek olmadığı vardı mesela. Avrupa ülkelerinde ve amerika da gün geçtikçe çöken ahlak sisteminin gediğini anlatıyor başka bir yandan. Gerçek ya da değil. Böyle bir kitap yazılabiliyor olması bile öyle bir ortamın var olduğunu kanıtlamaz mı ?
Marissadan önce marssanın anlattığından daha yoğun cinsellik kokan bir çok erotik kitap okudum. Kimisinin yazarı erkek kimisinin kadındı. Kimi yazarları ölmüş kimi yaşıyordu. En yakından örnek vermem gerekirse Simyacının yazarından " On bir dakika" var mesela. Y ada "benim hüzünlü orospularım" var. Onu geçtim yerliye gelelim dersem Ahmet Altanın yok satan benim sadece bir tanesini okuduğum kitapalrı var. Bu kız neden bu kadar tuttu ? Çünkü yazan bir "kız" dı. Küçüktü. Lolitaydı yani. Avrupalılar bunu neden okudu ? Gençlerinin hangi yolda olduğunu öğrenmek için. Yaşlı erkeklerin bazıları lolita macerası istediği için. Biz neden okuduk ? Bunu sormak ve yanıtlamak lazım. Meraktan bir kitap okunmaz. Neyi merak ederek okuduğun amacını gösterir.
Bu kitap ( kitaplar ) göreceleridir. Ben beğeniyor muyum? Evet beğeniyorum. Bu bir edebiyat mıdır? İşte bunun edebiyat olup olmadığı konusunda kuşkularım var. Erotik olduğu için değil yazımının söz konusu olduğu bir yorum bu. " On Bir Dakiaka" dea dediğim gibi erotiktir ve o kitap bir edebiyatdır.