Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 30, 2008, 07:24:45  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Jane Austen  (Okunma Sayısı 203 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Olwen
made by GRii
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 02, 2007, 00:39:03 »

Kendisine aşık ettiren kitap karakterleriyle ve onları kitaplarında ele alış biçimleriyle, 18. yüzyıl İngiltere'sinin sadece aşkını değil olumlu olumsuz yaşananlarını mizahi anlatışıyla ünlü Jane Austen'ın hayatı, bilinmeyenleriyle yakında burada açıklanacaktır, bizi bekleyin anacım Hede Hödö [bknz: Gria'nın fikrini hayata geçirmek Hede Hödö]

« Son Düzenleme: Ekim 02, 2007, 00:39:42 Gönderen: Black Rose » Logged

Bayram bugün... Şeker ve çikolata kadar tatlı olan hayali keşfedenlerin bayramı. Yüzlerinde minicik gülümsemeleriyle ellerini kirletenlerin; ama er ya da geç suyun berraklığını fark edenlerin bayramı... Bugün  benim bayramım, o hayallerle dolu küçük kızın, yatmadan önce hayal edenin, hayallerine kavuşmak isteyenin bayramı... Belki bugün senin de bayramındır, tabi hala hayal edebiliyorsan, hala ruhunun bir köşesinde çocukluğunu yaşıyorsan, hala küçük mutluluklarını kaybetmediysen senin de bayramın kutlu olsun =)
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Jane Austen
« Eklendi: Ağustos 30, 2008, 07:24:45 »

Sangre
Sangria, Sanguine, Sinek, Sangre
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Acedia

yasomixx
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2007, 01:00:22 »

Efenim sırasıyla Aşk ve Gurur'u okumuş, dizisini ve filmini seyretmiş,Becoming Jane'i ve Sense and Sensibility'i izlemiş bir insan olarak Jane Austen hakkında şu fikirlere wardım Hede Hödö

1) kadın kızkardeşlerle kafayı bozmuş, özellikle mutlaka büyüğü sarışın küçüğü kumral olmak zorunda
2) mutlaka büyük kardeş ağırbaşlı we acılarını içine atan biri, küçük kardeş ise dışa dönük Dil Çıkaran
3) neşeli we hoppa görünen adamlardan koca olmaz mantığında, ama ağırbaşlı we başta kendisini göstermeyen adamların sonradan ne kadar mükemmel olduğu ortaya çıkıyo we son onlarla oluyo Dil Çıkaran
4) ailede erkeğin ölmesiyle kızların parasız kalması konusunu her yerde işlemiş Dil Çıkaran
5) Bir de ilginçtir ki, hepsi ingiliz yapımı olmasına rağmen filmlerdeki ana kız karekterler (ki bu genelde kardeşlerin küçüğü oluyor) hep amerikalı Hede Hödö Emma'yı izlemedim ama demin imdb'de baktığımda orda da Gwyneth Paltrow'un oynadığını gördüm ki kendisi de amerikalı Dil Çıkaran

Ama çok başarılı bir yazar olduğunu inkar edemem tabi Dil Çıkaran

The Seven Deadly Sins

Superbia
Luxuria
Gula
Avaritia
Acedia
Ira
Invidia

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: