|
Eärendil
|
 |
« : Haziran 18, 2006, 19:41:47 » |
|
Allah vazifesi olmasına rağmen yeni doğum yapmış bir annenin ruhunu, merhametine yenik düştüğü için, alamadan dönen meleğini üç şey öğrenmesi için insan süretine büründürerek dünyaya gönderir: ''İnsanın içinde ne barındırdığını öğren'', ''İnsana neyin verilmediğini öğren'' ve ''İnsanın ne ile yaşadığını öğren''. Bu üç bilgiyi edindiğinde, yani insanı tanıdığında melek Rabb'inin sonsuz merhametini de kavradığı için tekrar semaya yükseltir.
İnsan Ne İle Yaşar, Tolstoy'un ahlaki ve dini değerleri ön plana çıkardığı heyacanlı, çoşkulu ve hikmetli hikayelerden oluşuyor.
Pekala siz nasıl buldunuz kitabı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Öykücüq
Avataaaaaar!
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Has Türk Kahvesi

Dünya yalan söylüyor.
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2006, 21:48:47 » |
|
6. sınıftayken okumuştum.Güzel bir kitap...
|
|
|
|
|
|
Kaybettim bugün kendimi, hükümsüzdür Sonu yok bunun, boşluklardan boşluk beğendim Vazgeçtim bugün herşeyden halsiz şu kalbim Kan revan içinde hep kanamaz denen yerlerim...
|
|
|
Begüm_Robert
punk..
Krema

^^..^^
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2006, 22:38:59 » |
|
aaa çok süper bi kitap sanırım ben okumadım ama bi arkim okumuş bana anlatmıştı...gerçekten hoş bişiye benziyo...  saol paylaşımınn için 
|
|
|
|
|
|
^^İçinden geleni söyle,kalırsa yazık olur. Hayata küsüverirsin,hüzünler seni bulur Bişeyler yapabilirsem güzel gözlerin için, Başından geçeni anlat,masaldır benim için.^^
|
|
|
|
Isolde Black
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2006, 23:33:17 » |
|
açıkçası çok beğendiğim, okurken acayip keyif aldığım bir kitap değildi ama kötü de değil  bu arada Tolstoy'un İslam dinine geçtiğini iddia edenlerin delillerinden bazıları bu öyküler. ne derece doğrudur, bilemem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cedric_hastası
SimoşşşşşşşşşSimOşşşşşşşş
Kakao

:D
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2006, 10:52:31 » |
|
ben bu kitabı okul açıkken okudum ay çok güzel bir kitapta ben tolstoyu sevmem pek neden bilmiom 
|
|
|
|
|
|
TÜRKÜZ DOĞRUYUZ ANTi-EMMacıyız!KARAYİP KORSANLARI FAN CLUBK.D.K.K fan clubY@y@Y@ ş@Ş@ş@ GRUP HEPS! çOk Y@Ş@BONNİE WRİGHT FAN CLUB!okulumu sevmiorum 
|
|
|
|
laklak luna
|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2006, 10:24:55 » |
|
gecen yıl öğretmen zorla okutmuştu fena diil ama bayıla bayıla da okumadım yani güzel dene bilir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eda_cd_274
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2006, 17:37:02 » |
|
bi öğretmenim adını şu an unuttuğum bi kitap önermişti 2 sene önceydi heralde kitapta farklı farklı hikayeler vardı ve ben kitapta sadece bu hikayeyi okumuştum. çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim hatta elektriklerin kesildiği bi gün bütün aileme anlatmıştım. unutmuş gitmişim başlığı görünce bile hatırlamadın anca konuyu okuyunca.
|
|
|
|
|
|
 KARŞISINDA DURAMADIĞIN ASANIN ARKASINA GEÇ "alçak peter böyle yaptı işte"
|
|
|
|
|
|
Godric Gryffindor
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2006, 18:50:20 » |
|
ilk okudugumda hocanın zoruyla okumustumm ama sonra ne kadar güzel bi kitap oldugunu gördüm ve daha sonra bir defa daha okudum... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kızıl mürekkep
Süt
böö!
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 27, 2006, 09:35:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
hayat duygulananlar için trajedi,düşünenler için komedidir.
|
|
|
|
Apus
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 27, 2006, 21:16:38 » |
|
bizim din kültürü öğretmenimiz hep kitap okuma ödevleri verirdi verdiği kitaplardan birisi de buydu çok beğenmiştim doğrusu..
|
|
|
|
|
|
Savulun atlar,eşekler,camışlar..  Şekerler geliyor 
|
|
|
mhzmhz
Süt
chad ya..!!!
|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 29, 2006, 16:46:21 » |
|
bende ne zamnadır adını duyuyodum.geçenlerde okudum.çok güzel bi kitap bence..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
IncurabLe
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 29, 2006, 18:19:07 » |
|
Ben çok beğendim şahsen kitabı... Zaten Tolstoyun bütün kitapları güsel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hp_delisi
|
 |
« Yanıtla #14 : Ocak 01, 2007, 20:30:47 » |
|
o kıtabı fuarda gormustum ve zaten tolstoy olmeden once ıslam dınıne gecmıs dıye bılıyorum
|
|
|
|
|
|
~ I'm not afraid. I'm with you.
|
|
|
|