Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Temmuz 20, 2008, 13:05:42  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Firefly Summer l Ateşböceklerinin Mevsimi ~ Maeve Binchy  (Okunma Sayısı 66 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
holy_solemn
Twilight
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 16, 2008, 18:08:04 »

Yazarı: Maeve Binchy

Çevirmeni: Gülden Şen

Yayınevi: Doğan Kitap

Türü:Romantik

Sayfa Sayısı: 624

Kitabın Konusu:

Binchy, her zamanki gibi insanı anlatıyor. Sade ve akıcı bir dille… Birçok insanın hikâyesine aynı mesafeyle yaklaşarak, okuyucusunu derinden etkilemeyi başarıyor.
Bu kez 1962 yazına dönüyoruz onunla birlikte. Küçük bir İrlanda köyüne. Amerikalı bir milyonerin gelişiyle birlikte hayatı değişiyor bu köyde yaşayanların. Köy yaşamının sükûnetine çalkantılar katıyor yazarımız. Dantel perdelerin gerisinde kalan sırları kurcalıyor, bizi bir genç kızın dudağına kondurulan ilk öpücüğe, çocukların yaz oyunlarına, beklenmedik hamileliklere, ani ölümlere tanık ediyor. "Ateşböceklerinin Mevsimi" bir yerlere, birilerine ait olma isteğiyle yanıp tutuşan, bunun eksikliğini çeken kahramanların romanı. Tanıdığımız, bildiğimiz, yakınımızda duyumsadığımız insanların... Her Binchy romanı gibi "Ateşböceklerinin Mevsimi" de huzur bulduğunuz bir yuva olacak. Onu da diğerleri gibi son sayfasına kadar elinizden bırakamayacak, bu sıcaklıktan vazgeçemeyeceksiniz.

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Firefly Summer l Ateşböceklerinin Mevsimi ~ Maeve Binchy
« Eklendi: Temmuz 20, 2008, 13:05:42 »

Madeleine
Sert Espresso

Lonca Editörü...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2008, 21:05:14 »

romanlarında çok fazla benzerlik var. Yalnız Kadınlar Sokağını bitirir bitirmez Geri Döneceksin'e başladım ve o kadar çok ortak yön gördüm ki Yalnız Kadınlar Sokağı'nın devamını okuyormuşum gibi geldi ama bunlar o kadar da önemli değil. Yalnız Kadınlar Sokağı süperdi  şu an başladığım da aynı. Sırada Ateşböceklerinin Mevsimi var Göz Kırpan

Love & Music

emruda
Kakao

rupemda

emruda_09@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2008, 21:22:12 »

Ben okudum Ateşböceklerinin mevsimini ama tee 3 yıl önce filandı Kahkaha güzel bir romandı ama ya böle değişikti yaa sürükleyicide farklı çok güzeldi  :-wama arkadaşlıklar filan,toplanmalar, yeniyetmelik Dil Çıkaran sevmiştim yani  Gülümseyen akıp gidiyodu

...!!!                                  
                           Bir sabah elbet
                     güneşte doğacak penceremde;
                            Ama bilki ateşin
                     hala yanacak yüreğimde..
                            Gözyaşlarım akıp gidecek
                     selden öte selden ziyade...
                            Bir canım var vereceğim
                     maldan öte maldan ziyade.........
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: