|
Shiniko
|
 |
« Yanıtla #45 : Ağustos 02, 2007, 01:33:12 » |
|
Bu seriye başlarken içimde bir heyecan, bir umut vardı çok güzel bir seri okuyacağım diye. Yani Ejderhalı fantastik serileri çok severim. Ama kitabı okuyunca farkettim ki Yüzüklerin Efendisini çağrıştırıyor çoğu yerde, sanki Eragon Frodo o mavi taş (Saphira'nın yumurtası yani) da yüzük. Bir süre sonra çekici gelmediğinden bıraktım.
Çoğu kişiye katılıyorum. Harry Potter türünün en iyi örneği. Eragon basit bir kopya olmaktan öteye gidememiş bence...
|
|
|
|
|
|
NBA Hayran Klubü
|
|
|
|
|
|
dangerous
|
 |
« Yanıtla #46 : Ağustos 02, 2007, 14:25:52 » |
|
beni anlattın ben flimi izlediğimde sinema salonunda uyuya kalıyordum konusu itibari ile hiç beğenmedim yüzüklerin efendisine gerçekten çok benzettim ama okuyan okusun ben beğenmedim  kitabınıda okuyacağımı sanmam
|
|
|
|
|
|
freedom's just another word for nothing left to lose
|
|
|
profesör_grkm
Şeker

işte gerçek bi veela bonnie wright
|
 |
« Yanıtla #47 : Ağustos 02, 2007, 14:34:48 » |
|
fim iğrenç ötesi .harry potter buna bin katar
|
|
|
|
|
|
AnTi-emmaCıYıM.aynı zamanda da atatürkçüyüm.bu vatanı bize emanet eden ATATÜRK'üme sonuna kadar sahip çıkacağım. D.O FUN CLUB/MANTIĞIN EFENDİSİNDENİZ
|
|
|
|
zeynikey
|
 |
« Yanıtla #48 : Ağustos 03, 2007, 15:02:36 » |
|
eragon harrynin kopyası değildir kendi başına bir kitaptır bu yüzden alakasız şeyleri birbirine benzetenleri kınıyorum.
|
|
|
|
|
|
başına buyruk ejderha süvarisi herşey burda.... fantastikefsaneler
|
|
|
|
dangerous
|
 |
« Yanıtla #49 : Ağustos 03, 2007, 15:10:13 » |
|
ben zaten yüzüklerin efendisine benzettim hp ile hiç alakası yok eragon nun ama yüzüklerin efendisine benziyo üstünü kırmızı kalemle çizerek ben benzetiyorum diyorum siz okuyabilirsiniz
|
|
|
|
|
|
freedom's just another word for nothing left to lose
|
|
|
|
zeynikey
|
 |
« Yanıtla #50 : Ağustos 03, 2007, 15:43:37 » |
|
evet ama kahramanlık içeren tüm hikayeler birbirine benziyor zaten yüzüklerin efendisi, zindan ve ejderha, ejderha mızrağı, miras üçlemesi, unutulmuş diyarlar, zaman çarkı birbirine benzeyenler bunlar
harry potter'ı kıyaslamak için yerdeniz büyücüsünü karşıya koymanız gerekiyor eragon yanlış bir kıyas olmuş.
|
|
|
|
|
|
başına buyruk ejderha süvarisi herşey burda.... fantastikefsaneler
|
|
|
|
|
profesör_grkm
Şeker

işte gerçek bi veela bonnie wright
|
 |
« Yanıtla #52 : Ağustos 03, 2007, 15:55:12 » |
|
olsun ya.önemli olan bizim harry potterı sevmemiz dimi
|
|
|
|
|
|
AnTi-emmaCıYıM.aynı zamanda da atatürkçüyüm.bu vatanı bize emanet eden ATATÜRK'üme sonuna kadar sahip çıkacağım. D.O FUN CLUB/MANTIĞIN EFENDİSİNDENİZ
|
|
|
|
JameSirius
|
 |
« Yanıtla #53 : Ağustos 11, 2007, 14:12:25 » |
|
bence de.Hem arkadaş ben satmam harry potteri hiç bi fantastik seriye..ya harry potter zatii başlı başına bir akımdır yapmayın..herkesin fikrine herkesin saygısı vardır.Ancak bence bu tartışılmaz bile.Ünilerde HP sınıfları açılmışken.HP pulları posta zarflarını süslüyorken ne biliim neyse...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Voldemort_in_chains
|
 |
« Yanıtla #54 : Ağustos 11, 2007, 14:16:25 » |
|
Ünilerde HP sınıfları mı açılmış? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
snape
|
 |
« Yanıtla #55 : Ağustos 11, 2007, 14:33:09 » |
|
BEn Harry Potter serisini hiçbiriyle kıyaslamam,deişmem,satmam da en iyi seri Harry Potter bence milyonlarca hayran kitapcılrn önünde kuyruk oluyorken eragonda öyle deil (HP kadar sevılmıo bence  ) yha cidden herkesin düşncesi baska eragon'u sevn varmı?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lady_granger
Süt
|
 |
« Yanıtla #56 : Ağustos 11, 2007, 21:21:56 » |
|
ikiside kendine göre ayrı güzel 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
burcuhenryrupert
|
 |
« Yanıtla #57 : Ağustos 12, 2007, 00:09:16 » |
|
bir şey söyleyeceğim yüzüklerin efendisindeki kalenin aynısı hatta biraz eklenti olmuş eragonda var bunu kimse inkar edemez ancak bütün karanlık filmler birbirine benzer ikiside güzel
|
|
|
|
|
|
Eğer herkesdost sandığı kimselerin kendi arkasından söylemiş olduklarını duymuş olsaydı dünyada dost kalmazdı.
paScaL
|
|
|
|
ChAoSLoRD
|
 |
« Yanıtla #58 : Ağustos 12, 2007, 11:59:06 » |
|
Ya Eragon'u da mı çocuk kitapları listesine koymuşlar, yuh artık, ya baş roldeki bir çocuk bile değil, benim gibi bir genç, sanırım çocuk kitapları fazla çıkmıyor dünyada, ne buluyorlarsa çocuk kitapları olarak gösteriyorlar.
Bu arada kitabı hp 1 i geçmiş olabilir çünkü hp 1 çıktığında fantastik serilere olan ilgi şimdiki kadar değildi, şu an ise millet bi fantastik seriden diğerine koşuyor, yani çıktıkları zamanın koşullarını da değerlendirmek gerek. Eragon 2003 te çıkmıştır, o zaman bizde 2003 te çıkmış olan hp kitabını kıyaslayalım, bakalım hangisi daha çok okunmuş. Böyle basit karşılaştırmalarla kimseyi kandırmaya çalışmasınlar.
Filmine gittim, güzeldi fakat hp filmlerinin yanına bile yaklaşamazdı, çünkü savaş sahnesi doyurucu değildi, o dünyayı tam yannsıtamamışlardı, ayrıca kitabını okumamış olmama rağmen ben bile herşeyin çok çabuk olup bittiği hissine kapılmıştım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seda54
Kakao

|
 |
« Yanıtla #59 : Eylül 22, 2008, 01:06:31 » |
|
bence ikisi çok ayrı konular üzerine yazılmış kitaplar ve harry potter kitapları çıktığı zamanlarda aylarca birinciliği kaptırmamıştı. Eragon da gerçekten çok güzel ama harry potterı geçecek diye bir ayrım yapamam çünkü her ikisi de farklı bir tat veriyor. Ayrım yapamayacağım. Tarafsızım. =]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|