Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ocak 08, 2009, 10:31:27  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ayşe Kulin  (Okunma Sayısı 230 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herne Peş
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 11, 2008, 10:17:42 »

Biyografi :Ayşe Kulin, Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı.

Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayınlandı. Bu kitaptaki Gülizar adlı öyküyü, Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdı ve bu filmi 1986 yılında Kültür Bakanlığı Ödülü'nü kazandı.

1986'da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği'nin En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'ni kazandı.

1996 yılında Münir Nureddin Selçuk'un yaşam öyküsünün anlatıldığıBir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü'nü, bir yıl sonra aynı adı taşıyan kitabı Sait Faik Hikaye Armağanı'nı kazandı.

1997'de yayınlanan Adı Aylin adlı biyografik romanı ile, İstanbul İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi.

1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 1999'da Iletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olanSevdalinka ve 2000'de yine bir biyografik roman olan Füreyya yayınlandı.Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı 2007 yılında Star Tv ekranlarında dizi olarak yayınlanmaya başlandı.

2001 yılında yayınlanan Köprü isimli romanı ile Doğu illerimizde yaşanan dramın kökenleri ve Cumhuriyet tarihi içindeki nedenlerini ele aldı.

Ayşe Kulin 2002 yılında yayınlanan Nefes Nefese isimli romanı ile ikinci dünya savaşı sırasında yüzlerce Yahudi'yi soykırımda kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını bir aşk öyküsü ile birlikte işliyor.

Eserleri:Güneşe Dön Yüzünü, (öykü kitabı), 1984.
Bir Tatlı Huzur, (biyografi), 1996.
Adı: Aylin, (biyografik roman), 1997.
Geniş Zamanlar , (öykü kitabı), 1998.
Foto Sabah Resimleri, (öykü kitabı), 1998.
Sevdalinka, (roman), 1999. ISBN 9752892426.
Füreya, (biyografik roman), 2000.
Güneşe Dön Yüzünü, (öykü kitabı), 2000.
Köprü, (roman), 2001. ISBN 9752892639.
Nefes Nefese, (roman), 2002. ISBN 9751409047.
İçimde Kızıl Bir Gül Gibi, (deneme), 2002.
Babama, (oto biyografi), 2002.
Kardelenler, (araştırma), 2004.
Gece Sesleri, (roman), 2004.
Bir Gün, (roman), 2005. ISBN 9752892361.
Bir Varmış Bir Yokmuş, (Roman), 2007
Veda , (Roman) , 2008

Hava serin
 Üşümüş bebek elleri gibi bir serinlik
   Avuçlarına alıp onu ısıtasın gelir...
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Ayşe Kulin
« Eklendi: Ocak 08, 2009, 10:31:27 »

Herne Peş
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2008, 10:31:03 »

İçimde kızıl bir gül gibi..sevdalinka..köprü..adı:aylin.. bir çok eserini okudum her okuyuşumda farklı renkler veren bir yazar Dil Çıkaran Foto sabah resimleri ve köprü ..bu iksi süperdi Dil Çıkaran Köprüde azimi o kadar güzel anltamışki..kelimlerle çok güzel oynuyor ve çok güzel anlamlar yüklüyor..Her okuşuyda farklı bir tat veriyor renkli ve çok yönlü bakış açısından yazması da çok iyi Gözlerini Deviren 'İçimde kızıl bir gül gibi' kitabında ise Nazımla bütünleşmiş resmen.. Betimleri sıkmadan hoş bir şekilde yapıyor..Bi kere alıtşıktan sonra kitapları bırakılmayan yazarlardan..
« Son Düzenleme: Haziran 11, 2008, 10:33:09 Gönderen: Herne Peş » Logged

Hava serin
 Üşümüş bebek elleri gibi bir serinlik
   Avuçlarına alıp onu ısıtasın gelir...
Fides
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Mors Ante Infamia Onursuzluktan Önce Ölüm

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2008, 10:44:25 »

Aslında sevmediğim bir yazar. 3- 4 kitabını okumuştum ve tek beğendiğim Sevdalinka olmuştu. Ama sevmesem de Köprü'ye bir başlamak istiyorum fırsat bulur bulmaz. Onu sevecekmişim gibi bir his var içimde Dil Çıkaran  Saol konu için canım Aww

Herbirimiz karanlığa ve ışığa, her ikisine de yatkınız. İyiye ya da kötüye. İkisinden birine ya da hepsine. Ve kader, yönümüzü herhangi bir zamanda yürütürken, yaptığımız seçimlerle yönünü değiştirmiş olabilir.
~Heroes
DeLyMeRvE
İsmail YK Karşıtı
Köpüklü Kapuçino

BPM!!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2008, 11:17:02 »

Çok beğendiğim bir yazar. Her şeyi olduğu gibi anlatıyor. Ve mükemmel bi anlatımı var cidden. Kopamıyorsunuz kitaplarından.
Sağol bilgiler için Göz Kırpan

yaz yagmuru
JHutch// Bonnie Kathleen Wright
Kakao

Boşuna isyan etme gökyüzü benim kadar ağlayamazsın

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2008, 16:53:44 »

bn en çok bir varmış bir yoknuş la adı aylin adlı kitaplarını sevdim çok güzeller ayşe kulin de başarılı bir yazar

"Bana ne kadar zaman veriyorsun?"

"Bana kalsa dünyadaki tüm zamanları sana verirdim..."

Astronotlar üzerinde yaşam bulunan başka bir gezegen bulsa herkes müthiş şaşırır ama kendi gezegenlerinin varlığı hiç de şaşırtmıyor onları...
seda54
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2008, 15:25:26 »

İlk ve son olarak Geniş Zamanlar diye bir kitabını okudum, hiçbişey anlamadım. Ordan giriyo burdan çıkıyo. Kimden, neyden bahsettiği belli değil. Beğenmedim bu yazarı.

ılgas
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2008, 22:32:58 »

bir varmış bir yokmuş kitabını okudum gerçekten ilginç bi kitaptı ama güzeldi  Gülümseyen
annem hayranı evde nerdeyse her kitabı var  Hede Hödö

son karesi gibi redkit in batan güneşe doğru sürerken atımı gitme kal demeni bekliyorum ama yalnızca rüzgar çekiştiriyor atkımı..

DARK ABYSS
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2008, 20:21:13 »

sadece bir misal versek okurken bosna savaşını görmüş gibi yaşattı !

GELECEĞİN ATASÖZLERİ
-Tokio Hotel  vb. taklitlerimizden sakının>>> PLACEBO
-Yok beyim Aragorn biz yalnızız>>>LOTR; Miğferdibi Savunması Rohan Kralı Theoden

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: