Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ocak 08, 2009, 10:30:10  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Aşk ve gurur /(Jane austen)  (Okunma Sayısı 1710 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
beatricesnicket
Krema

harbipotter66@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Şubat 29, 2008, 17:36:10 »

arkadaşlar süper ötesi bi kitap.ilk başta filmini seyrettim çok beğendim hemen ardından kitabını okudum bayıldım.şimdilerde kanal d de asi dizisinin genel teması da bu kitaptan alınmış ve eğer diziyi izliyorsanız kitabı okuyun müthiş benzerlikler görüceksiniz.bu yazarın (jane austen) sonbahar quarteti isimli bir kitabı varmış ankara sanki allahın köyü gibi hiçbir kitapçıda yok kuduruyorum.ankarada olupta bu kitabın yerini bulan varsa haber versin köpeği oliyim yani.
yazarı:jane austen
çevirmeni:nihal yeğinobalı
yayınevi:timaş
sayfa sayısı:426 sanırım o civarda
asıl adı:pride and prejudice (önyargı ve gurur)
arka kapak yazısı:aşk ve gurur yüzeyde tatlı bir aşk hikayesi nefis bir sosyal komedidir.Aşk uğruna huyunu değiştiren bir genç erkekle,kararını değiştiren(önyargılarından sıyrılan) bir genç kızın öyküsü.derine inince,o enfes diyalog ve gözlemleriyle keskin bir sosyal komedi karşımıza çıkar.ama bunun da derininde Jane Austenin hayat görüşü yatmaktadır.uygarlık eşittir denge.Jane Austen insan enerjisiyle insan mantığının arasında denge kurulmasını uygar yaşam için zorunlu görmektedir.
« Son Düzenleme: Mart 05, 2008, 07:56:20 Gönderen: beatricesnicket » Logged
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Aşk ve gurur /(Jane austen)
« Eklendi: Ocak 08, 2009, 10:30:10 »

Madeleine
Sıcak Çikolata

Lonca Editörü...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2008, 15:03:48 »

kitap hakkında daha ayrıntılı bilgi versen iyi olurdu

beatricesnicket
Krema

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : Mart 04, 2008, 08:02:45 »

o zaman kitabı okumanın ne anlamı kalır ki.ben okumanız için tavsiye ediyorum.ve okuyanlarında gelip buraya yorum yapması için açtım konuyu.burda kitap özeti çıkarma gibi bi amacım yok yani.
Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2008, 08:20:16 »

Kitap bölümü kılavuzunu okudun mu ?Okumadıysan şiddetle tavsiye  ederim.

**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***

Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.

*Ahh Bill ahhhh...
beatricesnicket
Krema

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2008, 08:24:00 »

o zaman kitap bölümü klavuzunu tekrar gözden geçirip düzenlenmesini ben de size şiddetle tavsiye ediyorum.çünkü gayet gereksiz şeyler için zırt pırt konu yenilemekten bıktım.
Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 04, 2008, 08:29:47 »

gereksiz şeyler mi?sanırım gereksiz şeyler kavramımız seninle çok farklı.eğer bir kitabı yada konuyu tanıtacaksan öncelikle tanıtacağın konunun bölüm kurallarına uygun olması beklenir senden.Eğer zırt pırt yenilemek istemiyorsan kuralları okuyup doğru dürüst konu açmanı tavsiye ederim.Ayrıca seni dostane uyaranlara karşı da alaycı şekilde davranman hiç hoş olmamış.

**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***

Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.

*Ahh Bill ahhhh...
beatricesnicket
Krema

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2008, 08:40:45 »

alaycı şekilde?sanırım seninle hiçbir kavramımız aynı değil.çünkü ben gerçekten alay ettiğimde bu şekilde alay etmem emin ol çok daha can yakıcı olur.istersen bir oku yukarıda kitap yanımda olmadığı için özür diledim.ve yanımda olduğu anda yapıcağım ilk şey çevirmenini ve arka kapak yazısını yazmak olucaktı.kılavuzda özet diye birşey istenmiyor.
Madeleine
Sıcak Çikolata

Lonca Editörü...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 04, 2008, 17:23:39 »

o zaman kitabı okumanın ne anlamı kalır ki.ben okumanız için tavsiye ediyorum.ve okuyanlarında gelip buraya yorum yapması için açtım konuyu.burda kitap özeti çıkarma gibi bi amacım yok yani.
en azından konusunu söyleseydin.

beatricesnicket
Krema

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2008, 07:57:41 »

en azından konusunu söyleseydin.
kusura bakma geç ekledim konusunu çünkü kitap yanımda değildi ve ben konu yazma fakiriyimdir.şekil a da gördüğün gibi.
Discovery
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2008, 19:03:49 »

çok saol güsel kitap

ELİF
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #10 : Mart 08, 2008, 14:07:07 »

ben kitabını okumadım ama flimini izledim gerçekten gzldi
Fides
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Mors Ante Infamia Onursuzluktan Önce Ölüm

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 27, 2008, 13:00:22 »

Seni uyaran  ve doğrusunu gösteren kişilere karşı biraz daha kibar olman gerekmez mi acaba?

(göstermek/gizlemek için tıkla)

Bazen bir kitaptan bahsederken en diyerek bahsederiz ya tam öyle bir kitaptı. Kitabı okuduktan sonra filmini izlemiştim ve doğrusu filmi de bir harikaydı (Hele müzikleri Âşık ) Kitabın sonunda Mr. Darcy Âşık Âşık Âşık demeye başlamıştım ama geçenlerde (epey oluyor yani Dil Çıkaran ) bir dergide "kadınllar neden yüzyıllardır Mr. Darcy'e aşık?" cinsinden bir başlık görünce normal olduğunu anladım Gözlerini Deviren Bu kitaptan sonra yazarın bir kaç kitabını daha okudum Kahkaha Keşke bu kadar genç ölmeseymiş o zaman neler yazardı kim bilir?

« Son Düzenleme: Mart 27, 2008, 13:09:10 Gönderen: holy_solemn » Logged

Herbirimiz karanlığa ve ışığa, her ikisine de yatkınız. İyiye ya da kötüye. İkisinden birine ya da hepsine. Ve kader, yönümüzü herhangi bir zamanda yürütürken, yaptığımız seçimlerle yönünü değiştirmiş olabilir.
~Heroes
BilgeNazz
G.N.C
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2008, 18:18:01 »

Kitap bende mevcut ama filmini sevmediğimden kitabı okuyasım gelmiyor. Ama kitap kitaptır, elbet bir gün okuyacağım  Hede Hödö

кєи∂ι ∂üиуαм fσяυмℓαяı

Eylül yıldızları gibi
Benden çok, uzağa yakın
Ve
Eylülün yaz sonuna gelişi gibi,
O cananın gelişi;
Ömrümün sonuna yakın...
Isolde Black
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 23, 2008, 21:32:37 »

"kadınllar neden yüzyıllardır Mr. Darcy'e aşık?"

Hoop. Yakarım o kadınları, öldürürüm. Hede Hödö Darcy benim, bakanın gözlerini oyarım. Dil Çıkaran

Eheem

En sevdiğim romanlardan biridir.
Adı dilimize yanlış çevrilmiştir. ''Gurur ve Önyargı'' olmalıydı birebir çevirisi; ama nasıl olduysa ''Aşk ve Gurur'' olmuş. Adına kanıp içi boş, gereksiz aşk romanlarından sanılmasın. 18. yüzyıl İngiltere'sinin sınıfsal farklılıklarını, orta kesimin bayağılığını, soylu kesimin züppeliğini Elizabeth'in bakış açısından okumak çok keyifli. Her ne kadar Darcy yüzünden Lizzy'i bir hayli kıskansam da ( Dil Çıkaran ) itiraf etmeliyim çok iyi kurgulanmış bir karakter.

Dili akıcı sayılır. Yer yer akıcılığını kaybediyor, cümleler uzadıkça uzuyor; ama yine de yormuyor insanı okumak.
hermi
~gкѕυ~
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Has Türk Kahvesi

Twilighterrr~

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 24, 2008, 21:41:47 »

Bu kitap benim hayatımın kitabı desem yeridir, geçen sene yarıyıl tatilinde yengemin tavsiyesi üzerine okumuştum ve hala etkisindeyim. Bu kitap kelimelerle anlatamayacağım kadar muhteşem bir kitap benim için. Aah Mr Darcy Âşık Aşığım ben o adama, onun yüzünden gerçek hayatta aşık olamayacağımdan korkuyorum Dil Çıkaran Yine Darcy aşkım depreşti benim yaa Ağlayan Kitabı mı okusam yine ya da onlarca kez izlediğim filmi bir daha mı izlesem??
« Son Düzenleme: Mayıs 24, 2008, 21:42:26 Gönderen: hermi » Logged

...and so the lion fell in love with the lamb ♥ ~
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: