Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Ocak 08, 2009, 10:30:10
Duyurular
:
Türkçe
Ozan Beedle Hikayeleri
Ön Siparişte!
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Kitap
(Moderatör:
Rüya
) / Konu:
Aşk ve gurur /(Jane austen)
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Aşk ve gurur /(Jane austen) (Okunma Sayısı 1710 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
beatricesnicket
Krema
Aşk ve gurur /(Jane austen)
«
:
Şubat 29, 2008, 17:36:10 »
arkadaşlar süper ötesi bi kitap.ilk başta filmini seyrettim çok beğendim hemen ardından kitabını okudum bayıldım.şimdilerde kanal d de asi dizisinin genel teması da bu kitaptan alınmış ve eğer diziyi izliyorsanız kitabı okuyun müthiş benzerlikler görüceksiniz.bu yazarın (jane austen) sonbahar quarteti isimli bir kitabı varmış ankara sanki allahın köyü gibi hiçbir kitapçıda yok kuduruyorum.ankarada olupta bu kitabın yerini bulan varsa haber versin köpeği oliyim yani.
yazarı:jane austen
çevirmeni:nihal yeğinobalı
yayınevi:timaş
sayfa sayısı:426 sanırım o civarda
asıl adı:pride and prejudice (önyargı ve gurur)
arka kapak yazısı:aşk ve gurur yüzeyde tatlı bir aşk hikayesi nefis bir sosyal komedidir.Aşk uğruna huyunu değiştiren bir genç erkekle,kararını değiştiren(önyargılarından sıyrılan) bir genç kızın öyküsü.derine inince,o enfes diyalog ve gözlemleriyle keskin bir sosyal komedi karşımıza çıkar.ama bunun da derininde Jane Austenin hayat görüşü yatmaktadır.uygarlık eşittir denge.Jane Austen insan enerjisiyle insan mantığının arasında denge kurulmasını uygar yaşam için zorunlu görmektedir.
«
Son Düzenleme: Mart 05, 2008, 07:56:20 Gönderen: beatricesnicket
»
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Aşk ve gurur /(Jane austen)
«
Eklendi:
Ocak 08, 2009, 10:30:10 »
Madeleine
Sıcak Çikolata
Lonca Editörü...
Ynt: Aşk ve gurur /(Jane austen)
«
Yanıtla #1 :
Mart 01, 2008, 15:03:48 »
kitap hakkında daha ayrıntılı bilgi versen iyi olurdu
Avlanan Yürek
beatricesnicket
Krema
«
Yanıtla #2 :
Mart 04, 2008, 08:02:45 »
o zaman kitabı okumanın ne anlamı kalır ki.ben okumanız için tavsiye ediyorum.ve okuyanlarında gelip buraya yorum yapması için açtım konuyu.burda kitap özeti çıkarma gibi bi amacım yok yani.
Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi
''Est Solarus oth Mithas''
«
Yanıtla #3 :
Mart 04, 2008, 08:20:16 »
Kitap bölümü kılavuzunu okudun mu ?Okumadıysan şiddetle tavsiye ederim.
**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***
Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.
*Ahh Bill ahhhh...
beatricesnicket
Krema
«
Yanıtla #4 :
Mart 04, 2008, 08:24:00 »
o zaman kitap bölümü klavuzunu tekrar gözden geçirip düzenlenmesini ben de size şiddetle tavsiye ediyorum.çünkü gayet gereksiz şeyler için zırt pırt konu yenilemekten bıktım.
Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi
''Est Solarus oth Mithas''
«
Yanıtla #5 :
Mart 04, 2008, 08:29:47 »
gereksiz şeyler mi?sanırım gereksiz şeyler kavramımız seninle çok farklı.eğer bir kitabı yada konuyu tanıtacaksan öncelikle tanıtacağın konunun bölüm kurallarına uygun olması beklenir senden.Eğer zırt pırt yenilemek istemiyorsan kuralları okuyup doğru dürüst konu açmanı tavsiye ederim.Ayrıca seni dostane uyaranlara karşı da alaycı şekilde davranman hiç hoş olmamış.
**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***
Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.
*Ahh Bill ahhhh...
beatricesnicket
Krema
«
Yanıtla #6 :
Mart 04, 2008, 08:40:45 »
alaycı şekilde?sanırım seninle hiçbir kavramımız aynı değil.çünkü ben gerçekten alay ettiğimde bu şekilde alay etmem emin ol çok daha can yakıcı olur.istersen bir oku yukarıda kitap yanımda olmadığı için özür diledim.ve yanımda olduğu anda yapıcağım ilk şey çevirmenini ve arka kapak yazısını yazmak olucaktı.kılavuzda özet diye birşey istenmiyor.
Madeleine
Sıcak Çikolata
Lonca Editörü...
«
Yanıtla #7 :
Mart 04, 2008, 17:23:39 »
Alıntı sahibi: beatricesnicket üzerinde Mart 04, 2008, 08:02:45
o zaman kitabı okumanın ne anlamı kalır ki.ben okumanız için tavsiye ediyorum.ve okuyanlarında gelip buraya yorum yapması için açtım konuyu.burda kitap özeti çıkarma gibi bi amacım yok yani.
en azından konusunu söyleseydin.
Avlanan Yürek
beatricesnicket
Krema
«
Yanıtla #8 :
Mart 05, 2008, 07:57:41 »
Alıntı sahibi: merve_nur_ üzerinde Mart 04, 2008, 17:23:39
Alıntı sahibi: beatricesnicket üzerinde Mart 04, 2008, 08:02:45
en azından konusunu söyleseydin.
kusura bakma geç ekledim konusunu çünkü kitap yanımda değildi ve ben konu yazma fakiriyimdir.şekil a da gördüğün gibi.
Discovery
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Telve
«
Yanıtla #9 :
Mart 05, 2008, 19:03:49 »
çok saol güsel kitap
ELİF
Kakao
«
Yanıtla #10 :
Mart 08, 2008, 14:07:07 »
ben kitabını okumadım ama flimini izledim gerçekten gzldi
Fides
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi
Mors Ante Infamia Onursuzluktan Önce Ölüm
«
Yanıtla #11 :
Mart 27, 2008, 13:00:22 »
Seni uyaran ve doğrusunu gösteren kişilere karşı biraz daha kibar olman gerekmez mi acaba?
(göstermek/gizlemek için tıkla)
Kitaba gelirsek;
JANE AUSTEN AŞK VE GURUR
Aşk ve Gurur, taşralı bir beyefendinin kızı olan Elizabeth Bennett ile varlıklı ve soylu toprak sahibi Fitzwilliam Darcy arasındaki çatışmayı anlatır. Gerçi Jane Austen bu iki karakteri birbirlerinin tuzağına düşmüş kişiler gibi sunar, ama “ilk izlenim”i tersine çevirmekte gecikmez: Soyluluk ve servetten kaynaklanan “gurur” ile Elizabeth’in ailesinin soylu olmayışı karşısında beslediği “önyargı”, Darcy’yi mesafeli davranmak zorunda bırakır. Elizabeth’in davranışında da hem özsaygının uyandırdığı “gurur”, hem de Darcy’nin züppeliği karşısındaki “önyargı” etkili olur. Zeki ve coşkulu Elizabeth yalnızca Austen’ın en çok sevdiği kadın kahramanı değil, aynı zamanda bütün İngiliz edebiyatının en çok ilgi uyandıran kadın roman kişiliklerinden biridir.
Sıradan insanların günlük yaşamlarını işleyerek romana ilk kez belirgin bir modern nitelik kazandıran Austen’ın en sevilen romanlarından biri olan Aşk ve Gurur’u, Nihal Yeğinobalı’nın yetkin Türkçesiyle sunuyoruz.
Jane Austen, 1775’te İngiltere’de, Steventon’ın Hampshire kasabasında doğdu. Altısı erkek, ikisi kız sekiz çocuklu bir ailenin ikinci
İngiliz romanının doğuşu 18. yüzyılın ilk yarısında Daniel Defoe, Samuel Richardson ve Henry Fielding’in yapıtlarıyla başlatılırsa da, romanın gündelik yaşamın sıradanlığı içinde sıradan insanları gerçekçi bir bakışla ele alan modern bir türe dönüşmesi Jane Austen’la gerçekleşmiştir. Austen, altı romanıyla, İngiliz toplumundaki orta sınıf yaşamını edebiyata yansıtmış, “aile” edebiyatının olanaklarını ortaya koymuştur. Austen’ın romanlarını 18. yüzyıl geleneklerinden çok, modernliğe yakın kılan da kadın kahramanları ile toplumsal çevreleri arasındaki gerilim üstünde yoğunlaşmalarıdır. Nükteli, gerçekçi ve her çağa seslenen üslubunun, böylesine ustaca anlatılan öykülerin ve böylesine güzel kurulmuş romanların verdiği doyumun yanı sıra o modern yaklaşım da Austen’ın yapıtlarının günümüzde bile her türden okura seslenebilmesinin nedenlerinden biridir. Austen’ın romanlarının sağlam yapısı ve dar çevrelerde yaşayan sıradan insanların trajikomik yaşamını tüm çıplaklığıyla sergilemesini sağlayan teknik yetkinliği, günümüz eleştirmenlerini de hayran bırakmaktadır.
Can Yayınları'ndan alıntıdır.
Bazen bir kitaptan bahsederken en diyerek bahsederiz ya tam öyle bir kitaptı. Kitabı okuduktan sonra filmini izlemiştim ve doğrusu filmi de bir harikaydı (Hele müzikleri
) Kitabın sonunda Mr. Darcy
demeye başlamıştım ama geçenlerde (epey oluyor yani
) bir dergide
"kadınllar neden yüzyıllardır Mr. Darcy'e aşık?"
cinsinden bir başlık görünce normal olduğunu anladım
Bu kitaptan sonra yazarın bir kaç kitabını daha okudum
Keşke bu kadar genç ölmeseymiş o zaman neler yazardı kim bilir?
«
Son Düzenleme: Mart 27, 2008, 13:09:10 Gönderen: holy_solemn
»
Herbirimiz karanlığa ve ışığa, her ikisine de yatkınız. İyiye ya da kötüye. İkisinden birine ya da hepsine. Ve kader, yönümüzü herhangi bir zamanda yürütürken, yaptığımız seçimlerle yönünü değiştirmiş olabilir.
~Heroes
BilgeNazz
G.N.C
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #12 :
Mayıs 01, 2008, 18:18:01 »
Kitap bende mevcut ama filmini sevmediğimden kitabı okuyasım gelmiyor. Ama kitap kitaptır, elbet bir gün okuyacağım
кєи∂ι ∂üиуαм fσяυмℓαяı
Eylül yıldızları gibi
Benden çok, uzağa yakın
Ve
Eylülün yaz sonuna gelişi gibi,
O cananın gelişi;
Ömrümün sonuna yakın...
Isolde Black
Kakao
«
Yanıtla #13 :
Mayıs 23, 2008, 21:32:37 »
"kadınllar neden yüzyıllardır Mr. Darcy'e aşık?"
Hoop. Yakarım o kadınları, öldürürüm.
Darcy benim, bakanın gözlerini oyarım.
Eheem
En sevdiğim romanlardan biridir.
Adı dilimize yanlış çevrilmiştir. ''Gurur ve Önyargı'' olmalıydı birebir çevirisi; ama nasıl olduysa ''Aşk ve Gurur'' olmuş. Adına kanıp içi boş, gereksiz aşk romanlarından sanılmasın. 18. yüzyıl İngiltere'sinin sınıfsal farklılıklarını, orta kesimin bayağılığını, soylu kesimin züppeliğini Elizabeth'in bakış açısından okumak çok keyifli. Her ne kadar Darcy yüzünden Lizzy'i bir hayli kıskansam da (
) itiraf etmeliyim çok iyi kurgulanmış bir karakter.
Dili akıcı sayılır. Yer yer akıcılığını kaybediyor, cümleler uzadıkça uzuyor; ama yine de yormuyor insanı okumak.
hermi
~gкѕυ~
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Has Türk Kahvesi
Twilighterrr~
«
Yanıtla #14 :
Mayıs 24, 2008, 21:41:47 »
Bu kitap benim hayatımın kitabı desem yeridir, geçen sene yarıyıl tatilinde yengemin tavsiyesi üzerine okumuştum ve hala etkisindeyim. Bu kitap kelimelerle anlatamayacağım kadar muhteşem bir kitap benim için. Aah Mr Darcy
Aşığım ben o adama, onun yüzünden gerçek hayatta aşık olamayacağımdan korkuyorum
Yine Darcy aşkım depreşti benim yaa
Kitabı mı okusam yine ya da onlarca kez izlediğim filmi bir daha mı izlesem??
«
Son Düzenleme: Mayıs 24, 2008, 21:42:26 Gönderen: hermi
»
...and so the lion fell in love with the lamb ♥ ~
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »