South Bank Show, dün akşam J.K. Rowling’i “onun Harry Potter kitaplarıyla gelen üstün başarısına bir ödül” vererek onurlandırdı. Ödül gecesiyle ilgili resimlere
http://gallery.the-leaky-cauldron.org/album/3781 tıklayarak ulaşabilirsiniz
Ayrıca, The Times sitesinde bir makale yayınlayarak, ödül gecesinden bahsetti. Rowling Harry Potter’dan ayrılmanın bir boşanmadan daha kötü olduğunu söyledi.
“Hayatımın en kötü ayrılığı oldu – bir adamdan ayrılmaktan çok daha kötüydü. Ama durup bir nefes almak ve “Tanrım, 17 yıl önce bir trende sahip olduğum bir fikirle neler oldu.” diye düşünmek harika oldu.”
Ödül, işi şakaya vurarak Harry Potter filmlerinden rol istediğini söyleyen İngiliz film efsanesi Lord Richard Attenborough tarafından verildi “Alıcılarla ilgili büyük bir şikayetim var. Equity’ye(bir tür oyuncu sendikası) 1941’de katıldım ve o zamandan beri düzenli bir üye oldum, bu yüzden bu koşullar içinde kesin bir miktarda saygıyı hak ediyorum. Milyonlar tarafından okunan ve filme aktarılan bu olağanüstü seride oynayacak neslimin tek İngiliz aktörü olmalıyım. Muhakkak oynayabileceğim bir şey olmalı? Orda burada birkaç replik? Denemediğimi düşünmeyin!” Rowling gelecek filmde onun Albus Dumbledore’un rolünü alabileceğini söyleyerek şaka yapıyor; “Michael Gambon yakında korkunç bir kaza geçirecek.”
Sonra, Jo Harry Potter serisini bitirmesiyle ilgili konuşuyor;
"Onun hikayesini kesinlikle bitirdiğimi sanıyorum. Yedi kitap olacağını söyledim ve yedi kitap oldu,” dedi.
Yazar zaten sonraki projesi üstünde çalışıyor, ancak konusu hakkında bilgi vermiyor; “Yazıyorum, bu benim tutkum. Bunu yayınlamak için çılgınca bir aceleye girmiyorum çünkü daha 10 yılım var.”
Ayrıca, Ödül gecesine oyuncu Richard Griffiths (Vernon Amca) de katıldı