Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman
|
 |
« : Şubat 05, 2008, 13:31:35 » |
|
Jo geçtiğimiz günlerde bir söyleşi verdi. Bu söyleşi geçtiğimiz aylarda verilen röportajların devamı niteliğindeydi. Söyleşinin hepsi yayınlanmış değil o yüzden bir kısmını yayınlayabiliyoruz. Bu parçada eşlerinden ve Fudge' ı yazarken nereden ilham aldığından bahsediyor.
Cornelius Fudge, ilk beş kitabın Sihir Bakanı... Ama Jo onu yaratırken acaba nereden esinlendi?
'Voldemort' un dönüşünden sonraki dünya için modelim, doğrudan doğruya, Büyük Britanya' da İkinci Dünya Savaşı sırasında görev yapan Neville Chamberlain hükümetiydi. Chamberlain politik çıkarları için Nazi rejiminin yarattığı tehdidi küçültmeye çalışmıştı.'
Şu andaki eşi Dr.Neil Murray hakkında şunları söylüyor:
'Bir daha evlenmemeye karar vermiştim, 7 sene boyunca beni seven kimse karşıma çıkmamıştı. Şöyle düşündüğümü hatırlıyorum: Delicesine sevdiğim bir kızım ve başarım var, mutluyum. Bizi kızkardeşim tanıştırdı. Onun (ÇN: Dr.Neil' den bahsediyor) sağlam bir insan olduğunu düşünmüştüm. Alanında mükemmel bir doktor ve benimkinden çok uzak bir dünyada çalışıyor. İşte bu yüzden Neil' i böyle seviyorum, her gün kimle evli olduğunu umursamadan ondan yardım bekleyen bir sürü insanla tanışıyor.'
Peki ilk eşi Jorge Arantes hakkında ne düşünüyor?
'Kitaplarımdaki hiçbir karakterin eski kocamla ilişkisi yok.Evliliğimizde ne olmuş olursa olsun, aslolan onun hayatımda olmuş güzel şeylerin yarısında etkili olmuş bir insan olması, büyük kızımdan bahsediyorum. Bu yüzden onu bir peri masalına sokamam, o onun babası.'
kaynak: the-leaky-cauldron.org
|