Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 13, 2008, 06:50:24  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Jo: Dumbledore ölmek zorundaydı  (Okunma Sayısı 1272 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lunatic
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 30, 2006, 12:51:26 »

J.K. Rowling'in 1 Ağustos'ta Radio City Music Hall'da yaptığı basın toplantısının videosu nihayet internette! (Hani şu Stephen King ve John Irving ile kaıtldığı toplantı) Aşağıdaki linklerden farenin sağ tuşuna tıklayıp "Farklı kaydet" diyerek videoları kaydedebilirsiniz:

J.K. Rowling at Radio City (MP4, iPod friendly, 21 MB): TIK

J.K. Rowling at Radio CIty (WMV, 37 MB): TIK

Resimler, metinler, videolar, vs. tekmili bir arada görmek için TIK

Gelelim toplantının çevirisine:

Radio City Music Hall Basın Toplantısı Metni

J.K. Rowling. Stephen King, John Irving

August 1, 2006, New York City

7. kitapta hiç sürpriz olacak mı?

JKR: 7. kitaptaki sürprizler [düşünüyor]. Paylaşmak isteidğim bir şey var mı acaba? Şu anda 7. kitabı yazmaya iyice gömülmüş durumdayım. [Gülümsüyor] Söyleyebileceğim pek çok şey var. Bir dereceye kadar, baskı kalktı sanıyorum, çünkü bu son kitap ve artık özgür olduğumu hissediyorum. Artık öyküyü çözüme ulaştırabilirim ve bunu yapmak eğlenceli. Daha önce olmadığı bir şekilde eğlenceli, çünkü en sonunda kendi çözümümü getiriyorum. Bazı insanlar bu çözümü sevmeyecek, bazıları sevecek, ama böyle olması gerekiyor.

Bu etkinliklerin hangi hayır kurumlarının yararına olduğunu söyleyebilir misiniz?

Stephen King: Yazdığı kitaplar epeyce para eden 3 yazar olarak bu etkinlikle en az 250 bin dolarlık bağış toplayabileceğimizi sanıyorum. Bu işe giriştiğimizde iki gece düzenlemeye karar vermiştik, biri benim seçtiğim bir hayır kurumu olan Haven Foundation, büyük kazalar veya hastalıklar geçirip maddi güvencesi olmayan sanatçılar için para topluyor. Ve Jo Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünü (Doctors Without Borders) seçti ve bu konuda oldukça ikna edici konuşabiliyor. Yani bir gece Doctors Without Borders için, bir gece de Haven Foundation için.

Bütün bunlar geçen yıl ortaya çıktı, John’un Maple Street School'a [Vermont'ta] yaptığı bağış için kitap okudum ve o da benim için okuyacağını söyledi. Ve böylece ben Vermont'ta küçük bir okulda kitap okurken, onu Radio City Music Hall'a sürükledim ve işte bir aradayız.

[Jo] Harry Potter serisinin en çok hangi yönünü özleyeceksin?

JKR: Herşeyini. Onu yazmayı çok sevdim ve inanılmaz derecede özleyeceğim. Ama her zaman 7 kitap olmasını planlamıştım ve bu özel sonu planlamıştım ve eğer bunu yapar ve bu öyküye ilk başladığım zaman anlatmak istediğimi anlatabilirsem, gurur duyacağım. Muhtemelen bir süre yas tutacağım ve sonra başka bir şey denemeliyim.

Çocuklarınızın sihirli özellikleri var mı? (evet, seni kurbağaya çevirebilirler. ya sabır...)

JKR: Kitapalrımdaki genç cadı ve büyücüler küçükken pek telaşlıydılar ve sonunda büyülü yeteneklerine kavuştular. Fakat diğer konuda sanırım hayır diyeceğim. En büyük kızım çok bilimsel, çok mantıklı, bunun müthiş olduğunu düşünüyorum.

Hangi karakterlerin öleceğini söyleyebilir misiniz?

JKR: John benden daha çok kişiyi öldürdü, bence önce o söylesin.

JI: Çünkü ben içinde geçecek olan büyük duygusal olayları düşünmeden, özellikle de sonunda ne olacağını düşünmeden asla bir romana başlamam. Benim bir tür zayiat listem var, daha ben ilk kelimeyi yazmadan önce kitapta kimlerin öleceği ve kimlerin kalacağı yazıyor. Böyle bir düşünme süreci bir romanı yazmadan önce 1 yıl veya 18 ay kadar sürebiliyor. Yani o ölüm sahnelerini yazacağım zaman o karakterlerin hayatını ve ölümünü aylar, bazen yıllar önce yaşamış oluyorum. Bu yüzden o sahneleri yazarken duygusal açıdan çok etkilenmiyorum. Ama bence bu bir hikayenin nerede başladığını düşünmedne önce nasıl biteceğini bilmeye duyduğum ihtiyaçtan kaynaklanıyor.

JKR: (gülüyor)

Hm, sanırım burada, hmm, bir yazarın orijinal yazar öldükten sonra başkalarının yazmaya devam etmesine izin vermemek düşüncesiyle neden bir karakteri öldüreceğini anlıyoruz. Ben karakterlerimi öldürmekten her zaman hoşlanmıyorum. 6. kitabın sonunda ölen karakteri öldürmek hoşuma gitmedi. Sadece kitabı henüz bitirmemiş olanlar için ihtiyatlı davranıp isim vermiyorum. Bunu yapmaktan gerçekten hoşlanmadım, ama bunu yıllardır planlıyordum. John'un dediği gibi, hayal edebileceğiniz kadar acı verici değildi. Gerçekten yazma zamanı geldiğinde ben yas tutma sürecimi tamamlamıştım.

SK:
Benim de hoşuma gitmiyor. (buna inanmam işte..  Gözlerini Deviren Dil Çıkaran ) Ben kitapları pek ayrıntılı planlamıyorum. Ben hep şöyle düşünürüm: Plan yapan yazarlar ve ABD'nin yaptığı gibi füze ateşleyen insanlar var. Ben Hizbullah gibi füze atıyorum. Nereye düşecekleri konusunda bir fikrim var ama 12 mil içindeki herhangi bir yere düşerlerse ben yine mutlu oluyorum. (bu benzetme iyi gerçekten)

Diğer yazarların Jo'ya serinin sonu için önerileri var mı:

JKR: [SK'ye bakarak, Harry için] Öldürrrr!---

[gülüyor]

SK: Ben hikayenin adil olmasını istiyorum. Her zaman böyle olmasını istedim. Kitabı okumak istiyorum. Bu seriyi seviyorum. Kitabı okumak istiyorum ve tamamen güveniyorum çünkü diğer kitapları okudum. Bu konuda düşünüyorum ve bütün söyleyeceğim bu.

JI: Ben Harry'e şans diliyorum. Sadece umut ediyorum.

JKR neden Doctors without Borders'ı seçti ve neden 6 yıldır ABD'ye gelmiyordu?

JKR: Önce doktorlarla ilgili kısma cevap vereyim, Doctors Without Borders için aday göstermek istediğim kişi - ben onunla Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) için çalışmıştım ve bu organizasyonla da ilk kez o zaman karşılaşmıştım. Ne zaman bir sorun  olsa, örneğin Lübnan'daki savaş gibi, oraya ilk giden birkaç kişiden biri Doctors Without Borders oluyor. Çok etkin bir organizasyon ve adından açıkça anlaşıldığı gibi, dini inancınız ne olursa olsun, etnik kökeniniz ne olursa olsun, koşullarınızın ne olduğu hiç önemli değil. Eğer fiziksel olarak ihtiyaç içindeyseniz, size yardım edecekler veya etmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Bu yüzden ben param olduğundan beri daima desteklediğim kurumlardan biri oldular ve bu özel insanlara destek olarak büyük bir yardım işi yaptığımıza inanıyorum ve bu nedenle gerçekten dünya yararına olan bir hayır işi yapmanın müthiş olduğunu düşündüm.

Cevap: 6 yıldır ABD'de gelmeme meselesi (bu Amerikalıların ukalalığı beni dlei ediyor. kadın İngiliz, neden ABD'ye gelmek zorunda olsun ki???)

Buraya gelmeyi kesinlikle seviyorum ve New York'a gelmeyi çok seviyorum. En sevdiğim şehirlerden biri, ama bu 6 yıl içinde iki kez hamile kaldım ve küçük çocuklarım vardı ve bu yüzden uzun uçak yolculukları ve turlar bana uygun değildi. Artık yolculuğa çıkabilecek kadar büyüdüler. Ve geri gelmek çok güzel.

Dumbledore neden ölmek zorundaydı [TIME for Kids temsilcisi sordu]?

JKR:Geçen yıl bir söyleşide bu bana sorulmuştu. Benim yazdığım türde çoğunlukla kahramanın sonunda yalnız kaldığını görürsünüz.Bir noktada tüm desteğini kaybeder ve gerçekten kahramanca tek başına devam eder. Harry tamamen yalnız değil, hala iki sadık taraftarı var. Bana soruyu soran kişi bunu şöyle özetlemişti: "Yani yaşlı büyücü her zaman ölür" ve temelde benim söylediğim de buydu. Biraz daha şık anlatmaya çalışmıştım. Yani nedeni bu. Bu tür epik destanlarda kahraman sonunda yalnız savaşmak zorundadır.

7. kitap diğerlerinden farklı olacak mı?

JKR: Bir dereceye kadar farklı. Asıl öykü başlangıçta sona gelince yazmayı planladığım şekilde ilerliyor. Ama yaşamasını umduğum bazı karakterler öldü ve birinin ölümü de ertelendi, yani sanırım bazı minik dğeişiklikler oluyor.

Yazarlar kendi kitaplarını rahat okurlar mı?

JI: Benim tek rahatsızlığım bu gece okuyacağım kitabın nispeten eski olması, birkaç yıldır okumadığım ve hatta elimi sürmediğim bir kitap, ama Steve ve ben ne okumak istediğimizi konuştuk ve kendimizi Jo ile bir ısınma turu atarken bulduk, burada çoğunlukla onu dinlemeye gelenlerin olacağını düşündük ve Stephen King ve John Irving'in genel olarak gençlere pek uygun olmayan romanlar yazdığını gördük. Bu yüzden Steve ve ben daha eskiden masum anlarımızda yazdığımız kitapları seçtik, durum budur. Yeni, şey, okuma meselesine gelince, Steve ve Jo ile bu harika mekanda okumak fikrini çok sevdim ama dinleyicilerin yaşı beni biraz korkutuyor, alıştığım izleyiciler değiller.

JKR: Ben kendimi Beatles ve Rolling Stones benim için ısınma turu atmış gibi hissediyorum.

Doğruyu söylemek gerekirse, ben yazdıklarımı okumayı sevmiyorum, bu yüzden bu gece kısa bir okuma yapacağım ve sorularınızı cevaplayacağım, ve buradaki insanların uzun uzun kitap okumamı dinlemek yerine sorularına cevap vermemi tercih edeceğini düşünüyorum. Böyle düşünmek istiyorum, çünkü okurken rahat değilim. Okumakta pek iyi olmadığımı düşünüyorum.

JKR okurları onun sadist olduğunu söylediğinde neler hissediyor ve serinin bitmesi konusunda ne düşünüyor?

JKR: Hayranlar beni sadizmle suçladığı zaman, ki bu o kadar da sık olmuyor, onları dayanıklı kılmak için John ve Stephen'ın kitaplarını okutmayı düşünüyorum. Nasılsa bir şekilde dayanıklılık kazanmak zorundalar. Dışarıda gerçekten acımasız bir dünya var, yani ben onlara iyilik ediyorum.

Serinin bitmesi konusunda ne hissediyorum? Bir taraftan üzüleceğimi hissediyorum. Harry hayatımın çok büyük bir parçası oldu ve hayatımın çok çalkantılı bir dönemiydi aynı zamanda…o yüzden bir matme duygusu oalcaktır, ama aynı zamanda bir özgürlük hissi de olacak, çünkü bu kadar popüler bir şeyi yazmanın getirdiği baskı ortadan kalkacak, ne kadar harika olsa da. Sanırım her zaman Harry Potter'ı yazmaktan kaçmanın getirdiği bir özgürlük olacak.

Sırada ne var Jo?

Daha kısa (Allahtan) bir çocuk kitabı var ve yarısını falan yazdım, o yüzden bundan sonra ona devam ederim diye düşünüyorum.

Metnin orijinali için TIK!
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2006, 12:54:38 Gönderen: lunatic » Logged
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Jo: Dumbledore ölmek zorundaydı
« Eklendi: Ekim 13, 2008, 06:50:24 »

veLvet_dreams
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2006, 13:08:02 »

hmms güsel bi röportaj ve cok güsel cevablar vermiş bence düşündümde bencede dumby'nin ölmesi gerekti...saol vildan abla ayrıca su yarısını yazdığı kitap nasıl bişi cok merak ettim...
hermi
~gкѕυ~
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata

yaşasın hpc!!! =)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2006, 13:13:54 »

bu kadın harry i öldürcek gibi geliyo bana inş yanılıyorumdur ayrıca çocuk kitabının yarısını yazacağına 7. kitabı yazsaymış  çıksa şu kitap artık teorileri düşünmekten kafayı yicem

haber için tşk vildan apla

eylem-daniel
Emy
Telve

.::THE LOST.::.

eylemsayin@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2006, 13:58:34 »

SK: Benim de hoşuma gitmiyor. (buna inanmam işte..    ) Ben kitapları pek ayrıntılı planlamıyorum. Ben hep şöyle düşünürüm: Plan yapan yazarlar ve ABD'nin yaptığı gibi füze ateşleyen insanlar var. Ben Hizbullah gibi füze atıyorum. Nereye düşecekleri konusunda bir fikrim var ama 12 mil içindeki herhangi bir yere düşerlerse ben yine mutlu oluyorum. (bu benzetme iyi gerçekten)

bu benzetmeyi bende sevidım.

inşallah harry ölmez.ben o karakteri çok seviyorum.birisinin ölümü ertelendi demiş.rowling inşallah harrydir.

şu kitap çıksada huzura kavuşsak yahu.

.:EVANESCENCE:.
Bring me to life&My immortal

KIZ DEDİĞİN İSTANBUL GİBİ OLMALI
FETHİ ZOR,FATİH'İ BİR TANE OLMALI
harry*hermi*ron
Süt
*

neden ölmek zorundasın ki

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2006, 19:50:11 »

anlaşıldı  bu  kadın  bütün  karakterleri  öldürmüş   Ağlayan Ağlayan
ya  neden  son  ya  devam  edebilirdi  gerçekten  karalarına  çok  sadıkmış (7  kitap  yazmak  konusunda)  ama  bazen  insan  başkaları  için  kararlarından  vaz  geçebilir  ben böyle  düşünüyoruum Ne? Ne?   Kararsız 
röpörtaj  güzel  olmuş   dumbi nin  ölmesi konusunda  beni  aydınlattı   ben  bi  teori  okumuştum  ve  ondan  sonra  kendime  o  ölmedi  demiştim  ama  kesin  ölmüş  hbr  için  teşkür

daniel 'i   seviyorum  hemde  çoooooooooooooookkk          türk  milletinin   zafer  bayramını  kutluyorum

daniel  her  haliyle olan üstü  yakışıklı  sevimli  ve  tatlı
          iyiki  daniel  hp  seçmelerine  katılıp  kazanmış  yoksa  onun  gibi  bir  yetenek  keşfedilemezdi
 daniel  seni  seviyorum  hemde  çooooooooooooooookk
                                    dan  fan  kulüp[/color]
whisper
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 30, 2006, 23:58:25 »

güzel rportaj olmuş ben jk'nın yazmayı düşündüğü romanda kimlerin ölümlerinin geciktiğini ve kimlerin yaşamasını umduğunu mrk ettim...
OnLy-U 4eVeR
(=Tuuba=)
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2006, 01:55:52 »

Diğer yazarların Jo'ya serinin sonu için önerileri var mı:

JKR: [SK'ye bakarak, Harry için] Öldürrrr!---

ohaa bu ne yaa yazık harry e stephen king bile öldürmesin die yalwarıomuş aaa yalwarmıyomuş ben öle biliodum olamass adam gözümden düştü Ağlayan 
güsell röportaj tşkkürler vildan abla Kahkaha
« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2006, 02:00:21 Gönderen: _habercikız_ » Logged

Onun güzelliğini herkes görüyorsa o bence az güzeLdir.
Herkes biLiyorsa o bence hiç güzeL değiLdir.
Onun güzeLLiğini yalnız ben görüyorsam bu sevgidir.
YaLnız ben biLiyorsam bu aşktır.
Hiç kimse görmüyorsa bu !!...YALNIZLIKTIR..!!
DarkPrince
...
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2006, 12:33:57 »

harry, ron, ya da hermionre ölürse bunların içine ginny, neville gibi kişilerde dahil birkaç gün hayatta etkisinden çıkmam
paylaşım için saol
Öykücüq
Part time lover =)
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Has Türk Kahvesi

Dünya yalan söylüyor.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2006, 20:51:30 »

Harika bir haber sağol Vildan Abla Gülümseyen

belen
Şeker
**

| Ψ | เ ђคггy ק๏ttєг | Ψ |

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2006, 22:04:11 »

bu kadın harry i öldürcek gibi geliyo bana inş yanılıyorumdur ayrıca çocuk kitabının yarısını yazacağına 7. kitabı yazsaymış  çıksa şu kitap artık teorileri düşünmekten kafayı yicem

haber için tşk vildan apla

dediklerinin her kelimesine katılıyorum cnm

haber için sağol vildan abla Göz Kırpan

Wizard
Ulquiorra
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2006, 22:20:44 »

Ama yaşamasını umduğum bazı karakterler öldü ve birinin ölümü de ertelendi,

Sizce ölümü ertelendi derken ne demek istemiş olabilir? Ben bulamadım.

Konu için çok sağol Lunatic ablacım. Kahkaha

-What is a heart?
-Will I find it if I rip your chest apart?
-Will I find it if I crack open your skull?
izmir/bornova/M.B.
Süt
*

* Fedakarlık çiçeğin köküdür.*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2006, 22:47:31 »

hoş bi röportaj olmuş ama bnce dumbledore ölmemeliydi hatırlıyrumda hermonie harry e dumbledore hayatta oldukça vold bişey yapamaz demişti bu her şeyi değiştiricek ama ztn herryninde ayaklarının üstüne basması lzm artık ...

- Gösterdim...    gördü anlamına gelmez
- Söyledim...      duydu anlamına gelmez
- Duydu...           doğru anladı anlamına gelmez
- Anladı...            hak verdi anlamına gelmez
- Hak verdi...       inandı anlamına gelmez
- İnandı...             uyguladı anlamına gelmez
- Uyguladı...        sürdürecek anlamına gelmez...

Cennete gitmenin iki yolu vardır
1) Gerçekten öldüğünüz zaman
2) Gerçekten yasadığınız zaman
Eldalote
time keeper
Sert Espresso

remember the runes and remember the light...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2006, 01:03:37 »

evet bence de böylece harry'i  tek başına,akıllı,cesur bir kahraman gibi göreeceğiz tek başına bence de bu daha iyi olmuş. Göz Kırpan haber için sağolun Göz Kırpan

would you believe in a night like this?
a night like this, when visions come true...

ignis, aqua, aer, terra
su_dan
Süt
*

Hello,I'm still here, all that's left of yesterday

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #13 : Eylül 05, 2006, 21:19:55 »

Haber için saol! bence de harry ölcek yaaa!!! ama ölmeden önce kendi ayakları üstünde duran büyük bi kahraman olcak..ve cesaretiyle hafızalarımıza kazınacak!!!ama inşallah ölmeden kazırız onu hafızamıza!!!!!!

...::EVANESCENCE HAYRANI::...A
snape
~Sensiz Hogwarts Olmaz~
Has Türk Kahvesi

Daima Severus...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 13, 2008, 02:04:04 »

Aboooww!! 
ben bunu niye daha önce görmedim de şimdi görüyorum yhaa
olsun stephen kıng'ı severim Gülümseyen onun görüşlerinide öğrenmiş oldum Sırıtan
GEÇMİŞ haber için thanks Sırıtan

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: