Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Ekim 13, 2008, 06:41:08
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ~ Facebook
grubuna gitmek için tıklayın.
Harry Potter Cafe | Forum
/
Harry Potter Konuları
/
Harry Potter
/
J.K. Rowling
/ Konu:
JKRowling'in mantığının bence sustuğu nokta-benim teorim
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: JKRowling'in mantığının bence sustuğu nokta-benim teorim (Okunma Sayısı 2119 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Marvolo
Köpüklü Kapuçino
Ynt: JKRowling'in mantığının bence sustuğu nokta-benim teorim
«
Yanıtla #30 :
Nisan 03, 2007, 16:06:00 »
bu hermione ye bakarak anlatılacak bir durum değil.Çünkü hermione o olayları atlatmış;tüm kitapları okuması bir yana zaten büyü denemeleri yapmış,yani herzamanki her. olarak hava atacak kadar heecanını üzerinden atmıştı. 2. kitapta collin ve 4. kitapta kardeşi dennis nekadar heyecan yaptılar görmüş olman gerekirdi
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: JKRowling'in mantığının bence sustuğu nokta-benim teorim
«
Eklendi:
Ekim 13, 2008, 06:41:08 »
Ra1deN#
Krema
«
Yanıtla #31 :
Temmuz 29, 2007, 09:19:10 »
ya muutıs bı teoori ama bılırsıınız dogruda olbılkıt
bezroko
Kakao
«
Yanıtla #32 :
Şubat 11, 2008, 23:36:06 »
kitapları dikkatli bir şekilde okumamışsınız, yorumları da filmlere göre yapmayın lütfen çünkü orada herşey çok farklı.Aslında mantıksız hiçbir durum yok.Böyle yorumları yapmadan önce karakterleri iyi analiz edip her olasılığı düşünmelisiniz.
Hermione'nin okula gelmeden önce fazlasıyla araştırma yapmış olduğunu biliyoruz.
Hatta o kadar araştırma yapmıştı ki, safkan olanlardan bile daha çok şey biliyordu -bunda hogwarts:bir tarihin büyük katkısı var sanırım-
yani orada gördüğü neredeyse herşeyi daha önce okumuştu biliyordu, sadece görmemişti.
Ki zaten bazılarını görmüş olabilir çünkü kitaplar resimli falandır.
gördüklerine şaşırıp şaşırmadığıyla ilgili hiçbirşey yazmıyordu herminin herşeye yorum yaptığını biliyoruz ama o anki yüz ifadesi falan anlatılmıyor yani ama yinede şunu söyleyim:
hermi aslında herşeye az da olsa şaşırıyordu tabiki ama belli etmiyordu çünkü o her zaman kaybetmekten kabul edilmemekten korkmuştu.diğerlerinin arasında sönük kalmak ezilmek fln istemiyodu yani.
bu yüzden de şaşırdığını belli etmemiş ve ukalalık yapmış olması daha mantıklı.Hani nesi ilginç bunların daha neler neler var yoksa bilmiyormusunuz gibilerinden.
yine de herminin bilgisinin her zaman yterli kalmadığını da biliyoruz mesela son kitapta hogwartsdaki portrelerin kendi portleri dışında şatodan dışarı çıkamayacağını da bilmiyordu.
sonuçta kitapta biz herşeyi harrynin bakış açısından görüyoruz bu yüzden herminin tepkileri çok fazla anlatılmadı ve herminin çok kısa sürelere neler sığdırabildiğini nasıl planlı programlı olduğunu da biliyoruz o yüzden hem herşeyi okumuş hem de alıştırma bile yapmış olabilir.
«
Son Düzenleme: Şubat 11, 2008, 23:38:34 Gönderen: bezroko
»
polyanna_(elif)
Krema
!I VERY LOVE RUPERT FOREVER!
«
Yanıtla #33 :
Şubat 11, 2008, 23:52:03 »
evet katılıyorum hermione konusunda pek ince düşünülmemiş..
Harry Potter Cafe
ARKA SIRADAKİLER HAYRAN KULÜBÜ
Weesel
Pink Floyd
Sert Espresso
Childhoods End. So this song will end.
«
Yanıtla #34 :
Şubat 11, 2008, 23:58:18 »
Alıntı sahibi: seczey üzerinde Nisan 08, 2006, 00:31:46
Ben hala Hermione Hogwards'a gelirken nasıl büyücü dünyasındaki şeylere şaşmadan bakdığına, bu kadar sihir bilgisi ile dolu olarak geldiğini anlamıyorum.
İlk defa girdiği bu dünyada nasıl bu kadar bilgi sahibi olur, anne ve babası sadece muggle ise? JKRowling'e asıl sorulması gereken bu soru. Siz Harry'nin sihirli dünyasına girseniz şaşırmaz mısınız? Portreler konuşuyor,hayaletler uçuşuyor,yemekler tabakda bitiveriyor. Ben Hermionede en ufak bir heyecan kıpırtısı görmedim. Okulun ilk günü bilmişlik taslıyor,normal ingiliz okuluna gitmiş olması muktedir çünkü Hogward 11 yaşında başlıyor. Peki bu kız tüylü kalem ve parşömene nasıl alışıyor? Hem de hiç bocalamadan. Tek ilginç şey uçan süpürge meselesi onun dışında Hermione tamamen oraya ait gibi ilk kitapda tek bir falsosu bile yok. İnsan şok geçirir gerçek mi hayal mi der?
Siz bir ülkeye gitseniz başka kültüre siz bocalamaz mısınız? Ben Bursa'dan Çorum'a geldim biraz bocaladım da 11 yaşındaki kız çocuğu tamamen bilinmeyen bir kültür ve olguyla karşı karşıya. Buna şu empatiyi kurarak bakabiliriz;sizi uzaylılar kaçırdı,uzay gemisi ile onların gezegene gittiniz. (kurun bir bağlantıyı ve hayal edin kendinizi)
Büyücü aileden gelmemiş olmasına rağmen Hogwards Ekspresinde bir güzel bir iki numara gösteriyor. Bu neye benziyor söyleyeyim, hiç bilgisayar görmemiş adamın fare alarak oyun açmasına benziyor. JKRowling sadece Muggle olan çocuğu büyücü dünyasına girişde resmen bocalamış. Hatta dibe batmıştır.
Bunun sebebi belki Hermione'yi kendine benzetmesi belki de empatiyi iyi kuramamasıdır.
teori - düşünce : seczey
Eh teorini çürütmek istemezdim ama mecburen çürüteceğim.
Muggle doğumlu, Safkan veya Melez hiç fark etmez herhangi bir çocuk cadı veya büyücüyse eğer;
~ İçindeki büyü yeteneğini en geç 7 yaşına kadar keşfeder, sinirlendiği, heyecanlandığı anlarda yaptığı fevri ani güç akımlarıdır bunlar. Sonra düzene girmeye başlar ve kendi iradesiyle yön verir. Bir bakıma asasız büyü yapmaya başlar. 11 yaşına geldiğinde onu seçen asayla bütünleşir ve bu güç tamamen asayla birleşir. Asasız büyü yapamaz (İstisnai durumlar dışında).
Sonuç nedir...
Hermione güçlü bir cadı, Muggle doğumlu olsa bile öyle -ki bu hiçbirşeyi etkilemiyor Crabbe ve Goyle safkan oldukları halde bir çift babun beyinliydi- içindeki büyü yetisini en geç 7 yaşında keşfettiyse zaten fark etmiştir ve zeki bir cadı aynı zamanda. Hogwarts'tan gelen mektuplar bilinçli yollanıyordu. Lily Evans bir cadı olduğunu bilmediği halde (cadıyı tipik Mugglelar gibi kötü bir sıfat sanıyordu) gayet de büyü yetisinin farkındaydı ve elindeki bir çeçeği 9 yaşındayken bilinçli olarak kelebek gibi döndürebiliyordu. O da Hermione gibi bir Muggle doğumlu.
Şu da var ki Hogwarts Mektubu mutlaka ama mutlaka sizi bulur. Tek bir mektup değil yüzlercesi gelir ve elinize geçene kadar da gelmeye devam ederler. Zaten mektup Temmuz ayında geliyor ve okul 1 Eylül'de açılıyor. Mektupta büyü kitaplarının listesi, malzeme listesi herşey var. Tabii büyük ihtimalle Diagon'a nasıl gidileceği de Muggle doğumlular için açıklamalı haldedir
.
Hermione'nin kitapları aldıktan sonra okumak için bir aydan fazla zamanı olmuş olduğunu düşünürsek ve büyü yetisini keşfedeli de en az 4 yıl olduğunu da biliyorsak kızın şaşırmaması gayet doğal bir durumdur. Kaldı ki Hermione "Hogwarts Bir Tarih" i okula gelmeden önce yalayıp yutmuştu dolayısıyla tablolar, hayaletler, birden beliren yemekler, Sihirli Yaratıklar, dersler vs. ile ilgili herhangi bir sorunu olması düşünülemez bile.
Ders kitaplarını da okuduğunu biliyoruz zaten okula gelmeden önce ve Harry Potter adının, James ve Lily Potter'ın, Voldemort'un da bu kitaplarda yer aldığını biliyoruz. Harry'yi trende görünce tanıması da çok doğal bu bakımdan. Bir takım basit büyüleri de yapabilmesi çok doğal, kitaplarda zaten açıklamalı ve uygulamalı olarak veriliyor. (Tılsım Dersi için)
Yani Hermione'nin alık alık bocalamaması çok doğal bir durum ve Joanne'ın mantığı da gayet etkileyici.
Fazla kaptırdım kendimi bilgi birikimimi serdim bu konuda hehe. Eh umarım açıklayıcı olmuştur.
“Yanılmamışsın, Albus.” kısa bir gülümsemeyi andıran ses “Lauren’ın ateşi, onun kararlılığı, zekası, cesareti... Ah, zihni keşfedilmeye kapalı bir kutu gibi, ulaşılamayacak bir deniz... Dipsiz ve boşluksuz. Büyüyeceksin, çocuğum. Çok büyüyeceksin. Sen bir Gryffindor’sun.”
Yeni Bir Yaşam | Geçmiş'in Gizleri
Dignified
!Reach Out and Touch me!
Role Playing
Sert Espresso
Ex-Deathlycaner90
«
Yanıtla #35 :
Şubat 13, 2008, 00:59:17 »
yanlız hogwarts:bir tarih diye bir kitap var ve hermione bunu kesinlikle okudu ve okula öle geldii için şaşırmaması normal büyücü dünyasıyla bu şekilde önceden tanışıyor bu da ii bişi
http://www.youtube.com/watch?v=mWa8CfuwW3o
Hilary Duff Fan Klübü
hilary duff reach out
Pesimisticc
---Hunter---
Sıcak Çikolata
Mary Winchester <3
«
Yanıtla #36 :
Şubat 14, 2008, 01:26:57 »
bence hogwartstan mektup aldıktan sonra okuyup araştırmak için yeterince zamanı olmuştur...diceksiniz ki kitapları nerden buldu onu ben de bilmiorum
...Love...
Weesel
Pink Floyd
Sert Espresso
Childhoods End. So this song will end.
«
Yanıtla #37 :
Şubat 14, 2008, 01:29:25 »
Alıntı sahibi: pesimist_RG üzerinde Şubat 14, 2008, 01:26:57
bence hogwartstan mektup aldıktan sonra okuyup araştırmak için yeterince zamanı olmuştur...diceksiniz ki kitapları nerden buldu onu ben de bilmiorum
Azıcık yukarıdaki yorumumu okusanız aslında herşey açıklığa kavuşacak ama uzun geliyor sanırım.
“Yanılmamışsın, Albus.” kısa bir gülümsemeyi andıran ses “Lauren’ın ateşi, onun kararlılığı, zekası, cesareti... Ah, zihni keşfedilmeye kapalı bir kutu gibi, ulaşılamayacak bir deniz... Dipsiz ve boşluksuz. Büyüyeceksin, çocuğum. Çok büyüyeceksin. Sen bir Gryffindor’sun.”
Yeni Bir Yaşam | Geçmiş'in Gizleri
Pesimisticc
---Hunter---
Sıcak Çikolata
Mary Winchester <3
«
Yanıtla #38 :
Şubat 14, 2008, 01:33:33 »
Alıntı sahibi: Weesel üzerinde Şubat 14, 2008, 01:29:25
Alıntı sahibi: pesimist_RG üzerinde Şubat 14, 2008, 01:26:57
Azıcık yukarıdaki yorumumu okusanız aslında herşey açıklığa kavuşacak ama uzun geliyor sanırım.
hyr mesajı yazdıktan sonra yorumunu gördüm sonra da deiştirmedim uzunlukla alakası yok bnm uyuşukluğum
...Love...
lilyevans
Kakao
Toph ~ Earth Bender
«
Yanıtla #39 :
Mayıs 10, 2008, 21:27:21 »
ehh hermione zaten çok zeki biri. bide hogwarts: bir tarih te okulla ilgili herşey açıklanıyor. hermione de onlardan ve diğer bisürü kitaptan öğrenmiştir. okuduğu hiçbişeyi unutmuyoduki. hem sırf jkr yi suçlamış olmak içn teori de yazmayın bence
snape
~Sensiz Hogwarts Olmaz~
Has Türk Kahvesi
Daima Severus...
«
Yanıtla #40 :
Mayıs 10, 2008, 21:59:14 »
ya hermi bi kere zeki kız.
''Konuyla ne alakası var?'' diyceksiniz
Çükü bi kere kendisine bir baykuş gelmesine elbet şaşırmıştır.Hatta mektubun üstünde odasına kadar adres yazıosa elbet şaşırır
Sonra bakıyor ki mektup Hogwarst adında sihirli bir okuldan bahsediyo.
Malzemeler:
1 Asa
acayip ders kitabı listesi filan kitapları (mesela Karanlık Sanatlara Karşı Savunma)
O da ne?
diyodur
Sonra bakıyo ikinci bir zarfta özel bir parşomen:
Burda diyo;
Siz muggle'sınız ama yetenekli olduğunuz için sizi Hogwarst'a alıyoruz felan (tabii
muggle
kelimesininde açıklaması yapılmıştır mutlaka)
Eeee, sonra malzemeleri nereden alacağını ve büyücü altınına nasıl sahip olunacağını DUmbledore veya Minerva tarif etmiştir herhalde..
Kızda tarif edilen yere ailesiyle gidip muggle parasını büyücü altınına çevirir. (tabii Diagon yolunu keşfedince
sihrli dünya
diye bir yerin gerçekten de var olduğuna inanır,şok geçirir filan)
Anlatabiliyor muyum?
Sonrada alışırr...
«
Son Düzenleme: Mayıs 10, 2008, 22:01:29 Gönderen: snape
»
Lily&Severus
(Snape Ailesi)/7.Kitap (2. Sezon) Bölüm 3: VEDA / I.Kısım /
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata
Ateşten gelen ruh...
«
Yanıtla #41 :
Mayıs 14, 2008, 17:21:15 »
Hermione'nin bilgiçlik taslayacak bilgi birikimine sahip olduğunu biliyoruz ama gerçekten de abartı var. Senin de dediğin gibi her şeye de o kadar uyum sağlayıp, sanki büyücü çocuğuymuş gibi yaşayamaz ki ilk başlarda. Teorin oldukça mantıklı, paylaştığın için sağol.
Albus Dumbledore
ve
Gellert Grindelwald
arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevi düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi,
Düşünseli'den Gerçekler
'de...
Erenüx
Satre & Fortuna
Krema
çok kayıp..bayağı bi kayıp.. :P XD
«
Yanıtla #42 :
Mayıs 14, 2008, 17:31:44 »
bildiğiniz gibi hermione çok farklı bir karakter.aşırı mantıklı.her kirapta bunun izleri var.bence öyle bir karakter için uygun davranışlar.diğer kitaplardı okuyup da en son 1.sini okusam şahsen bunu beklerdim.hermione adına bi mantıksızlık yok bence.o çok mantıklı ve ilginç bir karakter böyle olması olağan.
«
Son Düzenleme: Mayıs 14, 2008, 17:32:42 Gönderen: rubeus_eary
»
-dont open,keep close your eyes-
Aslında en çok hasta olanlar,doktarların ta kendisidir x)
bezroko
Kakao
«
Yanıtla #43 :
Mayıs 23, 2008, 21:03:20 »
bu sadece hermione nin zeki olmasıyla yada herşeyi önceden araştırmasıyla ilgili değil, onun karakteriyle ilgili. daha önce de yorum yaptm ama okumamış gibi yorum yazmışsınız o yüzden daha iyi yazmak istedim. hermione sizce neden bu kadar çok çalışkan?yani bu sadece çalışkanlık değil daha öte bir hırs biraz takıntı gibi.Çünkü hermione kaybetmekten ve hata yapmaktan korkuyor. insanlar tarafından aşağılanmak istemiyor.Biliyoruz ki muggle'ları aşağılayan çok kişi var.O yüzden de şaşırsa bile, şaşırdığını belli ettiğini sanmıyorum.Yani zekası sebebiyle bunu çaktırmayacağını düşünüyorum, o yüzden -çok fazla da şaşırmamıştır zaten ama- hiç şaşırmamış gibi yapması normal.
Hilarie
KaRanlık Düşlerin Dexter'ı "OTH~GG"
Demleme Çay
"D'oh!!" ~Homer Simpson
«
Yanıtla #44 :
Haziran 30, 2008, 19:27:51 »
arkadaşlar olaya bide şurdan bakın siz 11 yaşında bi çocuğu tamamen yaşadığı hayttan koparıyosunuz, büyücülerin hayatına sokuyosunuz yani çocuk 11 yaşında okumayı sökmüş, problemlere başlamış bi çocuk yani bu ilk okul 4 veya 5e tekabul ediyo. zaten anlaşılmazlık ordan başlıyo. evet, muggle hayatını bitirip okula başlasa anlarım. ama bi çocuğu 5. sınıftan koparıp tamamen başka dünyaya soksanız çocuk muggle tarafta hayalet gibi kalır. olayın-saçmalık demiğimde-anlaşılmazlığı ordan geliyo. evet hermione karışık bir durum ama biraz anlayış gösterin çünkü o ne kadar şaşırsada şaşırmamış gibi yapıcak çünkü diğer büyücülerden dışlanmak istemiyo. mesela siz onun yerinde olsanız doğuştan büyücülerin yanında aa nekadar enteresen, ne kadar ilginç, imkansızz, gibi kelimeler kullansanız yanındakiler sizi hiç bişey bilmiyor diye dışlar. bide hermione gibi bi kızsanız bunu asla göze alamazsınız. bide safkanlardan daha çok şey biliyorsanız o zaman daha mutlu olursunuz helede hermione gibi bi kızsanız bu mütiş olurdu.
ayrıca konuyu açan arkadaşımı ve bu konuda onu destekleyenleri kınıyorum. J.k nin mantığına bence hiçbirimizin laf söylemeye hakkımız yok şimdi bu soruyu ona sorsan şap diye cevabını vermişti. önünde saygıyla eğilmeniz gerekirken böyle laflar çok ayıp.
«
Son Düzenleme: Haziran 30, 2008, 19:30:54 Gönderen: HP_y-l-d-ş-l-k
»
...
The Simpsons
Sayfa:
1
2
[
3
]
4