Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 13, 2008, 06:50:16  

Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: JKRowling'in mantığının bence sustuğu nokta-benim teorim  (Okunma Sayısı 2120 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
seczey
Telve

Cafeden Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 08, 2006, 00:31:46 »

Ben hala Hermione Hogwards'a gelirken nasıl büyücü dünyasındaki şeylere şaşmadan bakdığına, bu kadar sihir bilgisi ile dolu olarak geldiğini anlamıyorum.

İlk defa girdiği bu dünyada nasıl bu kadar bilgi sahibi olur, anne ve babası sadece muggle ise? JKRowling'e asıl sorulması gereken bu soru. Siz Harry'nin sihirli dünyasına girseniz şaşırmaz mısınız? Portreler konuşuyor,hayaletler uçuşuyor,yemekler tabakda bitiveriyor. Ben Hermionede en ufak bir heyecan kıpırtısı görmedim. Okulun ilk günü bilmişlik taslıyor,normal ingiliz okuluna gitmiş olması muktedir çünkü Hogward 11 yaşında başlıyor. Peki bu kız tüylü kalem ve parşömene nasıl alışıyor? Hem de hiç bocalamadan. Tek ilginç şey uçan süpürge meselesi onun dışında Hermione tamamen oraya ait gibi ilk kitapda tek bir falsosu bile yok. İnsan şok geçirir gerçek mi hayal mi der?

Siz bir ülkeye gitseniz başka kültüre siz bocalamaz mısınız? Ben Bursa'dan Çorum'a geldim biraz bocaladım da 11 yaşındaki kız çocuğu tamamen bilinmeyen bir kültür ve olguyla karşı karşıya. Buna şu empatiyi kurarak bakabiliriz;sizi uzaylılar kaçırdı,uzay gemisi ile onların gezegene gittiniz. (kurun bir bağlantıyı ve hayal edin kendinizi)

Büyücü aileden gelmemiş olmasına rağmen Hogwards Ekspresinde bir güzel bir iki numara gösteriyor. Bu neye benziyor söyleyeyim, hiç bilgisayar görmemiş adamın fare alarak oyun açmasına benziyor. JKRowling sadece Muggle olan çocuğu büyücü dünyasına girişde resmen bocalamış. Hatta dibe batmıştır.

Bunun sebebi belki Hermione'yi kendine benzetmesi belki de empatiyi iyi kuramamasıdır.

teori - düşünce : seczey
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: JKRowling'in mantığının bence sustuğu nokta-benim teorim
« Eklendi: Ekim 13, 2008, 06:50:16 »

mustea®
Toz
*

Cafeden Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2006, 00:38:24 »

evt kesinlikle katılıyorum
hani annesi veya babası büyücü olsa biraz da olsa anlıcam ama iyi ve yerinde tespit bence
hatta dikkat ettiyseniz ron bile hermione den daha çok şaşırıyor
ron doğduğundan beri büyücü dünyasında olmasına rağmen
güzel bir teori ellerine sağlık ve aklına sağlık  Gülümseyen
keşke bunu bişekilde jowlinge okutsak Gülümseyen
+rep
seczey
Telve

Cafeden Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2006, 12:57:08 »

Aslında JKRowling'in muggle-büyücü arası geçişi iyi yansıtmaması ilginç bir durum. Büyücü çocuklar bile bocalarken
Fiddler
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2006, 17:17:26 »

sec teorini çürütmek gibi olmasın ama JKR tam da senin bu çelişkini uzun süre önce cevapladıydı. Cevabı da şudur ki

muggledan doğmalara sadece mektup gelmiyor. Bir yetkili gelip onlara herşeyi açıklıyor. Üstelik Hermione gidip bir sürü kitap alıyor diagondan okula başlamadan önce ki bunlardan bir tanesi de Hogwarts : Bir Tarih...

seczey
Telve

Cafeden Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2006, 18:07:57 »

Açıklama yeterli mi sadece? O zaman Harry'e niye kimse gelmedi? Bu arada neden Ron bile okula gelince etrafa bakıyor şaşıyor da Hermione şaşmıyor? Sonuç olarak Ron'un da okuldan haberi var.Peki sevgili arkadaşım Hermione 1.sınıfa başlamadan o büyüleri nasıl öğreniyor bir de asa tutmayı akreditasyon çalışması ile bu mümkün bile değil. Çünkü cisimlenmeyi bile uzun haftaları sonunda öğrendiler. Harry'nin gözlüğünü tamir etme büyüsü kolay değildir herhalde. Bence JKR'nin cevabı yetersiz. Eğer JKRowling'in cevabı tam ise o zaman Hermione'i duygusal tepki açısından 0 bir insan...

Babam 3 defa Çin'e gitti anlattı eminim ben de Çin'e gitsem etrafa bakarım şaşırırım kulak dolgunluğunun hiç bir anlamı yok...
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2006, 18:13:01 Gönderen: seczey » Logged
mustea®
Toz
*

Cafeden Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2006, 18:24:57 »

sec teorini çürütmek gibi olmasın ama JKR tam da senin bu çelişkini uzun süre önce cevapladıydı. Cevabı da şudur ki

muggledan doğmalara sadece mektup gelmiyor. Bir yetkili gelip onlara herşeyi açıklıyor. Üstelik Hermione gidip bir sürü kitap alıyor diagondan okula başlamadan önce ki bunlardan bir tanesi de Hogwarts : Bir Tarih...

kesinlik çok basit bir cevap olurdu sence inandırcımı nekadarda okusa hiç şaşırmaması çok saçma bencede
bir ülkeyi baştan sonra oku bakalım kitaplardan gidince biliyormuş gibi davranabilecekmisin tabiki hayır
bence teoriyi çürüten biz cevapm değil

Açıklama yeterli mi sadece? O zaman Harry'e niye kimse gelmedi? Bu arada neden Ron bile okula gelince etrafa bakıyor şaşıyor da Hermione şaşmıyor? Sonuç olarak Ron'un da okuldan haberi var.Peki sevgili arkadaşım Hermione 1.sınıfa başlamadan o büyüleri nasıl öğreniyor bir de asa tutmayı akreditasyon çalışması ile bu mümkün bile değil. Çünkü cisimlenmeyi bile uzun haftaları sonunda öğrendiler. Harry'nin gözlüğünü tamir etme büyüsü kolay değildir herhalde. Bence JKR'nin cevabı yetersiz. Eğer JKRowling'in cevabı tam ise o zaman Hermione'i duygusal tepki açısından 0 bir insan...

Babam 3 defa Çin'e gitti anlattı eminim ben de Çin'e gitsem etrafa bakarım şaşırırım kulak dolgunluğunun hiç bir anlamı yok...
çok güzel açıklamışsınız ron ve diğer yeni 1.sınıflar hermioneden daha çok şaşıryorlar gördüklerinde
bencede j.k.r nin bir hatası bu Gülümseyen
her nekadar kabul etmek istemesekte Gülümseyen
j.k.rowling
£ŁįҒ =)
Krema

r&hr =)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2006, 18:40:31 »

ewt yaa bnde dikkat ettim hiç birşeye şaşırmıo kıss yaa oo ilk hogwartstaki büyük salona girerken herkes şaşkın şaşkın bakıo tawana ama hermi hiçç... daa önce görmüş gibii bakıo bide açıklıo gerçi açıklaması hogwarts bilmem ne kitabında warr bide harry nin gözlüğünü nasıl tamir edioo hadi büyülü sözleri ezberlemişş olabilir ama hareketleri nasıl yapıo daa öncede denemiş olamaz çünküü yasakk bncede biraz kafa karıştırıcıı Kararsız Gözlerini Deviren

~ EmMa FaN cLuB~
~D.O FAN CLUB/MantığınEfendisindeniz!!!!!~
~ÇaPuLcULar FaN cLUb~
~AnTi-KaraNlıK LorD~
~E.R.İ.T FaN cLuB~
~R&HR SHIPPER~
Fiddler
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2006, 16:41:29 »

gözlüü tamir etme olayı kitapta yok... sadece ben de birkaç küçük büyü denedim, hepsi de işe yaradı diyor... yine kitaba baktım hermione hiç şaşırmamıştı falan gibi birşey de yok... sadece harry'ye tavan büyülenmiş diye fısıldıyor...

yani kitapta herkes büyülenmişti ama Hermione "Hah, bu da neymiş ki?" dedi...

gibi bir şey yok.

Sangre
Sangria, Sanguine, Sinek, Sangre
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Acedia

yasomixx
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2006, 16:55:36 »

Bende fiddler'a katılıorm sonuçta Hermione oldukça zeki bir cadı we yetkililerin açıklamasından sonra o dünyayı incelemek için bisürü kitap okuyo we dierlerinin hepsinden çok bilgisi olarak gelio okula. Ron bile şaşıyor demişsin Seczey ama onun nedeni hem okul hakkında Hermione gibi bilgi edinmeye uğraşmaması, hem de Fred we George'dan okulla ilgili bisürü uyduruk hikaye dinlemesi bnce bunun asıl nedeni. Zaten Hermione de zeka bakımından Ron'la kıyaslanamaz bnce...

The Seven Deadly Sins

Superbia
Luxuria
Gula
Avaritia
Acedia
Ira
Invidia

Fortune Major
Krema

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2006, 16:54:19 »

Okumak: Herşeyi anlamak, çözmek için tek başına yeterli değildir. Sadece bize karşılaşacağımız ya da yaşayacağımız olaylarla ile ilgili tek boyutta bilgi verir. Yaşamak ise çok farklı olup görmek, tatmak, duymak, hissetmek ve koklamak gibi özellikleri içerisinde barındırır. Yani Kompleks bir yapıdır.
Şimdi Konuya Gelecek Olursak: Hermione, Muggle Dünyasında doğmuş, 11 yaşına kadar o boyutta fiilen yaşamış birisi. Meraklı ve çalışkan Bir karaktere sahip olan Hermione, Hogwarts'a gelmeden önce Sihir Dünyası ile ilgili bazı kitapları yalayıp yutmuştu. Bir İnsan Ne kadar çok kitap okursa okusun; Gözü ile gördüğünü, Kulağıyla duyduğunu, Eliyle tuttuğunu ona yaşatamazsınız.

Seczey'in burada yakaladığı kare, gerçekten çok fotojenik duruyor. Evet bencede J.K.R Hermione konusunda mantığını susturmuş...
mustea®
Toz
*

Cafeden Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2006, 17:19:47 »

Okumak: Herşeyi anlamak, çözmek için tek başına yeterli değildir. Sadece bize karşılaşacağımız ya da yaşayacağımız olaylarla ile ilgili tek boyutta bilgi verir. Yaşamak ise çok farklı olup görmek, tatmak, duymak, hissetmek ve koklamak gibi özellikleri içerisinde barındırır. Yani Kompleks bir yapıdır.
Şimdi Konuya Gelecek Olursak: Hermione, Muggle Dünyasında doğmuş, 11 yaşına kadar o boyutta fiilen yaşamış birisi. Meraklı ve çalışkan Bir karaktere sahip olan Hermione, Hogwarts'a gelmeden önce Sihir Dünyası ile ilgili bazı kitapları yalayıp yutmuştu. Bir İnsan Ne kadar çok kitap okursa okusun; Gözü ile gördüğünü, Kulağıyla duyduğunu, Eliyle tuttuğunu ona yaşatamazsınız.

Seczey'in burada yakaladığı kare, gerçekten çok fotojenik duruyor. Evet bencede J.K.R Hermione konusunda mantığını susturmuş...
işte olayda bu zaten kitap farklıdır gerçek farklıdır  Gülümseyen
Fiddler
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2006, 20:30:22 »

ya size ne diyorum, siz ne diyorsunuz bana? kitapta hermione'nin şaşırdımadğına dair birşey verilmemiş. Sadece Harry'nin duyguları anlatılmış o bölümde...
Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 14, 2006, 01:41:38 »

Harry'nin duyguları anlatılsa bile aralarda ufakda olsa Ron'un kimi tepkileride yer almış ve şaşırdığı belirtilmiş diyorlar sanırım fiddler.Yani hermione'ninde kimi yerlerde bir vayy çekmesi beklenirken bir tepki vermeyip doğal karşılamasıda sorun oluyor burda elbette. Yani konuşan tablolar hakkında yazı okumak başka bizzat o konuşan tablonun önünde durup ona şahitlik etmek başka. Yani hiçdeğilse o büyülü tavana bakarken biran ağzı açık kalması lazımdı bence ron bile orda şaşırmıştı sanırım ama hermione şaşırmak yerine açıklama yapıyor harry'e eh bu kadarıda 11 yaşında çocuk için fazla yani ne olursa olsun.

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.

Burada döndürdüğümüz ilüzyonlara inanmaya başladınız ve televizyondakilerin gerçek, kendi hayatlarınızın ise hayali olduğunu düşünmeye başladınız. Televizyon ne derse onu yapıyorsunuz. Onun gösterdiği gibi giyiniyorsunuz, onun gösterdiklerini yiyorsunuz, çocuklarınızı onun dediği gibi yetiştiriyorsunuz hatta onun istediği gibi düşünüyorsunuz.

Bu tamamen saçmalık, sizi manyaklar!

Tanrı aşkına sizler gerçeksiniz.

HAYALİ OLAN BİZİZ!!

-Zeitgeist The Movie
bb1_girl
Şaşkın Şirine :D
Has Türk Kahvesi

JohNNy DePP ♥.♥.♥ =)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Nisan 23, 2006, 19:51:29 »

okula ilk geldiği gün tüm okul kitaplarını okuduğunu söylüyor..yani ordan bayağı bişiy öğrenmiştir=)))
o yüzden gördüklerine şaşırmamiştir Gözlerini Deviren
mesala ilk kitapta hogwartsa ilk girdiğinde tavan hakkında bilgi falan veriyodu..okuduğunu söylemişti çünkü..
soğukkanlı heralde bide zaten Kahkaha

Bir aktör yakışıklı olabilir!(bkz:Brad Pitt)
Karizmatik olabilir!(bkz: Matt Damon)
Çekici olabilir!(bkz: Keanu Reeves)
İyi bir oyuncu olabilir,soluksuz izlenebilir!(bkz: Robert De Niro)
Her filmini izlerim,asla kaçırmam diyebilirsin!(bkz.George Clooney)
Her rolü oynayabilir pekala diyebilirsin! (bkz:Jim Carrey)
Bazı filmlerdeki bazı rollerle zihnine kazınabilir,adı geçtikçe takdir edebilirsin!(bkz: Tobey Maguire)
Ama bir aktör bunların hepsi birden olursa adı JOHNNY D€PP olur!
seczey
Telve

Cafeden Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2006, 18:55:48 »

Harry'nin duyguları anlatılsa bile aralarda ufakda olsa Ron'un kimi tepkileride yer almış ve şaşırdığı belirtilmiş diyorlar sanırım fiddler.Yani hermione'ninde kimi yerlerde bir vayy çekmesi beklenirken bir tepki vermeyip doğal karşılamasıda sorun oluyor burda elbette. Yani konuşan tablolar hakkında yazı okumak başka bizzat o konuşan tablonun önünde durup ona şahitlik etmek başka. Yani hiçdeğilse o büyülü tavana bakarken biran ağzı açık kalması lazımdı bence ron bile orda şaşırmıştı sanırım ama hermione şaşırmak yerine açıklama yapıyor harry'e eh bu kadarıda 11 yaşında çocuk için fazla yani ne olursa olsun.

Tşk ederim Gla... Ben TV'de hayvanlarla ilgili belgeselleri seyrettiğim halde bile hayvanat bahçesine gidince hayvanlara şaşkın gözlerle bakıyorum. Okumak ve yaşamak çok farklı şeyler... Tepkiler insanın doğasında var  Sırıtan
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: