|
StaticPulse
|
 |
« Yanıtla #15 : Nisan 26, 2006, 13:38:15 » |
|
evet güzel bi teori bende dün felsefe taşını izlerken bu konu aklıma gelmişti bn açıcaktım ama bugün burayı farkettim... saol seczey
|
|
|
|
|
|
Hayat çekiyor ellerini üzerimden,terk ediyor beni... ~ Ben HarryPotter çocuğuyum!!
|
|
|
|
|
|
wildschumi
|
 |
« Yanıtla #16 : Mayıs 02, 2006, 11:07:03 » |
|
ewt doru ya sanki hermi'nin beynine bu bilgiler doğarken yüklenmiş güzel teori seczey
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ally Newt
Süt
Semenderleri sevmek için ateşe yaklaşmak lazım....
|
 |
« Yanıtla #17 : Mayıs 10, 2006, 17:02:22 » |
|
Aslında J.K.R. Bence güzel yansıtmış Hermione'yi. Herşeyi biliyor görüntüsü veriyor. Ama bu aslında kendini ait olmak istediği toplum olarak gördüğü (birazda yepyeni bir dünyada yaşamak için) büyücülerin dünyasından reddedilmemek için yaptığı bir şey. Aşırı kitap okuması, her gazetenin dip köşe dedikodusuna bile bakması (Unutmayın ki Harry ilk kez Dırdırcı'yı görürken o şaşırmamıştı. Ama Hermione hemen yorumunu vermişti) Kitapları bile bu yüzden fazla fazla okuyor. O büyü dünyasını o dünyanın sahiplerinden (saf kan veya yarımkan büyücüler ve cadılardan) daha çok sahipleniyor. Açlık içinde saldırıyor. Bence Hermione'nin tek sorunu da bu. Kabul edilmek.. böcürtüde bunu gösteriyor. Bence Rowling Hermione'yi pas geçmedi. Sadece onun aile ilişkilerini tam yansıtmadı. (çünkü o kendisinin gerçek dünyasına ait olan bir yön.. Kısaca Rowlingi kendini orada açık vermemek için Hermione'yi Neville, Luna, Harry ve Ron'dan daha az iç dünyasından bahsetti.)
|
|
|
|
|
|
Semender.... dost bir semender.
|
|
|
|
LillyEvans
|
 |
« Yanıtla #18 : Haziran 06, 2006, 19:16:35 » |
|
Arkadaşlar bence hermonide hiç bi gariplik yok kitapda hermione hiçşaşırmadı şaşkın şaşkın bakanlara niye şaşırıyosunuz bunda ne var dediğinide hiç görmedim hermonie hep böyle dill hatırlarsanız başlangıçta ne kadar gıcık olduğunu harryninde ronunda ondan hoşlanmadığını hatırlarsınız büyücü okuluna muggle ların arasından geldiğini düşünürsek elinden geldiğince çok bilgi edinmeye çalışması ve büyücülerin arasından gelen çocukların arasında sönük kalmamak istemesi (ki hermonie nin ne kadar yetenekli zeki ve FAZLASIYLA ÇALIŞKAN olduğunu hepiniz biliyo olmalısınız) ama sonradan ronun onun hakkında (başlangıçtaki düşüncelerini) duyunca ne kadar üzüldüğünü ifritten onu kurtarmaların ardındanda ne kadar değiştiğini o etrafına ördüğü sahte duvardan kurtulduğunu görürsünüz yani sonuç olarak o kendini bu yeni girdiği ve alışkan olmadığı durum içerisinde güçsüz göstermemek istemiştir. olay bundan ibaret
Herminin daha okula gittiği ilk günden itibaren büyüleri kolaylıkla yapmasının sebebide yetenekli dikkatli ve çalışkan olmasındandır. Okuduklarını ve duydukları rondan da harrydende daha ii anlıyor.bu durumda kitaplardan yararlanması anlaşılabilir. unutmayınki çok özlü iksiri hermi sadece ikincin sınıfa gierken bile yaptı dikkati yeteneğ ve tabi kitabın sayesinde . Ayrıca onun kitaplara bağlı olduğunu şöylede ispat edebiliriz 6. kitaptan hatırlayın hermi kitaplara bağlı ayrı bi özelliği yok öyle olsaydı harry onu iksirde geçemezdi Üstelik kitaplara rağmen bile bazen diğerlerinde geri kalbiliyor mesela süpürgye binerken o kadar da ii diil karanlık sanatlara karşı savunmada da
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zigu
|
 |
« Yanıtla #19 : Haziran 25, 2006, 18:54:24 » |
|
konuu açan arkadaşa teşşekürlerimi iletiorum ben de açaktım üşendim bence hiç kimse mantıklı bi açıklama vermedi diosunuz ki yok evine biri gelip açıklıo ee gelene nerden inancaz benim babam şahsen adamı tarikat üyesi falan sanar ewden yaka paça atardı
|
|
|
|
|
|
"Beni ihanetle itham edenlere soruyorum: R/HR shippers Ben ne zaman, hangi tarihte ve mevzide esasen müdafaa ettigim cepheden bir adim dönmüsümdür, bir tek kardes kani dökmüsümdür?" Çerkez Ethem
|
|
|
ölümperisi
Şeker

AŞK ÇIPLAK AYAKLA ATEŞE GİRMEKTİR
|
 |
« Yanıtla #20 : Haziran 28, 2006, 18:38:40 » |
|
büyücü olduğunu bildiren mektuptan sonra hemen gerkli araç gereçleri almıştır ve okulda kullanmayacağı kitapları da e onun kitaplara ve onlardan araştırma yapmasına hiç de yabancı değiliz okuldaki olaylarada Hogwarts:Bir Tarih'i okuduğu için hiç şaşmıyordur(ki bu kitabı okuduğunu biliyo) ve kitapta Harry'nin gözlüğüne büyü yapmadan önce birkaç alıştırma yaptığını söylüyor. işte burda bi soru sorabilirdin alıştırmaları nerde yaptı? diye evde yaptı ise ceza alırdı ki o da bunu yapmaz sonuçta önce kitapları okumuştur sonra harekete geçmeyi uygun görmüştür ki bizim bildiğimiz Hermione tam da böle bişi yani istasyona erken gelip denemiş olabilir yada trende kendi kompartımanında
|
|
|
|
|
|
 LUNA LOWEGOOD: SEN HARRY POTTER'SIN HARRY: BİLİYORUM
|
|
|
|
|
|
Mls hp
|
 |
« Yanıtla #22 : Temmuz 09, 2006, 16:06:58 » |
|
ya bi de ön sayfada bi arki harryi almaya kimse gelmedi demiş ama harryi almaya ve büyücü olduğunu açıklamya hagird geldi hatırlarsanız
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2006, 23:22:03 Gönderen: mls_hp »
|
|
~ Cause I Can't Wait To Fall İn Love With You You Can't Wait To Fall İn Love With Me This Just Can't Be Summer Love, You'll See This Just Can't Be Summer Love L-O-V-E
|
|
|
|
Earwen
|
 |
« Yanıtla #23 : Temmuz 10, 2006, 00:35:10 » |
|
ya bi de ön sayfada bi arki harryi almaya kimse gelmedi demiş ama harryi almaya ve büyücü olduğunu açıklamya hagird geldi hatırlarsanız
aslında eer durrsleyler baykuşları almasına izin verselersi hagrid gelmicekti  hagird geldi çünkü dursleyler sorun çıkardı 
|
|
|
|
|
|
Hello? Is there anybody in there? Just nod if you can hear me. Is there anyone at home? Come on, now, I hear you're feeling down. Well I can ease your pain Get you on your feet again. Relax. I'll need some information first. Just the basic facts. Can you show me where it hurts?
There is no pain you are receding A distant ship, smoke on the horizon. You are only coming through in waves. Your lips move but I can't hear what you're saying. When I was a child I had a fever My hands felt just like two balloons. Now I've got that feeling once again I can't explain you would not understand This is not how I am. I have become comfortably numb.
|
|
|
|
|
|
|
|
rooniwaz99
|
 |
« Yanıtla #26 : Temmuz 12, 2006, 12:07:25 » |
|
ama o sadece hogvartsa kabul edildiğini bildiren bi belge yada haber diilmibence hermiyede ilk mektup geldi sora biri aldı belkide sadece mugllara biri geliodr yani bide harrye durumu özl die  muggle'lara gelme kısmına tamammen katılıyorum... biri oradan neden Jarry'te biri gelmedi demiş; sorun şu ki Harry muggle-doğma değil. Yine de biri geldi çünkü earwen'in dediği gibi dursleyler sorun çıkardı. Hermione kabul edersiniz ki sıradan bir kız değil. Tüm bilgileri kavrayıp, belleğine kazıyıp kafasında herşeyi canlandırdıysa şaşırmayabilir. O diğer hogwarts öğrencilerinin aksine hogwarts'ı tam anlamıyla ezberleyip geldi
|
|
|
|
|
|
 Without you  Love, by the snow of December...    R/HR shipper->Because if a witty chick gets to know some hot redhead for 6 years, she definitely falls for him :***D °¨¨°º©۩۞۩-[R O C K C L U B]-۩۞۩©º°¨¨° Fake Tales of San Francisco Echo through the room More point to a wedding disco Without a bride or groom There's a super cool band yeah With their trilbys and their glasses of white wine And all the weekend rock stars in the toilets Practicing their lines
|
|
|
|
burJjuU
|
 |
« Yanıtla #27 : Temmuz 13, 2006, 13:57:52 » |
|
ama o sadece hogvartsa kabul edildiğini bildiren bi belge yada haber diilmibence hermiyede ilk mektup geldi sora biri aldı belkide sadece mugllara biri geliodr yani bide harrye durumu özl die  muggle'lara gelme kısmına tamammen katılıyorum... biri oradan neden Jarry'te biri gelmedi demiş; sorun şu ki Harry muggle-doğma değil. Yine de biri geldi çünkü earwen'in dediği gibi dursleyler sorun çıkardı. Hermione kabul edersiniz ki sıradan bir kız değil. Tüm bilgileri kavrayıp, belleğine kazıyıp kafasında herşeyi canlandırdıysa şaşırmayabilir. O diğer hogwarts öğrencilerinin aksine hogwarts'ı tam anlamıyla ezberleyip geldi ya eet ezberleyip gldi ama yinede yaşamak çok ayrı bişe bence seçil abla ii yerden yakalamış jk ne derse desin hiç kimse yeni gördüğü bi yeri kitplardan okuyarak sindiremez ordaki şeyleri yaşamak farklı hayal etmek okumak farklı!! mesela biz coğrafya derslernde bi sürü yeri okuorz yağmur ormanları rüzgar çştleri felan flan ne yani şimdi gerçekte gitsek hiçmi şaşırmayzz !!
|
|
|
|
|
|
^^n€v€r w@s aNd n€v€r wiLL ߀^^ __H@yaT kıSa tAkıLMa ß! @dAma__ cerancııma çok teşekkürlerr canım:)
|
|
|
|
LuCiFeR
|
 |
« Yanıtla #28 : Şubat 23, 2007, 16:49:47 » |
|
bide harry nin gözlüğünü nasıl tamir edioo hadi büyülü sözleri ezberlemişş olabilir ama hareketleri nasıl yapıo daa öncede denemiş olamaz çünküü yasakk bncede biraz kafa karıştırıcıı  DİPNOT: Gözlük tamir etme olayı 2. kitapta yer alıyor fakat kitapta Harry'nin gözlüğünü tamir eden Hagrid, filmde ise Hermione. Yani kitabı filme uyarlarken yapılan hatalardan biri sadece.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|