Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 16, 2008, 02:44:37  

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: JKR'nin sitesinde Zaman Döndürücü  (Okunma Sayısı 2207 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nélindë Urithrawiel
~Lostie and a Waterbender :P :)
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 04, 2007, 04:32:10 »

JK Rowling'in sitesini açıp silgiye tıklayarak girdiğimiz, Rowling'in odasına açılan yerde, kapının sağında bir zaman döndürücü görüyoruz. bu Zaman Döndürücüyle 28.06.04 tarihine kadar gidebiliyoruz. gitmek için zaman döndürücünün sağındaki çubuklara tıklayıp (alt taraftakine tıklayınca geçmişe, üst taraftakine tıklayınca bugüne daha yakın tarihlere doğru gidiliyor) tarihi seçtikten sonra kum saatine tıklıyoruz ve kısa bir süre sonra o günkü oda karşımıza geliyor.

28.06.04 tarihinde bir duvar çıkıyor. Bu duvarda beş tane taşa tıklayıp yok edebiliyoruz. Bu yok olan taşları yukarıdan aşağıya numaralandırırsak; sırasıyla 3 4 2 5 ve 1. sıradaki taşlara tıklamamız gerekiyor. Sonra duvar yıkılıyor, çıkan odada vantilatöre tıkladığımızda sehpanın üstündeki kağıtlar uçuşuyor ve bir tanesi karşımıza geliyor. Kağıdın üstüne Harry Potter and the Half-Blood Prince yazısı yani 6. kitabın adı yazılıyor.
Tuğlalara tıklama sırası için bkz:
(göstermek/gizlemek için tıkla)
   Not: Bu çözüm potterginny tarafından bulunmuştur..

16.08.04 tarihinde karanlık bir oda çıkıyor karşımıza. Burada bir yere tıklayarak ışığı açmamız gerekiyor. Sol ve alt tarafa yakın (ama çok yakında değil ortaya da yakın biraz) (Hede Hödö) bir yerde düğme. Kapının anahtar deliğinin olması gereken yerin hizasında.
Işığın / elektrik düğmesinin yeri için bkz.:
Sonra bir dart tahtası çıkıyor. 3 tane dartı uygun bi şekilde yerleştirmemiz gerekiyor. Dartları ortadaki yuvarlağın içine, şu rakamlara yerleştireceğiz:
Şifreyi girince üstünde dart tahtası olan kapak kayıyor ve bu sefer de arkasından bir kasa çıkıyor. Kasaya şu şifreyi giriyoruz:
Kasa açılıyor ve içinden bir kağıt çıkıyor. Bu kağıtta birisinin tanımı yapılmış.
   Not: Dart tahtasındaki şifre missmurder tarafından bulunmuştur..
   Kasadaki şifre BULUT tarafından bulunmuştur..

31.10.04 tarihinde silgiye tıklayıp odaya girdikten sonra Peeves gelene kadar bekliyoruz (bir süre odada hiçbir şeye dokunmamamız gerekiyor). Peeves gelince vazoyu deviriyor ve içinden küçük anahtarlar çıkıyor. Doğru anahtarı buluncaya kadar bir süre uğraşmamız gerekiyor. Kapı açıldıktan sonra çekmeceyi açıyoruz ve içindeki büyüteci tutup üstüne kâğıt yapıştırılmış kitabın üstüne sürüklüyoruz. Kâğıt büyüyor ve karşımıza bir soru çıkıyor.
Soru:
Cevap:
   Not: Büyüteçli yere kadar olan kısım ben yani Nélindë Urithrawiel (Hede Hödö) tarafından bulunmuştur..
   Kâğıttaki sorunun cevabı missmurder tarafından bulunmuştur..

20.12.04 tarihinde aynadan gözüken noel ağacına tıklıyoruz. Oradaki kapı kapanıyor ve bizim önümüzdeki kapı açılıyor. Hediye paketlerine tıklayarak soruları cevaplamaya çalışıyoruz.
Bütün soruları doğru olarak cevaplayıp tüm mumları yaktıktan sonra ortadaki kartpostala tıklıyoruz ve JK'nin yazdığı bir yazı karşımıza geliyor.

Not: Son dört sorunun cevabı missmurder tarafından yazılmıştır..

31.03.06 tarihinde saksının sağ alt tarafındaki taşı alıp camı kırıyoruz. Anahtarı deliğe sokuyor ve fare kapanınının üstüne geliyoruz kapan kapanıyor. Alt raftaki nota tıklıyoruz ve okuyup kapatıyoruz. Ekrana klavyeyle 'reparo' yazıyoruz. Ayna tekrar eski haline dönecek. Sonra aynadan görünen kapıyı kapatıyoruz önümüzdeki kapı açılıyor. Karşımıza çıkan masadaki mezuniyet kepinin püskülünü dümdüz duracak şekilde (püskül masadaki bilgisayar ekranına doğru bakacak) çevirin, kep sol tarafa kayacak ve altından yeni bir W.O.M.B.A.T testi çıkıyor.
   Not: Bu çözüm BULUT tarafından bulunmuştur..

29.09.06 tarihinde kapıyı açıp (sırasıyla) masadaki mumu yakıyor, tüy kaleme tıklıyor ve açık W.O.M.B.A.T kitabını kapatıyoruz. Ve sonra sol alt taraftaki küçük dört yapraklı yoncaya tıklıyoruz, yonca anahtara dönüşüyor. Anahtarı masanın yanından gözüken çekmece kulpunun oralara doğru tutup çekmeceyi açıyoruz ve yine, yeni, yeniden bir W.O.M.B.A.T testiyle karşılaşıyoruz.

21.12.06 tarihinde koridorun sonundaki (aynadan gözüken) açık kapının oraya tıklıyoruz ve bir ağaç çıkıyor. Daha sonra kapının üstüne tıklıyoruz (hepsini sırasıyla yapmamız gerekiyor yoksa olmuyor), sonra aynadan gözüken tavana tıklıyoruz, kapının yanındaki örümcek ağlarına tıklıyoruz. Her yer süsleniyor, kapının iki tarafındaki örümcek ağı yok oluyor. Sonra penceredeki süsün sağdan ikinci çubuğuna tıklıyoruz ve çubuk altın bir anahtara dönüşüyor. Masanın üstündeki paketi çözüyoruz. Kâğıda tıkladığımızda bir adam asmaca çıkıyor.
Harry Potter and the _______ _______.
Adam asmacayı oynuyoruz ve karşımıza son kitabın yani Deathly Hallows'un ismi çıkıyor.

13.06.07 tarihinde sineği tuttuğumuz zaman anahtara dönüşüyor ve bu anahtarla kapıyı açıyoruz. Uygun şekli oluşturuyoruz (eğer şekli doğru oluşturursak parlıyor). Daha sonra şekle tıkladığımızda yana kayıyor ve yeni bir W.O.M.B.A.T testi ordaya çıkıyor.

20.07.07 tarihinde kapıya tıklayıp açtığımızda bir yazı çıkıyor. Rowling'in Ölüm Yadigârları çıkmadan önce yazdığı yazı bu. Kısa bir süre sonra karakterlere neler olduğunu öğreneceksinizle başlıyor ve teşekkürlerle bitiyor.

29.12.07 tarihinde direkt kapıyı açıyoruz. Masanın üstündeki kâğıda tıklıyoruz ve karşımıza (7. kitabın sonunda) hayatta kalan bazı karakterlerin soyağacı geliyor.

BUGÜN Günümüze geri dönüyoruz kapıda 'do not disturb' yazısı asılı.

DİPNOT: Kutulardaki soruları ve cevapları uzun gözükmesin ve kolay olsun diye Spoiler butonu altında yazıyorum, yine de kendiniz çözmek istiyorsanız bakmayabilirsiniz.. Hede Hödö
Çözen, yardım eden herkese çook teşekkürler. Gülümseyen Ve yorum yazanlara da teşekkür ediyorum. Gülümseyen

çok hoşuma gitti bu zaman döndürücü benim Kahkaha başka ilgimi çeken bişeyse şu oldu: jkr sitesindekileri arşive dönüştürmeye mi başlıyor? wizard of the month archive ve şimdi de zaman döndürücü.. Kararsız umarım öyle değildir..
« Son Düzenleme: Haziran 15, 2008, 02:56:51 Gönderen: Nélindë Urithrawiel » Logged

Water.. Earth.. Fire.. Air..

~
"She lied to you! She was protecting
the last Waterbender." [~Katara]
"But for me, it takes all the mistakes
I've made in my life, and shoves
them back in my face." [~Zuko]

~~
Türkiye        Cafemi Seviyorum !
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: JKR'nin sitesinde Zaman Döndürücü
« Eklendi: Ekim 16, 2008, 02:44:37 »

sehzaden27
Demleme Çay

how ı met your mother ???

furkan_neslisah@hotmail.com furkanpatan@yahoo.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2007, 06:21:51 »

baktım güzelmiş Sırıtan pay. için sağol Gülümseyen

Lost... bir kaçıştır...

BULUT
"ah potter, seni katır, ah sen neler yaptın? öğrencileri öldürdün de bunu marifet sandın!"
Demleme Çay

00peeves

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2007, 13:59:37 »

evet biliyorum 3 gün önce filan keşfetmiştim ama o süs olsun diye konulmamış haberiniz olsun Göz Kırpan

bla bla bla
Helga_Hufflepuff
Süt
*

Hellsing Fan

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2007, 20:04:52 »

way be saol yalnız su duwarda naapıyoz? Terleyen Aww

Avatar The Last Airbender ForumuYENİLENDİ
Helga_Hufflepuff
Süt
*

Hellsing Fan

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2007, 20:20:43 »

20.12.04 tarihindeki yerde ilk kutuda yazanlar:
 "What is Ronald Weasley's Least favorite sandwich filling? " yazıyor.Bu " Ronald Weasley 'İn en az sevdiği sandviç hangisidir?"demektir.

Ben İlk kitapta yazana göre Ron şöyle diyor:
"Konserve sığır sevmediğimi hep unutur."

Konserve Sığır Eti ingilizcede Canned beef demektir.

ben yazıyorum çarpı çiziyor sinir olduuum Kızgın Dudaklarını Mühürlemiş Kararsız

Edit:ve Hermione nin patronusu ne form alır diyor :su samuru

su samuru : water sable ama yok olmuyooooor
« Son Düzenleme: Kasım 04, 2007, 20:32:08 Gönderen: Helga_Hufflepuff » Logged

Avatar The Last Airbender ForumuYENİLENDİ
BULUT
"ah potter, seni katır, ah sen neler yaptın? öğrencileri öldürdün de bunu marifet sandın!"
Demleme Çay

00peeves

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2007, 22:06:09 »

20.12.04 tarihindeki yerde ilk kutuda yazanlar:
 "What is Ronald Weasley's Least favorite sandwich filling? " yazıyor.Bu " Ronald Weasley 'İn en az sevdiği sandviç hangisidir?"demektir.

Ben İlk kitapta yazana göre Ron şöyle diyor:
"Konserve sığır sevmediğimi hep unutur."

Konserve Sığır Eti ingilizcede Canned beef demektir.

ben yazıyorum çarpı çiziyor sinir olduuum Kızgın Dudaklarını Mühürlemiş Kararsız

Edit:ve Hermione nin patronusu ne form alır diyor :su samuru

su samuru : water sable ama yok olmuyooooor

otter olcak hermionenin patronusu ve sığır eti dediğine eminmisin benim felsese taşımda mısırlı biftek diye yazıyo

yaa arkadaşlar nolur yardım edin aynayı kırdım anahtarı aldım deliğe soktum döndü ama kapı yine de açılmıyooooo

arkadaşlar yardım edin bi el atın şu işe lütfennnn

edit:sağol fraktal o sorunun cevabını ben de arıyodum:D
« Son Düzenleme: Kasım 05, 2007, 00:32:47 Gönderen: BULUT » Logged

bla bla bla
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2007, 23:37:23 »

(çok hoşuma gitti bu zaman döndürücü benim Kahkaha başka ilgimi çeken bişeyse şu oldu: jkr sitesindekileri arşive dönüştürmeye mi başlıyor? wizard of the month archive ve şimdi de zaman döndürücü.. Kararsız umarım öyle değildir..)

Öyle malesef; bütün geçmiş şeyleri halka açıyor

bu arada canned değil corned beef  Göz Kırpan
« Son Düzenleme: Kasım 04, 2007, 23:49:50 Gönderen: Fraktal » Logged

One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
BULUT
Demleme Çay

00peeves

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2007, 00:50:15 »

arkadaşlar lütfen bildiğiniz şeyleri yazarmısınız bu odalar hakkında
örneğin 20-12-04 tarihli odada ben sadece üç mum yakabildim (hermionenin patronusu,ronun en az sevdiği sandviç,bi de 2 bütünde olan vs. vs.) diğerlerini ing. olduğu için tam anlayamıyorum

o karanlık odada (16-08-04) ışığı yaktım ama dartları nasıl yerleştiricem Utanmış Utanmış

daha sonra o en eski tarihteki odada (28-06-04) 5 tane taşı yok etmeyi buldum fakat 5.sini de yok edersem hepsi geri geliyo

31-03-06 tarihli odadaki aynayı kırdım anahtarı kapının deliğinde döndürdüm ama kapı açılmadı

bunlar hakkında yardımcı olursanız sevinirim

ve ben de şunu ekliyim
31-10-04 tarihli odada peevesın gelmesini bekleyin (canımm benim Öpücük) geldiğinde herzamanki gibi vazoyu devircek ve vazonun içinden uçan anahtarlar çıkıcak onlardan birini/doğrusunu alıp kapıyı açmanız gerek
kapıyı açtıktan sonra karşınıza bizim masaüstü yani anasayfa çıkıyor.Fakat daha geniş görebiliyorsunuz.silgi tarak vb. şeyler yerine bi tane anahtar var ama alınmıyo -en azından ben alamadım- çekmeceyi tutup açarsanız bi tane büyüteç bulacaksınız fakat burda ben de tıkandım işte <.<

bla bla bla
Nélindë Urithrawiel
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 10, 2007, 03:02:53 »

31.10.04 tarihinde büyüteci üstüne bi kağıt bantlanmış olan defterin üstüne doğru sürüklüyoruz. kâğıttaki soruyu ablam çevirdi ama hiçbişey anlamadım kimlermiş onlar??? Acayip Gözlerini Deviren Dil Çıkaran biri beni aydınlatsın lütfnn Kararsız

sorunun ingilizcesi şöyle:
One by one we come to life,
Then side-by-side we wait
While our company swells in numbers
(Some come early, some come late);
And some of us enthral,
But you cannot choose between us
You must take us one and all.
We'll be bound together tightly
For we're naught if we break free.
If you'd like some clues about us
Simply answer: WHO ARE WE?
_ _ _ _ _ _ _ _  (8 harfli)

benim anladığım kadarıyla: .....bazıları sıkıcı, bazılar etkileyici ama onların arasından birini tercih edemiyorsun onlara sıkıca tutunmalıyız çünkü onlar olmazsa biz hiçiz.. biz kimiz?
« Son Düzenleme: Kasım 10, 2007, 03:07:11 Gönderen: Nélindë Urithrawiel » Logged

~

~~
se_se
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 10, 2007, 11:58:23 »

pylaşım için saol
BULUT
Demleme Çay

00peeves

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 10, 2007, 15:10:17 »

31.10.04 tarihinde büyüteci üstüne bi kağıt bantlanmış olan defterin üstüne doğru sürüklüyoruz. kâğıttaki soruyu ablam çevirdi ama hiçbişey anlamadım kimlermiş onlar??? Acayip Gözlerini Deviren Dil Çıkaran biri beni aydınlatsın lütfnn Kararsız

sorunun ingilizcesi şöyle:
And some of us enthral,
_ _ _ _ _ _ _ _  (8 harfli)

benim anladığım kadarıyla: .....bazıları sıkıcı, bazılar etkileyici ama onların arasından birini tercih edemiyorsun onlara sıkıca tutunmalıyız çünkü onlar olmazsa biz hiçiz.. biz kimiz?

vaaov gerçekten de bulmuşsun da kim bunlar Sırıtan düşünelim
bazıları sıkıcı, bazılar etkileyici

bence burda cadı ve büyücülerden bahsediyor
  bu şeyler ev cini olabilirler mi Sırıtan

edit: hayır ev cinleri olamaz hause gin yazdım olmadı:(

yeni edit:
 arkadaşlar 29-09-06daki odada mumu yakın, tüy kalemi mürekkebe batırın en son da açık duran kitabı kapatın ve masanın köşesinin oralarda biyerde duran 4 yapraklı yoncaya tıklayın.yonca anahtara dönüşünce anahtarı alıp çekmecenin deliğine sokun (delik gözükmüyo ama siz çekmecenin hizalarında bir yere tutun işte Sırıtan) karşımıza bir W.O.M.B.A.T. testi çıkıyor.(pardon nasıl çözüceğimizi söylememişim çekmeceyi açtıktan sonra kum saatini çevirin)
 31-03-06 tarihli odada aynayı kırdıktan sonra anahtarı deliğe sokun, o fare kapanı gibi şeye tıklayın bişiy oluyo (kırılıyo sanırım) Sırıtan ondan sonra ordaki nota tıklayın not ekrana gelince "reparo" yazın(yani onarma büyüsü) aynanın parçaları aynayı tekrar oluşturacak ondan sonra aynadan görünen kapıyı kapatın odadaki kapıyı açın yine bizim masaüstü. ordaki o üniversitelilerin mezun olurken giydiği şey varya (adını unuttum Sırıtan) onun püskülünü saat tam 12 şeklinde dosdoğru tutun o şey yana kaycak yine bi W.O.M.B.A.T. testi çözcez,
 13-06-07 tarihli odada sineğe tıklayın anahtar olucak onunla kapıyı açın ordaki şekilleri uygun şekilde birbirlerine tamamlayın Sırıtan (7. kitabı okuyanlar bilir Sırıtan) herneyse doğru şekli yaptıktan sonra böyle bi parıldıycak siz şeklin üstüne yine bi tıklatın o zaman şekil yana kayıcak ve biz de sakladığı W.O.M.B.A.T. testini çözücez (yine  <.< )
 ben bunları yazmayı unutmuşum şimdi yazıyım dedim  Kahkaha
« Son Düzenleme: Kasım 10, 2007, 20:37:40 Gönderen: BULUT » Logged

bla bla bla
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Bir şarkının başlangıcı gibi...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Kasım 10, 2007, 17:46:51 »

20.12.04 tarihindeki bilmecelerin yanıtını isteyenlere:
(kendi bulmak isteyenler için spoiler butonu altında veriyorum Hede Hödö )

Birde şu bilmecenin cevabı aşağıda:

And some of us enthral,

Şimdilik bu kadar, vaktim olup öbür tarihlere de gidebilirde farklı bir şeyler bulabilirsem sizi haberdar edeceğim Kahkaha Kahkaha

Yok... Yok... Yok... Cafe'de çook uzun bir süre yok!
BULUT
Demleme Çay

00peeves

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2007, 20:19:15 »

20.12.04 tarihindeki bilmecelerin yanıtını isteyenlere:
(kendi bulmak isteyenler için spoiler butonu altında veriyorum Hede Hödö )

Birde şu bilmecenin cevabı aşağıda:

And some of us enthral,

Şimdilik bu kadar, vaktim olup öbür tarihlere de gidebilirde farklı bir şeyler bulabilirsem sizi haberdar edeceğim Kahkaha Kahkaha

süpersin yaa nasıl buldun Dudaklarını Mühürlemiş herneyse ya arkadaşlar 20-12-04de bütün mumları yakınca sanırım (yani ordaki kartpostala tıklayınca) sanırım melez prensin adını ilk defa öğreniyoduk dimi Sırıtan

pardon yaa karıştırdım o bilmecenin cevabını verince öğreniyoduk dimi? peki o kartpostaldaki anlam ne acaba Üzgün
« Son Düzenleme: Kasım 10, 2007, 20:20:43 Gönderen: BULUT » Logged

bla bla bla
Nélindë Urithrawiel
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 10, 2007, 22:08:12 »

BULUT ve missmurder çözümler için teşekkürler Gülümseyen çözümlerinizi hepsi bi arada olursa daha kolay olur diye ilk mesaja altına isminizi yazarak ekledim.. ama isterseniz kaldırabilirim Göz Kırpan
sadece 28.06.04 ve 16.08.04 tarihli oda kaldı.. uff nasıl yerleştircez şu dartları yaa Kararsız Kararsız :S
« Son Düzenleme: Kasım 10, 2007, 22:09:40 Gönderen: Nélindë Urithrawiel » Logged

~

~~
Elentari
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Bir şarkının başlangıcı gibi...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Kasım 11, 2007, 13:32:33 »

Evet, 16.08.04 ün ışığını bulana kadar patladım desem yeridir Hede Hödö
Tabii dartları yerleştirmek de uzun zaman aldı 1 saattir uğraşıyorum herhalde  <.<
dartların diziliş sırası:

Yok... Yok... Yok... Cafe'de çook uzun bir süre yok!
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: