Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 16, 2008, 01:38:09  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: JK'nın bir röportajı_bence okuyun çok kapsamlı=Pp  (Okunma Sayısı 1436 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
_RickMaNiaC_
Krema

SnaPe'i sEveLiM SevMeYeNLerE SevDiReLiM...=)

yamursh@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« : Haziran 22, 2006, 22:59:25 »

jk'nın bu röp.'ında kapsamlı bilqiler var ben oldukça önceden okumuştum hem belki okumayanlar vardır diye hemde sitede bulunsun diye paylaşayım dedim..

---JK Rowling in mugglenet editörü Emerson Spartz ve The LeakyCauldron editörü Melissa Anelli ile yaptığı son derece kapsamlı röportajı. Emerson Spartz ES olarak, Melisa Anelli MA olarak, JK Rowling ise JKR olarak kısaltılmıştır. ---

ES: Harry Potterı tartıştığınız insanlar var mı?

JKR: Üzerinde çalışırken mi diyorsun? Doğrusunu söylemek gerekirse hiç kimseyle, ki bu benim için bir gereklilik, ben münzevi olmasıyla ün salmış bir yazarım. Aslında bu tam olarak doğru değil, çünkü yazdığım kitabın türü gereği sırlarımı iyi korumam gerek.

ES: Bu biraz garip bir soru olacak ama; kendi kitaplarınızı kaç defa okudunuz?

JKR: Garip bir soru değil bu, aslında çok geçerli bir soru. Kitabım yayınlandıktan sonra hemen hemen hiç baştan okumam yazdığım kitabı. Tabi yeni kitabı yazarken, birbirleriyle bağlantılı olduğu için pek çok defa elime aldığım oluyor kitaplarımı, gerekli bu, ama şunu söylemeliyim ki, hiçbir zaman, mesela banyoda falan ya da herhangi bir şekle bir şeyler okumak istediğimde kendi kitabını almam. Sanırım bu yüzdendir ki binlerce okuyucum kitaplarımı benden daha iyi biliyor. Benim bir avantajım ne olacağını ve geri planda neler olduğunu bilmem.

MA: Şu geri planda olanlar kaç kutu doldurur sizce?

JKR: Gerçekten söylemesi çok zor çünkü ben son derece dağınık bir insanım, ama evet, onlarca diyebiliriz. Genelde bunlar defterlerde yazılı, çünkü geri planda olanlar çok önemli.

ES: 7. kitap çıktıktan sonra da resmi sitenizi açık tutacak mısınız?

JKR: Evet, kitap çıktıktan sonra da site devam edecek. Tahmin ediyorum, yani herhangi bir karakterin hangi rengi sevdiğini falan cevaplayamam, ama geri planda olanların cevaplandığı bir hal alacak.

Pek çok okuyucunun teoriler kuracağını tahmin ediyorum, kitaplar bittikten sonra bile, mesela kitapta merkezi olmayan karakterlerin önceki yaşamlarını merak eden pek çok insan olacaktır. Mesela ben büyük bir Jane Austen hayranıyımdır ve hikaye sona erdikten sonra karakterlere ne oluyor, çok merak ediyorum. Böyle şeyler işte

MA: Harry Potter serisi sona erdikten sonra, eğer tekrar Harry Potter ile ilgili bir şeyler yazmak isterseniz, nasıl bir şeyler olurdu bu?

JKR: Büyük ihtimalle ansiklopedi tarzı bir şey olurdu. Bazı küçük karakterlerle ilgili eğlenceli bilgiler içeren ve bazı önemli karakterlerin eksiksiz biyografileri gibi

MA: Tamam, işte büyük altıncı kitap sorusu: Snape kötü mü?

JKR: (Sırıtarak) Kitabı siz de okudunuz, siz ne düşünüyorsunuz?

MA: Bazı komplo teoricileri var, ve onlar

JKR: Vahim bir ümide mi kapılmışlar? (Kahlahalar)

ES: Evet!

MA: Evet!

ES: Bazı ismi lazım değil Harry-Hermioneciler gibi (Kahkahalar)

JKR: Yani, evet özellikle şimdi Harry ve Snape arasındakiler iyice kişisel oldu belki de Harry ve Voldemort kadar Ama tabi bu soruyu cevaplayamam, öyle değil mi? Yani, hadi gerçekle yüzleşelim, bu konuyla ilgili 10.000 teori olacak ki ben bunları okumaktan vahşi bir zevk alacağım (kahkahalar) ama sonuçta gerçekten çok seviyorum teorileri okumayı

ES: Dumbledore un insanların içindeki iyiliği görmeyi sevdiğini biliyorum, ama bazen insanlara resmen sorumsuzca güvendiği de bir gerçek sanki.

JKR: Evet, katılıyorum, katılıyorum.

ES: Nasıl bu kadar -

JKR: Zeki -

ES: Zeki biri bazı konularda bu kadar kör kalabiliyor?

JKR: Bunun hakkında 7. kitapta yeterince bilgi olacak. Ama şunu söyleyebilirim ki, özellikle beşinci ve altıncı kitapta muhteşem bir zekanın sizi hata yapmaktan duygusal hata yapmaktan her zaman koruyamayabiliyor. Aslında düşünürseniz, son derece zeki olmak Dumbledore için bazı problemler yaratabiliyor, bu Onu yalnız bırakabiliyor, izole olmasına neden oluyor. Sanırım kitaplarda da fark etmişsinizdir, nerede Dumbledoreun eşidi, ya da sırdaşı ya da partneri? Bunlardan hiçbirisi yok Dumbledoreda. Dumbledore her zaman fikrine güvenilen, sürekli başvurulan kişi, ama o bu lükslerden hiçbirine sahip değil. Biraz yuvarlak bir cevap oldu, ama bundan daha fazlasını söyleyemem.

ES: Yo, aslında güzel bir cevap oldu.

MA: Dumbledore un bu denli yalnız olması ilginç.

ES: Benim aklıma her zaman takılmış sorulardan birisi; neden Voldemort Lily ye yaşaması için bu kadar fazla şans veriyor?

JKR: Hmmm

ES: Neden?

JKR: (bir süre sessiz kaldıktan sonra) Bu soruyu cevaplayamam. Ama gerçekten doğru, Voldemort Ona yaşama şansını gerçekten öneriyor. Bana neden James in ölümünün Lily ve Harry yi korumadığını sormak istemez misin? Aslında cevabı verdin. James zaten öldürülecekti, Lily ise yaşayabilirdi ve ölmeyi seçti. James in ölmeye hazır olmadığını söylemeye çalışmıyorum, kesinlikle öyleydi, ama sonuçta O nun zaten hiç seçeneği yoktu. Farklı cesaret türleri vardır bence, ve tabiki James son derece cesur, ama Lily ninki, o an için söylüyorum, James in cesaretinden fazlaydı. Gerçi her anne, her normal anne aynısını yapardı, ama Lily ye yaşama şansı ve bunu değerlendirecek kadar zaman verildi.

MA: Peki Lily hareketlerinin sonunun böyle olacağını biliyor muydu?

JKR: Hayır. Çünkü böyle bir şey daha önce hiç gerçekleşmemişti.

MA: Yani o ana dek hiç kimse benzer bir durumla karşılaşmadı mı?

JKR: Hayır.

ES: Sirius, Pettigrew ü öldürmekten dolayı hapse atılırken gerçekten gülüyor muydu, yoksa bu Fudge ın uydurduğu bir şey miydi?

JKR: Evet, gülüyordu. Sizce de bu onun karakterine ve o anki duruma uygun değil miydi? Komik bulduğundan gülmüyordu, ama James i ve Lily yi kaybetmiş, olmasının üstüne bir de Pettigrew onu altedince; biraz kara mizah gibi.

MA: 6. kitapta maçı Luna nın sunması çok iyi oldu. Luna çok eğlenceli.

JKR: Ben de Luna yı çok seviyorum.

ES: Neden Dumbledore Peeves in okulda kalmasına izin veriyor?

JKR: Çünkü onu dışarı atamıyor.

ES: İyi de o Dumbledore, Dumbledore istediği her şeyi yapabilir!!!

JKR: Hayır. Peeves patlak bir boru gibi. Patlak bir boruyu ancak geçici olarak tamir edebilirsiniz, ama sonunda yine sıkıntı verir. Peeves binayla birlikte gelen bir şey.

ES: Ama Peeves Dumbledore u dinliyor -

JKR: Eh -

MA: Eh?

JKR: Dediğim gibi, Peeves çok eski bir binadaki patlak bir boru gibi. Dumbledore durumu birkaç haftalığına iyileştirebiliyor sadece. Ama gerçekten, Peeves den kurtulmayı kim ister?

MA: Belki Harry olsaydım; Ama okuyucu olarak çok hoşlanıyorum. Özellikle beşinci kitabın sonunda Fred ve George a selam vermesine bayılmıştım.

ES: Umbridge -

JKR: Aaahhh, Umbridge Çok sinir bir karakter.

MA: Hala ortalıkta o zaman?

JKR: Evet, hala bakanlıkta.

MA: Yedinci kitapta daha görecek miyiz onu?

JKR: Evet. Ona işkence etmek fazlasıyla eğlenceli.

ES: Voldemortun Böcürtü ne?

JKR: Voldemort un en büyük korkusu ölüm, ki Ona göre ölüm çok alçakça. Ona göre ölüm insanoğlunun alçaltıcı bir zayıflığı. Yani kendi cesedini görürdü.

ES: Peki ya Voldemort Kelid aynasında ne görürdü?

JKR: Kendisini güçlü ve ölümsüz olarak görürdü.

ES: Ya Dumbledore ne görürdü?

JKR: Bunu cevaplayamam.

ES: Peki Dumbledore un Böcürtü ne olurdu?

JKR: Maalesef bunu da cevaplayamam.

MA: Peki Harry 6. kitabı sonunda baksaydı aynaya ne görürdü?

JKR: Voldemortun öldüğünü görürdü, sence de öyle değil mi? Çünkü o zamana kadar hiç rahat yok Harry ye.

ES: 7. kitabın son kelimesinin yara izi olduğunu duyduk. Bu doğru mu?

JKR: Evet.

MA: Son kitaba başlama konusunda ne düşünüyorsunuz?

JKR: Aslına bakarsan biraz korkutucu. Önümüzdeki yıla kadar gerçekten başına oturabileceğimi sanmıyorum. Herhalde yılbaşından sonra asılacağım diye düşünüyorum. Birkaç birşey karalıyorum arada sırada, ama kızım Mackenzie nin ne kadar küçük olduğunu gördünüz ve Ona da oğlum David gibi bir süre vakit ayırmak istiyorum, yani tamamen ona ait bir zaman. Ondan sonra gerçekten başlayacağım yazmaya.

ES: Voldemortun adının Kim Olduğunu Bilirsin Sen olmasına ne neden oldu?

JKR: Bu tarihte pek çok defa olmuş bir olay, özellikle Afrika da. Hatta İngiltere de bile 1950lerde yaşamış gangsterler Kray İkizleri nin ismi hiç konuşulmazmış.

MA: Kitabınızda günlük olaylara -

JKR: Birinci ünite?

MA: Evet, birinci ünite ve güncel olaylar, tam belirtmek gerekirse son dört yıl. Terörizm ve bazı politikaların sizin kitabınıza etkisi var mı?

JKR: Hayır, yani bilinçaltında belki, ve bu çok şüpheci bir belki. Hiçbir zaman 11 Eylüle gönderme yapmalıyım gibi bir düşüncem olmadı, ki zaten 6. kitabın birinci ünitesini 11 Eylülden yıllar yıllar önce yazmıştım. Aslına bakarsanız o üniteyi birinci kitabın birinci ünitesi olarak tasarlamıştım ilk başta.

ES: Peki. Seçmen Şapka şu ana kadar hiç yanıldı mı?

ES: Gerçekten?

MA: Bu çok ilginç, çünkü Şapkanın söylediği sözler sanki -

JKR: Kurucular ın sözleri.

MA: Evet, enteresan. Kurucular son kitapta bir rol oynayacaklar mı?

MA: Sanırım bunu size pek çok insan sormuştur, ama yedinci kitabın kaç sayfa olacağı hakkında -

JKR: Doğrusunu söylemek gerekirse, en ufak bir fikrim bile yok. Kitabın genel bir eskizini çoktan çıkarttım, ama ne kadar uzun olacağını gerçekten bilmiyorum.

MA: R.A.B.

JKR: Aman Tanrım!!! (kahkahalar) Yo, hakikaten memnunum. Evet?

MA: Kim olduğunu şu ana kadar bildiklerimize dayanarak çıkartabilir miyiz?

JKR: Bir teoriniz var mı?

MA: Biz Regulus Black i düşündük.

JKR: Öyle mi? (kahkahalar) Fena bir tahmin değil (JKR sırıtıyor)

MA: Belki de Sirius un aynasından bir tane de Regulus ta -

JKR: O ayna hakkında hiçbir yorumum yok! (JKR manyak gibi gülüyor)

MA: Şu ana kadar yazdığınız kitaplar içinde değiştirmek istediğiniz bir şey var mı?

JKR: Dürüstçe söylüyorum ki gerçekten yok. Bazıları Anka Yoldaşlığı nın çok uzun lduğunu söylüyorlar, ama oradaki bilgiler gerçekten verilmek zorundaydı.

MA: Dumbledore hakkında bir kitap yazabilir misiniz? Lütfeeeen?

JKR: Tamam o zaman. (kahkahalar) Bu kırılamaz bir söz değildi! (kahkahalar)

ES: Hogwarts ta kaç öğrenci var?

JKR: 600-800 arasında.

MA: Bu kitaptaki romantizmi yazmaktan çok zevk aldınız mı?

JKR: Evet! Belli olmuyor mu?

JKR: Genel bir teori vardır, ki bu bütün dedektif romanları için geçerlidir, romantizm hiçbir zaman ön planda olmamalıdır. Romantizm, ancak diğer olayları örtbas etmek, okuyucudan saklamak için kullanılmalıdır. Tonk ve Remus ile bunu yapmaya çalıştım biraz. Ama Harry Potter da kahramanlarımızın büyümesini gözlemlemek zorundaydık, ve o yüzden romantizm de kaçınılmaz olarak kitapların bir parçası. Siz nasıl buldunuz romantizmi?

ES: Bana sürekli -Çak diyordu! (kahkahalar)

MA: Evet evet!

ES: Daha kitabın başlarından itibaren Harry ve Ginny barizdi zaten, ve Ron ve Hermione için de ikinci kitaptan beri ipuçları bırakıyordunuz -

JKR: Bence de!

ES: Harry ve Hermioneciler - şizofren - (kahkahalar)

JKR: Ben o kelimeyi kullanmazdım, ama gerçekten de büyük ipuçları bıraktığımı düşünüyorum

ES: Kaya büyüklüğünde (kahkahalar)

JKR: Ama şaka bir yana, bu kitapta Ron u yazmaktan büyük keyif aldım. Diğerleriyle karşılaştırıldığında Ron daha az olgun, ve Lavender ile ilişkisi önemliydi bu açıdan

MA: Won-Won (kahkahalar)

MA: Draco bu kitapta gerçekten harikaydı.

JKR: Böyle düşündüğüne sevindim, çünkü ben de Onu yazmaktan çok zevk aldım. Draco da bu kitapta çok büyümek zorunda kaldı. Bugün birkaç kişiyle tartıştım; şimdi Draco bir zihnifendar, ki bu Harry nin hiç beceremediği ve artık öğrenmekten de tamamen vazgeçtiği bir hüner. Bana sorulan, acaba uğraşsa Harry Draco dan daha iyi olur muydu? Aslında hayır. Draco, Harry nin tam aksine, buna doğal olarak yatkınlığı olacak türden bir sihirbaz. Harry nin bu konudaki problemi, duygularının her zaman yüzeye çok yakın olmuş olması. Harry, Draco ve Snape e göre kendisi ile çok daha dürüst. Draco ise yetiştiği ortam yüzünden Harry de çokça bulunan merhamet ve sempati duygularını çok genç yaşta kapatmış. Bunu altı yıl boyunca görüyoruz, ama Draco birden büyük adamların ligine çıktığı anda bütün bu duygular açığa çıkıyor, çünkü oradaki görüntü beklediğinin çok çok üstünde.

Harry, Draco nun Dumbledore u öldüremeyeceğini düşünmekte haklı bu bakımdan.

ES: Dumbledore ölmeyi planlıyor muydu?

JKR: Büyük teori bu mu?

MA ve ES birlikte: EVET!

JKR: Bu konuda yorumda bulunmayacağım.

MA: Yani merak ettiğim, Dumbledore ve Snape arasında Eğer bu ve bu olursa beni öldür, çünkü Draco nun Voldemort tarafından öldürülmesini istemiyorum, hem de senin verdiğin söz yüzünden öldürülmeni de istemiyorum gibi bir konuşma geçmiş

JKR: Seni çok iyi anlıyorum, ama maalesef bunu cevaplayamam.

MA: Çok sorulan sorulardan birisi de, Düşündelinde gördüklerimiz anıların sahibinin olayları algılayışı mı yoksa olaylar aynen, değişmemiş hali mi?

JKR: Aynen, değişmemiş hali. Aynı bilinçaltındaki gibi, aslında gördüğümüz her şey bilinçaltımıza yazılıyor, ama biz bunu fark etmiyoruz. Düşünselinin de büyüsü bu işte, olayları aynen olduğu gibi canlandırıyor, yani hata yok.

ES: Diğer çok merak edilen ise Grindelwald ile ilgili

JKR: Hmmm

ES: Grindelwald öldü mü ?

ES: Peki bu bilgi önemli mi hikaye açısından?

JKR: Sanırım asıl sormak istediğin, 1945te ölmüş olmasının ne gibi bir önemi var? Bunun Voldemortla bir ilgisi var mı? Maalesef bunu cevaplayamam. Ama şunu söyleyebilirim ki, Grindelwald ve İkinci Dünya Savaşı arasında bir alaka yok.

MA: Neville in annesinin ona verdiği sakız ambalajlarının bir özelliği var mı?

JKR: Maalesef yok. Ama bu, hayattaki gerçek olaylardan esinlenip yazdığım ender olaylardan birisi. Bir arkadaşımın Alzheimer hastası olan annesi, bir arkadaşım olan oğlunu hiç tanımamasına rağmen ne zaman onu görse ona sakız ambalajı veriyor, ve ben buna hitaben koydum bu olayı kitaba.

MA: Bence o an kitaptaki en duygusal anlardan biriydi, ve arkasında böyle bir hikaye olduğunu duyunca…

JKR: Bence de.

MA: Esrar Dairesine geri dönecek miyiz peki?

JKR: Yorum yok.

ES: Peki, Dumbledore nasıl bu kadar üst bir büyücülük seviyesine ulaştı?

JKR: Bu eskilerin söylediği bir klasiktir; önemli olan kendini yetiştirmektir. Dumbledore da öyle biri. Bir de zamanında çok büyük ustalarla çalışmış olması -

ES: Nicholas Flamel?

JKR: Evet, ve Dumbledore un ailesinin de eski ailelerden biri olması da bunda etken.

MA: Peki ya Harry nin ailesi? Büyükbabaları vs., onlar öldürülmüş müydüler?

JKR: Hayır. Bu benim bir yazar olarak gördüğüm inisiyatifti. Harry nin tamamen yalnız olması gerekiyordu, bu yüzden, belki de biraz acımasızca bütün otorite figürleri ya Harry doğmadan yok olmalı, ya da doğduktan sonra öldürülmeliydiler. Ama Harry nin iki taraftan büyükanneleri ve büyükbabaları yaşlılıktan ya da hastalıktan öldüler. Orada bir komplo teorisi falan yok yani. Sadece ölmeleri gerekiyordu, ben de onları yok ettim.

MA: Peki bu Harry Gryffindor un soyundan teorilerini de yok ediyor mu?

JKR: Evet. Harry Gryffindor soyundan falan değil. Voldemortla da hiçbir akrabalığı yok. Yaşayan tek akrabası Petunia.

MA: Bunu öğrenmemiz iyi oldu.

ES: Hep merak etmişimdir, eğer Harry ve Voldemort -

JKR: El sıkışıp ayrılsalar? (kahkahalar)

JKR: Sanırım bu Macbeth teki gibi. Eğer Machbet cadılarla tanışmasaydı, Duncan ı öldüremezdi, değil mi? Olanların hiçbirisi olmazdı. Sanırım O, bunlara kendi sebep oldu.

MA: Yani herkes el sıkışıp birkaç el golf oynasa kimsenin başı ağrımayacak! (kahkahalar)

ES: Ron un gözleri ne renk?

JKR: Bunu daha önce hiç belirtmedim mi yoksa? Aman Tanrım! (JKR elleriyle gözlerini kapatıyor) Ron un gözleri mavi, Hermione& ninkiler de kahverengi.

MA: Ron un Patronusunun biçimi ne?

JKR: Bunu şimdi açıklıyorum ki; Ron un Patronusu Jack Russell türü bir köpek, yani benim köpeğim.

MA: Sırlar Odası nda Ginny Harry ye Sevgililer Gününde -

JKR: (gülüyor) Evet

MA: Ginny mi gönderdi onu yoksa İkizler mi?

JKR: Ginny

MA: Peki Ginny nin başka büyük bir rolü olacak mı? Tom Riddle ile ilgili mesela?

JKR: Ginny hakkındaki gerçek, nesillerdir Weasleyler e doğmuş tek kız olması. Yedinci oğlun yedinci çocuğu durumu yani, bu yüzden de yetenekli bir büyücü, ki bunun izlerini görüyoruz kitaplarda.

ES: Neden hala Slytherin in var olmasına izin veriliyor?

JKR: Ben Hogwarts ı kurarken dört elementi düşündüm. Gryffindor ateş, Hufflepuff toprak, Ravenclaw hava ve Slytherin de su, ki bu yüzden yatakhaneleri gölün altında. Bu, benim gözümde dengeyi sağlayan bir unsur.

ES: Ama yine de Ölüm Yiyenler in çocuklarını aynı yere toplamak-

JKR: Ama hepsi Ölüm Yiyen değil ki.

ES: Yine de Ölüm Yiyenler in ezici çoğunluğu -

JKR: Ne demek istediğini anlıyorum, ama sonuçta iyiyle beraber kötüyü de kabul etmemiz gerekir. Yüzdeye bakıldığında tamam, ama denge de önemli.

MA: Lily ye karşı romantik hisler besleyen sadece James miydi?

JKR: Hayır. (duraksıyor) Lily, Ginny gibi popüler biriydi.

MA: Snape?

JKR: (sessizce sırıtıyor)

ES: Lupin?

JKR: Hayır. Lupin, Lily yi bir arkadaş olarak seviyordu ama romantik bir sevgi değildi bu.

MA: İkizler nasıl becerdi Çapulcu Haritasını açmayı?

JKR: Harita yardım etti onlara. Unutmayalım, Çapulcu Haritası kendi kendine düşünebilen bir obje. İnsanlarla iletişim kurabiliyorlar. Fred ve George da tam da Çapulcuların seveceği türden insanlar.

MA: Aberforthun önemli bir rolü olacak mı?

JKR: Süper önemli bir rolü olacak, ve ancak bu kadarını söyleyebilirim.

MA: Dumbledore un Horcruxlar ile ilgili söylediği HER ŞEYE güvenebilir miyiz?

JKR: Şöyle söyleyelim: Dumbledore un tahminleri her zaman güvenilirdir. Fazla yuvarlak olmasın cevabım diye söylüyorum: Dört Horcrux var Harry nin bulması gereken.

ES: Harry nin işi zor görünüyor.

JKR: Biraz değil oldukça zor. Ama şu kadarını söyleyeyim; Dumbledore un Harry ye yıl boyunca anlattıklarında görünenden fazla ipucu var.

ES: Yine de imkansız gibi gözüküyor, Harry nin bunu başarabilmesi yani. Eğer o mağaraya Harry yalnız gitseydi-

JKR: Yalnız şu konuda bahse girerim ki Horcruxlardan en azından birisi çok kısa bir süre içinde dikkatli okuyucular tarafından saptanacak.

MA: Peki Voldemort, Ginny in içine kendi ruhundan bir parça vererek-

JKR: Ginny bir Horcrux değil

MA: Peki hala bir Çatalağız mı?

MA: Peki Ginny nin Harry ye bir hayat borcu var mı?

JKR: Ona da hayır.

ES: Harry nin vaftiz annesi var mı?

JKR: Hayır, yok.

ES: Gerçekten mi?

JKR: Evet. Harry doğduğunda bir savaş vardı, Lily ve James in son derece içinde olduğu bir savaş, ve Harry nin doğumu için öyle çok büyük kutlamalar falan yapılmadı. Sirius hemen vaftiz baba ilan edildi o kadar.

(Melisa Anelli saatine bakıyor)
MA: (üzüntülü) Vakit dolmak üzere-

JKR: Evet

MA: Son sorular o zaman. Kitapları yazarken aklınızda beliren yüzler filmde oynayanların yüzleri mi?

JKR: Aslında hayır. Arada sırada Ron u düşürken Rupert Grint belirebiliyor aklımda ama genelde benim Harrym canlanıyor hep gözümde.

MA: Harry ve Ron Hogwarts, Bir Tarih i hiç okuyacaklar mı?

JKR: Asla! (kahkahalar)

MA: Potterların öldürüldüğü gece olay yerinde başkaları da var mıydı?

JKR: Yorum yok.

MA: Sanırım röportajımız burada bitiyor.

ES: Evet. Çok teşekkür ederiz bizi evinizde ağırladığınız için.

JKR: Ben teşekkür ederim. Çok keyif aldığım bir röportaj oldu!

Cool Cool Cool Cool Göz Kırpan Sırıtan Gülümseyen Gözlerini Deviren Dil Çıkaran Sırıtan Cool Cool

« Son Düzenleme: Haziran 22, 2006, 23:03:28 Gönderen: _RickMaNiaC_ » Logged
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: JK'nın bir röportajı_bence okuyun çok kapsamlı=Pp
« Eklendi: Ekim 16, 2008, 01:38:09 »

Wizard
Ulquiorra
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2006, 03:07:58 »

Arkadaşlar bence kesin okuyun bu röportajı çok bilmediğim şey vardı.Şiddetle ve hiddetle okuyun derim Göz Kırpan

ayrıca tam düşündüğüm gibi... Harry bir slytherin...

« Son Düzenleme: Ağustos 25, 2006, 02:33:15 Gönderen: wizard » Logged

-What is a heart?
-Will I find it if I rip your chest apart?
-Will I find it if I crack open your skull?
eftelya
Krema

Harry Potter Cafe'yi seviyorum !

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2006, 11:02:17 »

çok eğlenmiş bu röportajda:)harry ve voldi el sıkışıp ayrılsalar:)

söylediklerinde en ilgi çekici nokta şu:"Romantizm, ancak diğer olayları örtbas etmek, okuyucudan saklamak için kullanılmalıdır. Tonk ve Remus ile bunu yapmaya çalıştım biraz"kaya büyüklüğünde bir ipucu:)

Hepimiz Mustafa Kemal Atatürk'üz

veLvet_dreams
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2006, 11:20:10 »

müthiş bir roportajj benceee kitapları bastan göz atsakk ve su rroportajıı okusak ne olduğunu bulabiliriz hortkulukların cnküü jkr de demiş yaaa
JKR: Biraz değil oldukça zor. Ama şu kadarını söyleyeyim; Dumbledore un Harry ye yıl boyunca anlattıklarında görünenden fazla ipucu var.

ES: Yine de imkansız gibi gözüküyor, Harry nin bunu başarabilmesi yani. Eğer o mağaraya Harry yalnız gitseydi-

JKR: Yalnız şu konuda bahse girerim ki Horcruxlardan en azından birisi çok kısa bir süre içinde dikkatli okuyucular tarafından saptanacak.

buradda demişşşş sizcee ne olabilir bu arkiler yaa bulan warmıı Ne? Ne? Ne?
veLvet_dreams
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2006, 11:26:35 »

ya bide sacma gelebilir ama hep baslarda bu hortkuluk seysi cıktığında harrynin yada voldininde birer hortkuluk olabilicğini düşünüodummm
ölümperisi
Şeker
**

AŞK ÇIPLAK AYAKLA ATEŞE GİRMEKTİR

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2006, 16:32:15 »

çok süper olmuş uğraşıp bunu bizlerle paylaştığın için sağol

MA: Aberforthun önemli bir rolü olacak mı?

JKR: Süper önemli bir rolü olacak, ve ancak bu kadarını söyleyebilirim
eh zaten bende bir süredir Dumb 'un kardeşini araştırmayı düşünüyordum ama imkanım olmadı ama kısmet olurda pazartesi eve dönersem gerekirse imkan yaratmayı(?) düşünüyorum

LUNA LOWEGOOD: SEN HARRY POTTER'SIN
HARRY: BİLİYORUM
ölümperisi
Şeker
**

AŞK ÇIPLAK AYAKLA ATEŞE GİRMEKTİR

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2006, 16:34:40 »

ayrıca burası da baya hoşuma gitti ama bu konuda bi yorumum yok::::::::::::.

ES: Zeki biri bazı konularda bu kadar kör kalabiliyor?

JKR: Bunun hakkında 7. kitapta yeterince bilgi olacak. Ama şunu söyleyebilirim ki, özellikle beşinci ve altıncı kitapta muhteşem bir zekanın sizi hata yapmaktan duygusal hata yapmaktan her zaman koruyamayabiliyor. Aslında düşünürseniz, son derece zeki olmak Dumbledore için bazı problemler yaratabiliyor, bu Onu yalnız bırakabiliyor, izole olmasına neden oluyor. Sanırım kitaplarda da fark etmişsinizdir, nerede Dumbledoreun eşidi, ya da sırdaşı ya da partneri? Bunlardan hiçbirisi yok Dumbledoreda. Dumbledore her zaman fikrine güvenilen, sürekli başvurulan kişi, ama o bu lükslerden hiçbirine sahip değil. Biraz yuvarlak bir cevap oldu, ama bundan daha fazlasını söyleyemem.

LUNA LOWEGOOD: SEN HARRY POTTER'SIN
HARRY: BİLİYORUM
zigu
Çerkez Kızı
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2006, 14:31:47 »

arkadaşlar bence kesin okuyun bu röportajı çok bilmediğim şey vardı.şiddetle ve hiddetle okuyun derim Göz Kırpan

ayrıca tam düşündüğüm gibi... harry bir slytherin...

arkadaşım nası slytherin ya
yanlış anlamışsın
seçmen şapka hiç yanlış yapmamış
gerçekten mi diolar evet
yani şapkanın verdii kararlar kesinlikle doğru
o halde harrynin slytherin olduunu nerden çıkardın,
Allah Allah
bi daha oku istersen

konuu açan arkadaşım paylaşım için saol +rep

"Beni ihanetle itham edenlere soruyorum:                       R/HR shippers
 Ben ne zaman, hangi tarihte ve mevzide
 esasen müdafaa ettigim cepheden bir adim
 dönmüsümdür, bir tek kardes kani dökmüsümdür?"
                                         Çerkez Ethem
shu_damla
ஷº Đąறζ Ăº ஷ
Telve

нєунαт αуαкℓαяıмıη вιçιмιηι ∂єğιşтιя∂ιм

shu.hp_dmla@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2006, 19:17:40 »

Süper eğlendirici ve bilgilendirici bi röpörtaj olmuş. sana da çok teşekkürler Rickmaniak bizlerle paylaştığın için. (+rep afiyet olsun Göz Kırpan)

One book to charm them all and in gladness bind them.
~Bunu açıklamayacağım, ama size büyü yaptığımı tahmin etmişsinizdir.~[
Earwen
jules.
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2006, 19:54:20 »

hmm çok saol röportaj iiçn gerçekten bilmediklerim vardı yaa Gözlerini Deviren

Hello?
Is there anybody in there?
Just nod if you can hear me.
Is there anyone at home?
Come on, now,
I hear you're feeling down.
Well I can ease your pain
Get you on your feet again.
Relax.
I'll need some information first.
Just the basic facts.
Can you show me where it hurts?

There is no pain you are receding
A distant ship, smoke on the horizon.
You are only coming through in waves.
Your lips move but I can't hear what you're saying.
When I was a child I had a fever
My hands felt just like two balloons.
Now I've got that feeling once again
I can't explain you would not understand
This is not how I am.
I have become comfortably numb.
Ozicano
Süt
*

Ejderha Mızrağı Manyağı...

ozicano2006@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #10 : Temmuz 05, 2006, 12:35:16 »

arkadaşlar bence kesin okuyun bu röportajı çok bilmediğim şey vardı.şiddetle ve hiddetle okuyun derim Göz Kırpan

ayrıca tam düşündüğüm gibi... harry bir slytherin...

arkadaşım nası slytherin ya
yanlış anlamışsın
seçmen şapka hiç yanlış yapmamış
gerçekten mi diolar evet
yani şapkanın verdii kararlar kesinlikle doğru
o halde harrynin slytherin olduunu nerden çıkardın,
Allah Allah
bi daha oku istersen

Kardeşim "wizard"ın ne demek istediğini anlamayıp hemen çıkışmışsınm. İlk kitapta Seçmen Şapka, Harry'nin Slytherin'e daha uygun olduğunu söylemiyor muydu? Eğer Seçmen Şapka hiç yanılmadıysa bu da doğru demek istemiş.. Biraz daha dikkatli oku lütfen...

Night Blue
♪ ♥ bir zamanlar gorkemce idim ♥ ♪
Sert Espresso

evanescence hayran klübü

gorkemce38@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Temmuz 10, 2006, 01:31:16 »

saol paylasım için bu röportaji okumak ii geldi... Sırıtan saol...

mmm..

♥ i saw an angel in blue jeans ♥

Âşık

harrysdream
bn senn fısıltılarını duyabiliorm,ama sn bnm çığlıklarmı bile duyamıosun../kurtarılamıcak kadar kayıp mıyım:(
Krema

г&ђг รђเקקєгร ๒คşкคภı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 20, 2006, 17:42:41 »

JKR: Vahim bir ümide mi kapılmışlar? (Kahlahalar)

ES: Bazı ismi lazım değil Harry-Hermioneciler gibi (Kahkahalar)

buraya bayılıyorum Göz Kırpan  Gülümseyen

BeCaUsE SoMeTiMeS ThE HeRo dOeSn't aLwAyS GeT ThE GiRl...Göz Kırpan
                                                            ÇüNkÜ HeR ZaMaN BaŞrOlDeKi kAhRaMaN,KıZa sAhIp oLaMaZ.... Sırıtan

~R&HR SHIPPER~
                   emma fan club/@N!Mé/D.O FAN CLUB/Anita fanları!/ harry&ginny fan club/Trio Fun club/türkiye fan club/luna fan club/WEASLEY İKİZLERİ FAN CLUP
DarkPrince
...
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #13 : Temmuz 25, 2006, 12:49:47 »

benim en çok dikkatimi çeken şey son iki sözcüğün yara izi olması belki j.k rowling şöyle bir cümle kurabilir
yolun sonunda harry'nin en çok sevindiği etkenler voldemort'u yok etmesi  ve kaybolan yara iziydi  Dil Çıkaran
SuMMeR
Twilighter
Role Playing
Telve

B E L L A C U L L E N T E A M

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : Temmuz 27, 2006, 17:33:49 »

benim en çok dikkatimi çeken şey son iki sözcüğün yara izi olması belki j.k rowling şöyle bir cümle kurabilir
yolun sonunda harry'nin en çok sevindiği etkenler voldemort'u yok etmesi  ve kaybolan yara iziydi  Dil Çıkaran

Benim en çok takıldığım yer bu.Eğer yara izi son kelimeyse - ki öyleymiş - Harry büyük ihtimalle yaşar bence.

“‘And so the lion fell in love with the lamb…,’ he murmured. I looked away, hiding my eyes as I thrilled to the word.
‘What a stupid lamb,’ I sighed.
‘What a sick, masochistic lion.’”
   – Edward and Bella

~ sensin snack..  :|
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: