Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 13, 2008, 10:16:28  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: jk "Genetik"i önemsemiyormu?  (Okunma Sayısı 1209 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
_RickMaNiaC_
Krema

SnaPe'i sEveLiM SevMeYeNLerE SevDiReLiM...=)

yamursh@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 21, 2006, 18:53:32 »

arkadaşlar benim kafamı karıştıran birşey var qereksiz bişey diyeceksiniz ama..petunia'nın sarışın ve lily'nin koyu kızıl oluşu..petunia'nın sanırım qri qözlü(bi internet sitesinde öyle yazıyor) oluşu..[dudley sarışın mavi qözlü,babası mavi qözlü siyah saçlı..sarışınlıqını annesinden alması petunianın doqal sarışın olma ihtimalini artıyor..] yani lily doqal kızıl m,snape'in en kötü anısındada kızıldı...ve dikkat çekici bi özellik kitaplarda petunia sarışın olduqu haldefilmlerde siyah saçlı =)ve bella ile narcissanın bu kadar zıt oluşu..bella esmer olabildiqi kadar,narcissa beyaza çok yakın bi sarı ve mavi qözlü..bu zıtlıklar bana "bunlar acaba qerçekten kardeşmi?" diye bi soruya iitiyor yada "jk qenetiqi dikkate almıyormu?"

[bi yıldır inqilizce hazırlıkta olduqumdan biyolojiden bayaa uzak kaldım qörseniz beni çaprazlamayla ihtimalleri hesapladım..kızıllıkmı yoksa sarışınlıkmı baskın yada eşbaskınlık mı olduqunu bilseydim belki başarabilirdim Sırıtan )
« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2006, 19:05:32 Gönderen: _RickMaNiaC_ » Logged
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: jk "Genetik"i önemsemiyormu?
« Eklendi: Ekim 13, 2008, 10:16:28 »

seczey
Telve

Cafeden Uzaklaştırıldı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2006, 19:09:50 »

biz üç kardeşiz ve üçüzün de hep saç rengi hem göz rengi. Çünkü anne babalarımızın soyundaki kişilerin de fizikleri farklı.

Babam esmer (babannem esmer-dedem sarışın mavi gözlü) Annem sarışına bakar açık kumral mavi gözlü(anneannem kumral yeşil gözlü-dedemsarışın mavi gözlü)

ben sarışın grili koyu mavi gözlü ve tip olarak babamın basına yakınım
ortancamız kumral beyaz tenli ve anneannem gibi yeşil gözlü
en ufak kestane rengi saçlı buğday tenli ve elaya dönük kahverengi gözlü

yani rickmania bu olayı anlaman için aile ağacına bakman lazım sonuç sarışınlık çekinik gen ve iki çekinik resesif olur. Zaten ingilizler beyaz ten üzerine ya kızıl ya da sarışın gider genelde... (bir kere haberlere konu olmuştu bir zenci çiftin bem beyaz oğlu olmuştu aile soy ağaçlarına bakınca sebep anlaşılmıştı)
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2007, 17:09:51 »

mavi göz ve yeşil göz griye baskındır. Sarı saç da kızıla baskındır. Melez sarı saç(kzılla) saf kzıl saçtan doğan çocuk sarı da kzıl da olabilir, bu da saç rengini açıklar. Gri göz de en çekinik gözdür. Yeşil-gri melez le yeşil gir melezin dölleri de yeşil veya gri gözlü olabilir

One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
Marvolo
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2007, 12:29:12 »

arkadaşlar benim kafamı karıştıran birşey var qereksiz bişey diyeceksiniz ama..petunia'nın sarışın ve lily'nin koyu kızıl oluşu..petunia'nın sanırım qri qözlü(bi internet sitesinde öyle yazıyor) oluşu..[dudley sarışın mavi qözlü,babası mavi qözlü siyah saçlı..sarışınlıqını annesinden alması petunianın doqal sarışın olma ihtimalini artıyor..] yani lily doqal kızıl m,snape'in en kötü anısındada kızıldı...ve dikkat çekici bi özellik kitaplarda petunia sarışın olduqu haldefilmlerde siyah saçlı =)ve bella ile narcissanın bu kadar zıt oluşu..bella esmer olabildiqi kadar,narcissa beyaza çok yakın bi sarı ve mavi qözlü..bu zıtlıklar bana "bunlar acaba qerçekten kardeşmi?" diye bi soruya iitiyor yada "jk qenetiqi dikkate almıyormu?"

[bi yıldır inqilizce hazırlıkta olduqumdan biyolojiden bayaa uzak kaldım qörseniz beni çaprazlamayla ihtimalleri hesapladım..kızıllıkmı yoksa sarışınlıkmı baskın yada eşbaskınlık mı olduqunu bilseydim belki başarabilirdim Sırıtan )
bence uzak kalmaktan çok bilgisizsin(yanlış anlama)
Genetikte önemli olan ANASINA ÇEKMİŞ,BABASINA ÇEKMİŞ DEĞİLDİR! eğer genlerinde senden 10 kuşak öncesinden bir gen varsa,kimsede çıkmadıysa da 0,0000001 ihtimal bile olsa bir ihtimal vardır.Buna kalıtım diyoruz.Dinsel kesim allahın işi diyor Gülümseyen
mavi göz ve yeşil göz griye baskındır. Sarı saç da kızıla baskındır. Melez sarı saç(kzılla) saf kzıl saçtan doğan çocuk sarı da kzıl da olabilir, bu da saç rengini açıklar. Gri göz de en çekinik gözdür. Yeşil-gri melez le yeşil gir melezin dölleri de yeşil veya gri gözlü olabilir
yaani... ama üste bi bak

Alatariel Elensar
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2007, 22:29:50 »

evet haklısın marvolo senin yazını görmeden önce tam kafamdan benzer bir şey yazmayı düşünüyordum
Marvolo
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 05, 2007, 13:03:59 »

evet haklısın marvolo senin yazını görmeden önce tam kafamdan benzer bir şey yazmayı düşünüyordum
normaller bole düşünür sanırm Sırıtan birde bu konuda küçücük bile olsa bişeyler BİLEN birileri Sırıtan
Alatariel Elensar
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 05, 2007, 17:27:56 »

normaller bole düşünür sanırm Sırıtan birde bu konuda küçücük bile olsa bişeyler BİLEN birileri Sırıtan
evet de işin ilginci arkadaş çaprazlama bile yaptım diyo bunu nasıl bilmiyo garip
bide benim annem fen bilgisi öğretmeni olduğu için bu tür şeylerde bilgi eksiği bırakmıyo bizde
Alastor MadEye Moody
Şeker
**

Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

sting_er@otmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Ekim 25, 2007, 22:08:12 »

bence bunlarda bir tuhaflık yok olabilir yne.

ѕιηιя тαηιмαуαη вιя zєкα,єη вüуüк нє∂ιує∂ιя ιηѕαηα.

Mr.Moony presents his compliments to Professor Snape,and begs him to keep his abnormally large nose out of other people's business.

Mr.Prongs agrees with Mr.Moony and would like to add that Professor Snape is a ugly git.

Mr.Padfoot would like to register his astonishment that an idiot like that ever became a professor.

Mr.Wormtail bids Professor Snape good day,and advises him to wash his hair,the slimeball.

Favourite Teacher:Filius Flitwick

Favourite Lesson:Charm

Favourite Founder:Rowena Ravenclaw

Favourite HP Book:Harry Potter and the Chamber of Secrets.

Favourite Hause:Ravenclaw.
dere
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 29, 2007, 10:25:19 »

herkes yyazmış zaten bizim komşunu 3 kızı var 3ünün de gözleri farklı çok acayip gelmesin yani bu sana:)
Bee
har_mon_ald
Köpüklü Kapuçino

Edward Team!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 21, 2007, 16:50:02 »

Oda J.K in farkı  Kahkaha ama oyuncularda bizim kafamzı karıştırıyor.. <.<

B'Ware: She's BACK!!!...Third Time's The Charm...

Âşık | Twilight | Twilight | Twilight | Âşık
snape
~Sensiz Hogwarts Olmaz~
Has Türk Kahvesi

Daima Severus...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2008, 01:17:56 »

bence uzak kalmaktan çok bilgisizsin(yanlış anlama)
Genetikte önemli olan ANASINA ÇEKMİŞ,BABASINA ÇEKMİŞ DEĞİLDİR! eğer genlerinde senden 10 kuşak öncesinden bir gen varsa,kimsede çıkmadıysa da 0,0000001 ihtimal bile olsa bir ihtimal vardır.Buna kalıtım diyoruz.Dinsel kesim allahın işi diyor Gülümseyen
yaani... ama üste bi bak
Alkış

yaani Aynen bende öyle.. ikinizede hatta üçünüzede katılıyorum Alkış

bezroko
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : Şubat 06, 2008, 00:29:29 »

oyuncuları kitaba göre ayarlasınlar. onlar yüzünden petunia bnm kafamda bazen sarışın bazende siyah saçlıymış gibi oluşuyor. kafam karışıyor walla.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: