arkadaşlar benim kafamı karıştıran birşey var qereksiz bişey diyeceksiniz ama..petunia'nın sarışın ve lily'nin koyu kızıl oluşu..petunia'nın sanırım qri qözlü(bi internet sitesinde öyle yazıyor) oluşu..[dudley sarışın mavi qözlü,babası mavi qözlü siyah saçlı..sarışınlıqını annesinden alması petunianın doqal sarışın olma ihtimalini artıyor..] yani lily doqal kızıl m,snape'in en kötü anısındada kızıldı...ve dikkat çekici bi özellik kitaplarda petunia sarışın olduqu haldefilmlerde siyah saçlı =)ve bella ile narcissanın bu kadar zıt oluşu..bella esmer olabildiqi kadar,narcissa beyaza çok yakın bi sarı ve mavi qözlü..bu zıtlıklar bana "bunlar acaba qerçekten kardeşmi?" diye bi soruya iitiyor yada "jk qenetiqi dikkate almıyormu?"
[bi yıldır inqilizce hazırlıkta olduqumdan biyolojiden bayaa uzak kaldım qörseniz beni çaprazlamayla ihtimalleri hesapladım..kızıllıkmı yoksa sarışınlıkmı baskın yada eşbaskınlık mı olduqunu bilseydim belki başarabilirdim

)
bence uzak kalmaktan çok bilgisizsin(yanlış anlama)
Genetikte önemli olan ANASINA ÇEKMİŞ,BABASINA ÇEKMİŞ DEĞİLDİR! eğer genlerinde senden 10 kuşak öncesinden bir gen varsa,kimsede çıkmadıysa da 0,0000001 ihtimal bile olsa bir ihtimal vardır.Buna kalıtım diyoruz.Dinsel kesim allahın işi diyor

mavi göz ve yeşil göz griye baskındır. Sarı saç da kızıla baskındır. Melez sarı saç(kzılla) saf kzıl saçtan doğan çocuk sarı da kzıl da olabilir, bu da saç rengini açıklar. Gri göz de en çekinik gözdür. Yeşil-gri melez le yeşil gir melezin dölleri de yeşil veya gri gözlü olabilir
yaani... ama üste bi bak