Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 11, 2008, 06:03:12  

Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 3. Bölüm: Slytherin, Gryffindor'a Karşı  (Okunma Sayısı 1513 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
elcin
Demleme Çay

(¯`v´¯)ElçiNSiriuS

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Şubat 26, 2007, 15:08:43 »

bu james çok alıştı kufretmeye biri durdursun Kahkaha süper bi bolumduu çevirenlerin editleyenlerin herkeşlerin ellerine kollarina saglik Dil Çıkaran tadimlik ne zaman yayinlanacak?Kahkaha
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: 3. Bölüm: Slytherin, Gryffindor'a Karşı
« Eklendi: Ekim 11, 2008, 06:03:12 »

samurai
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 27, 2007, 15:39:13 »

bence yazarın amacı 4 karakteride lider yapmak  Hede Hödö. hepsini bir alanda öne sürmek ve kendince arkadaşlıgın gücü ile woldiyi devirecek hatta bence bu 4'lüye snape'i bile katabilir Acayip. ve hikeyenin saçmalıgıda buradan geliyor. sihir bakanlıgı baskını ise bence de çok çok saçma idi. ya sihir bakanlıgı büyü dünyasını gücü demek. tüm seherbazlar orada. herkes orda woldi geliyo tarumar ediyo 30 tane ölüm yiyenle.Kİ sadece kaçmayanlar 10 taneden fazla (yani dumbynin yanında olanlar). tüm bakanlıktada  50'den fazla büyücü vardır Ne?.

yani woldi bikaç kişi ile geldi herkesi korkuttu tarumar etti. ve kimse karşı bile koymadı kimse bir kayıpta vermedi.
bir başka saçmalıkta dumbynin tek başına 30 kişiyi oyalaması 50'den fazla kişini kaçması Ne?. bence bakanlık saldırısıda çok saçma bir şekilde idi.
tabii romanda 4 tane lider yaratmak istemesi ve harry ve arkadaşlarını nerede ise hiç dahil etmemesi ettiklerinde ise çokçukca olaylarla dahil etmesi ise başka eksiklik ve saçmalıklar;D Şaşırmış

Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar. WendellPhillips

Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun

Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir

Zor is, zamaninda yapmamiz gereken fakat yapmadigimiz kolay islerin birikmesiyle meydana gelir. (J.J.Rousseou

Karanlığı lanetlemektense, bir mum yakın. (Konfüçyus)

herkesin haksız olması senin haklı oldugunu göstermez

aptallarla tartışma çünkü digerleri aranızdaki farkı anlamayabilir

arkanızdan konuşmak gibi olmasın ama çekilinde geçelim
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #17 : Şubat 27, 2007, 15:51:44 »

bu james çok alıştı kufretmeye biri durdursun Kahkaha süper bi bolumduu çevirenlerin editleyenlerin herkeşlerin ellerine kollarina saglik Dil Çıkaran tadimlik ne zaman yayinlanacak?Kahkaha

artık tadımlık yayınlamıyoruz. en azından bi süre Dil Çıkaran

bence yazarın amacı 4 karakteride lider yapmak  Hede Hödö. hepsini bir alanda öne sürmek ve kendince arkadaşlıgın gücü ile woldiyi devirecek hatta bence bu 4'lüye snape'i bile katabilir Acayip. ve hikeyenin saçmalıgıda buradan geliyor. sihir bakanlıgı baskını ise bence de çok çok saçma idi. ya sihir bakanlıgı büyü dünyasını gücü demek. tüm seherbazlar orada. herkes orda woldi geliyo tarumar ediyo 30 tane ölüm yiyenle.Kİ sadece kaçmayanlar 10 taneden fazla (yani dumbynin yanında olanlar). tüm bakanlıktada  50'den fazla büyücü vardır Ne?.

yani woldi bikaç kişi ile geldi herkesi korkuttu tarumar etti. ve kimse karşı bile koymadı kimse bir kayıpta vermedi.
bir başka saçmalıkta dumbynin tek başına 30 kişiyi oyalaması 50'den fazla kişini kaçması Ne?. bence bakanlık saldırısıda çok saçma bir şekilde idi.
tabii romanda 4 tane lider yaratmak istemesi ve harry ve arkadaşlarını nerede ise hiç dahil etmemesi ettiklerinde ise çokçukca olaylarla dahil etmesi ise başka eksiklik ve saçmalıklar;D Şaşırmış

bakanlıktaki baskın çok başarılı işlenmişti bence. sen sayıları atlamışsın ve iyi anlamamışsın. seherbazların büyük bi bölümünün kaçması gerekiyordu, fakat kayıplar. yani kaçmış olabilirler ama geri dönmediler. veya yıkıntıların altındalar. bu belli değil. zaten hikayenin başından beri sürekli söylenen şey şu: artık çok fazla serherbaz yok. çok fazla ölüm olduğu için insanlar rağabet göstermiyorlar. bu yüzden binlerce seherbaz hayali kurmanız çok abuk olurdu. ki hp dünyasında bile o kadar seherbaz yok.

ama yineliyorum, sen sayıları karıştırmışsın. kaçmış olması gereken daha pek çok seherbaz olması lazım. ama ortada yoklar.

ve dört lider yaratma meselesi doğru. james bakan olur muhtemelen, remus hogwarts müdürü zaten. sirius seherbaz karargahının başına geçer Hede Hödö ve peter herhalde uluslararası sihirsel işbirliğinin başkanı olur Dil Çıkaran sonuçta bu çapulcuların hikayesi. evet, ülkenin en üst kademelerine bi zamanların tıfıl çapulcularının geçmesi biraz ütopik fakat çok tatmin edici... Kahkaha

harry ile arkadaşlarının görünmemesindense acaip memnunum :S hatta ikide bir harry'nın çıkıp "ben de bilmek istiyorum, ben de konulara ortak olabilirim" vs gibi zırvalamalarına tahammül edemiyorum. hp kitaplarında da böyleymiş aslında Kahkaha biz hep harry'nin bakış açısıyla görünce normal geliyor fakat yetişkinler arasından konuya dahil olunca harry tam bir ayak bağı. sadece kendini fazla önemli sanıyor (her çocuk gibi) mümkünse gözüme gözükmesinler valla Hede Hödö

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
DarkPrince
...
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2007, 19:49:30 »

evet yaa küfürbaz oldu Kahkaha
samurai
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 28, 2007, 13:14:10 »

Sırıtan evet sayılar konusuna çok dikkat etmedim ama o sırada dumbledore çevresinde 10 tane civarı seherbaz vardı 1, kitabın sonlarında da kaçış sırasında bir yerde 5 30 kalmıştık gibilerinde birşeyler diyordu buda bakanlıklartakiler kaçmasalar ölüm yiyenlerle çok rahat baş edecegini gösterir bence Gözlerini Deviren orada seherbazlar ve james sirius gibi ii büyücüler yoktu.
 4 tane lider konusnda rahatsız olamamın sebebi bunu göze pek hoş gelmemesi çünkü en ufak arakadaşlıklar arasında bile bir lider olur hepsi hiç bir zaman eşit olmz yazar hepsine biribirine denk getirecek şekilde birşeyler yaptırıyor. Ne? yani öncesinde dumbledore vardı ve her anlamda tam bir liderdi. Cool ama şuan gerçekten ne yapacaklar yani lupin bu noktada başarılı olacak olsada liderlik anlamında yoldaşlık içinde ve büyü dünyasında gerçek bir lider gibi durmayacaktır. bence bu büyük bir eksikliktir Şaşırmış

harry ve arkadaşlarına gelince asıl kitaplarda olayın içinde var oluyorlar Şaşırmış. ve bence o kitapların güzelligi ve belkide bu kadar tutulmasını sebebi büyü gücü ile küçük çokçuklarında gerçekten birşeyler yapmış olamsı Alkış. bence bunda da onlar olamassa kitabın normal bir romandan farkı kalmaz

Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun

Zor is, zamaninda yapmamiz gereken fakat yapmadigimiz kolay islerin birikmesiyle meydana gelir. (J.J.Rousseou

elcin
Demleme Çay

(¯`v´¯)ElçiNSiriuS

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Şubat 28, 2007, 14:26:19 »

Alıntı
harry ile arkadaşlarının görünmemesindense acaip memnunum :S hatta ikide bir harry'nın çıkıp "ben de bilmek istiyorum, ben de konulara ortak olabilirim" vs gibi zırvalamalarına tahammül edemiyorum. hp kitaplarında da böyleymiş aslında  biz hep harry'nin bakış açısıyla görünce normal geliyor fakat yetişkinler arasından konuya dahil olunca harry tam bir ayak bağı. sadece kendini fazla önemli sanıyor (her çocuk gibi) mümkünse gözüme gözükmesinler valla

ıyy katiliyorum,bu velet 1. kitaptada bilip bilmeden snape'e bağırmıstı (hastane kanadina siriusla tanismaya geldiginde) Kahkaha çok simartmis babasi bunu aaa Dil Çıkaran
Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 28, 2007, 14:59:14 »

10 tane seherbaz falan yoktu yahu 5 kişiydiler o da kingsley düşmüştü ve birisi lilydi =Pyani yenmeleri imkansızın ötesiydi hatta yenselerdi gülerdim Hede Hödö tıfıllar bana fenalık getiriyorlar... Gitsinler ve bir daha lütfen gözüme gözükmesinler Hede Hödö onların ergen bunalımlarını okumak falan istemiyorum ve bu hikayede en sevdiğim taraf da o tıfılların tıfıl kalması... Yetişkin görmek istiyorum bol bol Hede Hödö
aktas
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #22 : Şubat 28, 2007, 21:59:13 »

valla harry nin biraz şımarık olduğu doğru ama bence hikayeye biraz da olsun  katılmalı  Göz Kırpan yani hp kitaplarını cocuklar için çekici kılan çocukların birşeyler başarabilmesi bence 
Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 28, 2007, 22:15:22 »

Beni o taraf hiç çekmedi işte Hede Hödö Hp yi ilginç kılan dramdır benim için... Başta minicik çocuğun dramıydı baydı Hede Hödö sonra Çağulcuların dramı büyüledi beni Sırıtan Yani cidden artık harry, rowlingin hikayesinde bile umrumda değil... Hatta rowlingin hikayes artık tamamiyle umrumda değil Sirius gittikten sonra ama Hede Hödö neyse...
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #24 : Mart 01, 2007, 09:45:59 »

hayır ben öyle düşünmüyorum Kahkaha rowling'in yeri kesinlikle apayrı. sonuçta robin'den kat be kat daha profesyonel bi tarzı olduğunu kimse inkar edemez. ama hp'yi sevmemin nedeni harry değil veya hikayenin çocuklar ekseninde dönmesi değil... önemli olan karakterlerin gelişimine tanık olmak. aralarındaki diyaloglar çok etkileyici oluyor. ben aradaki ufak ayrıntıları çok seviyorum.

robin'in hikayesinde sevdiğim şey ise hikayenin yetişkinlerin bakış açısıyla anlatılması ve bunun son derece iyi bi şekilde yapılası... ayrıca gerçek savaş ve düello sahnelerine yer verilmesi... bu yüzden bu hikayede harry'ye tahammülüm yok. gerçekten bu hikayede harry'den nefret ediyorum. oysa ki rowling'in harry'sinden hiç farkı yok. ama olaylara harry'nin gözleriyle bakmayınca ne kadar bunaltıcı bi velet olduğunu anlayabiliyoruz Hede Hödö

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

samurai
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 01, 2007, 12:44:07 »

evet tam olarak 10 kişi yoktu ama tüm bakanlıkta woldinin ordusunu durduracak kadar büyücü vardı bence  Acayip. tabikii yenmelerini bekleyemessin ama bence durdurulurdu. Şaşırmış ölesine tarumar edemezdi woldy Şeytani.

harry potter ve arkadaşları hakkında ise farklı düşünüyoruz. bence kitapların güzellikleri arasında idi. rowling kitaplarında bu kadar yaramazlık yapmıyorlar genelde hikayenin konusuna göre yanlış zamanda yanlışi yerde bulunuyorlar. bence robin daha fazla yaramaz görmüş. rowling kitaplarında yaramazlık yapanlar ikizlerdi XD. bunda ikizlerle birlikte yaramazlık ordusu kurmuşlar ve bu çok çokçukca olmuş Şaşırmış.

ben harry potter'ı rowling tarafından yaratılmış olan o büyülü dünyası ve harry potter ve arkadaşlarını yakınlıgı için sevdim.  Alkış

Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 01, 2007, 12:49:34 »

Auahuahauahau tüm Bakanlık Ölüm Yiyenlere karşı birleşecek demek Hede Hödö İlk önce kaçan büyücülr ve cadılardan bahsediyoruz herhalde Sırıtan Neyse yahu bence durdurulamazdı ve robince de durdurulamazdı Hede Hödö hikayeyi siz yazınca durdurursunuz Hede Hödö

Bu hikayenin de zaen en başından beri yetişkinleri konu alan Çapulcu hikayesi olduğunu söylemiştik yani sizi harry var deyip kandırmadık Hede Hödö öyle bir şey ima ediyorsanız ilk konu hakkındaki mesajlarımıza bakabilirsiniz Hede Hödö Harryi okumak isteyenler için uygun bir hikaye değil Hede Hödö Çapulcuları merak edenler okusun Sırıtan.
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

« Yanıtla #27 : Mart 01, 2007, 12:54:53 »

eğer robin mi rowling mi gibi saçma bi kıyaslama içindeyseniz, bundan vazgeçin derim Dil Çıkaran sonuçta robin profesyonel bir yazar değil, ayrıca rowling hayranı bir kadın, ayrıca hikayesini temel alan konu: harry potter kitapları. bunu açıklığa kavuşturduktan sonra da şunu söyleyebilirim, bence sen bu hikayenin amacını tam anlamamışsın. Gülümseyen

eğer harry ve arkadaşlarını okumak istiyorsan zaten elimizde hp gibi 6 kitabı yayınlanmış şahane bi eser bulunmakta. bu hikaye "alternatif" bir evren ve şimdiye  kadar hp hakkında yazılmış "en mantıklı" ve "en başarılı" eser.

harry'nin ikizlere katılması, hp kitaplarında imkansız bir durum. çünkü harry tamamen umutsuz bi vaka. şu anki harry ise tamamen ailesinin yanında sevgi içinde büyümüş. son derece zengin ve saygın bi ailenin üyesi, annesi ve babası birbirine deli gibi aşık, çocuklarına gözü gibi bakıyorlar ve çok seviyorlar.

bu harry ile önceki harry'nin aynı olmasını beklemek çok saçma olur. ayrıca ikizlerin yaptığı şeyler de çocukçaydı. ama siz sadece sonuçları görüyorsunuz. şimdi robin sayesinde bu işlemlerin arka planlarını, yapım aşamalarını vs görüyoruz. bi insanın bunlarla uğraşması çok çocukça geliyor değil mi? ama ikizler de böyle uğraşıyordu bu kadar çocukçaydı aslında. ama sadece esprinin patladığı an'a tanık olduğumuz için bunu fark etmiyorduk.

bakanlıktaki olaya gelirsek eğer, evet çok absürd şeyler vardı, örneğin herkesin neden kaçtığını yadırgamıştım. bunlar seherbaz değil mi? ne diye kaçsınlar? savaşmaları lazım? ama sonra voldemort'un akıllı planına tanık oldum. adam bakanlığı düello ederek düşürmedi ki! adam bakanlığı "yıktı". bilmem hatırlar mısınız ama bakanlık sürekli titriyordu, bakanlığın altına bir sistem döşenmişti [veya büyüler yapılmıştı demek lazım Hede Hödö] en sonunda bakanlık çöktü. ordaki insanlar voldemort'un müridlerinden değil, göçük altında kalmamak için kaçtı. eğer bunu iyice algılarsanız olaylar biraz daha netleşir Gülümseyen

bu sayede çil yavrusu gibi dağıldı insanlar ve voldemort, geriye kalanların icabına baktı. durum budur. şimdi bakanlığın altına nasıl böyle bişey yapılabiliyor diye sorarsınız muhtemelen Hede Hödö ki bunun açıklaması da son derce basit, voldemort'un bakanlıkta casusları olmadığını kim iddia ediyor? bir şekilde dikkat çekilmemesi sağlanmıştır. örtbas edilmiştir yani. hatta şu anda yapılan zümrüdüanka yoldaşlığı toplantılarında bile casus olduğu varsayılıyor. Hede Hödö

ama yineliyorum. harry ve diğer tıfılları bu hikayede görmekten pek hoşlanmıyorum. harry bu hikayede hala 11 yaşında. ve 11 yaşındaki bir çocuk hakikaten çocuktur. etrafınıza bir bakmanızı tavsiye ederim Hede Hödö hatta bu siteye 11 yaşından küçükleri kabul etmediğimizi de hatırlatırım Dil Çıkaran [aslında ben +16 sınırı getirmek istiyordum ama mantıksız olurdu. sonuçta hp kitapları 11 yaşındaki bi çocuğu ele alarak başlıyor :S]
« Son Düzenleme: Mart 01, 2007, 12:56:36 Gönderen: Fantasticc » Logged

samurai
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mart 01, 2007, 14:52:07 »

ben herhangi bir kıyaslama içinde degilim. senin dedigin gibi j.k. profesyenel bir yazardır robinde onun hayranı olarak onun yazdıgı romanının başka bir uyarlamasıdır. ben kendime göre gördügüm bir takım eksikler ve bagıntısızlıkları söyledim sadece??
bence bu da çok dogaldır çünkü j.k.'de bile bagıntısızlıklar ve hatalar var buda çok dogaldır.

Dedigim gibi benim kıyaslama gibi bir amacım yok olsa bunu dolaylı yoldan degil direk yazarak yapatdım. bakanlık baskınınındaki sebepler fant'ın dedigi olabilir. haryy ve arkadaşlarınkine gelince bence onlara hangi gözle baktıgınıza baglı. j.k kitabını harry temellendirmişti bence hp'yi örnek alarak yazılana kitaplarda da harry ve ark'ları tam olarak ana konu olmasada önemsenmeyecek bir biçimde olamamalı bence??
yani harry yok desek var ve bence de olmalı.

Luthien
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mart 01, 2007, 14:57:34 »

O sence Hede Hödö yani ben fikrimi söylüyorum diyorsan söyledin cevabını da aldın Hede Hödö yok ben hala söyleyeceğim 40 kere söyleyeceğim diyorsan açık söyle Hede Hödö harry hikayede önemli değil. Bunu herkes anladı mı? Harry'nin sen her hiayede önemli olması gerektiğini düşünüyorsun, ben düşünmüyorum, Robin de düşünmemiş ve bu hikayeyi yazmadan önce de bunu belirtmiş. Hala ne anlaşılamadı anlamadım?
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: