eğer robin mi rowling mi gibi saçma bi kıyaslama içindeyseniz, bundan vazgeçin derim

sonuçta robin profesyonel bir yazar değil, ayrıca rowling hayranı bir kadın, ayrıca hikayesini temel alan konu: harry potter kitapları. bunu açıklığa kavuşturduktan sonra da şunu söyleyebilirim, bence sen bu hikayenin amacını tam anlamamışsın.

eğer harry ve arkadaşlarını okumak istiyorsan zaten elimizde hp gibi 6 kitabı yayınlanmış şahane bi eser bulunmakta. bu hikaye "alternatif" bir evren ve şimdiye kadar hp hakkında yazılmış "en mantıklı" ve "en başarılı" eser.
harry'nin ikizlere katılması, hp kitaplarında imkansız bir durum. çünkü harry tamamen umutsuz bi vaka. şu anki harry ise tamamen ailesinin yanında sevgi içinde büyümüş. son derece zengin ve saygın bi ailenin üyesi, annesi ve babası birbirine deli gibi aşık, çocuklarına gözü gibi bakıyorlar ve çok seviyorlar.
bu harry ile önceki harry'nin aynı olmasını beklemek çok saçma olur. ayrıca ikizlerin yaptığı şeyler de çocukçaydı. ama siz sadece sonuçları görüyorsunuz. şimdi robin sayesinde bu işlemlerin arka planlarını, yapım aşamalarını vs görüyoruz. bi insanın bunlarla uğraşması çok çocukça geliyor değil mi? ama ikizler de böyle uğraşıyordu bu kadar çocukçaydı aslında. ama sadece esprinin patladığı an'a tanık olduğumuz için bunu fark etmiyorduk.
bakanlıktaki olaya gelirsek eğer, evet çok absürd şeyler vardı, örneğin herkesin neden kaçtığını yadırgamıştım. bunlar seherbaz değil mi? ne diye kaçsınlar? savaşmaları lazım? ama sonra voldemort'un akıllı planına tanık oldum. adam bakanlığı düello ederek düşürmedi ki! adam bakanlığı "yıktı". bilmem hatırlar mısınız ama bakanlık sürekli titriyordu, bakanlığın altına bir sistem döşenmişti [veya büyüler yapılmıştı demek lazım

] en sonunda bakanlık çöktü. ordaki insanlar voldemort'un müridlerinden değil, göçük altında kalmamak için kaçtı. eğer bunu iyice algılarsanız olaylar biraz daha netleşir

bu sayede çil yavrusu gibi dağıldı insanlar ve voldemort, geriye kalanların icabına baktı. durum budur. şimdi bakanlığın altına nasıl böyle bişey yapılabiliyor diye sorarsınız muhtemelen

ki bunun açıklaması da son derce basit, voldemort'un bakanlıkta casusları olmadığını kim iddia ediyor? bir şekilde dikkat çekilmemesi sağlanmıştır. örtbas edilmiştir yani. hatta şu anda yapılan zümrüdüanka yoldaşlığı toplantılarında bile casus olduğu varsayılıyor.

ama yineliyorum. harry ve diğer tıfılları bu hikayede görmekten pek hoşlanmıyorum. harry bu hikayede hala 11 yaşında. ve 11 yaşındaki bir çocuk hakikaten çocuktur. etrafınıza bir bakmanızı tavsiye ederim

hatta bu siteye 11 yaşından küçükleri kabul etmediğimizi de hatırlatırım

[aslında ben +16 sınırı getirmek istiyordum ama mantıksız olurdu. sonuçta hp kitapları 11 yaşındaki bi çocuğu ele alarak başlıyor :S]