yoldaşlığın olduğu kısımlarda ben resmen sıkıntıdan patladım :S fazla halayperest hepsi.
neymiş "duvar çatlamış, ama henüz yıkılmamış"
peki, oldu. voldemort daha ne yapsa yıkılırdı bu duvar merak ettim. herkes hogwarts'ın alınmasını mı bekliyor yani? büyücü dünyası sadece hogwarts'tan mı ibaret? orası sadece bir okul yahu. tamam çok önemli bir konumda olabilir. şöyledir böyledir odur budur şudur. fakat sadece bir okuldur.
adam gitmiş sihirbakanlığını yerle bir etmiş. dumbledore'u bakanlığın içinde katletmiş. daha ne olacaktı? insanlar korkmayıp da ne olacaktı? o bahsettikleri manevi duvarın yıkılmış olduğundan bahsetmeleri gerekiyordu bence. yoldaşlık artık tamir etmeye, yeni bir duvar kurmaya çalışmalıydı. o zaman daha gerçekçi olurdu. şimdi geveledikleri şeyler bile oldukça aptalcaydı. öyle bi durumda hala geveleyebiliyor yani insanlar.
remus'un insanları toplar toplamaz çıkıp bir yapılacaklar listesi çıkarması gerekiyordu. hasar tespiti, eksilen insan gücü tespiti, şu tespiti, bu tespiti. sonra bunların tamir edilmesi, temin edilmesi veya insan eksikliğinin giderilmesi için yapılacak şeyler konuşulmalıydı. sonra bunları yapmak için bi koordinasyon sistemi kurması gerekiyordu. bu, yıkılan duvarın tamir edilmesi anlamına gelirdi.
örneğin sihir bakanlığındaki hasar onarılacak mı? yoksa bakanlık başka bir yere mi kurulacak? bu bi hasar tespiti ve hasarın onarılması anlamına geliyor. sihir bakanı kim olacak? bu da insan eksikliğinin giderilmesine bir örnek... ama şimdiye kadar tekbildiğimiz şey sihir bakanlığı için james'in öne sürülmesi. başka hiç bişey yok. öküz gibi oturuyorlar ve sanki rutin bir toplantı yapıyormuşçasına kendi aralarında tartışıyorlar. remus ayağa kalkana kadar neden pasif kalıyor? ayağa kalkınca ne yapıyor? "bu böyledir. tartışma bitmiştir" hurraaaa, alkııışş!!! yapmam lazımdı sanırım :S aman ne marifet. fikirleri hiçe sayılan insanlar bir daha öneri sunarlar mı normal koşulda? ben olsam hayır tek kelime etmezdim. e diyorsanız ki "o kadar saçma bir fikirdi ki, tabi ki kabul edilmeyecek." peki o zaman o adamın yoldaşlıkta ne işi var?
neyse, ufacık aytınrıları uzattıkça uzatıyorm fakat son derece saçma olmuş son bölüm. ayrıca remus hakkında da oldukça hayal kırıklığına uğradım. bence yoldaşlığın da lideri james olmalıydı. sırf remus'a hikayede önemli bir rol biçilmesi için lider yapıldı sanırım. ama en azından kendi gibi olsaydı. remus o yoldaşlıkta yaptığı konuşma sırasında kişiliğinden hayli hayli saptı. james veya sirius olsa yadırgamazdım. kaynak'a düştüğü için biraz değişti diye avutuyorum kendimi. ama dubmledore'un da kaynağa düştüğünü biliyorum aslında. neyse, arada bir tökezliyor demekki yazarlar

karakterlerine asla yakışmayacak şeyler yaptırabiliyolar

bari bölümün sonunda heyecanlı bi gelişme olsaydı da monotonluktan kurulup heyecanlansaydık ama cık yani. kuru kuru bitti.