1. bölüm için buraya
tıkla2. bölüm için buraya
tıkla3. Bölüm - Zümrüdüanka Yoldaşlığı
“Bakanım … BAKANIM! Aman tanrım ne oldu?” diye yükseldi tedirgin bir kadın sesi.
“Bir şey yok Minerva.” dedi Sihir Bakanı sakince. “Albus’la görüşmem gerek.”
Minerva Mcgonagall Sihir Bakanı’nın bir yüzüne bir de hançer saplanmış omzuna bakıyordu. “Tabi tabi, hemen … buyrun …” dedi onu giriş salonuna alarak. Merdivenlerden inmekte olan bir çocuğu durdurup “Madam Pomfrey’i müdürün odasına gönder. Acil olduğunu söyle!” dedi.
Sihir Bakanı’nın Hogwarts’ın uzun merdivenlerinden müdürün odasına çıkardı. Önünde durduğu grifon heykeline “Fışırdayan Vızvızlar” dedi ve grifon canlanıp çekilerek spiral merdivenleri açığa çıkardı. Dönen merdivenler onları müdürün odasına çıkardı ve kapıyı çalarak içeri girdiler.
“Albus. Sihir Bakanı seninle konuşmak istiyor.” dedi Mcgonagall durumu açıklama gereği duyarak. Dumbledore bir şey diyemeden içeri soluk soluğa bir Madam Pomfrey girdi.
“Neler oluyor? Shacklebolt denen çocuk acilen buraya gelmem gerektiğini söyle – bakanım ne oldu?” dedi durumu kendi kendine açıklayarak ve hemen yanına gitti.
“Bence konuşmamızı Hastane Kanadı’nda yapsak daha iyi olacak.” dedi Dumbledore ve dördü odadan çıktılar.
*
“Voldemort denen bu adamın faaliyete geçriğini söylüyorsunuz yani bakanım.” dedi Dumbledore alnını kaşıyarak.
“Evet, muggle bakanını korumaya çalıştık; ama bizden hızlı davranmış.” dedi sihir bakanı Madam Pomfrey yarasına bir iksir damlatırken.
“Durum ciddi görünüyor Rombus. Bu Voldemort işini iyi biliyor gibi.” dedi Dumbledore yüzünü buruşturarak.
“Yapma Dumbledore. Grindelwald’ın üstesinden gelebilmiştin. Eminim bunu da başarırsın.” dedi bakan zoraki bir gülümsemeyle.
Albus Dumbledore oturduğu yataktan kalktı ve gözlerini pencereye dikti. Bir an yanında kıpkırmızı, alev almış gibi görünen bir kuş belirdi. Dumbledore birşeyler fısıldadı ve kuş bir alev topuna dönüşüp yok oldu.
“Hayır bakanım… Bu sefer tek başıma yapamayacağım.” dedi bakana doğru bakıp.
“Minerva Potterlarla, Prewettlarla, Weasleylerle temasa geçmeni istiyorum. Ha bir de Potterlar Black, Lupin ve Pettigrewla da konuşsun. Moody’yi de bulman gerek. Onları en yakın zamanda teker teker ziyaret edeceğimi söyle.” dedi bu sefer profesöre dönüp.
“Horace’a da haber veriyim mi Albus?”
“Hayır onunla bizzat görüşeceğim… Bakanım, şimdilik izin istemek zorundayım. Madem durum bu kadar ciddi, öyleyse acele ile birkaç görüşme yapmam gerekecek. Siz bakanlığınıza dönün. Ben sizi olanlardan haberdar edeceğim.”
Bakan yerinden kalktı be Dumbledore’a döndü.
“Dumbledore… Adamlarım her zaman emrinde. Bunu unutma.”
“Unutmam. Yalnız bakanlıkta normal işlere devam edin. Bu Voldemort denen adam için bu kadar çok yaygara koparırsak insanlar panik olur.” diye karşılık verdi Dumbledore ve bakan odadan çıktı.
Mcgonagall hala bekliyordu.
“Albus, ne yapacağız?” dedi umutsuzca.
“Endişelenme Minerva.” dedi Dumbledore gülümseyerek.
“Bu adam şimdiden Muggle Bakanı’nı kontrol altına almış bile. Hunge’a da aynısını yapması an meselesi.” dedi Mcgonagall. Sesinde bir endişe tonu seziliyordu.
“Voldemort akıllı biri Minerva; ancak onun zekası bile alt edilebiliyor. Görüyorsun ya, muggle bakanın aslında Geodrott Ogden olduğunu anlayamadı bile. Çok Özlü İksir’i ayırt edemediği için ise Muggle Bakanı’nın şu an Yeni Zelanda’da güvenli bir tatil yaptığının farkında değil. Üstelik Longbottomları Ogden’e gönderdim bile… O da kısa sürede lanetin etkisinden kurtulur.” dedi Dumbledore iyice sırıtarak.
“Peki bunları niye bakana söylemediniz?” dedi Mcgonagall şaşırarak.
“Ayağımın altında çok fazla dolaşmasını istemiyorum. Onun herşeyi bilmesi Voldemort’un bilgiye ulaşmasını kolaylaştırır. Bırakalım da o işini halletmeye çalışsın, biz de gizliden gizliye yardım edelim.”
Mcgonagall derin bir nefes aldı. “Ne dersin Dumbledore? Hala umut var mı?”
Dumbledore tekrar gülümsedi, “ Zonko’nun Şaka Dükkanı ve Balyumruk açık olduğu sürece büyücü toplumun her zaman bir umudu olacak.”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Benim en sevdiğim bölüm değil

biraz zorlama oldu çünkü. yorumlarınızı bekliyorum.