3. bölüm
Harry ile Ginny koşmaya başladılar.Harry sesin müdürün katından geldiğine emindi.Herkes gibi Harry de tehlikenin geçtiğini düşünüyordu.Ama tehlike henüz geçmemişti hala arkasını kollaması gerektiğini anlamıştı. Çimenlerin üzerinden koşarak geçtiler , kapı biraz ileride görülüyordu.Kapıya bağlı çakıl taşlarıyla süslenmiş patikada Neville elinde asası içeri girdi. Nevillenin içeri girmesiyle bir çatırtı oldu , sonra BUM...Etraf toz bulutlarıyla kaplandı biranda.
Harry korkuyla Ginny'e baktı tozdan hiçbiryer gözükmüyordu.''Noluyor , Ginny iyi misim ?''.
Toz dumanı dağılmaya başlamıştı.Birkaç adım ilerde bir karartı göründü ve cevap verdi ''Evet , iyiyim'' duman neredeyse hiç kalmadı denilecek kadar dağalmıştı.Karşısında portakal rengi saçlarıyla ona doğru gelen Ginny'i gördü.Ginny ''Neville iyi mi?'' dedi.
Arkalarından utangaç bir ses cevap verdi'' Şey özür dilerim içerisi biraz karanlıktı lumos büyüsünü yapayım dedim ''.
Harry ''İçerde yaralı var mı?, '' Yok''
İlerden telaşlı bir kalabalık gelmeye başladı.Herkes o çığlığı ve bu harabenin nedenini merak ediyordu.
Hermione ve Ron hemen yanlarına geldi.Hermione, ''harry iyimisin?, Ginny.. Neville birşeyiniz var mı?'' dedi.Ron hemen atıldı'' Hermione karşında sapasağlam duruyorlar McGonagall 'a bakalım hadi''. Hermione tam cevap verecekti ki millet çoktan merdivenlerden yukarı çıkmaya başlamıştı.Harry birden durdu''McGonagall'ın hangi odada olduğunu bilmiyoruz gruplara bölünüp aramalıyız.hocalar birden içeri girdi burda neler oluyor. Harry,''Biz de bilmiyoruz McGonagall'ın çığlığını duyduk onu arıyoruz'' ''Bizi de bekleyin''.Koşarak merdivenleri çıkmaya koyuldular.Sonunda müdürün odasının bulunduğu kata vardılar,ama soluk soluğaydılar.Hocalar, Harry,Luna,Hermione,Ginny,Ron müdürün kapısının önüne geldiler.
''Ee şifre ne?''.İşte o sırada grubun en zekisi bir kez daha dikkatliliğini kanıtladı.Kapı açık taş merdivenden çıkmayya koyuldular.Son olarak kapıyı da açtıktan sonra karşılarına çıkan manzaradan şaşkın halde durdular. McGonagall, bakan ve müdür koltuğundaki siyah üzeri ay işlemeli cübbesiyle, uzun beyaz sakakalı ve kocaman gülümsemesiyle yarımay gözlüğünün ardundan onlara bakan adam vardı karşılarında:Dumbledore.
''Şuan karşınızda nası durduğumu siz benden daha iyi biliyorsunuzdur.Emin olun bende bunun olacağını bilmiyordum.''dedi yaşlı adam.
Karşısındaki şaşkın kalabalık artmıştı , Harry diğerlerininde gelmiş olduğunu o anda farketti.Herkes gülümseyerek bu duruma ne kadar mutlu olduğunu ifade ediyordu.Dumbledore birden kocaman gülümsemesiyle ayağa kalktı ve eskiden şölenlerde yaptığı gibi ,onları kucaklayacak gibi kucaklarını açtı,boğazını temizledi.''Sevgili öğrencilerim , zafer için çok uğraşlar ve acı kayıplar verdiniz.Bütün bu olanların şerefine yarın gece süpürgelerimizle Hogsmeade'e uçuyoruz.Orada nefis bir ziyafet çekeceğiz.''
McGonagall mahcup bir gülümsemeyle'' Hepinizden özür dilerim.Karşımda profösör'ü görünce şaşırdım.Sizlere haber vermeliydim.''.Herkes o kadar sevinçliydi ki kimse bu olaya söylenmedi.Ama Dumbledore ve McGonagall birbirlerine baktılar.Yıllardır içlerindeki his aynıydı.Yoksa Hogwarts yeni bağlar mı oluşturuyordu.
Harry, Ron, Hermione,Ginny gölün çevresinde küçük bir gezinti yapmaya karar verdiler.Ron ve Hermine önde; Harry ve Ginny arkada gölün yanında yürüyorlardı.
Ron Hermione'ye eğilerek fısıltıyla, ''Bu olaylardan dolayı hiç yalnız kalamadılar.Onlar farketmeden kaçalım mı?''.Hermione böylece Ronla başbaşa kalabileceklerini düşündü'' ''Çok iyi olur'' dedi.Yavaşça Harry ile Ginny 'nin arkasına geçip geri döndüler.
Ne Harry Ne de Ginny onlrın yokluğunu farketmedi.Ginny şimdi zamanı geldi diye düşünerek ağzındaki baklayı çıkarmaya karar verdi.''Beni dikkatli dinleeyyinn çünküü!..'' İkisi de gülmeye başladı diğerlerininm gittiğini farketmemişlerdi.
Harry ,''Nası oldu da farkedemedik gittiklerini, ee sen ne diyosun??'' dedi.Ginny beleni dikleştirdi,ciddileşti''Sıkı durrrrr diyorum,Babam McGonagall'a bu yaz Harry bizde kalsın demişş'' dedi.Suratında cevap bekleyen bir ifade vardı.Bu ifadeyi anlayan Harry biraz muzurluk yapmak istedi.''Ee yani?''.Ginny'nin birden bakışları değişti ''ŞAKA MI YOPIYOSUN!!! SEN..''diyerek Harry'nin üzerine yürüdü. Harry bu kadar tepki beklemiyordu sakince ''evet dedi''.Ginny'nin suratındaki ifade birden yumuşadı.Elleriyle şakaklarını ovuşturup ''Son olanlardan sonra bayağı yoruldum.Sanırım dinlenmeliyim.Gidip uyusam iyi olacak.''.
Harry Ginny'nin dudaklarına bir öpücük kondurup, kucağuna aldı.Kıkırdamaya başladılar.Ginny, '' Off Harry sen delisin şimdi beline birşley olacak beni inir hemen''.Harry gülerek onu yere indirdi. Gölün ortasındaki içi boş mezara bakıp gülümsedi.Sonrada Ginny'e sarılıp ,yıkık okula doğru yola koyuldu.
Onlar bunları yaşarken Hermione ve Ron da ormandaki bir kütük üzerinde oturuyorlardı.Ron hemen söze başlamak istedi ama nerden başlıyacağını bilmiyordu.'' Şey Hermione ben yani sana ben'' ,Hermione yardımcı olmak için ''Evet'' dedi, bu Ron için çok rahatlatıcı olmasa da devam etti ''ben seni sev.., yani üff BEN SENDEN ÇOK HOŞLANIYORUM; SEVİYORUM''.Ron'un heyecandan bağırması Hermione 'nin çok hoşuna gitmişti.Ron'un dudaklarına bir öpücük kondurdu.Bu cevap onu hem sevindirmiş , hem de şaşırtmıştı. Öpüşürken dengelerini kaybedip, kütükten arkaya doğru düştüler.
Ron ve Hermione biraz inlediler , Hermione doğrulup gülmeye başladı.Ron da ona ktıldı.Zorlada olsa toparlandılar.Hermione, ''Hava kararmak üzere neredeyse yemek vakti gelecek dönsek''.Ron ''Bencede''
dedi.Ormandan dışarı çıkıp bahar kokusunu içlerine çektiler.Ron durup yerden mor bir çiçek koparttı , Hermione'ye verdi.Sevinçten içleri taşa taşa okulun taş merdivenlerine kadar yürüdüler.Hermione ,''Ortak salona gidip yemek salonun aineceğim''dedi. Ron, ''Yolda Harry 'i göremedik ben bir ona bakıcam''.''yemekte görüşürüz''.
Hermione koşarak ortak salon agitti sihir tarihi kitabının arasına çiçeği koydu ve ondan sonra yemek salonuna gitmek üzre ayağa kalktı.
ya umarım beğenmişsinizdir bu bölümü diğerlerine göre daha düzgün yazmaya çalıştım umarım yeni şekliyle beğenirsiniz