Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 11, 2008, 23:21:35  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Neresi Burası ? ( Mutlaka Okuyun )  (Okunma Sayısı 1597 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 22, 2008, 19:47:03 »

Yayımlamaya başladığınızda böyle bir bölüm yada böyle bir kural olmayabilir. Kurallar, açılan bölümlerin düzgünlüğü açısından değiştirilebilir yada arttırılabilir.

Burası Not Defterinden ayrı bir bölüm olduğu için ondan ayrı kurallarının olması doğal birşey. Bahsettiğiniz kural açık şekilde uyarı veriyor zaten, başlıkların yazarları tarafından düzeltilmesini rica ediyor. Düzeltilmeyen başlıklarda kurallara göre müdahala edilip düzeltilecek diyor. Bu anlamların sırası önemli değil.

Hikayenize ad şartı koymuyoruz buraya anlamıyorsunuz. Bir elek oluşturuluyor her hikaye değil bu elek'e uygun hikayeler geçebiliyor.

Yani ''awakencordy isimli üye bu şartlar altında hikayenin başlığını oluşturacaksın'' denmiyor. Genel bir kural yazılmış bunun kişilerle alakası yok. Kurallar genellik taşırlar kişiye yönelik değillerdir. Ancak oradaki müdahale kelimesi size hoş gelmiyorsa yapacağım birşeyde yok. Kurallar kişilerin arzu ve isteklerine göre yazılmazlar. Kimisi sever kimisi sevmez buda doğaldır.

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.

Burada döndürdüğümüz ilüzyonlara inanmaya başladınız ve televizyondakilerin gerçek, kendi hayatlarınızın ise hayali olduğunu düşünmeye başladınız. Televizyon ne derse onu yapıyorsunuz. Onun gösterdiği gibi giyiniyorsunuz, onun gösterdiklerini yiyorsunuz, çocuklarınızı onun dediği gibi yetiştiriyorsunuz hatta onun istediği gibi düşünüyorsunuz.

Bu tamamen saçmalık, sizi manyaklar!

Tanrı aşkına sizler gerçeksiniz.

HAYALİ OLAN BİZİZ!!

-Zeitgeist The Movie
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Neresi Burası ? ( Mutlaka Okuyun )
« Eklendi: Ekim 11, 2008, 23:21:35 »

Arna Belorn
Pimps and Queens and Criminal Queers
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Druid Power On Darnassus's Forest

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 22, 2008, 19:48:28 »

elbette biliyorum ki kurallar varsa ona göre yayınlanır..

ancak bir problem var ki, ben burada yayınlamaya başladığımda böyle bir kural yoktu, benim okuduğum kurallar buradaydı : Not Defteri Kullanma Klavuzu ( Başlık açmadan önce okuyun ) ve ben kurallara uygun yollamışım sanırım, değil mi?

buradaki yeni kurallar ise ne diyor : "*Bütün başlıklar Türkçe olacak.Bütün yazar arkadaşlarım müdahale etmemizi beklemeden lütfen başlıklarını düzeltsin."

müdahale nedir? ya uyarıdır, ya da ben girip editleyeceğimdir.. türkçem düzgündür, anlayışım da kıt değildir teşekkür ediyorum, okuduğumu ben böyle anlıyorum.. ben de diyorum ki benim hikayeme ad şartı koyma hakkınız nerden geliyor, zaten böyle bir hakkınız olmadığını gelen bütün cevaplar "biz böyle bir şey yapmadık bundan sonra geçerlidir" şeklinde veriyor, kabul olması güzel.. bundan sonra geçerliyse "müdahale" kelimesi orada hafiften fazla kaçıyor..

bundan sonra kural böyleyse, elbette kurala uygun atılır.. sadece kusura bakmayın, kurallar konusunda algılamalarım olması gerektiği gibi de..

seviyeli cevaplara teşekkürler..

müdahile kelimesine mi takıldın ? öyle olsun.

açıklaması şudur, eğer başlığın ingilizce ise, Arna Belorn girip başlığını editler. Hala ingilzce de ısrar edersen, başlık silinir. Daha da psikopata bağlarsan, banlanırsın.

Sanırım yeterince açık oldu ?
« Son Düzenleme: Ocak 22, 2008, 19:50:11 Gönderen: Arna Belorn » Logged

(göstermek/gizlemek için tıkla)

All those beautiful boys
Pimps and queens and criminal queers
All those beautiful boys
Tattoos of tears
awakencordy
Süt
*

Mind of Verankton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 22, 2008, 20:49:00 »

"Müdahale" kelimesine takılmıştım.. Müdahil ceza hukukunda katılan anlamına gelir, kargaşa varsa düzelteyim..

Adam gibi de konuşulduğunu düşünmüştüm.. Sizin dışınızda herkes düzgün cevap verdi, yöneticinin cevabı ne kadar hoş..

Üyelerinizin konuşmasına ve fikirlerini sunmasına izin verilen bir yer olduğunu düşünüyordum, şu ana kadar da öyleydi, "psikopata bağlarsam" banlenirim eminim, ama bu kadar Türkçe'nin düzgünlüğünü isteyen birinin Türkçesi çok şık gerçekten..

Kurallara o sırada aykırı davranmadığıma göre, bana bir şey söylenebileceğini sanmıyorum.. Geçerli kurallarla da yukarıda adam gibi konuşuldu "Arna Belorn"..

reklam yasak
Arna Belorn
Pimps and Queens and Criminal Queers
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Druid Power On Darnassus's Forest

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 23, 2008, 17:03:29 »

"Müdahale" kelimesine takılmıştım.. Müdahil ceza hukukunda katılan anlamına gelir, kargaşa varsa düzelteyim..

Adam gibi de konuşulduğunu düşünmüştüm.. Sizin dışınızda herkes düzgün cevap verdi, yöneticinin cevabı ne kadar hoş..

Üyelerinizin konuşmasına ve fikirlerini sunmasına izin verilen bir yer olduğunu düşünüyordum, şu ana kadar da öyleydi, "psikopata bağlarsam" banlenirim eminim, ama bu kadar Türkçe'nin düzgünlüğünü isteyen birinin Türkçesi çok şık gerçekten..

Kurallara o sırada aykırı davranmadığıma göre, bana bir şey söylenebileceğini sanmıyorum.. Geçerli kurallarla da yukarıda adam gibi konuşuldu "Arna Belorn"..

Evet canım Göz Kırpan Bu insan yazar olduğu için her yerde türkçeyi düzgün kullanmaya kasmıyor. Ya da iki üç yazıyla kendini yazar ve türkçeyi düzgün kullanan bir şahıs olarak görüp, egsiztansiyalist modunda dolaşmıyor ortada. Bu böyle bir insan Göz Kırpan

Aynı zamanda, başlığını Türkçe bir sitede, Türkçe yazısında Türkçe yapmayanlara da artık vereceği saygı ya da sevgi yok Göz Kırpan O yüzden daha fazla açıklama yapmasına gerek yok.

Ayrıca, Türkçe düzgünlüğü ile kafayı bozmuş falan değilim. Tek istediğim ' herkesin ' anlayabileceği durumlarla, ' herkesin ' okuyabileceği yazıların yazılması Göz Kırpan herkes ingilizce bilse, burası ingilizce bir site olsa, tamamdır, istediğini yapabilirsin.

Eah, bir de yukarıda, senin tabirinle ' adam ' gibi cevaplar verilmesinin nedeni, bu konu hakkında o ' adam ' gibi olan insanların ilk kez cevap vermesi. Ben ise, kaç yıldır bu sorunla uğraşıyorum ve emin ol bana kalkıp ' adam değilsin ' diyen zibilerin sayısı, bu konuda, 20 yi geçmiştir Göz Kırpan Bu sebeple ' adam ' olamıyorum zibidilerimize karşı.

Üzgünüm Göz Kırpan

(göstermek/gizlemek için tıkla)

All those beautiful boys
Pimps and queens and criminal queers
All those beautiful boys
Tattoos of tears
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #19 : Ocak 25, 2008, 12:16:54 »

Kuralların koyulmasının başlıca sebebi, belirli bir kalite standardını tutturmaktır. Eğer çeviri olmadığı halde türkçe içerikli bi hikaye ingilizce başlık taşıyorsa, bu kalitesizliğin giderilmesi istenebilir. Veya diğer kullanıcıların site kullanımını kolaylaştırmak için "önce hikaye başlığı, sonra yan çizgi, sonra yeni bölüm ismi yazılmalı" gibi kurallar getirilebilir. Bunlara uymuyorsan, müdahele edilir. (buradaki müdahele, "karışma" anlamında kullanılıyor, ama içimden bir ses bunu zaten herkesin bildiğini söylüyor Dil Çıkaran)

Şunu da söylemek istiyorum ki, (her türlü sansür ve engellemeye karşı olan bir ekip olarak) kimseyi "doğru türkçe kulanın hııı!" diye zorlamıyoruz. web sitemizin ismi "harry potter cafe" iken insanları tdk kurallarına zorlamak absürt olurdu zaten. ama bir hikaye yazıyorsanız, okuyuculara ve kullandığınız dile saygınız olmalı. bu yüzden "mümkün olduğunca doğru bir dil kullanın" deniliyor. ama hiç kimseye dilbilgisi dersi verecek halimiz yok. yine de kullanıcı isimleri ve site içindeki konuşma biçiminizde nasıl ki kısıtlama yoksa, bu tip yazın ürünlerinde zorlama olması gerekir düşüncesindeyim. (ama merak etmeyin, her düşüncemizi uygulamaya geçirmiyoruz.)

bu arada arna kendi mesajını yazmış zaten ve onun adına cevap vermek bana düşmez ama, ikinci mesajında vurguladığın (ve o mesajda hiç de hukuksal "katılma" anlamıyla kullanmadığın) "müdahele" meselesi oldukça can sıkıcı bi hikaye gibi görünüyor. önünde glacius gibi akademik açıklama yapan bi yönetici ile, son derece açık bir şekilde "durum bu kadar basit neyini anlamıyorsun?" diyen bir başka yönetici arna var. üstelik son mesajındaki "müdahele"ye getirdiğin yeni tanım beni benden aldı ve sana "hadi canım" diyesim geldi. neyse...

beni asıl rahatsız eden şudur ki, bir başkasının konuşma dilinine laf etmek hiç kimsenin haddine değil. "adam gibi konuşmak" muhabbetlerine girmekse, benim bildiğim, çocukluk kavgalarında kaldı. bu iki gerekçe ile uyarı alıyorsun, bilgin olsun.

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
PRENSES HAZAL
Süt
*

hazalkatip_fb@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #20 : Eylül 30, 2008, 23:40:09 »

slm ben yeni üyeyim üyeliğim 1 yıl oldu ben harry potteri imzasını arıyom yrdım edermisiniz simdiden teskur
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: