Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Temmuz 25, 2008, 00:31:20  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Neresi Burası ? ( Mutlaka Okuyun )  (Okunma Sayısı 1238 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arna Belorn
Blush // Love is Dust // Blush
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Recognise The Poison In My Heart

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 21, 2008, 12:26:13 »

Burası, Not Defteri'nin bir alt başlığı. Burada, HP Serisinden yapmış olduğunuz uyarlamaları ( hayran hikayelerinizi yani ) koyacaksınız.

Not Defteri'nde ki kurallar, harfi harfine burada da geçmektedir. Not Defteri Kuralları İçin Tıkla

Bu bölümle, ben değil, Marissa. Dolayısıyla, herhangi bir sorunda bana değil, Marissa'ya başvurmanız gerekmektedir.

Not Defteri'nden ayrı olarak, ekstra gelecek olan kurallar olabilir. Bunların sorumluluğu ve uygulaması da Marissa'ya aittir.

Yeni bölümümüz hayırlı olsun.

Herkese, iyi okumalar ve iyi ilhamlar Gülümseyen

Portishead
Bir Hayatın Özeti

Viva La Vida or Death and All His Friends

[ <3 Chou <3 ]

(göstermek/gizlemek için tıkla)

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Neresi Burası ? ( Mutlaka Okuyun )
« Eklendi: Temmuz 25, 2008, 00:31:20 »

Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2008, 18:55:40 »

ben tüm hikayelere yeni bi kural getirilmesini isteyebilir miyim?

eğer çeviri yapmıyorsanız, hikayelerinizin başlıkları türkçe olsun.
Marissa
Son Yok Edilecek Düşman,Ölümdür.
Mod
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2008, 19:09:50 »

Bölüm Kuralları

*Bütün başlıklar Türkçe olacak.Bütün yazar arkadaşlarım müdahale etmemizi beklemeden lütfen başlıklarını düzeltsin.
*Başlıkta simge,çizgi vs olmasın.Bütün harfleri Büyük Harflerden oluşmasın.
*Başlıkta Hikayenin Başlığı-Kaçıncı bölüm olduğu-Bölümün adı yazabilir sadece.Hiç bir şekilde ,okumanızı tavsiye ediyorum,süper bir bölüm,yeni konu eklendi tarzında başka yazılar olmasın.
Örneğin:Harry Potter Cafe -1.Bölüm-Kurallar
*Yorum yapmış olmak için yorum yapılmasın.
*Yazılarınızda küfür,aşağılama yada başkalarına hakaret olmasın.
*Başlıklarda tartışma görmek istemiyorum.Birbirimize saygı duyacağız.
*Türkçe dil kurallarına uyalım lütfen.Kelimeleriniz eksik,cümleleriniz düşük olmasın,noktalalama işaretlerine uyalım ayrıca.şimdiden teşekkürler.
*Hikayelerinizin başında içerik ile ilgili kısa bir not olursa sevinirim.Hikayenin kısaca konusu,içeriğiyle ilgili ipuçları gibi(+13,+18 gibi notlar).Ayrıca her bölüm başında kısa uyarılarımızı yenileyelim.(+13,+18)

Gerekirse yeni kurallar eklenecektir.Birbirimize saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşalım.Hepinize kolay gelsin.
« Son Düzenleme: Ocak 22, 2008, 07:10:40 Gönderen: Marissa » Logged

snape
ALWAYS...
Has Türk Kahvesi

Snip-snap-snüp-snapeee!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2008, 19:51:19 »

Bilgi için teşekkurler sayın moderatör Gülümseyen

Arna Belorn
Blush // Love is Dust // Blush
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Recognise The Poison In My Heart

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2008, 22:56:23 »

böyle bir kural var ki zaten XD

Portishead
Bir Hayatın Özeti

Viva La Vida or Death and All His Friends

[ <3 Chou <3 ]

Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
« Yanıtla #5 : Ocak 22, 2008, 09:53:28 »

böyle bir kural var ki zaten XD

o zaman yeterince uygulanmıyor heralde Hede Hödö veya son günlerde kökten bi temizlik yaptınız Kahkaha çünkü geçen hafta bile bi sürü ingilizce isimli hikaye görmüştüm. (yeni bölümlerin adı bile ingilizce idi Hede Hödö)
Harley Quinn
Elwood Blues
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Harley Quinn

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 22, 2008, 15:12:19 »

iki kelimeyi bi araya getirdim aa süper hikaye yazdım mantığıyla yazılan hikayeleri görmekten fenalık geldi

Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 22, 2008, 15:17:15 »

*Türkçe dil kurallarına uyalım lütfen.Kelimeleriniz eksik,cümleleriniz düşük olmasın,noktalalama işaretlerine uyalım ayrıca.şimdiden teşekkürler.
Bi sorum olacak. Hikayemdeki sadece bir karakterin (sen de okuyorsun nasılsa, Herü' yü kastediyorum ) konuşmasını kasten bu şekilde yazıyorum. Bir sakınca var mı? Bir de bölüm adlarını - yerine ~ ile arıyorum, bunda bir sakınca var mı? Özellikle çizgi olacak yazmışsın gibi geldi bana

Why don't we break up
There's nothing left to say
I got my eye shut praying they won't stray
And when I sexed up
That's what makes the difference today
I hope you blow away
 ~ Robbie Sarılan
Marissa
Mod
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 22, 2008, 15:22:34 »

Herü nün konuşmasındaki şiveler o şekilde olduğu için sorun yok.Ancak normal konuşmalar içerisinde eksik harf yazım,cümle düşüklükleri mevcutsa o zaman problem olacaktır(azami dikkat yani).Birde çoğunluğa uyalım ve (- )şeklinde olsun aralar.

Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 22, 2008, 15:42:33 »

Tamam o zaman Gülümseyen Düzelteyim

Why don't we break up
There's nothing left to say
I got my eye shut praying they won't stray
And when I sexed up
That's what makes the difference today
I hope you blow away
 ~ Robbie Sarılan
awakencordy
Süt
*

Mind of Verankton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 22, 2008, 16:57:38 »

Hikayelerin isimlerine nasıl karışabilirsiniz çok merak ediyorum.. Mesajı editlemekten kastım yok, onu pek ala yapabilirsiniz, ama benim özgün hikayeme siz nasıl bir sınır getirebilirsiniz ve bunu ne hakla yapabilirsiniz merak ediyorum.. Hikayeme ne isim koyacağım kimi ilgilendirir ve ingilizce olsa ne olur kimin içeriğini okumasını engeller vesaire vesaire biri açıklarsa çok sevineceğim.. "bu benim forumum benim kurallarım geçer" bir mazaret olabilir ama bir sebep değildir.. sebebi öğrenirsem sevinirim, benim hakkımı engelleyen üstün hakkı bilmek isterim.. mantıklıysa kendi ellerimle değiştiririm, değilse de gereken yapılır ya mesajlarım değiştirilir ve siz hakkınız olmadan benim hikayemin ismini değiştirirsiniz, ya da silinmesi için uyarı alırım ve gerekeni ben yaparım.. zira benim hikayem üzerindeki tasarruf hakları bana aittir..

cevaplar için uyarıyı seçmiyorum herkes kafasına göre önerilerde bulunuyor çünkü, moderatör ya da ilgililer bununla ilgili saygılı ve düzgün bir cevap atarlarsa bana özel mesajla link verirlerse sevinirim..

teşekkürler..

reklam yasak
Vivera
Kakao

Her şey Mümkün bir şey hariç...

cell-iin@hotmail.com
« Yanıtla #11 : Ocak 22, 2008, 17:06:24 »

Awakencordy aslında yazılan mesajlarda hikaye isimlerine karışma anlamı çıkmıyor.Türkçeye özen gösterilmesi gerektiğinden, başlıkların Türkçe yazılmasına dikkat edilmesi gerektiği kastediliyor bence.Yani kimse sizin hikayenizin ismine bir kısıtlama getirmiyor.Bir yazının başlığı  ingilizce içeriği türkçe olursa bu garip gözükür.Bunu önlemek amacı ile alınan doğru bir kural.
Marissa
Mod
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 22, 2008, 18:42:14 »

Öncelikle kimsenin hikayesi editlenmedi.Kimsenin hikayesi değiştirilmedi.Mevcut olan kurallar sadece hatırlatıldı.Eğer bir foruma geliyorsanız bu demek oluyor ki o forumun kurallarına uyacağınızı baştan kabul ediyorsunuz .Sizler İngilizce yada başka bir dilde hikaye yazdığınızda Türkçe başlık mı kullanıyorsunuz?Kullanmadığınıza göre ve okuyan kitle Türk olduğuna göre lütfen başlıklar Türkçe olsun.Kimse İngilizce bilmek zorunda değildir.(Ve aramızda İngiliz de olmadığına göre )
Ayrıca kurallara uyup başlıklarını düzelten arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Glacius
Bezgin =P
Yönetici
Has Türk Kahvesi

Uyur Yazar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 22, 2008, 18:46:47 »

Hikayelerin isimlerine nasıl karışabilirsiniz çok merak ediyorum.. Mesajı editlemekten kastım yok, onu pek ala yapabilirsiniz, ama benim özgün hikayeme siz nasıl bir sınır getirebilirsiniz ve bunu ne hakla yapabilirsiniz merak ediyorum.. Hikayeme ne isim koyacağım kimi ilgilendirir ve ingilizce olsa ne olur kimin içeriğini okumasını engeller vesaire vesaire biri açıklarsa çok sevineceğim.. "bu benim forumum benim kurallarım geçer" bir mazaret olabilir ama bir sebep değildir.. sebebi öğrenirsem sevinirim, benim hakkımı engelleyen üstün hakkı bilmek isterim.. mantıklıysa kendi ellerimle değiştiririm, değilse de gereken yapılır ya mesajlarım değiştirilir ve siz hakkınız olmadan benim hikayemin ismini değiştirirsiniz, ya da silinmesi için uyarı alırım ve gerekeni ben yaparım.. zira benim hikayem üzerindeki tasarruf hakları bana aittir..

cevaplar için uyarıyı seçmiyorum herkes kafasına göre önerilerde bulunuyor çünkü, moderatör ya da ilgililer bununla ilgili saygılı ve düzgün bir cevap atarlarsa bana özel mesajla link verirlerse sevinirim..

teşekkürler..

Hikayenizin isminin ne olunacağına karışılmıyor. Burada yayımlanacak hikayelerin hangi kurallar dahilinde yayımlanacakları belirtiliyor ve ona göre düzeltmeler yapılıyor. Bu kurallar size uymuyorsa hikayenizi yayımlamayabilirsiniz.

Perde kurduk ışık yaktık,
başlayan bir gazeldir.
Hüner değilsede dünyaya gelmek,
nede güzeldir.
awakencordy
Süt
*

Mind of Verankton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ocak 22, 2008, 19:27:55 »

elbette biliyorum ki kurallar varsa ona göre yayınlanır..

ancak bir problem var ki, ben burada yayınlamaya başladığımda böyle bir kural yoktu, benim okuduğum kurallar buradaydı : Not Defteri Kullanma Klavuzu ( Başlık açmadan önce okuyun ) ve ben kurallara uygun yollamışım sanırım, değil mi?

buradaki yeni kurallar ise ne diyor : "*Bütün başlıklar Türkçe olacak.Bütün yazar arkadaşlarım müdahale etmemizi beklemeden lütfen başlıklarını düzeltsin."

müdahale nedir? ya uyarıdır, ya da ben girip editleyeceğimdir.. türkçem düzgündür, anlayışım da kıt değildir teşekkür ediyorum, okuduğumu ben böyle anlıyorum.. ben de diyorum ki benim hikayeme ad şartı koyma hakkınız nerden geliyor, zaten böyle bir hakkınız olmadığını gelen bütün cevaplar "biz böyle bir şey yapmadık bundan sonra geçerlidir" şeklinde veriyor, kabul olması güzel.. bundan sonra geçerliyse "müdahale" kelimesi orada hafiften fazla kaçıyor..

bundan sonra kural böyleyse, elbette kurala uygun atılır.. sadece kusura bakmayın, kurallar konusunda algılamalarım olması gerektiği gibi de..

seviyeli cevaplara teşekkürler..

reklam yasak
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: