Lily-James
Bölüm 1:
Genç kız ortak salonda oturmuş boş boş k.s.k.s kitabının sayfalarını inceliyordu.Altıncı sınıfa başlayalı çok olmamıştı.Daha 1 haftadır 6. sınıf dersleri görüyorlardı.Buna rağmen o kadar zor büyüler öğreniyorlardı ki nerdeyse kimse yapamıyordu.
Lily yapamadığı için sinirle kitabı masanın üstüne attı.Bunu gören Mary kahkahayı koparttı.Ama çok uzun sürmedi yavaşladı ve sonra yüzünü buruşturup:
-“Delireceğim ne bu ya 3 saattir uğraş uğraş olmuyor.Ne sinir bir büyüdür kimsemi yapamıyor.” dedi hala ifadeyle.Lily ona baktı ve kafasıyla onayladı
-
“Yok biz boşuna uğraşıyoruz-Mary,Lily’e yaklaştı-
Olacak şey değil ortak salonda sadece James,Remus ve Sirius yapa bildi sen oraya gitmiyorsun ama Millet soruyor.Bak bu da olacak şey değil.” dedi Mary içini çekerek.Bu sözüne karşı.Lily masanın üzerine attığı kitabı aldı ve Mary’e vurmaya başladı.Mary’den
-“of-yapma-tamam-sana-bir-şey-söyleyen-de-kabahat.” dedi zar zor hala vücuduna darbe alıyordu.Ama sonra Lily vurmayı bıraktı.Sonra ona döndü ve:
-“Benimle ne alakası var git sor niye beni bulaştırıyorsun?” diye sordu sinirle.Nedense James Potter’ın ondan hoşlanması onun hoşuna gitmiyor deli ediyordu ve birazda utandırıyordu.Hele de Geçen sene Mary’nin ,Lily’nin anne ve babasının önünde James’ten bahsetmesi –Gerçi Lily ona cezasını vermişti ama-Topluluk arasında olsa neyse diye düşündü –anne babasının gözünün önündense topluluğu tercih ediyordu yani durum o kadar vahimdi- sonra düşünmeyi bırakıp teslim oldu
-“Ben sormam sen sor.” dedi Lily Mary’e umutsuz bir vakaymış gibi.Mary’de ona aynı bakışı attı ve
-“Beni bilirsin 1-2 kere anlatması gerek ki bizde seni biliriz bir kere anlatılmasında anlıyorsun ki şu durumda yani sözsüz büyüleri kastediyorum bana 30-40 kere sana 1 kere hadi canım arkadaşım.” dedi yalvararak Lily’e bakıyordu.Lily on sinirle baktı aynı sinirle de ayağa kalkıp James Potter’ın ve diğerlerinin yanına yaklaştı.Soruyu soracaktı ama hedef değiştirdi.
-“Remus acaba bana sözsüz büyüleri göstere bilir misin? Ha birde tabii bizim Mary’e?” dedi ona bakarak –o masum bakışını atmıştı ki bu bakışa hiç kimse karşı koyamazdı-Remus ona baktı ama olumsuz bir şekilde kafasını sallayarak
-“Aslında bize de James öğretti en iyisi o diyorum” dedi sonra sevecen bir tavır aldı.Lily içinden geçirdi nasıl bu gerizekalı her şeyi biliyor –James’e karşı asla nazik olmamıştı olmayacak gibiydi de-Lily bu sefer James’e tam söyleyecekti ki.James :
-“Tabii ederim benim için bir zevk.” dedi o kendini beğenmiş tavrını sergileyerek.Lily bir tane geçirmemek için kendini zor tutuyordu.Yarın Severus;’a sorsaydı olmaz mıydı? Diye düşündü ama aklına küs oldukları geldi.Tekrar içini çekti.James ve Lily ortak salonun ortasına geldikleri zaman herkes geri çekildi –artık biliyorlardı James ne zaman yanında asla takılmayacağı birisi varsa herkes geri çekiliyor ve yol açıyordu sabahtan beri en az kırk kişiye göstermişti çünkü- James bir şeyler denedi (sersemletme gibi) ama aynı zamanda bilerek Lily’i ıskaladı.Lily etkilenmişti ama çaktırmıyor gibi bir hali vardı içini çekti ve
-“Ne yapıyorsun hava atmayacaksın bana öğreteceksin.” dedi sinirle.Ama James yüzsüz bir çocuktu:
-“Yok aslında hava atmıyordum yeteneğimin-ama Lily’nin bakışlarıyla karşı karşıya gelince sustu.
Sirius,Remus ve Peter kahkahalarla onlar izliyorlardı -nedeni James’in heyecanı Lily’nin siniriydi- O kadar komik duruyorlardı ki Sirius dayanamadı patlattı kahkahayı.James ona döndü ve
-“Sen neye gülüyorsun salak.Kapa çeneni yoksa ne olacağını çok iyi biliyorsun.” dedi tehditkar bir bakış atarak James.Sirius,James’in bu bakışlarına karşı çenesini kapattı ve Remus’a dönerek
-“Bak şimdi Lily gıcıklığına ıskalamayacak.” dedi Sirius pis pis sırıtarak.Remus ona döndü ve:
-“Of saçmalama Sirius o öyle bir kız değil.” dedi sinirle ona bakarak.Sirius,Remus’a döndü ve:
-“Aman sizde birdiniz iki oldunuz başıma.Bence o kadar da iyi bir kız değil.” dedi ama çok saçma konuştuğunun farkına varınca
-“İyi peki iyi bir kız olabilir ama of her neyse işte.” dedi Sirius masum bir çocuk gibi.
Yaklaşık yarım saat sonra James geri gelmişti.Sonuç Sirius’un söylediği gibi çıkmıştı.Lily ıskalayacaktı ama ıskalamak yerine James’in omzuna sürtmüştü.Bu yüzden James’ın omzundan kan boşalmıştı.Ama Lily sonunda öğrenmişti –hem ıskalamamayı hem de sözsüz büyü yapmayı- James acı içinde kıvranıyordu.Sirius pis pis sırıtarak
-“Ben demiştim demekten pek hoşlanmam ama ben demiştim.” dedi sırıtarak.James Sirius’un kafasına bir tane patlattı
-“Kapa çeneni yoksa seni öldürürüm.” dedi sinirle.Sirius bir of çekti ve
-“Ya abi sen bana kuzenim Bellatrix’i hatırlattın” dedi Sirius. Ama James daha fazla muhatap olmadı.
Yaklaşık 10 dakika sonra Sirius’tan iyi bir fikir çıktı (!)
-“E biz çapulcu haritasının son provasını yapmayacak mıydık yerler doğrumu diye?"Ama James omzunu göstererek baktı.Sirius içini çekti ve
-“İyi o halde yarın dolunay köyü inceleriz sonra okula devam ederiz” dedi omzunu silkerek.Bu sefer hepsi onayladı.Ve Sirius’ta James’in yanına oturdu

Giriş olduğu için kısa yazdım umarım beğenirsiniz

ben beğenmedim bölümü ama umarım siz beğenirsiniz