BÖLÜM 1 -Severus onlar o kadar da kötü sayılmazlar, hatta eğlenceliler bile denilebilir.
-Sana
bulanık dedi ve sen hala onu eğlenceli buluyorsun!
-Severus anla beni,-hem onun için benden özür diledi. O an çok sinirlendiği için öyle söylemiş.
-Evet Lilly. Anlıyorum seni. Sen James'ten hoşlanıyorsun.
-Hoşlanmıyorum. Nereden çıkardın bunu?
-HOş-la-nı-yor-sun! O da senden hoşlanıyor. Nasıl farkedemedin bunu. Hem onları bu konu hakkında koridorda konuşurken duydum.
-Hoşlanmıyorum! Hem o niye benden hoşlansın ki? diye bağırdı Lily, o sırada büyük salonun kapısında James Sirius Lupin belirmişti.James yüzünde alaylı bir ifadeyle:
-Bak bak, kim kimden hoşlanıyormuş Severus ve Lily ha?
Sirius ve Lupin güldüler. Severus da Lily'e anlamlı bakışlar atarak iksir sınıfının yolunu tuttu. Lily ise yarı sinirli yaı utanmış halde James'e dönerek:
-Saçmalama. Hem bundan sanane!
James yine alaylı gülümsemesiyle;
-Küçük, tatlı prensesimiz sinirlendi.
-Beni kızdırmak çok mu hoşuna gidiyor! bunu öyle yüksek sesle söylemişti ki büyük salondaki herkes işini yarıda kesip onları izliyordu. Ama onlar bunu fark etmemişti bile.
-Hiç olur mu? Küçük prensesimi kızdırmaktan hoşlanırmıyım ben hiç! dedi James gülerek. Aynı anda tüm salon ona bakıp gülüyordu. Bu kadar yeter diye mırıldandı Lily, üzüldüğünü belli etmemek için gülümsüyordu. İksir kitabını aldı ve hıçkırarak dışarı çıktı. Kendini tutamamıştı. Herkes ona gülüyordu. James, eğlenceli bulduğu James Potter onu herkesin içinde rezil etmişti. Daha ondan bulanık dediği için özür dileyeli bir hafta bile olmamıştı.
O sırada Seveus büyük salondaki şamataya bakmak için gelmişti. James Potter'ın yüzü asık, şöminede yanan ateşe bakıyordu. Severus olanları öğrenince James'in yanına koştu ve asasını ona doğru uzattı. James yüzünde şaşkın bir ifade ile havalandı ve tek ayağından tutularak baş aşağı sallanmaya başladı. Sonra yüzünde kocaman bir gülümseme belirdi. Severus kıpkırmızı kesilerek bahçeye çıktı. Onu kızdırmak için yaptığı büyüye gülmesi Severus'u iyice sinirlendirmişti.
Bir süre sonra James baş aşağı koltuğun üzerine düştü. Bİr süre boynunu ovaladıktan sonra doğru görünmezlik pelerini ve çapulcu haritasını alıp portre deliğinden geçti. Sirius ve Lupin onun arkasından şaşkın şaşkın bakıyordu.
James çapulcu haritasını açtı. Lily beşinci kat koriorunda hızla ilerliyordu. James zırhın arkasındaki geçiti kullandı ve merdivenleri hızla tırmanarak beşinci kat koridoruna ulaştı. Köşeyi döndüğünde Lily hiç kimsenin kullanmadığı tuvalete girdi. James te onun peşinden gitti. Genç kızın yeşil gözleri kıpkırmızı olmuştu.
-Lily çok üzgünüm.
Kız aniden irkildi. Arkasını döndü. Meraklı bakışlarla boş tuvaleti inceliyordu. James Potter ancak o zamn görünmez olduğunu anlamıştı ki pelerini üzerinden çıkardı. Aynı sözü tekrarladı.
-Lily çok özür dilerim.
Konuşurken ela gözleri Lily'nin yeşil gözlerini buluyordu. Lily ise bu durumdan rahatsız olduğu için gözlerini başka taraflara çeviriyordu.
James Lily'nin elinden sıkıca tuttu ve pelerini üstlerine örttü. Ortak salona doğru yürüdüler. Lily ortak salona vardığında kıpkırmızıydı. Görünmezlik pelerinini üzerinden fırlattı ve şöminenin önündeki koltuğa sinirli bir şekilde oturdu. James de Sirius ve Lupin'in kulağına birşeyler söyledikten sonra Lily'nin karşısındaki koltuğa oturdu. Ortak salonda kimse kalmamıştı. Sirius ve Lupin şişman kadın portresinin önünde kimsenin içeri girmemesi için bekliyordu.
-O çocukta ne buluyorsun anlamıyoum Lily.
-O çocuk dediğin benim en iyi arkadaşım. Ayrıca Severus'un konumuzla bir ilgisi yok.
-Evet var. Seni onunla görünce çok sinirlendim. Severus seni bana karşıkışkırtıyor ve ben bu durumdan rahatsız oluyorum.
-Saçmalama. Severus öyle bir şey yapmıyor. Nerden çıkardın bunu?
-Yalan söyleme Lily. Sizi koridorda konuşurken duydum. Benim kötü biri olduğumu ve benle takılmaman gerektiğini söylüyordu. dedi James arkasına yaslanarak
-Tamam ama şunu bil ki o benim en yakın arkadaşım. Eğer benle arkadaş olmayı istiyorsan onunla da anlaşman gerekiyor. dedi Lily, yeşil gözleri parlıyordu.
-Ama o seni arkadaşın olarak görmüyor bunu bil. O senden HOŞ-LA-NI-YOR ve sen bunu hala görebilmiş değilsin.
Lily'nin gözlerindeki parıltı yok oldu.
-Hayır yok öyle birşey. dedi Lily ve kızlar yatakhanesinin merdivenlerini hızla tırmandı. James'i ortak salonda yanlız bıraktı.
Sirius ve Lupin de arkasında büyük bir kalabalıkla ortak salonun boşluğunu doldurdu.
Şimdilik bu kadar yazdığım. Bu ilk yazım. Daha acemiyim. Her türlü eleştriye açığım.