Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 21, 2008, 08:53:24  

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 20   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Harry Potter ve Umudun Büyüsü-19.Bölüm:Asi Prenses  (Okunma Sayısı 8550 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Köpüklü Kapuçino

~Lonca Editörcübaşısı~:p

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 06, 2008, 17:55:29 »

1.Bölüm-Geçmişin İzleri

Arkadaşlar bu hikaye 4.kitabın bitiminden sonra olanları benim uyarlamalarımla anlatacaktır bilginize sunarım.

...
      Privet Drive yine güneşli ve sıcak bir yaz gününe uyanıyordu.Güneş sanki bu yaz yaşanan olayları hiçe sayıyormuş gibi olanca parlaklığını Privet Drive daki düzgün,sıralı evlerin üzerine vuruyordu.Saatler daha 5 i vurduduğunda Privet Drive da sadece bir kişi haricinde herkes uykudaydı.
      Harry Privet Drive 4 numaradaki odasının penceresinden sokağı gözlüyordu.Dışarıyı gözlerken birden bugüne kadar yaşadığı şeyler aklına geldi.Kendisini yaşadığı müddetçe yanlarında bir kinle tutan teyzesi ve eniştesinden kurtulamayacağını düşünmeye başladığı zamanlarda Hagrid diye birisi hayatına girmiş ona aslında gerçek geçmişini anlatmış ve ona bir büyücü olduğunu söylemişti.Daha o bunları hazmedemeden Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okuluna gitmiş orada ilk defa arkadaşları olmuş ve büyü yapmayı öğrenmişti ve kendisini öldürmek isteyen birilerinin varlığınıda.

Daha ilk senesinde kendisini öldürmek isteyen kişinin Felsefe taşını çalmasını engellemiş,2.yılında bir basiliski öldürmüş,3.yılında herkesin katil sandığı bir vaftiz babasının olduğunu öğrenmiş ve bu yazda yüzyılın en kötü büyücüsünün yeniden dönüşüne tanık olmuştu.O gece cedric diggory ölmüştü.Kendiside öleceğini düşünürken anne ve babasının korumasıyla Karanlık Lordun elinden bir kez daha kurtulmuştu.Artık her gece cedric in ölümü ile ilgili rüyalar görüyordu.Sürekli o geceyi yaşamak ona hiçte iyi gelmiyordu.
       Üstelik bunlar yetmezmiş gibi kendisi ve kuzeni Dudley ruh emici saldırısına uğramıştı.Okuldan atılmak üzereyken Dumbledore un korumasıyla şuan hala Hogwarts öğrencisiydi fakat bu ağustosta yapılacak duruşmada değişiklik gösterebilirdi.Böyle birşey olmamasını umarak sokağı gözlemeye devam etti.Tabi o bunları düşünürken saat 8 i vurmuştu bile.Aşağıdan Vernon eniştenin böğürmesini duyabiliyordu.Koşarak merdivenlerden aşağıya indi ve kahvaltının hazırlanmasına yardım etti.(Kısaca kahvaltıyı hazırladı)
             Harry bu aralar çok fazla olay çıkarmamaya gayret ediyordu çünkü dudley in ruh emici saldırısında hastalanmasından sonra teyzesiyle eniştesi onu o evden atmak için ufak bir bahane kolluyorlardı.Kahvaltı sofrasından sonra odaya çıktı ve Hedwig in kafesine baktı.2 günden beri dönmemişti.Odaya bir göz gezdirdi.Çok dağınıktı.Salonda oturamadığından bütün gün odasına tıkılıp kalıyordu.Akşama kadar odasını topladı ve en sonunda düzgün odasına toplanmış sandığına bakarak gülmsedi.Zor olmuştu ama sandığını bir daha dağıtmayacaktı.Çünkü ona gelen mektuplarda ronle hermione nin onu muggle lardan kurtarma yolundaki sözlerini ciddiye almak mugglelara dayanması konusunda ona yardım ediyordu.
    O bunları düşünürken eniştesinin böğürmesiyle kendine geldi.Vernon enişte kapıyı hızla açarak
-Seni işe yaramaz ahmak.İki sattir sana sesleniyorum nerdesin?Harry
-Şeeeyy ben duymamıştımmm..diye kekelemeye başladı.Vernon enişte
-Tamam tamam zırvalamayı kes biz gidiyoruz sen evdesin kapını kilitliyorum .Harry
-Tamam  dedi bezgin bir sesleO bunları söyler söylemez kapı çarparak yüzüne kapandı ve anahtarın kapıda dönme sesi duyuldu.1 dk sonra Vernon eniştelerinin arabalarının sesinin uzaklaşma sesi duyuldu ve harry kendini yatağa attı ve hemen uykuya daldı.Harry uyandığında içerden gürültüler geldiğini farketti.Hızla ayağa kalktı asasını eline aldı kapıya doğru yürümeye başladı aniden harry nin odasının kapısı açıldı ve Harry
-...

yorum isterim valla aslında ilk bölüm biraz sıkıcı oldu ama muhteşem planlarım var senaryonun devamıyla ilgili

edit:senaryom tek paragraftı ve okumayı zorlaştırıyordu bende ayırayım dedim:-)

tıklamak gibi birşeyler yapabilirsiniz mesela...
« Son Düzenleme: Haziran 30, 2008, 16:05:09 Gönderen: miss-potter » Logged

Harry Potter ve Umudun Büyüsü<br /><br />~Dans Kulübü~<br /><br />~HPC Yazarları Loncası~
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Harry Potter ve Umudun Büyüsü-19.Bölüm:Asi Prenses
« Eklendi: Ağustos 21, 2008, 08:53:24 »

Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2008, 18:00:22 »

Daha ilk bölüm olduğundan ve olaylar başlamadığından pek de sağlıklı bir yorum yapamam. Ama sana şunu söyleyebilirim. Cümlelerden bazıları çok karışık ve noktalama işaretleri olmadığından anlaşılması güç olmuş. Bir de Dudley' in Ruhu Ağzında bölümünü anlatmadan geçmen kötü olmuş; o bölümle harikalar yaratılabilirdi bence, ama genel olarak bakarsak aynı olayları farklı bir tarzla görmek hoş olacağa benziyor. İyi şanslar Göz Kırpan

miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2008, 18:43:49 »

fraktal öncelikle yorumun için teşekkür etmeliyim haklısın aslında bu hikayemde daha kendi kafamda planlayamadığım bir yer var dudley bölümünü geçmek istemiyordum hatta voldicanın dönüşünden başlayacaktım ama vaktim yok ama uyarılarını dikkate alıcam

not:Cümlelerim için karışık demişsin haklısın kafamın karışıklığından dolayı bu seferlik böyle oldu bundan sonra düzeltirim

Harry Potter ve Umudun Büyüsü<br /><br />~Dans Kulübü~<br /><br />~HPC Yazarları Loncası~
miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2008, 22:37:57 »

Umarım bu sefer beğenirsiniz ve yorum yazarsınız
2. BÖLÜM-Yuvadan Kaçış

...Kapının aniden açılması Harry’i ürküttü ve Harry içgüdüsel bir şekilde asasını eline aldı.Aslında büyü yapması yasaktı fakat o şuan bununla ilgilenmiyordu.Aklında tek şey vardı.”Gelenlerin kim olduğunu öğrenmek”O sorusunun cevabını öğrenmek için daha bir hamle yapmamışken, bir asadan geldiği belli olan bir ışık seli Harry nin odasının karanlığını aydınlattı.Işık ilk başta Harry nin gözlerini aldı.Harry gelenlerin kim olduğunu görmek için gözlerini zorluyordu fakat gözleri sulanıyor ,Harry nin önünü görmesine engel oluyordu.Işığı yayan asayı tutan kişi asasını yere doğru indirdi.Harry kendini zorladı ve önüne baktı.İnanılacak gibi değildi ama şuan tanıdığı tanımadığı 5-10 büyücü odasının kapısı önünde bekliyordu.Harry :
-Burada neler oluyor!Profesör Moody siz..burada..ama...nasıl..Heeey Ron ,Hermione sizde burdasınız.Ron gülümseyerek :
-Ne o Harry yoksa bizi istemiyor musun?Çok şaşırmış gibisin. ;
-Ben sizi beklemiyordum neden mektuplarınızda geleceğinizi söylemediniz hep geliş tarihinizi erteleyip durdunuz.Ama şimdi burdasınız. Hermione bilgiç fakat gülümseyen bir tavırla;
-Mektuplarda böyle şeylerden bahsedemezdik Harry.Hem biz sürpriz olsun istedik.Beğendin mi sürprizimizi?
-Ben tabi ki ..şeyy..hemen gidecek miyiz?Profesör moody:
-Eğer burada kalmayı çok istiyorsan Harry seni zorlayamayız ama şuan hemen gitmek zorundayız sadece gideceğimiz yolun güvenli olduğundan emin olmak istiyoruz. ;
-Nasıl emin olacaksınız ki diye sordu harry
-Şu an karargaha gideceğimiz güzergah iki yoldaşlık üyesi tarafından taranıyor ;az sonra gereken işaret gelir.Harry şaşırmıştı.Ehh bu durumda kimse ona kızamazdı.Çünkü Harrynin yoldaşlıktan haberi şuan için yoktu.Harry
-Siz neden bahsediyorsunuz ne karargahı ne yoldaşlığı ben hiç bişey anlamıyorum.
Harry bunları söylerken içeri giren bi genç kadın(Pembe çiklet rengi saçları vardı bilin bakalım kim bu kızımız?)evvvet bildiğiniz üzere tonks
-Moody işaret geldi yola çıkmalıyız
-Tamam Tonks hadi gidelim. Hermione
-Harry eşyaların
-Hepsi sandığımda sadece Hedwig ,Hedwig yok onunla size bi mektup yollamıştım hala gelmedi sakınn...daha o cümlesini tamamlamadan Ron
-Hedwig bizde Harry sürprizin bi parçasıdıydı bu.Profesör moody;
-Neyse bırakın şimdi bunları, hadi hemen gitmemiz gerek ;yoldaşlıkta konuşursunuz.Harry süpürgeni yanına al ;hadi gidelim.Tonks sen harrynin sandığnı dışarı taşı; hadi gidiyoruz.. dedi ve herkes dışarı çıktı.Harry dışarı çıktıklarında herkesin toplam 9 kişi olduğunu görmüştü.Herkes teker teker süpürgelerine bindi ve Moody;
-Evet Harry sen Tonksun süpürgesinin dibinden ilerleyeceksin (Tonks Harry e göz kırptı)Arkandan Kingsley seni takip edecek.Hermione ve ron iki yanında bulunacak diğer seherbazlarda etrafınızda tur atacaklar Ben tabiki rotayı belirleyeceğim dedi.Moody bunlardan bahsetmişti fakat hala hareket etmemişlerdi.Harry bi süre sonra;
-Gitmiyormuyuz profesör?
-2.işareti bekliyoruz Harry ve bi dakika dedi harry nin yanına gelip asasıyla Harry nin başına sertçe dokundu harry sanki  başından buz gibi bi kova su dökülmüş gibi hissetmişti ne oluyor demesine kalmadan
profesör moody;
-Hayal bozan büyüsü harry seni görünmez yapmaz ama arkandaki dokunun rengini almanı sağlar dedi; o sırada havada kırmızı bi ışık çaktı; çok kısaydı ve anlık bişeydi ,ama oradakilerin hepsi görmüştü  profesör moody;
-Gidiyoruz ben 3 deyince 1..2..3 dedi ve aynı anda 9 kişi süpürgeleriyle havalandı.Epey yükselmişlerdi ;hava çok soğuktu ama Harry mutluydu mugglelardan kurtulmuş,arkadaşlarına yeniden kavuşmuş ve uzun süredir ilk defa süpürgesine binmişti ;ATEŞOKUNA. O bunları düşünürken hermione nin ona seslendiğini duydu.
-Harry...
-Ne var hermione?
-Sadece kendini yeni sürprizlere hazırla diyecektim
-Yeni sürprizler mi ne sürprizi hermione
-Adı üstünde harry sürpriz dedi ve yolculuk bitene kadar ne harry ne de hermione tek kelime etmediler.

Yorumlarınızı bekliyorum...her yorum  benim için çok önemli lütfen yorumlarınızı esirgemeyin benden iyi ya da kötü tüm yorumlarınızı bekliyor olacağım
« Son Düzenleme: Haziran 21, 2008, 12:27:19 Gönderen: miss-potter » Logged

esn
~obur cincine ~ esrapitipiti
Sıcak Çikolata

yapma dediğim şeyi yaptığın zaman acı verdi di mi?

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2008, 22:57:35 »

ilk önce 2. bölüm diye belirt  eğer 2.bölüm değilse yukarıya ekle istersen ve sürekli konuşmalar var biraz betimleme yaparsan daha hoş olur sanki Terleyen

yani nerde olduklarını pek çözemiom mesela Kararsız

ama olay güzel görünüyor sen birkaç bölüm yaz ona göre değerlendirelim geliştirirsin kendini zamanla ama eğer bu ilkse hiç fena değil Gülümseyen

holy_solemn
Twilight
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2008, 16:11:10 »

bence de betimlemeleri arttırısan daha güzel olur Gülümseyen  ve geçmişten başlaman da güzel Gülümseyen biraz daha yazarsan daha rahat yorum yapabilirm Gülümseyen

When You Can Live Forever
What Do You Live For?   

Twilight
Âşık 
miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2008, 23:50:32 »

hımmm yorumlarınız için sağolun betimleme konusuna bundan sonra dikkat edeceğime emin olabilirsiniz tekrar yorum yazdığınız için teşekkürler  bundan sonraki bölümlerimi daha çok beğenmeniz dileğiyle iyi akşamlar

snape
ALWAYS...
Has Türk Kahvesi

Snip-snap-snüp-snapeee!!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2008, 02:20:16 »

Evet dikkatli olursan daha iyi olabılırmiş Gülümseyen
Ama elinden gelenini yapmaya çalıştıgınada eminim Göz Kırpan
Devamnı beklerim

holy_solemn
Twilight
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 13, 2008, 16:28:36 »

hımmm yorumlarınız için sağolun betimleme konusuna bundan sonra dikkat edeceğime emin olabilirsiniz tekrar yorum yazdığınız için teşekkürler  bundan sonraki bölümlerimi daha çok beğenmeniz dileğiyle iyi akşamlar

bir şey değil Kahkaha sen yazdıkça yorum yazarız biz Kahkaha  bekliyoruz bak haberin ola Kahkaha

When You Can Live Forever
What Do You Live For?   

Twilight
Âşık 
miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 13, 2008, 18:25:33 »

yeni bölüm p.tesi karşınızda olacak ve müthiş süprizlerim var mutlaka okumanızı tavsiye ederim iyi akşamlar

SeherbazLar
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2008, 19:25:42 »

Güzel Bir deneme Dewamını Bekliyorum
miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2008, 21:36:06 »

teşekkür ederim tarın devamı gelcek ve dediğim gibi müthiş süprizlerim var

aktas
Kakao

MİLLİ TAKIM DEMEK 70 MİLYON DEMEK!!

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #12 : Ocak 14, 2008, 17:51:37 »

güzel olmuş elie sağlık devamını da okuruz inşallah..Kahkaha
miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 14, 2008, 19:05:45 »

yeni bir bölüm daha umarım beğenirsiniz.
Not:Benim senaryomda Dumbledore o kadar yaşlı değil haberiniz olsun
3.Bölüm-Dumbledore un Sırrı

Uzun bir süpürge yolculuğundan sonra nihayet inişe geçmişlerdi.Harry nereye geldiklerini bilmiyordu.Londra da ki herhangi bir semt olmalıydı.Harry boş bir bahçeye indiklerini fark etti.İndikleri bahçenin hem karşısında hem de iki yanında büyük,güzel evler vardı.Sokak lambaları sokağın sonuna kadar uzanıyor,parıl parıl parlıyordu.Harry”Acaba neden buraya geldik”diye düşünürken Moody Harry nin kolunu sertçe kavradı,bahçenin belirli bir bölümüne kadar hızlı bir şekilde yürüttü ve cebinden eski bir parşömen çıkarıp Harry e uzattı.Moody
-Harry kağıdı hemen oku dedi.Harry
-Bu ne?diye sorarken Moody yeniden
-Kağıdı hemen oku ve bana ver dedi.Harry kağıdı okudu.Parşömende tam olarak”Zümrüdüanka Yoldaşlığının ana karargahına Grimmauld Meydanı 12 numaradan ulaşılır”yazıyordu.Harry parşömende ki eğik el yazısını hemen tanıdı.Kağıdı Dumbledore yazmış olmalıydı.

Harry nin gözleri hemen 12 numarayı aradı.Fakat yoktu.Solda 11 numara sağda ise 13 numara vardı.Fakat 12 numara yoktu.Harry
-Ama burada 12 numara yok ,der demez ,11-13 numaralı evler kenara doğru kaymaya ortasından yeni,fakat ötekilerine oranla biraz bakımsız bir ev çıkmaya başladı.Harry
-Ama nasıl,diyordu.11-13 numaralı evlerdeki muggleların hiçbir şeyden haberi yok gibiydi.Ev tümüyle ortaya çıktığında Moody hemen kapıyı açtı ve hızlı bir şekilde içeri girdiler.  Moody
-Sessiz ol Harry dedi fısıldayarak,Hadi içeri geç...Harry
-Peki dedi sessizce ve karanlık koridorda ilerlemeye başladı.Ev bakımsızdı.Harry daha evin neresi olduğunu bile anlamamıştı.Sadece ona denileni yapıyordu.Fakat Harry arkasından gelen devrilme sesini duydu.Harry o anda üzerleri perdeyle kaplı olan portrelerin perdeleri hızlı bir şekilde açıldı ve tablodaki kadının
-Pislikler..Siz ne hakla ceddimin evini kirletirsiniz...Bulanıklar...Çıkın evimden.. diye çığlık attığını duydu.Tablodaki kadın bu şekilde çığlık atarken Harry koridorun sonunda ki kapının açıldığını ve içinden birisinin çıktığını gördü.Gelen kişi erkekti ve üzerinde güzel bir büyücü cüppesi vardı.Gelen adamın omuz hizasına gelen saçları dostane bakışları vardı.Bu Sirius tu.Harry
-Sirius sen...ama nasıl?Sirius cebinden asasını çıkararak perdelere doğrulttu ve perdeler ani bir şekilde kapandı.Sirius
-Evime hoş geldin Harry.Umarım annem sizi rahatsız etmemiştir.Harry
-Annen mi senin evin mi? :PSirius
-Evet Harry.Neyse birazdan toplantı biter.O zaman daha rahat konuşuruz.Hadi siz odanıza çıkın.dedi ve göz kırparak geldiği odaya geri döndü.Arkasından Moody,Tonks,ve onu almaya gelen ekibin bir kısmı o odaya girdi.Uzun bir aradan sonra yeniden konuşan Ron
-Hadi bizde odaya çıkalım dedi.Hermione
-Evet evet hem Sarah da çok merak etmiştir bizi.Harry
-Heyy Sarah ta kim?Siz benden habersiz neler çevirdiniz böyle?Ron
-Sorma abi?Sana anlattıklarımızı duyunca küçük dilini yutacaksın.dedi ve

Harry,Ron ve Hermione 2. kattaki odaya çıktılar.İçerde birisi vardı.Harry karanlık koridordan çıkıp ta böylesine aydınlık bir odaya girince önünde ki  kişiyi tam göremedi.Gözlerini birkaç kere kırpıştırıp gözlerini ışığa alıştırınca karşısında ayakta duran kıza dikkatle bakabildi.Kızı tanımıyordu.Kızın açık kumral saçları vardı .Saçları her hareket ettiğinde  altın rengi ışıltılar saçıyordu..İnce oval bir yüzü beyaz bir teni ve açık pembe yanakları vardı.Ela gözleri müşfik bir bakışla Harry nin üzerinde geziniyordu.Gözlerinde ki ya da  dudaklarında ki tebessüm nedeniyle sanki etrafına saf neşe saçıyordu.İnce bir kızdı.Harry den en fazla birkaç cm kısaydı.Harry”Aşağıda bahsettikleri Sarah bu olmalı”diye düşündü.O bunları düşünürken kız elini ona doğru uzattı ve
-Merhaba Harry.Ben Leanora Sarah Dumbledore.dedi.

devamı sonra.Umarım beğenir ve bol bol yorum yazarsınız.

miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Köpüklü Kapuçino

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 15, 2008, 19:20:55 »

hiç yorum gelmemiş çok mu kötü olmuş yaaaa

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 20   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: