1.Bölüm-Geçmişin İzleri
Arkadaşlar bu hikaye 4.kitabın bitiminden sonra olanları benim uyarlamalarımla anlatacaktır bilginize sunarım.
...
Privet Drive yine güneşli ve sıcak bir yaz gününe uyanıyordu.Güneş sanki bu yaz yaşanan olayları hiçe sayıyormuş gibi olanca parlaklığını Privet Drive daki düzgün,sıralı evlerin üzerine vuruyordu.Saatler daha 5 i vurduduğunda Privet Drive da sadece bir kişi haricinde herkes uykudaydı.
Harry Privet Drive 4 numaradaki odasının penceresinden sokağı gözlüyordu.Dışarıyı gözlerken birden bugüne kadar yaşadığı şeyler aklına geldi.Kendisini yaşadığı müddetçe yanlarında bir kinle tutan teyzesi ve eniştesinden kurtulamayacağını düşünmeye başladığı zamanlarda Hagrid diye birisi hayatına girmiş ona aslında gerçek geçmişini anlatmış ve ona bir büyücü olduğunu söylemişti.Daha o bunları hazmedemeden Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okuluna gitmiş orada ilk defa arkadaşları olmuş ve büyü yapmayı öğrenmişti ve kendisini öldürmek isteyen birilerinin varlığınıda.
Daha ilk senesinde kendisini öldürmek isteyen kişinin Felsefe taşını çalmasını engellemiş,2.yılında bir basiliski öldürmüş,3.yılında herkesin katil sandığı bir vaftiz babasının olduğunu öğrenmiş ve bu yazda yüzyılın en kötü büyücüsünün yeniden dönüşüne tanık olmuştu.O gece cedric diggory ölmüştü.Kendiside öleceğini düşünürken anne ve babasının korumasıyla Karanlık Lordun elinden bir kez daha kurtulmuştu.Artık her gece cedric in ölümü ile ilgili rüyalar görüyordu.Sürekli o geceyi yaşamak ona hiçte iyi gelmiyordu.
Üstelik bunlar yetmezmiş gibi kendisi ve kuzeni Dudley ruh emici saldırısına uğramıştı.Okuldan atılmak üzereyken Dumbledore un korumasıyla şuan hala Hogwarts öğrencisiydi fakat bu ağustosta yapılacak duruşmada değişiklik gösterebilirdi.Böyle birşey olmamasını umarak sokağı gözlemeye devam etti.Tabi o bunları düşünürken saat 8 i vurmuştu bile.Aşağıdan Vernon eniştenin böğürmesini duyabiliyordu.Koşarak merdivenlerden aşağıya indi ve kahvaltının hazırlanmasına yardım etti.(Kısaca kahvaltıyı hazırladı)
Harry bu aralar çok fazla olay çıkarmamaya gayret ediyordu çünkü dudley in ruh emici saldırısında hastalanmasından sonra teyzesiyle eniştesi onu o evden atmak için ufak bir bahane kolluyorlardı.Kahvaltı sofrasından sonra odaya çıktı ve Hedwig in kafesine baktı.2 günden beri dönmemişti.Odaya bir göz gezdirdi.Çok dağınıktı.Salonda oturamadığından bütün gün odasına tıkılıp kalıyordu.Akşama kadar odasını topladı ve en sonunda düzgün odasına toplanmış sandığına bakarak gülmsedi.Zor olmuştu ama sandığını bir daha dağıtmayacaktı.Çünkü ona gelen mektuplarda ronle hermione nin onu muggle lardan kurtarma yolundaki sözlerini ciddiye almak mugglelara dayanması konusunda ona yardım ediyordu.
O bunları düşünürken eniştesinin böğürmesiyle kendine geldi.Vernon enişte kapıyı hızla açarak
-Seni işe yaramaz ahmak.İki sattir sana sesleniyorum nerdesin?Harry
-Şeeeyy ben duymamıştımmm..diye kekelemeye başladı.Vernon enişte
-Tamam tamam zırvalamayı kes biz gidiyoruz sen evdesin kapını kilitliyorum .Harry
-Tamam dedi bezgin bir sesleO bunları söyler söylemez kapı çarparak yüzüne kapandı ve anahtarın kapıda dönme sesi duyuldu.1 dk sonra Vernon eniştelerinin arabalarının sesinin uzaklaşma sesi duyuldu ve harry kendini yatağa attı ve hemen uykuya daldı.Harry uyandığında içerden gürültüler geldiğini farketti.Hızla ayağa kalktı asasını eline aldı kapıya doğru yürümeye başladı aniden harry nin odasının kapısı açıldı ve Harry
-...
yorum isterim valla aslında ilk bölüm biraz sıkıcı oldu ama muhteşem planlarım var senaryonun devamıyla ilgili
edit:senaryom tek paragraftı ve okumayı zorlaştırıyordu bende ayırayım dedim:-)
tıklamak gibi birşeyler yapabilirsiniz mesela...