Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Aralık 03, 2008, 04:46:18  

Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Harry Potter ve Peri Prenses-7.Bölüm  (Okunma Sayısı 2104 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yasemin+daniel07
Kakao

__My h€@Rt wilL gO oN__

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 16, 2007, 04:52:25 »

1.BÖLÜM
   Sabahın yedisiydi Mrs Weasly tektek herkezi kaldırırken bu kez ayrı bir heycan içindeydi.
-HARRY!
-hımm
-RON!
-ya anne daha sabahın körü ne yapıcaz ki biz seninle?
-HARRY! Kalk canım unnuttunuz mu? bugün düğün var!
-hı! tmm mrs Weasly
mrs Weasly: Bu gün çok önemli çocukl-Ronald kafanı tabaktan kaldırıp beni dinle şu haline bak!
Ron:hı- tamam anne
mrs Weasly:Neyse ne diyordum?Ha tamam bizim için çok önemli çünkü bu gün düğün var.Hepinize görev var siz hiç merak etmeyin.
Ginny:aman sanki çok meraklıydım kendi ellerimle fitile düğün hazırlamaya!diye mırıldandı.
mrs Weasly:bişeymi dedin canım herneyse hadi yeter bu kadar tıkınmak şimdi işlere ha Harry canım seni daha çok içerde kalmanı istiyorum bu senin için daha güvenli zaten iki gün sorna okul var
Harry Ron ve Hermi birbirlerine batılar ama bunu söylemenin tam zamanı olduğunu düşünen hermi hemen
-şey aslında biz okula gitmeyi düşünmüyoruz
-ne! diye ufak bir çığlık attı mrs Weasly-neden?
-bu biraz özel dedi. utana sıkıla harry
mrs Weasly hiç bişi demeden sustu ve işleri yapmaya koyuldu ama aklında başka şeylerin olduğu kesindi
akşam düğün için herkez hazırdı harry çok özlü iksirle kendinden küçük olan ronun 5. dereceden kuzenine dönüştü.Düğün eylenceliydi ama genede haryy çokn sıkıldı aslında o kovuka gelir gelmez giderdi ama Ron abisinin düğününe katımak zorundaydı.düğün eylenceldi ta ki ölüm yiyenler düğünü basana kadar haryy ron ve hermi bi anda önceden planladıkları gibi buharlaştılar.
   Karanlık ve sisli gecenin soğunda ormanın içlerine doru yürüdüler.Tam bir çalılığın ortasına gelmişlerdi ki
etraflarını küçük ama korkunç görünen yaratıklar sardı.Çalıların arasından yaklaşık 1,60 boyunda tuaf giyimli bir kız çıktı.yaratıklardan bazıları kızın üstüne saldırdı.O sırada bir ışık parladı ve yaratıklar kayboldu.Kız yavaşça yere süzülerek bayıldı.Hemen harry ron ve hermi yanına koştu.Haryy:nefes alıyo
hermi:şu ne boynundaki nedir?ama bu_bu
ron:ne var hermi bu altarafı S harfli bi kolye
-sadece bi kolye değil aynı zamanda dünyada başka eşi olmayan sihirli bi kolye.Ama bu inanılmaz yani şu an yerde yatan kız perilerin kraliyette doğan ilk prensesi!
-ne yani kız  çok mu yaşlı?
-Hayır ron kraliçeler hep köylülerin arasından olurmuş daha önce hiç bir kraliçe kız bebek doğurmamış.taki Sisinin annesine kadar.
-ne yani bu kolye-
-hayır ron doku-                         PAT
sisi:hımm ne oldu?Kim kolyemi almaya çalıştı?
Hermione eğilerek:şey mazejtel-
sisi:lütfen bana sisi de eğilmene gerek yok artık perilerin yaşadığını bilen çok az kişi vardır.Sende onlardan biri olmalısın. Ama yo! hayır sen hermione değilmisin ve sende dedi ronu işaret ederek;Ron'sun ve..ve senden Harry olmalısın.
ron affallamış halde sisiye baktı harry neysede onu ve hermioneyi nerden taniyodu?

DEVAMI EN KISA ZAMANDA
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2008, 20:20:29 Gönderen: yasemin+daniel07 » Logged
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Harry Potter ve Peri Prenses-7.Bölüm
« Eklendi: Aralık 03, 2008, 04:46:18 »

yasemin+daniel07
Kakao

__My h€@Rt wilL gO oN__

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2007, 05:46:46 »

arkadaşlar yorum yapmıcakkadar kötümü
pHoEn!x
Süt
*

disi_phoenix@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2007, 05:49:45 »

yok cnm ya Kahkaha çok gzl.Yalnız özel isimlere biraz daha dikkat etmelisin Kahkaha
Bİrde jesy ve mimikleride hikayene eklersen tam süper olacak.
Yani insanların tasvirini, bulundukları yerin tasvirini falan yap ki kendimizi hikayede hissedelim.Merak etme sen.Sende potansiyel var Kahkaha
Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2007, 06:39:28 »

şeyy ilginç ,çok ilginç olmuş ama çok hızlı olaya girmişsin ayrıca isimleri vs düzeltirsen devamınıda yazarsan düzelir bence.potansiyelin var.eline sağlık.

**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***

Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.

*Ahh Bill ahhhh...
Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2007, 05:57:38 »

dil bilgisiyle bayağı bir sorunun var gibi gözüküyor. (bkz: heycan, herkez, eylence, tmm, mazejtel) önce dil bilgisi ve imla kurallarına dikkat ederek yazmanı öneriyorum. çok hızlı gelişmiş olaylar. insan kendini kaptıramıyor. ilk önce sisi'nin ne olduğuna anlam veremedim Acayip sonra onun bir insan olduğuna kanaat getirdim.
Alıntı
Ama yo! hayır sen hermione değilmisin ve sende dedi ronu işaret ederek;Ron'sun ve..ve senden Harry olmalısın.
noktalama işaretlerine gerçekten çok lazım burda. bir konuşma çizgisi veya tırnak işareti koyarsan cümle anlaşılır hale gelir. "ve sen de"den sonra bir virgül "ron'u işaret ederek"i diğer cümleden ayırırdı.
bir de bu kurallara uyarak yaz. bak, gerçekten ne kadar iyi olacağını sen de göreceksin Göz Kırpan
« Son Düzenleme: Kasım 18, 2007, 07:53:21 Gönderen: Paul McCartney » Logged

27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
MRPOYRAZ
Telve

senli sensizliğin sessiz selinde sana susuyorum

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2007, 07:14:29 »

dil bilgisiyle bayağı bir sorunun var gibi gözüküyor. (bkz: heycan, herkez, eğlence, tmm, mazejtel) önce dil bilgisi ve imla kurallarına dikkat ederek yazmanı öneriyorum. çok hızlı gelişmiş olaylar. insan kendini kaptıramıyor. ilk önce sisi'nin ne olduğuna anlam veremedim Acayip sonra onun bir insan olduğuna kanaat getirdim.
Alıntı
Ama yo! hayır sen hermione değilmisin ve sende dedi ronu işaret ederek;Ron'sun ve..ve senden Harry olmalısın.
noktalama işaretlerine gerçekten çok lazım burda. bir konuşma çizgisi veya tırnak işareti koyarsan cümle anlaşılır hale gelir. "ve sen de"den sonra bir virgül "ron'u işaret ederek"i diğer cümleden ayırırdı.
bir de bu kurallara uyarak yaz. bak, gerçekten ne kadar iyi olacağını sen de göreceksin Göz Kırpan

yasemin+daniel07
Kakao

__My h€@Rt wilL gO oN__

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2007, 23:08:23 »

Kahkaha
arkadaslar dha dikatli olacağım ama acıkcası düğün faslını pek uzatmak istemedim
yasemin+daniel07
Kakao

__My h€@Rt wilL gO oN__

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 19, 2007, 00:00:22 »

2.BÖLÜM(inş bu sefer güzel olur)
Ron bu tuaf düşüncelerini hemen dile getirdi:
-hadi harry anladım da,bizi nerden tanıdınız?
-ah bunun için zaman var ama once size kendimi tanıtmak isterim...
Sisi cebinden çıkardığı asasını yavaşça çevirip birşeyler mırıldandı.Bi anda dört tane görünüşünden çok rahat oldu anlaşılan küçük koltuklar belirdi.Sisi:
-lütfen oturun biraz uzun olucak..
herkez yavşça küçük koltuklara çöktü.Harry yemin edebilirdiki bu onun bu güne kadar oturduğu en yumuşak koltuktu.Sisi kuru bir öksürükle başladı:
-aslında bakarsanız,tabi bunların en azından birazını hermione biliyor olsa gerek ama ben yinede başından başlamak isterim.Benim atalarımdan dha once hiç sarayda kız bebek dünyaya getiren olmamış.Bu yüzdende dedelirim ve hatta babam bile peri halkının içinden kimselerle evlenmiş.Bundan 17 yıl önce ben doğduğumda bütün herkez çok şaşkın bi o kadar da sevinçliymiş.herneyse sanırım biraz uzatıyorum özetle annemler voldemortun(o ismi söyleyince ron birden irkilmiş)hakimiyet sürdüğü zamanlarda bütün sihirle uğraşan halkı saraydaki baloya davet etmiş.Tabi amaç bana bu kolyeyi yapmakmış.Kapıdan her giren insan bir çeşit sihir yapıp ole irmesi gerekiyormuş.Daha sorna toplanan sihirlerin hepsi bu kolyeye hapsedilmiş.Sornada boynuma takmışlar bu güne kadar yanlızca birkez almaya çalışan oldu.O da voldemort(ron kendini tutamayarak bir çığlık basmış)ama tabi kolye ben istmeden kimseye gitmeiği için annemle babamı öldürmüş.(bunu o kadar üzgün ve hiddetle sölemiştiki hermione acımakla korkmak arasında kaldı)Ama tabi ben bu kolyeyi belki size delilik gibi gelicek ama bi kişiye vermek istedim tabi o bunu kabul etmedi.
-kimdi o? dedi hermione.
-o mu?O..o Dumledore du.(Harry bi anda kafasını kaldırıp gök mavisi gözlerini Sisi ye dikti.)
O gün bana Harry'le beraber bilinen şeyleri aramaya gideceklerini söyledi.
Bu kez üçü birden Sisiye baktılar.Sisi üzerine diklen gözlere aldırmadan devam etti;
-Bana ''asla olmaz o senin için önemli'' dedi.(bu kez Sisi gerçekten ağlama derecesine geldi.)
ama eğer o gün biraz dha ısrar edip almasını isteseydim hatta keşke sihir yapsaydım bütün bunlar olmıyacaktı.Belkide şu an aramızda olurdu.Herneyse sizi sıktım kalıcak yeriniz varmı?
-ah ewet sıcak bir çadırımız var dedi hermione.
-Ben bi ewde kalmanın daha iyi olcağınıdüşünmüştüm.dedi ve yavaşça asına birşeyler mırıldandı.o anda çok görkemli 3 katlı bir ev ortaya çıktı.Harry,Ron ve Hermione ağızları açık bi eve bide Sisi'ye baktılar.Ron hemen;
-ama çok ısrar edersen seninle kalbiliriz dedi.
Hermione hemen hiddetlendi ama Harry de onaylarcasına bir bakış atınca mecburen birşey demedi.Sisi:
-elbette benile kalmanız beni çok mutlu eder.

(devamını yorumlarınıza göre yazıcam gerçi bence onceye gore dha güzel ama..nese pamuk eller kılavyeye) Gözlerini Deviren
snape
~Sensiz Hogwarts Olmaz~
Has Türk Kahvesi

Always,Severus...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 19, 2007, 01:26:26 »

şeyy ilginç ,çok ilginç olmuş ama çok hızlı olaya girmişsin ayrıca isimleri vs düzeltirsen devamınıda yazarsan düzelir bence.potansiyelin var.eline sağlık.
katılıyorum bu ilk hikaye içindi ikincisi biraz daha duzgun olmus deişik ve ilginç.. gzl gzl devamı gelsin bakalım Gülümseyen

Fides
UU Seherbazları
Has Türk Kahvesi

Mors Ante Infamia Onursuzluktan Önce Ölüm

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2007, 05:25:08 »

bence de. Ama ikincisi daha iyi olmuş gibi geldi. :)Yine yazım hataları dersem  yanlış anlama olur mu ?  devam et sen Kahkaha ( bana biraz uyuyan güzeli hatırlatmadı değil Gülümseyen  )

Sirius ona serin bir gülüş attı ve devam etti.

"Ben seçimlerini yaptım ve onlardan pişman değilim. Ben, benim için aynısını yapacak arkadaşlarıma - kardeşlerime sadık kalmayı seçtim."

*

Gerçek dostluk, asla gerçekten ölmez,
Ve aileyi kan bağı belirlemez
Kopmayan bağlarla sağlamlaşır
Dertlerle ve acıyla güçlenip, sınanır
Bizi kardeş yapan budur ve böyle kalacağız
Sonuna kadar birbirimize sadığız
Ne olursa olsun bu andan sonra
Hep şükredeceğim, sahip olduğum için böyle dostlara

*

Saving people, haunting things, family business

*
Twilight Âşık
yasemin+daniel07
Kakao

__My h€@Rt wilL gO oN__

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 21, 2007, 17:46:08 »

ewet işte 3. bölüm

Hermione isteksizce görkemli büyük eve doğru diğerlerine katıldı
Sisi:''işte burası 2.kat hermione sen burda ve ron sende burda'' dedi.Hermione:
-sen ve harry nerde kalıcak?
-ah ben yukarda kalıyorum ordada bir boş oda var.
-neden aynı katta kalmıyoruz?
-şey..rahatsız olduysanız sorun deil buraya bi oda dha yaparız.
Harry:hayır gerek yok!sanırım kendi odamı kendim seçebilirim hermione!
hermoni şaşkınlıktan nrdeyse küçük dilini yutucaktı.Bu sisi denen kız yoksa harrye büyü fln mı yaptı? daha önce harry ona hiç bole davranmamıştı.Oysa ki o harry için endişeleniyordu.Sisi:
-o zaman problem yok işte bunlarda evin haritası. alt katta mutfak ve ıvırzıvır odası var.
-ıvırzıvır odasımı?dedi ron
-ewet kapıya istediğin bişeyi solüyosun tabee bunu gerçekten istemelisin hemen karşına gelir.neyse şurda koridorun sonunda wc var.Son olarak odalarınız sizin hayalinizdeki gibi dekor edilmek için sihirlenmiştir.
-nasıl yani?
-yani aynı hayalindeki gibi ron die cvp verdi hermione
-hıı tmm
-ve ben genelde acıktımda yemek yerimm ama amaçlarımız aynı olduna gore sanırım birlikte ortak şeyler yaapmak dha iiyi.Lütfen acıktınızda hiç çekinmeen yemeye geçin.isterseniz ıvırzıvır odasında yüze bilirsiniz dolaplarınızda size uyacak bir çok kıyafet var yanlızcağırın yeter.
-vay canına die fısıltadadı ron
-şimdi biraz geç oldu hepinize iyi geceler.deyip merdşivenlere doğru yürüdü.merdivenlerden çıkan gıcırtı harry'i kendine getirdi.Gerçekten çok uykusu vardı. herkez yatmaya giderken;hermione:
-bence bu yanlış harry biz yani ne bileyim keşke kendimiz kalsaydık.
-hermoni bunları sabah konuşsak dedi harry hermione nin ne dediğini bile anlamadan.
-ii geceler o zzaman dedi ron şaşkın şaşkınhermone bir hışımla odasına girdi.
ronda odasının kapısını tam açtı bi anda zarzor duyulan bi çığlık koyuverdi. sorna harry'e
-tmm bi şey yok abi sadece biraz şaşırdım.
-ii. dedi harry ve dışarıdan gelen seslere aldırmadan gıcırdayan merdivenlerden yukarı çıktı.tam odasına gircekti ki Sisi nin oasından ağlama sesleri geldi.Harry merakla odaya doğru yöneldi yavaşça kapıyı tıklattı.
-ki_kim_o?
-benim harry. 
Sisi telaşla duvaraki resmi indirdi.
-aa gelsene harry.
harry kapıyı yavaşça açtı
-şey ağladını duydumda bi sorun mu var die bi sorayım dedim.
-boş ver onemsiz bi durum bu arada sanırım hermione benden pek hoşlanmadı.
-hayır o sadece biraz.. tedbirli
-sen değilsin.aslında tedbirli olamsı gereken kişi sen ken sen değilsin ya gerçekten bi ölüm yiyen olsam
-inan bana ole birine benzemiyosun.
-kendine dikkat et harry sen..sen beni..yani dumbledore için çok önemliydin ve hala oylesin.
harry sanki biri onu bağırsagından düğümlüyomuş gibi hissetti.neden sanki onu dinliyodu ki
-neyse ii geceler
-sanada harry. ve unutmadan  ii rüyalar
harry bir an sisiye baktı sisi ii rüyaları ole vurgulayarak solediki sorna bi an sisi'ye döndü.sisi hemen:
-dumledore bişeyler söylemişti dedi harry daha fazla dubledore ismini duymak isdemedi.hemen odasına çekildi.

ewet simdi yorumlarınızı bekliom hadee pamuk eller klavyeye
LORD OF RED CASTLE
/[-L-O-R-D-]\
Sert Espresso

I wıll kıll for you

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Kasım 21, 2007, 18:00:25 »

bende ilk hikayemde böyle bodoslama olaya girmiştim 11 sayfa sürdü.Ama düzeltirsin

Be the Ultimate Ninja! Play Billy Vs. SNAKEMAN today!
yasemin+daniel07
Kakao

__My h€@Rt wilL gO oN__

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 28, 2007, 17:41:48 »

4. bölüm

Sabah Harry daha önce hiç duymadığı kadar güzel bir koku duyar.Öyleki sanki dünyadaki tüm çiçekleri toplayıp parfüm yapmışlar.Konun nedenini bulmak istercesine kapıya doğru yöneldi.Kapıya yaklaştıkça koku dahada yoğunlaşıyor git gide daha fazla duyumsuyordu.Sabahın 6 sında nasıl bir kokuyduki bu Ronu bile yatağından kaldırmış,merdivenlerden çıkıyordu.Harry Ronu farketmeksizin kendisini Sisi'nin kapısının önünde buldu.Harry korkunç bir istekle kapıyı çaldı;
-kim o?
-şey..benim harry
-gelsene
Harry kapıyı sanki arkasında en çok istediği şey varmışçasına açtı.
-bu kokuda nedir? dedi arkadan gelen Ron
-bu bi çeşit parfüm von von dedi Hermione.Yüzü biraz tuaftı sanki kızmakla kızmamak arasında kalmış gibi
-ewet hermione haklı bi çeşit sihirli parfüm bütün gün boyunca sineskoplar gi tetikte olmanı sağlıyor.
-erkek versiyonu varmı bunun?
-üzğünüm ron ama bende yok
Ron başını eğdi.Sorna sisi neşeyle (harry'e göre ginny gülümsemesinin aynısı gibi):
-kahvaltı hazır hadi daha uzun bir yolumuz var.
Hepsi beraber mutfağa indiler.Gerçektende hogwartsı aratmayacak bir kahvaltıydı.Ron sanki 1 aydır birşey yemiyormuşçasına sofraya oturdu.
-Biraz yavaş ye von von
-hermione biraz sinirlisin galiba
-yoo nerden çıkardın ki sisi?
-Ron a von von demenden:D
-onun hatırası başka dedi ağzının içi tıka basa dolu olan ron.
Hemen kahvaltıyı yapıp evden çıktılar.Onların ewden çıkmasıyla ew biranda yok oldu.Sisi:
-ee nereye gidiyoruz harry
-bilmiyorum önce annemle babamın mezarını ziyaet etmeliyim.
-ee o zaman vakit kaybetmeden gidelim.
yavaşça birbirlerinin kollarından tutular.Hermione:
-3 deyince.1...2....3..
kendilerini sanki incecik bir tüpten geçiyormuş gibi hissettiler.Sorna yavaşça ayakları yere deydi.
İşte odaydı harry,anne ve babasının öldüğü yerde,Godric Hollow'da içindeki bir ses ona bekle dedi.Akşamı bekle.Harry diğerlerine dönerek:
-sanırım akşamı beklesek dha iyi
Hepsi başıyla onayladı.Sisi asasıyla geçen gece yaptığı ufak bir hareketle ewi yeniden ortaya çıkardı.Herkez sesizce içeri girdi.Sisi gülümseyerek hermione ve Ron a döndü:
-size çok güzel birşey gösterebilirim tabee isterseniz?
-ewet isteriz dedi ron hermionede bişi demeyince.
Sisi onları merdivenden yukarı çıkardı.Büyük görkemli bir kapının önünde durdurdu.
-burada eğlenebilirsiniz madem akşama kadar bekiyeceğiz dedi gülümseyerek. Hermi kuşkuyla:
-sen ve Harry ne yapacaksınız?
-ben harry ye ders vericem
-neeee!!!!!!!!dedi ron sabırsızca.
-ewet bunu dumladore istedi o yüzdn biz alt katta ihtiyaç odasındayız.
-peki dedi hermione tamam
Nede olsa dumledore demiş die düşündü.Sorna Sisi aşağı indi.harrynin yanına geldi harry düşünceli düşünceli oturuyordu.Sisi:
-sana özel ders vericem harry dedi.Damdan düşer gibi.
-nee? nerden çıktı bu?
-dumledore tebihlemişti sanırım geçen seneki özel derslere benzemeyecek.
-ne peki tmm ama ben yani kafam allak bullak oldu.
-neyse gidip mayonu giy harry  lazım olucak
-nie?
-gidince görürsün hadee ama dedi.İki dk sorna harry üstünde tişörtü altında şortu geldi Sisi kendi gülmemek için zor tutu.
-nereye gidiyoruz?
-beni izle dedi sisi.koridorun sonunda çok sade olan bir kapının önünde durdu.
-şimdi içeri girdimizde sakın korkma harry bu günlerde görülmemiş birşey göreceksin.
-ne gibi?
-boşver bırakta süpriz olsun.

(papuk eller klavye ye)
yasemin+daniel07
Kakao

__My h€@Rt wilL gO oN__

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 28, 2007, 17:45:32 »

yorum yok mu yha bu kadar kötümü?
Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 29, 2007, 17:59:03 »

yazım hataların çok belirgin. "herkez, -mı, -mi, süpriz" gibi.  "ii, tmm, slm, nie, ewet" falan gibi tabirler bi' fan fic için uygun değil gibi Hede Hödö yani "Kahkaha", gülücük, msn tarzı konuşma yazının bütününü etkiliyor. bu eleştirilerimi yıkıcı algılama lütfen Göz Kırpan
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2007, 17:59:42 Gönderen: Paul McCartney » Logged

27 July 2008
Ali Sami Yen Stadium
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: