Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 16, 2008, 06:55:08  

Anket
Soru: Sezon arasında, ikinci sezon ile ilgili bir fragman (yazılı) yayımlansın mı?
Evet, çok güzel olur.
Hayır, hikayeye yakışmaz.

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 25   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Düşünseli'den Gerçekler | Anket: Sezon Arası Etkinliği (21.08.08)  (Okunma Sayısı 7634 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

467973795 the-atesoku@hotmail.com olumyadigarlari@yahoo.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : Haziran 19, 2008, 09:29:53 »

٭ Bu güzel resim için, Gria'ya sonsuz teşekkürler. Sarılan

Açıklamalar

20 bölüm olarak tasarlanan bu hikaye, Dumbledore ve Grindelwald’un tanışmasından, aralarında yaşanan olaylardan ve son kez karşılaşacakları düelloya kadar olacakları anlatan bir yazıdır. Hikaye, Dumbledore’un Feci Yorucu Büyücülük Sınavları’na girişi ve Doge’la yapmaya hazırlandıkları gezi düşünceleri ile başlamaktadır. Daha sonra yaşanan olaylarda kitaba aynen bağlı kalınmakla birlikte*, yıllarda küçük oynamalar (Ariana ve Kendra’nın ölümü vb.) yapmış olabilirim, zira her sitede farklı bir doğum-ölüm tarihi görüyorum.

Hikayenin ilk on bölümü, Grindelwald’un kaçışına kadar olanları anlatacaktır; son 10 bölümü ise, ikilinin yıllar sonra yapacakları düellodan birkaç yıl önce yaşanan olayları, Dumbledore’un Bakanlık ısrarları üzerine Grindelwald’u aramaya çıkışını anlatacaktır.

Fëanor Tasartir/Aytaç Kızmaz

Görüşleriniz benim için oldukça değerli, bundan dolayı lütfen kısa da olsa olumlu/olumsuz yorum yazınız Gülümseyen.

* Grindelwald’un kaçışından sonra olanlar bilinmediği için, bu bölümde olan olaylarda kitaba bağlı kalınmaktan söz edilemez, bilginize Göz Kırpan.

Düşünseli/Pensieve
(göstermek/gizlemek için tıkla)

Ek Bilgiler

- İkili arasında ayrıca bir ilişkiden üstü kapalı olarak bahsedeceğim, ancak ikisinin birbirine duyduğu ilgiyi yazıma açıkça yansıtamayacağım; Dumbledore-Grindelwald aşkı bekleyen arkadaşlar varsa, benden söylemesi, onu yapamam  Terleyen.
- Nurmengard Hapishanesi ve Grindelwald’un kaçtığı yer, Bulgaristan sınırlarında kabul edilmiştir.
- Hikaye, bir olay örgüsüne bağlı olmakla birlikte, temada daha çok bir adamın değişimine önem verdim. Olaylar gerçekten güzel, ancak Dumbledore’un nasıl düşündüğünü merak ettiğim için, onun kafasından düşünmeyi hayal ederek yazdım biraz da… Bu yüzden bazı arkadaşlara sıkıcı gelebilir Aww.

- Her bölüm, 3 ya da 4 günde bir yayımlanacaktır ( Öss dolayısıyla bölümler geç yayımlanacaktır. )

Bölüm Listesi

( Bölümlere kısayoldan ulaşmak için bölüm isimlerine tıklayınız. )

Sezon I

Sezon II

Hikaye İle İlgili Resimler ( Tık! )

Ölüm Yadigârları Sembolü/The Deathly Hallows Symbol

« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2008, 17:31:44 Gönderen: Feanor Tasartir » Logged

Albus Dumbledore ve Gellert Grindelwald arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevi düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi, Düşünseli'den Gerçekler'de...

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Düşünseli'den Gerçekler | Anket: Sezon Arası Etkinliği (21.08.08)
« Eklendi: Ekim 16, 2008, 06:55:08 »

Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2008, 09:38:28 »

Bölüm 1: F.Y.B.S.

Okulun bitmesine az kalmıştı, bunu her yer açıkça belli ediyordu. Mutlu bir şekilde bahçede veya gölün kıyısında dolaşan küçük birinci sınıflar, endişeli gözüken dördüncü sınıflar ve herkesten çok daha gergin olan beşinci sınıflar… Onların derdi herkesten büyüktü, çünkü  Hogwarts’ta okuyan her büyücünün girmesi gereken sınavların dönemini yaşıyorlardı; bu durumda gergin ya da korkulu gözüken birçok beşinci sınıfa rastlayabilirdiniz Hogwarts’ın büyülü arazisinde.

Tabii onlardan da kötü durumda olan var mıydı? Evet: Belki de hayatlarının nereye yöneleceğini belli eden F.Y.B.S. sınavlarına girecek olan yedinci ve son sınıflar. Hiç kimse onlar kadar çalışmazdı, onlardan sonra gelenler de beş ve altıncı sınıflardı. Diğer sınıflar için daha o dönem yaklaşmamıştı ve onlar büyüklerinin çalışmasına pek aldırış etmiyorlardı; sınava girmelerine daha yıllar olduğunu düşünüp, tembellik etmeyi tercih ediyorlardı. Sadece birkaç başarılı öğrenci, büyüklerinin durumunu dikkate alıp, o dönemden başlamışlardı kendilerini geliştirmeye...

Bahsettiğimiz “birkaç başarılı öğrenci” kategorisine girenlerden birisi de Albus Dumbledore’du. İlk yılından beri parlak zekası ve çalışmasıyla elde ettiği başarılarla Hogwarts’ın gözde öğrencilerinin başında gelmeyi başarmıştı. Bundan dolayı, yarın gireceği iki sınavı –Tılsım, Biçim Değiştirme- pek de umursamıyordu. Oysa ki arkadaşları kütüphanede yaşıyorlardı adeta. Birçoğu da genel olarak, her yıl soru çıkan bölümleri ezberlermişçesine çalışıyor, ancak bunun bir son dakika çabası olduğunu kendilerine itiraf edemiyorlardı. Bir bölümü de ilk sınıf konularını unutmuş bir şekilde, bunları hatırlamak için çalışıyordu. Çok az bir kısmı da son tekrar yapıyordu ve bunlar kendilerinden emindi, ancak Albus kadar başarılı değillerdi elbette. O bambaşkaydı, birçok defa ödül almış ve hala da alan, geleceğin Sihir Bakanı gözüyle bakılan, köklü büyücü ailelerinden birine mensup muhteşem bir kişilikti. Herkese karşı kibar ve ılımlı bir eğilim göstermiş, kimseyle bir tartışması veya kavgası görülmemişti. Tartışmalar görülmüştü aslında, ancak bunların hepsi bilimsel tartışmalardı; arkadaşlarının bu ara sık sık yaptığı, kişisel duygu ve düşüncelerin ön planda olduğu, kavgaya zemin hazırlayan tartışmalar gibi değildi.

Az önce de bir tartışma patlak vermişti Gryffindor Ortak Salonu’nda. Albus o sırada pencerenin kenarında durmuş dışarıyı izliyordu, yaşları 12-13 civarı olan çocuklardan oluşmuş büyük bir grup, orada durmuş bir şeyi izliyorlardı. Albus dikkatini onlara vermişti, ta ki arkasından gelen kükremeyi duyana kadar.

“Yine sen aldın değil mi Lewis?” dedi hışımla merdivenlerden inen kırçıl saçlı bir çocuk. Elinde büyükçe bir defter vardı ve ateş saçan gözlerle, duyuru tahtasının orada durmuş olan çocuğa bakıyor, onun cevap vermesini bekliyordu.

“Evet aldım, bu kadar kızmana gerek yoktu Joe.” dedikten sonra elindeki kaliteli tüy kalemi ona fırlattı ve panoya doğru aldırmaz bir tavırla döndü. Joe’nun siniri hala geçmemiş gibiydi ama uzatmamaya karar vermiş olacak ki, gerisingeri yatakhaneye döndü. Albus da Joe’nun peşinden yatakhaneye çıktı ve pek de aç olmadığının farkına varıp, öğle yemeğinden vazgeçerek yatağına doğru ilerlemeye başladı. Anlaşılan uzun süredir yaptığı çalışmalardan yorgun düşmüştü ve biraz uykuyu hak ettiğine inanıyordu, bu düşünce ile adımlarını hızlandırdı ve Joe’ya bir şey söylemeden kendini yatağa bıraktı.

*

Uyandığında sabah olmuştu, arkadaşları gergin gözüküyordu. Aklına söyleyecek bir şey gelmeyen Albus, Elphias’ın yatağına döndü ve onun çoktan aşağıya inmiş olduğunu fark etti. O da birkaç dakika içinde giyindikten sonra yatakhaneden dışarı çıktı ve Büyük Salon’a inmek için merdivenlerden inmeye koyuldu.

Salon’a indiğinde, Gryffindor masasında Elphias’ı gördü ve onun karşısına oturdu, gözlerini altı hafifçe şişmişti, beklemediği kadar fazla uyumuştu. Bunu Doge da fark etmiş olacak ki ona baktıktan sonra başını iki yana salladı ve gülümsedi, aralarında bu hareketlerin anlamı çoktu, konuşmadıkları zaman böyle de anlaşırlardı bazen.

“Bir şeyler yemen lazım.” dedikten sonra onun önüne bir kase çekti. Albus da cevap vermeden sakin bir şekilde önündekiyle ilgilenmeye başladı.

Yarım saat kadar sonra kendisine gelmişti. Şimdi Doge’la ve diğer yaşıtlarıyla birlikte Büyük Salon’un önünde bekliyorlardı, az sonra sınav başlayacaktı. Birkaç dakika sonra Bakanlık’tan geldiği belli olan ve artık öğrencilerin pek de aldırmadığı görevliler de gelmişti zaten. “İçeri girebilirsiniz, yedinci sınıflar.” diyen kadın, öğrencilerin tamamının sınava hazır olduğundan emin olduktan sonra adama işaret etti ve yaklaşık yüz elli tane sınav kağıdı sıraların üzerinde varoldu.

Albus kağıda baktı ve ilk soruyu hızlıca okudu: “Tılsım büyüleri kaça ayrılır, ayırım bakımından yapılan düzenlemelerle ilgili ilk yasa neyi temel almaktadır?” Tüy kalemini hafifçe sallayan Brian, yazmaya başladı.

*

Öğle yemeği yaklaşırken Elphias’la konuşma ihtiyacı hissetti, bugün ağzını bıçak açmıyordu halbuki; aklı gelmesini beklediği bir mektuptaydı. Mektubu düşünürken kendini gölün kıyısında buldu ve şaşırarak Doge’ın da orada olduğunu gördü. Sınavdan sonra Doge hemen tuvalete koşmuştu, büyük ihtimalle kusmak için gitmişti –heyecanlandığında hep böyle olurdu- ve konuşamamışlardı.

“Son bir tane kaldı… Ardından özgürüz…” diye lafa başladı, anlaşılan uzun konuşmalarının ve planlarının ardından gerçekleştirmeye karar verdikleri geziye çok az bir süre kalmıştı; okuldan sonra hemen iş aramaya başlamayacaklardı ve ailelerinin de yardımıyla bir yurtdışı gezisi yapacaklardı; kendilerini bu şekilde geliştirdikten sonra meslek için başvuracaklardı.

“Evet, Albus. Ne kadar heyecanlı olduğumu bilemezsin. Sadece 3 gün kaldı.” Bunu söyledikten sonra gözleri şatoya bir an için takıldı ve buradan ayrılacağını yeni fark etmişçesine bir an daldı. “Eve döndüğünde ne yapacaksın, hazırlıklardan sonra?” Albus onun ne hissettiğini anlamış olacak ki kafasındaki düşünceleri dağıtmak için hemen bir şeyler sorma ihtiyacı duymuştu. Elphias da eline birkaç taş alıp göle fırlatmaya başladı, bir yandan da konuşuyordu, “Tabii ki son kez herkesle görüşeceğim ve yola çıkmak için yanına geleceğim, ardından da gökyüzünün Zeus’a, denizlerin Poseidon’a, yeraltının da Hades’e verildiği görev dağılımında olduğu gibi, seninle üstümüze düşeni yapmak üzere yola çıkacağım.” dedi ve tam o sırada şatodan gelen ses, öğle yemeği vaktinin geldiğini hatırlattı. Albus ona gülümsedi ve iki dost, yan yana yürüyerek yemeğe çıktılar; bir saat kadar sonra, son sınavları olan uygulamalı Biçim Değiştirme’ye gireceklerdi, ardından özgürlerdi…

“Dame, Dock, Doge, Dumbledore!”

İşte sıra kendisine gelmişti, kendisinin dışında Gryffindor’dan birick dostu Elphias, arkadaşı Joe Dawson ve Ravenclaw'dan bir kişi vardı. Albus salonun kapılarından içeri geçerken, sabahki sınavında onları içeriye alan kadın ona baktı ve Albus da onun yanına gitti. Bu kadının adı Griselda Marchbanks’ti ve Dumbledore’un bir önceki gün girdiği uygulamalı Tılsım sınavında da o vardı, belki de bu yüzden onu çağırmıştı. Zira bir önceki gün çok şaşırmıştı ve bunu belli etmemeye çalıştığı halde hayranlıkla Albus’u izlemişti, daha önce izlemediği türden şeyler yapmıştı bu çocuk.

“Evet, Albus… başlayalım…”

Albus, on beş dakika sonra sınavdan çıktığında, Griselda Marchbanks’in kafasında şu düşünce şekillenmişti: Bu çocuk gelecekte kaynak olacaktı, birçok şeye öncülük edecekti ve giriştiği işlerde de başarılı olacaktı. Kendisi inanamamıştı ama gerçek buydu, ömründe gördüğü en esaslı büyüleri oldukça farklı bir şekilde uygulamıştı Albus Dumbledore. Şimdi de bu okuldan, Hogwarts’tan görülebilecek en yüksek düzeyde öğrenci olarak ayrılıyordu, üç gün sonra hayata tam anlamıyla başlamış bir yetişkin olarak çıkacaktı insanların karşısına…
« Son Düzenleme: Haziran 29, 2008, 10:35:28 Gönderen: Feanor Tasartir » Logged

Albus Dumbledore ve Gellert Grindelwald arasında başlayan arkadaşlıktan, ikilinin yapacağı efsanevi düelloya kadar olan karanlık süreç... Hepsi, Düşünseli'den Gerçekler'de...

Marissa
Merry Gentry
Mod
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2008, 11:17:32 »

Evet Dumbledore'u Dumbledore yapan gençliği,her zaman merak ederdim ve senin bunu araştırıp yansıtacağına seviniyorum.Güzel bir başlangıç yapmışsın.Sadece F.Y.B.S nda yaptığı ve onu çok özel kılan ve hatırlanan büyülerin ne olabileceğini yazsaydın iyi olurdu.Her zaman düşünmüştüm ne yaptıda onu bu kadar unutulmaz kıldı? Neyse eline sağlık.

Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2008, 11:24:14 »

Yorum için teşekkürler Gülümseyen.

Aslında ben de onu yapmayı düşündüm, büyüyü ne hale getireceğimi düşündüm, örneğin istenilenin dışına çıkıp yapılamayacak bir şey yapmasını istedim. Ama sonra düşündüm ki, ben ne yaparsam yapayım o kadar harikulade bir büyü ya da hareket oluşturamam, sonuçta Dumbledore'un hiç görülmeyen bir şey yaptığı belirtiliyor Kahkaha. Düşüncede kalınca daha etkileyici olur gibime geliyor, zira yazacağım şey ne kadar iyi olursa olsun basit kalırdı sanki onun yanında Gülümseyen.

derhavril
Cliff...
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2008, 13:58:52 »

Feanor, çok değişik bir başlangıç,tebrikler Alkış, geçmişini ben de merak ederdim Dil Çıkaran,ellerine sağlık Gözlerini Deviren

Susmalısın ! İçinde korkunç kötü şeyler olurken yüzün her zamanki gibi doğal olmalı! Gülümsemelisin hatta...

Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2008, 19:46:22 »

Teşekkürler Gülümseyen.

Arminas
seviyorum sormadan..!
Has Türk Kahvesi

Çoğunluğun İyilği İçin

hp.Arminas@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2008, 10:40:29 »

Alıntı
Evet Dumbledore'u Dumbledore yapan gençliği,her zaman merak ederdim

Marissa'ya (Ayşe Abla diyebilirmiyim bilmiorum..Sırıtan) katılıyorum... bnde çok merak ederdim Dumbledore'un gençliğini ama Rowling sağ olsun hiç bizi aydınlatma zahmetine katlanmadı...

Yani genel olarak çok güzel bi hikaye olmuş... eline sağlık... sölicek pek bişi yok yani... başlangıç çok güzel olmuş beni hikayeye bağlayanlar genelde başlangıçlar olmuştr ki bağladı zaten...Sırıtan

Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2008, 14:07:31 »

Teşekkürler Kahkaha. Elimden geleni yapmadan acele tarafından yazdım ilk 2 bölümü, ama bunu beğenmene sevindim. Yakın süre içinde yeni bölümleri de yayımlayacağım (Yaz bitmeden bitirmem gerekiyor, malum Öss Kahkaha).

QuEeN
~Söz Ver
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2008, 18:31:31 »

eline sağlık güzel bir başlangıç olmuş zaten karakterin Dumbledore olması eline her ne kadar az malzeme versede (benim düşüncem tabi Dil Çıkaran) öykü nün akıcılığını/çekiciliğini sağlar gibime geliyor
tekrar eline sağlık devamını bekliyorum Gülümseyen

Pesimisticc
---Hunter---
Sıcak Çikolata

X-TinA <3

meryembulbul94@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2008, 19:02:51 »

Öncelikle çok orjinal bir fikir olduğu için tebrik ederim... Böyle ilginç hikayeler hep dikkatimi çekmiştir zaten Gözlerini Deviren Albus Dumbledore'un gençliğini okumak çok zevkli olacağa benziyor... Ellerine sağlık Göz Kırpan

...Love...

S U P E R N A T U R A L Hayran Kulübü
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

« Yanıtla #10 : Haziran 21, 2008, 01:37:15 »

eline sağlık güzel bir başlangıç olmuş zaten karakterin Dumbledore olması eline her ne kadar az malzeme versede (benim düşüncem tabi Dil Çıkaran) öykü nün akıcılığını/çekiciliğini sağlar gibime geliyor
tekrar eline sağlık devamını bekliyorum Gülümseyen

Teşekkürler, devamı birkaç güne kadar burada olur Gülümseyen.

Öncelikle çok orjinal bir fikir olduğu için tebrik ederim... Böyle ilginç hikayeler hep dikkatimi çekmiştir zaten Gözlerini Deviren Albus Dumbledore'un gençliğini okumak çok zevkli olacağa benziyor... Ellerine sağlık Göz Kırpan

Teşekkürler Gülümseyen. Aslında bu yazıyı erken bitirirsem, yeni bir hikaye -bundan kısa- daha yayımlamayı düşünüyorum. O da Harry Potter dünyasının bilinmeyen bir zamanını anlatacak, umarım onu da yetiştiririm Gözlerini Deviren.

LoReNxO
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 21, 2008, 12:11:58 »

Dumbledore'nin olduğu hikayeler her zaman beni çekmiştir.Gerçekten güzel bir başlangıç yapmışsın.
her zaman bu konuda kafa patlatmıştım.aralarında yaşananlar için.ellerine sağlık
devamını dört gözle bekliyorum.

İmza:LoReNxO
Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

« Yanıtla #12 : Haziran 21, 2008, 12:17:50 »

Dumbledore'nin olduğu hikayeler her zaman beni çekmiştir.Gerçekten güzel bir başlangıç yapmışsın.
her zaman bu konuda kafa patlatmıştım.aralarında yaşananlar için.ellerine sağlık
devamını dört gözle bekliyorum.

İmza:LoReNxO

Teşekkürler Gülümseyen. Devamını yazacağım (Yeni 3 bölüm hazırda şu an.), aslında endişem vardı bu hikaye ile ilgili ama artık pek endişe kalmadı.

Stupefy
Asphyxiated.
UU Seherbazları
Telve

I'm not worried. I'm with you.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Haziran 22, 2008, 09:20:36 »

Aytaaç! Çok yaratıcı bir şey bu ya! Gerçekten çok beğendim, gerek konusunu, gerek yazım tarzını. Eline sağlık! Devamını bekliyoruz. Gülümseyen

Nobody can tell ya:
There's only one song worth singin'!
They may try and sell ya
'cause it hangs them up to see someone like you..!
But you've gotta make your own kind of music!
Sing your own special song!
Make your own kind of music
Even if nobody sings along!

Feanor Tasartir
Eternal
Role Playing
Sıcak Çikolata

Ateşten gelen ruh...

« Yanıtla #14 : Haziran 22, 2008, 09:26:38 »

Aytaaç! Çok yaratıcı bir şey bu ya! Gerçekten çok beğendim, gerek konusunu, gerek yazım tarzını. Eline sağlık! Devamını bekliyoruz. Gülümseyen

Çok sağol canım, bunu senden duyduğuma sevindim Gözlerini Deviren. Yeni bölümü dün koyacaktım ama uyuyakalmışım Terleyen; bugün koyarım Gülümseyen. 

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 25   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: