çapulculukta aşk
bölüm2: Sirius&Lucy
dört genç büyük salon’a giden koridor’a saptılar.James, Lily’i düşünüyordu onun o kızıl saçları yeşil gözleri bir an bayılacağını sandı!Sirius boş gözlerle ona bakıyordu “Piişştt alo James Hogwarts’tan uzay’a veya James’in iç dünyasından” dedi. Ama James onu duymayı bırak görmüyordu bile.Sonra Sirius sırtına bir şaplak attı! James ona kızgın gözlerle baktı “Of ne biçim vurdun be ne istiyorsun” dedi. Sirius gözlerini devirdi “Sadece aramıza dönmeni”
O sırada büyük salon’a varmışlardı.Giryffindor masası boştu sadece orada 6. sınıflardan bir kız oturuyordu.”Hadi gi-gi-gi-dip şuraya o-tu-ra-lı-m.” dedi
James kafa bulurcasına “Acaba bu sefer seni kim getirecek neydi şu kızın adı unuttum?”dedi.Sirius içini çekti ve “Öyle bir güzelliği nasıl unutursun abi unuttun mu o Lucy” dedi.James boş boş baktı “Vallaha unuttum neyse” dedi ve kızın birkaç cm yanına oturdular,James biraz bakınca kızın –Lily kadar olamasa da- çok güzel yeşil gözleri vardı.Yo hayır mavi gözlerinin renkli olduğunu düşündü ve uçları hafif dalgalı siyah saçları vardı.Sirius kıza büyük bir aşkla bakıyordu.Kızda bunu fark etmiş yerinde kıpırdanıyordu sonra kalktı “Size afiyet olsun” Diyerek gitti Sirius içini çekti
kahvaltının geri kalanında kimse pek konuşmadı sadece Remus S.B.D’lerden bahsetti biraz ama James,Lily’i Sirius’ta Lucy ’yi düşünüyordu.Onlar düşünürken Ortak salon’a Lucy ile Lily girdi ikisi kol kola girmiş hararetli bir şey konuşuyorlardı.
“Aman Lily sana inanamıyorum ya Severus’la mı çıkıyorsun yani ıığğğkk” dedi.Lily gözlerini devirdi “Aman Lucy sende” dedi. “Ne yalan mı fıstık gibi Ja-“ Ama sözünü tamamlayamadı çünkü Lily sözünü kesti “Ay sen onu boş ver acıktım ben” dedi.Lucy ona bön-bön baktı “Öyleyse sen git de seni Sev’in beslesin hem kızarmış ekmeğin yağı falan eksikse biraz yardımcı olabilir” dedi ve tiz bir kahkaha koyu verdi.James içinden ona minnet duyuyordu.
Lucy’nin gözü Sirius’u aradı
işte oradaydı siyah saçları ve mavi gözlerini Lucy’nin gözleri ile kesişti. Lucy kızardı ve hemen Lily’e dönüp “Bak sen benim dediklerimi bir düşün yani ben senin yerinde olsam bu fırsatı kaçırmam.” dedi. Lily ona hor gören bakışlarla baktı “Yalnız bana diyene bak.”dedi.Lucy gözlerini devirdi
hepsi kahvaltılarını bitirdikten sonra S.B.D seçimleri için profesör McGonagal geldi Lucy girmek istediği dersleri sıraladı “biçim değiştirme,Tılsım,K.S.K.S,sonra iksir,son olarak taa aritmasi” dedi Mcgonagall onayladıktan sonra diğerleri de girmek istediği derleri söyledi ve hepsi K.S.K.S sınıfının yolunu tutu
James Ders programına baktı ve
“ hmm… bundan sonraki dersler iksir ve biçim değiştirme” dedi Sirius ağlıyormuş gibi yüzünü buruşturdu ve “Biraz olumlu düşün Lucy de bizimle birlikte-ve unutmadan iksirde sakın ama sakın ha etrafına bakma geçen seferi hatırlıyorsun değil mi?” diye sordu
Sirius ve diğerleri iksir dersindeyken yanlışlıkla Sirius iksiri yanlış yapmıştı ve bunun başlıca sorumlusu Lucy’ydi
pis pis sırıttı “Eh kızın o kadar güzel olması onun suçu değil ki” dedi.Peter bir kahkaha patlattı “ Eğer güzel görmesem onun güzel olduğunu söylerdim ama üzgünüm Sirius çok güzel kız gördüm yani şansına küs” dedi. Sirius gözlerini devirdi “Aman sen beğenmesen de olur” dedi çok sinirlenmişti “Gıcık” diye de ekledi hepsi kahkahayı kopardı
K.S.K.S dersi çok güzel geçmişti Lucy çok maharetli bir kızdı sözsüz büyüyü hemen kaptı Profesör Todd çok sevindi (çünkü sınıfta yapa bilen 2 kişiden biriydi –ötekisi Lily’di)
İksir dersine girdiklerinde James sinirden köpürüyordu. Çünkü Slughorn Lily ve Sümsükus’u aynı sıraya oturmuşlardı Lucy nin yanı boş kalmıştı Anna hemen meydanı boş bulmuş ve Peter’ın yanına geçmişti James’in yanına da Remus geçmişti aslında Sirius planlarını anlamıştı Sınıfta başka kimsenin de yanı boş değildi Lucy‘nin yanına gitti ve
“Şey ıııı.. Her yer doluda acaba yanınıza gelebilir miyim?” diye sordu kız bakmadan başıyla onayladı ve kitaplarını çıkardı.
Sirius iksirden çok kızla ilgileniyordu en az derste 10 defa uyarılmışlardı çünkü Slunghorn sese tahammül edebilen bir öğretmen değildi ama Sirius takmıyordu Taa ki Lucy onu uyarıncaya kadar
içini çekti “Kusura bakmada sen hiç susmaz mısın?” diye sordu Peter,James,Remus ve Anna duyup gülmeye başladılar Sirius onlara baktı ve hemen iksirle ilgileniyormuş gibi göründüler “Yok aslında canım sıkıldığı için” dedi biraz kızararak. Bu sefer Lucy güldü “İyi peki öyle olsun” dedi.Gülerken ne kadar da güzeldi.Sirius o kadar dalmıştı ki yanlışlık la fasulyeleri bütün attı ve kazanındaki iksir ilk başta yeşil oldu sonra pembe sonra da
GÜÜM
“Mr.Black kızlarla değil de iksirninzle ilgilenseniz.” dedi. Sirius’un beti benzi atmışta Slughorn bile anladıysa.”Şey ııı özür dilerim profesör” dedi ve asasıyla bir harekette kazanı temizledi üstünü temizlemeye başladı ama is her tarafına yayılmaya başladı,Lucy kıkır dayarak
“Akla pakla” dedi Sirius’un üzeri tertemiz oldu “Çok teşekkür ederim” dedi parıldayan gözlerle “ Önemi yok ne de olsa benim yüzümden oldu” dedi.Bu sefer Çapulcular kahkaha atmaya başladı ama Sirius’un onlara bakması bir şey değiştirmedi.Sirius tekrar gözlerini devirdi ve Lucy ‘ye dönüp “Yok canım tamamen benim dikkatsizliğim” dedi Hepsi birden Lucy’ye baktı “Eh bende onu diyorum işte” dedi herkes yüne gülmeye başladı bu sefer Slughorn’da eşlik ediyordu “Profesör sizde mi?” dedi Slughorn “Öhö öhö evet sınıf devam edin Sirius sen hariç” dedi “Şimdi kazan getireceğim ama zaman yok bi daha Fasulyeleri bütün atmamaya çalış onları bıçakla kesmen gerekiyor”diye de ekle sınıf yine gülmeye başladı
James ve Remus hala gülüyordu (Peter Anna ile gitmişti) Sirius patladı “Ne var bu kadar gülecek?” dedi hışımla. Büyük salona doğru giderlerken ikisi birden “Hiiiç” dedi.James dayanamadı ve “Git çıkma teklifi et” dedi Sirius bakakaldı “Hayatta olmaz” dedi. “O zaman rüyanda olur” dedi James.Sirius düşündü doğruydu ya hep ya hiç dedi kendi kendine “Sen onu bırak da Lily nasıl yani bir gelişme var mı?” diye sordu Sirius “Hayır abi hiçbir şey yok sabah Lucy’yi sende duydu” dedi
Öğle yemeğinde herkes Sirius’a bakıp gülüyordu!Sirius bu duruma sinir olmuştu da çaktırmıyordu (mı acaba?!?!) Hepsi yemeklerini yedikten sonra biçim değiştirme sınıfına gitmek için kalktı Sirius “Siz gidin ben geliyorum.”dedi diğerleri hızla uzaklaştı Sirius,Lucy’ye doğru ilerledi “Iıı şey merhaba beni hatırladın mı?” diye sordu. Kız ona baktı “Seni unutmak mümkün mü?” dedi.Sirius sevinse mi?! üzülse mi? bilmiyordu “Şey biraz konuşa bilir miyiz diyecektim?” Kızın arkadaşlarının hepsi kıkırdıyordu “Tabii” dedi Sirius kızı biraz arkadaşlarından uzağa çekti ve konuşmaya başladı “Şey herkes’in söylediğine göre çok belli ediyorum eeeeeeee biraz daha uzatmadan soruyu soruyorum” içini acayip bir şekilde derin çekti nefesini tutu ve sordu “Benimle çıkar mısın?” dedi Lucy şok olmuştu ama hoşuna gitmişti hiçbir şey söyleyemiyordu! Sirius durdu ve “Şey hemen söylemek zorun da değilsin akşamleyin söylersin ortak salonda söylersin” dedi ve hızla uzaklaştı
o uzaklaşır uzaklaşmaz Lily yanına geldi ve sordu “Ne dedi?” dedi meraklı bakışlarla.Lucy döndü ve “Bariz değil mi” dedi Lily “ooo” dedi
Biçim değiştirme derside bitmişti akşam yemeği de Sirius,Lucy’nin vereceği cevaptan çok korkuyordu
Ortak salona gitti işte ordaydı yanına gitti ve sordu “Iıı düşündün mü?” diye sordu “Evet” diye cevap verdi Sirius’un kolundan tutu ve “Sirius bak bu iş olmaz yani sen ve ben ayrı dünyaların insanlarıyız” dedi.Sirius üzülmüştü “Aa öyle mi peki” dedi tam arkasını dönüyordu ki “Dur iki dakika amma sazanmışsın ya şaka yaptım tabii ki de ediyorum” dedi
ve 2. bölüm de böyle biter umarım beğenmişsinizdir (beğenmesenizde yorum yazın pelasee biraz kısa oldu ama bu seferlik afınıza sığınıyorum

)