bu bir film eleştirisi. niye Harry Potter haberi olarak verildiğini anlamadım, içinde bir kez Harry Potter lafı geçiyor diye herhalde. aa yok anladım şimdi, yönetmene Azkaban Tutsağı teklif edildiğinde bu filmi çekmek isteidği için kabul etmemiş ve arkadaşı Cuaron'a önermişti. (ilgili haber için
FIT!) ilginç bir film, görülesi, gidilesi bişey bence

Pan'ın Labirenti Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro'nun (Pottersever bi abimizdir kendisi, inanmazsanız
PIT!) garip ve oldukça yaratıcı olan hayal dünyasının bir ürünü. Bu film yetişkinler için bir peri masalı, fakat onu korku filmi olarak değerlendirmek de mümkün. Görsel açıdan bir Harry Potter filmi kadar cezbedici olmasa da
(niye ya bence çok ilginç görünüyor), birbiriyle alakasız görünen iki öykü anlattığı için alegorik bir yapıt olduğu döylenebilir
(alegori=kinaye). Ben eğlendirici olmaktan çok kışkırtıcı olduğunu düşünüyorum.
İlk öykü 1944'teki İspanyol İç Savaşı sırasında suratsız, soğuk ve öfkeli bir Albay olan üvey babasını bulmak için hamile annesiyle askeri bir karakola doğru yolculuk eden bir kız hakkında. Asiler tepelerde ve burnubüyük Albay karısının askeri karakolda doğum yapması için ısrar ediyor, çünkü bir çocuğun babasının ynaında doğması gerektiğine inanıyor.
(ay zavallı kadıncağız :-\ama ne diye evlendin ki o adamla şaşkın kadın
) Albay ile üvey kızı arasında gizli bir düşmanlık var. Neyse ki kızın hamile annesiyle arası iyi.
Yolda annenin arabası bir ormanın ortasında duruyor ve küçük kız sopaya benzeyen bir böcek görerek onun bir peri olduğunu düşünüyor.
Küçük kız kalede bu periyi yakınlardaki eski bir labirente kadar takip ediyor. Bu labirentin dönerek çoook aşağılara, yerin altına inen bir taş merdiveni var. Bu tozlu, gotik yerde küçük kız başka bir sihirli yaratıkla karşılaşıyor: Keçiye benzeyen, konuşan bir yaratık (Pan) ona çok eskiden yeraltı dünyasının prensesi olduğunu ve yeniden dünyaya geldiğini söylüyor.
Onun insan değil sihirli bir prenses olduğunu kanıtlamak içni kıza testlerle dolu bir kitap veriyor.
(OKS olmasın
) Pan yaratığı korkunç görünüşlü ve heavy metla gruplarının albüm kapaklarındaki şeytan görüntülerine benziyor.
Diğer bir korkunç yaratık ise biraz çıplak, sanal görünüşlü, gözleri avuç içlerinde olan 2 metrelik bir yaratık. aslında çocukları öldüren bir canavar ama bu tam olarak açıklanmıyor. Ürürken ellerini sanki "Ce-eee" diyecekmiş gibi yüzüne kapatıyor. Bu yaratığı biraz daha çok görmek ve nasıl ortaya çıktığını öğrenmek ilginç olurdu. Her iki yaratığı da Doug Jones canlandırıyor.
Savaş hikayesi ve fantastik öykü birbirine hemen, ayrılmaz şekilde bağlanmıyor. Yeterince uzun süre düşünürseniz, aklınızda fantastik öykünün iyi asilerin askeri öyküsü hakkında bilgi verdiği oluşabiliyor. Filmden ne alacağınız size kalmış.
Haber:
ÇOT!Filmin resmi sitesi:
ÇAT!