Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Temmuz 06, 2008, 08:59:49
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ~ Last.fm
grubuna gitmek için tıklayın.
Harry Potter Cafe | Forum
/
Harry Potter Konuları
/
Harry Potter
(Moderatör:
Marissa
) / Konu:
müthiş bir makale!!
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: müthiş bir makale!! (Okunma Sayısı 270 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eftelya
Krema
Harry Potter Cafe'yi seviyorum !
müthiş bir makale!!
«
:
Temmuz 10, 2006, 09:45:34 »
Harry ölecek?
Harry Potter yaşamalı.
Sihirli üçlü Harry, Ron ve Hermioneyi çok seviyorum.Geçen hafta bir Harry Potter tişörtü aldım.Kız kardeşim Noel için bana Dvd setini almıştı;ve Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmini dört gözle bekliyorum.
Fakat Rowling serinni son kitabında iki ana karakterden birinin ölmesi gerektiğini ve bunlardan birinin Harry olabileceğini söylüyor.
J.K. neden anakarakterleri öldüreceğini bize söylüyorsun?Sorunun nedir,yoksa Voldemort beynini mi ele geçirdi?
Rowling'e göre biz saf kötülükle savaşıyoruz ve kötülük yan karakterleri değil ,ana karakterleri hedef seçer.
Onun söyledikleri ne kadar gerçek?Ona göre kötülüğün yolu üzerinde yoğunlaşmak için ana karakterler ölmek zorundaysa bu neden Cho Chang, Neville Longbottom veya Hagrid olmuyor?Hatta favori karakterim Hermione veya cazibeli Ron'u bile öldürmesini anlayabilirim.(bravo süper bir tespit)
Fakat Harry'i öldürmek Alan Kraldaki Simba'yı öldürmekle eş değer değil mi?Kim çocuk serisindeki ana karakteri öldürebilir?
Birçok insan Potter'ın öldürülmesinin çocuklara ölümü öğreteceğini söylüyor. Çocuklar ölümü biliyor. Dumbledore 6. kitapta öldü, Aslan Kral'daki Mufasa öldü, My Girl(benim kızım)deki Thomas da öldü. Bugünün çocukları 9/11'i ve Katrina Kasırgasını da yaşadı. Onlardan daha fazlasını isteyebilirmisiniz ki?
Onlar ölümle yaşıyor. Sevdikleri bir kahramanın yaşamasını istemelerinin neresi yanlış?
Çocuklar Harry Potter'ı seviyor. Aynı zamanda benim gibi binlerce binlerce yetişkin de.
Hikayedeki sihir, büyücülüğün de ötesine gidiyor.Arkadaşlık, motivasyon ve zorluklarla başa çıkma gibi.Bu edebi fırtına yaratan bir hikaye;çocuklar kitapları alabilmek için kuyruğa giriyor. En son ne zaman bir çocuk bir kitap için dilenmek zorunda kaldı?
Onlar bu karakterle özdeşleşmiş durumda.Doymak bilmez bir şekilde her kitabı yeniden okuyup, her filmi tekrar tekrar izliyorlar.Peki bunların karşılığında onu öldürmek bir mükafat mı?
Ben hiç de öyle düşünmüyorum.
Birçok insan Harry Potter serisinin, şeytani büyücülük hakkında olduğunu söyleyerek protesto etmişti.Eğer Rowling kötülüğe boyun eğerse,hangimiz bunun arkasında durabilir,onun verdiği dersler,sihirsel yaratıclık hakkında konuşabilir?
Rowling, bir yazarın bir karakteri öldürdükten sonra diğer yazarların o hikayeyi yeniden canlandırmamasını garantiye almak istediğini söylüyor.Fakat Harry sihir ve büyücülük dünyasından;eğer bir yazar onu yeniden canlandırmak isterse, bu onun için hiçte zor olmayacaktır. Potter'ı öldürmesinin nedeni eğer buysa, bu biraz egomanyakça birşey!
Kötü Lord Voldemort Rowling'in bir yansıması olabilir.
Veya belki, Rowling sadece biz serinni sonunu tahmin etmeyelim diye beynimize yetiştirdiği küçük bir tohum bu.
Tüm bildiğim, eğer bu yedi kitabın sonunda göreceğim şey sadece onun ölümü ise paramı geri isteyeceğim!
kaynak:kansascity.com/JENEÉ OSTERHELDT
Hepimiz Mustafa Kemal Atatürk'üz
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: müthiş bir makale!!
«
Eklendi:
Temmuz 06, 2008, 08:59:49 »
Arna Belorn
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Cry with our tears
Ynt: müthiş bir makale!!
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 10, 2006, 09:57:52 »
Bence bütün bir kitabını yarattığı iyi kötü bütün karakterleri öldürerek sürdürsün. Onun " Benden sonra HP devam etmeyecek! Ben ölünce HP de benimle gelecek ve kimse devamını yazamayacak!" egosunu tatmin etmiş olur.
Öhm. Yinede şöyle çok iyi anlatılmış bir kaç iyi karakterin ölümünü çok isterdim doğrusu. Eğer Rowling sen Harryye dokunursan hiç bir şey demem. Hermi ye dokunursan da hiç bir şey demem. Ama Rowling hedef olarak benim Ron u seçersen, bizzat ingiltereye gelir onu nasıl öldürdüysen öyle öldürürüm seni. Çok ciddiyim hiç tip tip bakmayın
Yanlız eğer Ron'u öldürmeyi seçersen ve beni ölümünün sahnesinde ağlatmayı başaramazsan geldiğimde sana bin kat işgence ederim öyle öldürürüm. Eğer birini öldürüyorsan hakkını ver. Albusun ölümünden hiç birşey anlamadım mesela. Albusun sıvıyı içme sahnesinde ise bir kaç damla göz yaşı döktüm öleceğini sanarak.
Herneyse uzattım sanırım.
Haber için +bal
Amy Winehouse please ' DON'T ' die ...
bb1_girl
Şaşkın Şirine :D
Has Türk Kahvesi
JohNNy DePP ♥.♥.♥ =)
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 10, 2006, 11:36:58 »
pek bi sevdim bu makaleyi yasanı ben
çok mantıklı valla..
(ama bası yerleri abartı olmuş..)
yani kadın diğer yazarların o hikayeyi yeniden yasmaması için harryi öldürmek istemesi çok ilginç
vede sonunda yasdığı şey çok komiğime gitti
parasını geri istiycekmiş eğer harry ölürse
auhaha bnde istiycem ozaman
saol haber içüüüün
Bir aktör yakışıklı olabilir!(bkz:
Brad Pitt
)
Karizmatik olabilir!(bkz:
Matt Damon
)
Çekici olabilir!(bkz:
Keanu Reeves
)
İyi bir oyuncu olabilir,soluksuz izlenebilir!(bkz:
Robert De Niro
)
Her filmini izlerim,asla kaçırmam diyebilirsin!(bkz.
George Clooney
)
Her rolü oynayabilir pekala diyebilirsin! (bkz:
Jim Carrey
)
Bazı filmlerdeki bazı rollerle zihnine kazınabilir,adı geçtikçe takdir edebilirsin!(bkz:
Tobey Maguire
)
Ama bir aktör bunların hepsi birden olursa adı
JOHNNY D€PP
olur!
Öykücüq
Cam Cadısı
Has Türk Kahvesi
Dünya yalan söylüyor.
«
Yanıtla #3 :
Temmuz 10, 2006, 12:33:51 »
JK başkaları seriyi devam ettirmesin diye Harry'i öldürürse yazıklar olsun yani,gerçekten de egomanyakça birşey! Fan hikayeleri ne o zaman, yazılmış 7. kitap denemeleri falan??? Sinir oldum bak şimdi, yazan arkadaşa katılıyorum. +bal
Lord, can you hear me now?
Or am I lost?
Earwen
jules.
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #4 :
Temmuz 10, 2006, 12:47:38 »
""Rowling, bir yazarın bir karakteri öldürdükten sonra diğer yazarların o hikayeyi yeniden canlandırmamasını garantiye almak istediğini söylüyor.Fakat Harry sihir ve büyücülük dünyasından;eğer bir yazar onu yeniden canlandırmak isterse, bu onun için hiçte zor olmayacaktır. Potter'ı öldürmesinin nedeni eğer buysa, bu biraz egomanyakça birşey!""
özellikle bu bölüme kesinlikle katılıyorum.
başka konularda da bu konudaki fikrimi söylemiştim.
eer sadece bunun içinse gerçekten bencilce bişey.
ve bence dumbledore un, siriusun ölümü bize yeterince ölümü anlattı.
ve zaten gerçek dünyadan soyutlanmış bi biçimde yaşamıyoruz sonuçta.
her gün her ana ölümle karşı karşıyayız.
taam itiraf ediyorum belki de işin gerçek boyutunu düşünemediimden bilmem hangi ülkenin hangi eyaletinde trafik kazasından ölmüş çocuk için aşırı üzülüp ağlamasam da kendi haytımdakiler zaten yetiyo .
eer harry yi ölüdrmesinin sebeplerinden birisi de buysa bence yine saçma
Hello?
Is there anybody in there?
Just nod if you can hear me.
Is there anyone at home?
Come on, now,
I hear you're feeling down.
Well I can ease your pain
Get you on your feet again.
Relax.
I'll need some information first.
Just the basic facts.
Can you show me where it hurts?
There is no pain you are receding
A distant ship, smoke on the horizon.
You are only coming through in waves.
Your lips move but I can't hear what you're saying.
When I was a child I had a fever
My hands felt just like two balloons.
Now I've got that feeling once again
I can't explain you would not understand
This is not how I am.
I have become comfortably numb.
Mls hp
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #5 :
Temmuz 10, 2006, 13:39:20 »
evt gerçekten jkr nin bahanesi buysa bencede çok saçma .bi çok hikaye yazılı ve onlarda hp gibi milyonlar tarafından okundu ve dünyada milyonlarca hayran kitlesi oluşturdu ama hiçbi zaman hiçbi kimse çıkıp hikayeyi devam ettirmeye kalkmadı.herkes onu orjin olarak seviyodu ve kimse devam ettiripte işin suyunu çıkarmaya kalkışmadı hemde sadece bi hikaye değil yazılmış bi çok kitap ve filmin devamı yazar dışında başka hiç kimse tarafından yazılmadı ama jkr nin bu korkusu nedir anlamıyorum doğrusu ya biri devam ettirirse die eğer biri hikayeyi alıp kafasına göre hp ye devam etse bile zaten kimse alıp onu okumaz ve jkr den önce biz hp fanları buna karşı çıkarız ama jkr sırf hikaye alınıp devam ettirilmesin diye harry den başlayıp ana karakterleri teker teker öldürürse onun alıcağı tepki hikayenin devamına verilcek tepkiden çok daha fazla şiddetli olur.başta aileler başlar yine hp çocuklarımın psikolojisini bozdu çocuğum bunalım oldu diye dava fln açarlar daha sonra hp fanları jkr ye karşı olurlar harry i öldürdü diye.yani böyle güzel bi seri o zaman çok kötü bi şekilde sonuçlanmış olur ve zaten böyle bi son seriye hiç yakışmaz.bu yüzden bence jkr nin bunlarıda düşünüp ona göre öldürmesi veya öldürmemesi gerek karakterleri
zigu
Çerkez Kızı
Demleme Çay
«
Yanıtla #6 :
Temmuz 10, 2006, 15:50:44 »
makale süper çok da mantıklı bakınız"Rowling, bir yazarın bir karakteri öldürdükten sonra diğer yazarların o hikayeyi yeniden canlandırmamasını garantiye almak istediğini söylüyor.Fakat Harry sihir ve büyücülük dünyasından;eğer bir yazar onu yeniden canlandırmak isterse, bu onun için hiçte zor olmayacaktır. Potter'ı öldürmesinin nedeni eğer buysa, bu biraz egomanyakça birşey" bence de eger bu kitabı sürdürmek isteyen bi aptal çıkarsa harry nin ölmediğini rahatça uydurabilir tıpkı makalede de söylendiği gibi büyücü dünyasında bunu yapmak gayet kolay ve eger jkr nin harryi öldürme nedeni buysa bence hiç işe yaramayacak.bi deşu var tabi"Birçok insan Harry Potter serisinin, şeytani büyücülük hakkında olduğunu söyleyerek protesto etmişti.Eğer Rowling kötülüğe boyun eğerse,hangimiz bunun arkasında durabilir,onun verdiği dersler,sihirsel yaratıclık hakkında konuşabilir?"kesinlikle doğru jkr iyiliği kazandırmalı kötülük son bulmalı şeytanı büyücülük gibi saçma sapan konuşanları sonsuza kadar susturmalı.
umarım jkr bu makaleyi okur bence okursa biraz düşünücek ve doğru olanı sonunda kabul edecek umarım bi şekilde bu makale eline geçer.
Allahım sen şu zavallı kullarının bari şu duasını kabul et.aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
"Beni ihanetle itham edenlere soruyorum: R/HR shippers
Ben ne zaman, hangi tarihte ve mevzide
esasen müdafaa ettigim cepheden bir adim
dönmüsümdür, bir tek kardes kani dökmüsümdür?"
Çerkez Ethem
ginny_weasley
Sert Espresso
«
Yanıtla #7 :
Temmuz 10, 2006, 16:07:33 »
Alıntı sahibi: eftelya üzerinde Temmuz 10, 2006, 09:45:34
Onlar ölümle yaşıyor. Sevdikleri bir kahramanın yaşamasını istemelerinin neresi yanlış?
Çocuklar Harry Potter'ı seviyor. Aynı zamanda benim gibi binlerce binlerce yetişkin de.
çok mantıklı ve hoş bi makaleymiş gerçektenn
özellikle yukardaki bölüm çok doğru
sonu da güzel bende isterim paramı
o kadar para verip kitapları alıoruz sonra bi de Harry ölürse
neyse saoll paylaşım içinn.. +bal
Turkche değil !! TÜRKÇE konuş !!
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki