|
Fantasticc
|
 |
« : Kasım 06, 2007, 14:53:45 » |
|
Fransız filozof Jean-Claude Milner, J.K. Rowling'in yarattığı genç büyücü Harry Potter karakterinin, aslında Amerikan tarzı yaşama ve Thatcher İngilteresi'ne karşı çıkan sol görüşlü bir genç olduğu yorumunu yaptı. Harry Potter serisinin son kitabı "Harry Potter ve Ölüm Yadigarları"nın Fransa'da satışa çıkmasıyla aynı gün röportajı yayınlanan Milner, serinin aslında son derece politik içerikli olduğunu ve günümüz İngiltere'sini anlattığını belirtti. Kaynak: YeniŞafak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wizard
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 06, 2007, 15:10:02 » |
|
Ben buna benzer bir konu açmıştım, HP'de Muggle - Sihirbaz ayrımı olmamasından bahsediyor hep, e Amerika'da özgürlükler ülkesi olduğuna göre insanların dini dili ırkını ayırmaksızın her hakka sahip, istediği işte çalışan devletin her kademesine (galiba) gidebildiğine göre biraz olası birşey. Ama tabi JKR kasıtlı yapmamıştır bunu. Bilmem belki de ben yanlış anlıyorumdur Harry Potter solcu lafını. 
|
|
|
|
|
|
-What is a heart? -Will i find it if i rip your chest apart? -Will i find it if i crack open your skull?
|
|
|
|
-badboy-
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 06, 2007, 16:08:29 » |
|
bence çok abartıyolar yani ne alaksı war sol görüşlü fln belki içinde geçen 1 2 olay anımsatma yapmş olabilir de yani sonuçta bu bir çocuk romanı olarak yazılmaya başlandı o yaştaki çocuk ne anlar sağdan solda...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sehzaden27
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2007, 20:17:26 » |
|
aslında siyasi içerikli bir kitap olduğu doğru ama karışık biri çıkıyor sion tarikatı diyor biri çıkıyor harry potter solcu diyor  yani JK'nin ne yaptığı belli değil sonuç olarak ama kitap sadece büyücü dünyasıyla kısıtlı değil burası kesin. İçinde ince mesajlar var
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aragorn
|
 |
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2007, 20:30:59 » |
|
ya bu kadar çok kişiye ulasan bir kitapta jkr elbetteki siyasi görüslerine yer vercek ki insanlara empoze edebilisin ama bu o kadarda abartı degil bence ayrıntılarda var birazzzz.....
|
|
|
|
|
|
тєℓєfσи çαℓ∂ı,иє уαzıк кι ιуι иιуєтℓєяιиι мєşgυℓє νєя∂ιм ... çığℓıк αтαи вυ ∂υναяℓαя тαяαfıи∂αи иαѕıℓ яαнαтѕız є∂ιℓ∂ιм, вιℓ∂ιкℓєяιмι şαякıℓαяıм∂α уüкѕєк ѕєѕℓє ∂ιℓє gєтιя∂ιм !!! кαρяιѕℓєяιмιи тα∂ıиı çıкαяıρ кιиℓєяιмι вσğαя ∂υяυм∂αуıм. güи вαтıмıиα єкιℓєи тσнυмℓαяıи нα∂∂ι,нєѕαвı уσк , вαиα вєи∂єи вαşкα вιя ∂σѕт ναяѕα вιℓмєм ℓαzıм .!!! αşкıм güνєи ö∂üℓüмє єи уαкıи α∂αуıм , ѕσи ∂σğυм güиüм∂є кєи∂ιмє уєиι вιя вєи αℓ∂ıм ...
|
|
|
harry potur
Süt
|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2007, 21:35:57 » |
|
aferim ona sol ha 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hermi
~gкѕυ~
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata

yaşasın hpc!!! =)
|
 |
« Yanıtla #6 : Kasım 06, 2007, 21:38:45 » |
|
hiç aklıma gelmemişti harrynin siyasi fikirlerini düşünmek ama mantıklı ya  solcu harry,tuttum =))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EJDER KRALI
|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 09, 2007, 04:30:48 » |
|
ben artık harry sevmiyorum hermınie ilede küstüm tek ron var
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

|
 |
« Yanıtla #10 : Kasım 09, 2007, 04:32:59 » |
|
bilmiyorum, hp "bana" biraz daha yakın gelmeye başladı
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 09, 2007, 04:34:09 Gönderen: Paul McCartney »
|
|
27 July 2008 Ali Sami Yen Stadium
|
|
|
|
bella cullen
|
 |
« Yanıtla #11 : Kasım 10, 2007, 21:20:55 » |
|
Kaynak: YeniŞafak
bn burda bittim!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
loveharry
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2007, 21:32:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
'Son bir şey soracağım' dedi Harry. 'Gerçek mi bu? Yoksa hepsi benim kafamın içinde mi olup bitiyor?' Dumbledore ona gülümsedi ve parlak sis yeniden inerek onu örterken, sesi Harry'nin kulaklarına net ve güçlü bir şekilde ulaştı. 'Elbette kafanın içinde olup bitiyor, Harry, ama bu niçin gerçek olmadığı anlamına gelsin ki!'
|
|
|
Paul McCartney
Bedshaped
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 10, 2007, 21:36:39 » |
|
bi dakika. iğrençlik ve solculuk arasındaki benzerliği bana açıklar mısın? (bkz: küfürün ağızdan çıkmasına ramak kala tekrar içeri gitmesi)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 10, 2007, 21:37:41 Gönderen: Paul McCartney »
|
|
27 July 2008 Ali Sami Yen Stadium
|
|
|
|
Gece
|
 |
« Yanıtla #14 : Kasım 10, 2007, 22:41:06 » |
|
Kaynak: YeniŞafak
bn burda bittim!
hakikaten ya ilginç e harry solcu dersek voldemort da kafatasçı bir görüşe sahipmiş diyebiliriz 
|
|
|
|
|
|
"İnci,Kaptan Sparrow'un!"
|
|
|
|