Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 30, 2008, 18:01:41  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Harry Potter ı -doğru- Yönetmek :D  (Okunma Sayısı 242 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Discovery
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 17, 2008, 18:10:33 »

ben marissa ve mer_dan-e ye katılıyorum. biz filmi bakalım nasıl değişiklikler yapılmış yada yeni konusu ne acaba diye öğrenmeye gitmiyoruzki.biz sinemaya kitaplarda okuduğumuzu hayalimizde canlandırdığımızı görmeye gidiyoruz. bence başarısızlık fln da sayılmaz olduğu gibi yapmak. eminim harry potter fanlarının çoğu kitap gibi yapmadığı için başarısız diyolardır fimlere. sonuçta harry potter ı ünlü yapan kitapları. filmleri kitaplar beğenildiği için çekiliyo..

kesinlikle bazı hatalar olabilir ve sinemaya kitaplarda okuduğumuzu hayalimizde canlandırdığımızı görmeye gidioruz değil mi ?

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Harry Potter ı -doğru- Yönetmek :D
« Eklendi: Ağustos 30, 2008, 18:01:41 »

bezroko
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #16 : Mayıs 19, 2008, 20:20:28 »

tabiki herşey tıpatıp kitaptaki gibi olamaz zaten kimse de bunu istemiyor biz de sahne kesmesinler fln derken herşey aynı olsun demiyoruz ki. sonuşta öyle yerler varki düzenen sokulup sahneye aktarılması bile imkansız . bnm demek istediğim kitabın atmosferi bile yok filmde. çocuk serisi olarak görülmesi filmleri zileyen biri için normal. gerçekten zmrüdüanka da söz edilen o "aksiyon" da neydi öyle! en azından birşeyler anlayalım filmlerdeki en önemlişylerden biri de sahneler arasındaki geçiş izleyiciin filmi kolay anlaması kafasının karımaması görselliğini beğenmesi sahnelerin düzenlenişi falandır. ama film o kadar kopuktu ki bir akış yoktu. bir plan göremedim ben her şey çekilmiş fotoğraflar gibiydi. kare kare. bn kitabı okudum buna rağmen ilmi anlamadım tabiki bizim sandığımız kadar kolay birşey değil- çok zor birşey film yönetmek yapmak. ama sonuçta filmi izzleyip yorumlayan da bizleriz dimi? öyleyse bizim anlayıp üztüne oğru düzgün yorum yapabileceğimiz birşey olmalı.ki ben fred ve george un kaçışı dışında görellik göremedim. şöyle birşey de var ki biz kitapları okuyup üztüne bir sürü yorumlayıp hata çıkarmaya çalışıyoruz ama hata çokçok az bulabiliyoruz.çünkü her ne kadar fantastik ed olsa br mantığa oturtulmuş ve saçma diyemiyoruz nedense. ama filmlere bn kolayca saçma diyebiliyorum neden?çünkü bazen mantığı oluşturan parçaları kesiyorlar. ayrıca oyuncular ya da yapım ekibinden kişilerin röportajlarına bkıyoruz ki bazıları kitapları okumamış bile. ve filmlerden de karakterler hakkında düzgün bir bilgi edinmek zor. peki bu  adamlar nasıl oluyorda bu rolleri oynuyor? ben anlamıyorum daha söyleyeceğim şeyler de var. ama yazılı haftası.Üzgün
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: