Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Temmuz 25, 2008, 00:25:43  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Harry Potter ı -doğru- Yönetmek :D  (Okunma Sayısı 225 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Erenüx
Kakao

burdan bikez ayrılan,bidaha dönemez..pis yalancı=)

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 12, 2008, 19:22:10 »

tüm hpc olarak harry potter ı mahfeden yönetmenleri pek de sevdiğimiz söylenemez.bu yazıdan sonrada görüşlerim pek değişmedi gerçi.bakalım siz ne düşüneceksiniz.en azından harry potter filmlerini mahfetmeleri için bir gerekçeleri varmış.bunu bir dergide okudum:
"bir yönetmen eğer kitabı yada oyunu filme uyarlayacaksa ona mutlaka yeni birşeyler katması gerekir.bunun haricinde herkes kitabı olduğu gibi filme aktarır.yönetmenlik de bir meslektir ve her meslek kendince yetenekler gerektirir.eğer kitap yada oyun olduğu gibi filme yansıtılırsa bunun neresi yetenek olur?yönetmenler tam bu noktada işin içine girer.bir yönetmen hayal gücünün kullanarak şaheserler ortaya çıkarır.eğer filmi bir kitap uyarlamasıysa mutlaka ki hayal gücüne dayanan unsurları kendisi de ana konuyu bozmadan eklemek zorundadır.aksi taktirde bu eser tam bir başarısızlık abidesi olur."
yorumlarınızı bekliyorum.
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2008, 19:23:09 Gönderen: rubeus_eary » Logged

Sen hariç kimse yok,
                     Sen de yoksun...
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Harry Potter ı -doğru- Yönetmek :D
« Eklendi: Temmuz 25, 2008, 00:25:43 »

ginevra
Demleme Çay

~ölünce hayat bitiyor mu?

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2008, 19:25:56 »

Ya ben Yates'e pek karsi degilim aslinda adam isini en iyi sekilde yapmaya calisiyor  Dil Çıkaran
Yani böyle büyük bir seri ve onun hayran toplulugu olunca adamin isi zorlasiyor
Ayrica kim okudugu herseyi tipatip filmde görmek ister, yeni birseyler olmali, insani yerinden ziplatacak iste bunu beklemiyordum diycek seyler
Tabi ana hikayeyi bozmadan ve bence Yates yeterince ugrasiyor zaten  Gözlerini Deviren

Marissa
Son Yok Edilecek Düşman,Ölümdür.
Mod
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2008, 19:29:27 »

tamam konuştursunlar yaratıcılıklarını ama yaratıcaz diye yırtınırken onlar orda, biz burda filmleri tanıyamıyoruz bile.eğer bir kitaptan yararlanıp film çekiceklerse izleyici okuduğu kitabi görsel olarak yaşamak için gider sinemaya.yoksa onların hayalgüçlerini izlemek için değil.ben bu yöneticilerin kitapları okuduğunu bile sanmıyorum doğru dürüst.tamam kitabı anlaşılır hale getiren yönetmene saygımız sonsuz (bakınız Yüzüklerin Efendisi) ama Harry Potter filmleri hadi itiraf edelim tam bir hayalkırıklığı idi.beklediğimiz umduğumuz önemli olduğunu düşündüğümüz hiç bir sahne yoktu bence yada doyurucu değildi.

Erenüx
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2008, 19:32:16 »

eh assında doğru söylüyosun Kahkaha ama yinede okadar üstlerine gitmemek lazım bizden alacak intikamları yok heralde.niye filmi mahfetmeye çalışsınlarki?.onlarda beğenilecek bişeyler yapmaya çalışıorlar ama olmuyo demek. Kahkaha
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2008, 19:32:47 Gönderen: rubeus_eary » Logged

Sen hariç kimse yok,
                     Sen de yoksun...
ginevra
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2008, 19:34:30 »

Söyle birsey sorucam "Aranizda hic film yönetmis olan varmi?"  Gözlerini Deviren
Yasamadan anlayamazsin derler ya, bu da öyle birsey iste

Erenüx
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2008, 19:35:15 »

evet kesinlikle katılıyorum sandığımız kadar kolay bişey olmadığından eminim Kahkaha

Sen hariç kimse yok,
                     Sen de yoksun...
Daniel Ecem Radcliffe
kronik deli XD
Sert Espresso

тυяη тнє ƒα¢є тσ тнє ѕυη

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2008, 19:38:03 »

yaa tamam kolay olmayabilir ama ayşe ablanın dediğide doğru sen kitaptaki bazı yerleri kesiyosun ve bu yaratıcılık oluyor bence de yaratıcılık ama keserek yaratıyor bu kişilik izleyicin izleyeceği yerleri keserek değildir yaratıcılık karakterlerin kostümleri duruşları bakışları yaratıcılıktır...

Dan Hayran Kulübü
Ay Savaşçısı Hayran Kulübü
Yazan Bir Yazar 

Çılgın Topluluk~Okumadan Geçmeyin
ginevra
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2008, 19:40:06 »

Bu söyledigini pek yönetmenler yapmiyor bildigime göre onun icin bir sürü özel eleman var  Gözlerini Deviren
Ayrica 2 saate tüm kitabi sigdirmak mümkün degil, yok istedigin ayni kitaptaki sahnelerse oda mümkün degil
Sahneler cok uzun oldugu icin basini gösterip sonunu kesmek sacma olur o yüzden yeni ve daha kisa sahneler ekleniyor

Marissa
Son Yok Edilecek Düşman,Ölümdür.
Mod
Has Türk Kahvesi

''Est Solarus oth Mithas''

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2008, 19:40:12 »

doğru düzgün yapmak önemlidir  diye yanıt veririm yani yok öyle şey küçük Emrah gibi olmasın durum,sen hiç film yönettin mi abi derseniz hayır yönetmedim ama işini iyi yapın diye cevap da veririm.bu her meslekte önemlidir.bu nedir biliyormusunuz çocuk filmi yahu bu amannn sallıyalım gitsin durumudur.yok öyle şey işine saygı duyup elinden geleni yapacaksın.sadece yönetmene değil sözüm bazı yetişkn oyuncularda iyi oynamamış bu onların yeteneksizliğinden değil baştan savma oynamasından kaynaklanıyor.

Erenüx
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2008, 19:41:41 »

ya assında bi açıdan siz de doğrusunuz elbetteki katılıyorum ama abartmanın bi anlamı yok nefret ediorum  öldürcem onu falan Kahkaha Dil Çıkaran onların açısından da bakmak lazım.başarısızlık sayılıyormuş sonuçta.assında doğru da.olduğu gibi geçirirsen bunun neresi başarıdır?yönetmenler çekince olmuyo işte hayranlar toplansın hepberaber çekilsin Kahkaha
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2008, 19:42:44 Gönderen: rubeus_eary » Logged

Sen hariç kimse yok,
                     Sen de yoksun...
ginevra
Demleme Çay

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2008, 19:44:31 »

Zaten Yates ne yapsa bundan sonra kimseye yaranamaz, batti adam bir defa batti gemi yan gider gibi birsey  Dil Çıkaran
Biz hayranlar cok dikkatli izliyoruz herseye özen gösteriyoruz ve beklentilerimizi yüksek tutuyoruz o yüzden hic birseyi begenmiyoruz nedense  Gözlerini Deviren
Digerlerinin elinden geleni yapip yapmadiklarini bilemeyiz

mer_dan-e
Şeker
**

skandar keynes çok tatlısınnn ! ! !

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2008, 13:51:32 »

Ben Marissa'ya katılıyorum.Bencede yani insan ( en azından ben ) kitaba bir film çekiliyorsa okuduğu kitabın beyaz perde de nasıl olacağını merak ettiği için gider.Zaten eğer yönetmenlerin amacı filmlere birazcık kendi hayal güçlerini katmksa bence ölçüyü kaçırıyorlar.Ne izleyici zevk alıyo ,  ne de yönetmen amacına ulaşabiliyor ( bu söylediklerim tüm yönetmenler için geçerli değil tabii )

yalnızca son ağaç kesildikten,son ırmak zehirlendikten,son balık yakalandıktan sonra. . . ancak ondan sonra paranın yenemeyeceğini anlayacaksınız. 

Cree kızılderililerin kehaneti
BellaCiao
Demleme Çay

I love this pirate

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2008, 21:27:23 »

Ben Ayşe Abla'ya katılıyorum,insan önce işini iyi yapmalı bence.Tamam uğraşıyor olabilir ama önemli olan sonuçtur.Herkes çıkan sonuca bakar ne kadar uğraştığınıza değil.Hayal gücümü katacağım diye bir şeyi mahvetmenin anlamı yok.Ama güzel oluyorsa ve izleyici zevk alıyorsa devam etsin yaptığına.

~Gerçek Dostluk~<br />yorumlarınızı bekliyorum Cafemi Seviyorum ! Cafemi Seviyorum !

Yazlığa gidiyoruumm Dil Çıkaran
missmurder
...Elantari...
UU Seherbazları
Köpüklü Kapuçino

I'm a heartbreaker...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 13, 2008, 21:41:09 »

Kitapları üşenip okumayanlar ve filmleri izleyenler, Harry Potter'la ilgili yanlış izlenimlere kapılıyorlar. "Kötü, bebek işi vs." Filmleri izleyince, tabi ki öyle. Tamam, görsel şöleniniz bol, anladık (zaten 5. filmde harry yi süpürge üstünde londra manzaralarının üstünden geçirmelerini hiç anlamadım ) ama hikayenin tam anlamıyla içine ediyorsunuz! Yahu o nedir Hede Hödö Hikayeyi bozup, bilgisayar efektlerinize güveniyorsunuz. 5. kitabı okumayan arkadaşlarım filmin kopuk kopuk olduğunu rahatlıkla anladı.
5.kitabın çok uzun olması Yates için bir olumsuzluk olabilirdi, ama bu kadar da acayip olmaz ki! Bakınız Peter Jackson. Yüzüklerin Efendisi kaç sayfa? Adam 3 saate neler neler sığdırdı?(ki kitapları okuyanlar Peter Jackson'dan memnun değiller ama olsun )
Film kitap gibi tabi ki asla olamaz, ama azıcık(!) da benzerlik olmalı hani Hede Hödö
6.filmde hortkulukları anlatmasalar şaşmam inanın Dil Çıkaran

DeviantArt'immm!!
Lutfen bi goz atin Dil Çıkaran

Niye güzel dostluklar, iyi insan ilişkileri bekliyorsunuz ki? Gereksiz bunlar azizim. Hayatın tadını çıkartın. Ütopya'ya da ulaşmaya kalkmayın sakın. Boşuna uğraşmış olursunuz Dil Çıkaran
lilyevans
Şeker
**

Katara...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 15, 2008, 15:21:47 »

ben marissa ve mer_dan-e ye katılıyorum. biz filmi bakalım nasıl değişiklikler yapılmış yada yeni konusu ne acaba diye öğrenmeye gitmiyoruzki.biz sinemaya kitaplarda okuduğumuzu hayalimizde canlandırdığımızı görmeye gidiyoruz. bence başarısızlık fln da sayılmaz olduğu gibi yapmak. eminim harry potter fanlarının çoğu kitap gibi yapmadığı için başarısız diyolardır fimlere. sonuçta harry potter ı ünlü yapan kitapları. filmleri kitaplar beğenildiği için çekiliyo..

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: