Sen kendini çok bişi sanıyosun galiba

Senin o açtığın konudan çok daha anlamlı ve gerekli bir konu. Okumaya zahmet ettiysen tabi. Gözlüklü mü gözlüksüz mü? Bu tarz laflar Sıra Sende'deki Karar Ver başlığında konuşuluyo. Orda şansını denersen daha
mantıklı olur. Ayrıca konu açmak için açma konuyu. Belli bir amacın olsun.
Yazıyı okudukan sonra Arminas..:
Öncelikle süper bir yazı olduğunu söyleyerek yorumuma başlamak istiyorum. Hepsi çok iyi tespitler... Ve alıntı yaparak devam ediyorum...
Voldemort Potter’ ları 31 Ekim gecesi öldürmüştü. Felsefe Taşı’ nın ilk bölümündeyse bütün gün kutlama yapılıyor ve akşamüzeri Hagrid Harry’ i getiriyor. Peki bütün gece ve ertesi gün boyunca Dumbledore ve Harry ne yapıyor?
Çok güzel bir tespit. Rowling'in acemiliğine vermeliyiz demek hiç gelmiyor içimden. Böyle basi bir hatayı yapmamalıydı...
7. kitaba göre sır tutucu öldüğünde sırrı bilen herkes Sır Tutucu oluyor. Buna dayanarak Peter’ i öldü sanan Dumbledore’ un Hagrid’ e sırrı vermeye kalktığını düşünelim. Veremediğinde Pete’ in ölmediğini anlamayacak mıydı?
Evet hadi yani Dumbledore'un düşünemeyeceğini hesaba katarsak da küçük bir ihtimal gibi gözüküyor.
Anka demişken, çevirmenlerin başka her yerde Anka diye çevirdikleri kuşun adı kitaba verilirken neden Zümrüdüanka oldu?
Bu konu benim de beynimi çok tırmalamıştı doğrusu. Saçmalık yani. Phoenix'i hikaye içinde Anka olarak çevirirken ne diye kitabın adına geçirirkin
Zümrüdüanka yapasınki..?
Epilog bölümüne diyecek laf yok. Kesinlikle saçmalık... Ansiklopedi gibi bir şey çıkaracağını duymuştum ama ne kadarı doğru ne kadarı yanlış ya da ben mi doğru hatırlıyorum yanlış mı hatırlıyorum bilinmez...