Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ekim 07, 2008, 22:40:33  

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir Garip Harry Potter  (Okunma Sayısı 1108 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Discovery
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 23, 2008, 21:46:22 »

ewt o zamn hagrid biliodu  belkide ..

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Bir Garip Harry Potter
« Eklendi: Ekim 07, 2008, 22:40:33 »

Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mayıs 23, 2008, 21:48:18 »

Sence Hagrid 13 yıl çenesini kapalı tutabilir miydi? Eminim Dumbledore gizlemiştir.

One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
Discovery
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mayıs 23, 2008, 21:49:30 »

ewt hagrid i tanıdığımıza göre bi şeyi ağzında tutamaz

aragorn
KaLpSiZ AdaM....
Köpüklü Kapuçino

Son sarkımın sözlerindeyim...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #18 : Haziran 14, 2008, 17:46:13 »

vayy be agzım açık kaldı ciddende.Sanki bir aksiyon filmi izledim okurken.

Ben jk nin öyle bizim delicesine arastırıp çok derin baglantılar kurdugumuz konuları önemsediğini düsünmüyorum açıkcası sonunda seninde belirttiğin gibi fraktal kitapları yazmadaki öncelikli amacı para kazanmaktı.
Ve eminim farkında bile değildi felsefe tasını yazarken kitabı yetişkinlerin bu denli hayranlıkla okuyacaklarının o yola-seninde belirttiğin gibi- bir peri masalı,bir çocuk kitanı yazıp para kazanmak için çıkmıstı ama çıktıgı yol tahmin ettiğindende zorluydu sonuçta kitabın okuyucuları beklediğinden zeki insanlardı.
Bu yüzden kitapta eksik bıraktıgı yerleri doldurma ve bir sonuca baglama yarsıına girdi.Yaptıgı bu hata düzeltme yarısının kitapları keyifsizleştirdiği yetmedi birde içinden çıkması zor bir durum olusturdu.
her düzeltmeye çalıstıgı olayın altında derin bosluklar duruyor hala.Bu yüzden 7. kitapta bizim deger verip merak ettiğimiz her seyi birer cümleyle geçiştirdi.Sirius un motosikletini geri getirmek ve harry nin öldüğü günü fragman geçmek buna örnek verilebilir.

ben röportaj olayına karsıyım ve hiçbir ropörtaj beni alakadar etmiyor ben kitabı hala king cross (umarım dogru yazmsıımdır) 'ta bitirdim.Sonrasının bence hp ile hiçbir ilgisi yoktu onlar jk nin röportajları olarak kaldılar bende asla hp ye dahil edilmediler ve edilmeyecekler.
Jk bundan 5 yıl sonra bir röportaj yapıp harry nin trafik kazasında öldüğünü aynı kazada ginny nin kör kaldıgını da söyleyebilir.Çünkü ipler onun elinde.
Ama benim jk ye bir tavsiyem var ugrasmasın artık ne harry le nede bizimle kendi kimliğini bu kadar gözümüze sokmasın ve harry nin önüne geçmeye çalısmasın harry i kendisinin tasarladıgını bu kadar gözümüze sokmasına gerek yok biraz geri planda kalsın...

ohh be içimi döktüm daha yazcam aslındada yeter zavallı beynimi daha fazla yormayayım...

Uyuştur Kanımı , Başımı döndür...
Yatır DizLerine Ömrümü söndür...
Çekme DudakLarını Dudağımdan..... Nefesim KesiLsin...
Öperek ÖLdür... !
Cm2003
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #19 : Haziran 14, 2008, 18:44:41 »

Draco'nun Karısı Kim Anca harry ron hermione ginny'den söz ettiler bence hem dikkat ettiyseniz ilk kitaplarda jk rowling çok iyi anlayabileceğimiz şekilde anlatırdı son kitaplarda değiştirdi anlatış biçimini zor anlamaya başlamadınız mı?
dilash_lupin
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Haziran 19, 2008, 18:49:28 »

vayy beee.. ellerine sağlık...
gerçekten çok detaycı ve güzel bi yazı olmuş:)Gülümseyen
ekinyur
Süt
*

"Asla uyuyan bir ejderhayı gıdıklama" Dumbledore

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #21 : Temmuz 28, 2008, 15:24:16 »

valla güzel yapmışsın
busra_emma_hp
emma watson.eren kurtel.alex watson =)
Şeker
**

Emma Watson* kim sevebilirki seni bu kadr ?!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Temmuz 28, 2008, 17:00:34 »

gerçekten çok etkileyici bi yazı, çok güzel.Ama bence bunca şeyin gerçekten bi anlamı vardır. JK Rowling birgün birinin çıkıp da "Eeee diğerlerine noldu?! Niye onlardan bahsetmedin ?" tarzında olan sitemlerinin,sorularının olacağını tahmin edebilecek kadar zeki..

Yalnız bir sorum olcak. Ginny ve Harry'nin boşandığını mı söylemiş ? :S

11.10.2007 saat: 21.30 Kitap Bitti.! ve biri öldü sanki..her zaman yanımda olan biri..
#hp-melezprens*
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Temmuz 28, 2008, 20:20:29 »

tebrikler  Alkış
« Son Düzenleme: Temmuz 28, 2008, 20:22:16 Gönderen: #hp-melezprens* » Logged

Eldalote
time keeper
Sert Espresso

remember the runes and remember the light...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 28, 2008, 21:53:53 »

özellile mitoloji bağlantıları çok güzel olmuş, çok beğendim ellerine sağlık.aynı mitolojik bağ merope'de de var.atlas'ın yıldız kızlarından biridir.bir faniyle evlenince babası ona çok kızar ve diğer kardeşlerine göre daha sönük parlar Gülümseyen ansiklopedide okumuştum geçen gün çok şaşırmıştım Gülümseyen

would you believe in a night like this?
a night like this, when visions come true...

ignis, aqua, aer, terra
pansy
Loamsdown of Deephallow~
Has Türk Kahvesi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Temmuz 31, 2008, 22:37:39 »

Daha önce de görmüştüm bu yazıyı,ama ne okumaya ne de yorum yazmaya vaktim vardı.

Herkesin belirttiği gibi güzel bir yazı olmuş.

Ben Harry Potter'ı hiçbir zaman derin düşünmedim çünkü derin düşünürsem senin bulduğum gibi,çoğu kişinin bulduğu gibi sorunlar bulup, Rowling denince midem bulanacak hale gelecektim.

Israrla senelerce irdelemedim Harry Potter'ı.Ama bir yerde irdelemek zorunda kaldım.Epilog bölümünde... Epilog bölümünü ilk okuyuşum,gece yarısı 3 gibiydi.Hogwards savaşında bizzat savaşmış gibiydim,yorgundum,günlerdir epilog bölümünü okumamak için direnmiştim.İşte okuma vaktim gelmişti.Hızlı hızlı okumaya başladım ve aynı hızla bitti.Herşey bitti.Hem Row hayranları işkence çeksin diye yazmış gibiydi hem de en yakın arkadaşım bir anda yaşlı başlı oğluna öğüt veren bir babaydı..

Daha fazla yorum yapmayacağım,ben Rowling'i affettim.En yakın arkadaşımı öldürdü benim için ama o yazmasaydı en yakın arkadaşım da olmayacaktı...

Güzel bir yazıydı ve haklıydın yazının çoğunluğunda Başat Gülümseyen

ZEYNEP HAZAL
Şeker
**

GELECEĞİ BİLMEK İÇİN... GEÇMİŞE DÖNMELİ

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ağustos 01, 2008, 18:27:48 »

gerçekten çok doğru noktalara değinmişsin görüşlerini paylaşarak ufkumuzu genişlettiğin için teşekkürler
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ağustos 01, 2008, 18:33:04 »

Hepinize cümleten teşekkür Kahkaha

One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
potterci41
Süt
*

hp_sena@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ağustos 01, 2008, 19:27:39 »

sanki sennki çok anlamlı
Arminas
seviyorum sormadan..!
Has Türk Kahvesi

Çoğunluğun İyilği İçin

hp.Arminas@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #29 : Ağustos 01, 2008, 19:36:33 »

Sen kendini çok bişi sanıyosun galiba Ne? Senin o açtığın konudan çok daha anlamlı ve gerekli bir konu. Okumaya zahmet ettiysen tabi. Gözlüklü mü gözlüksüz mü? Bu tarz laflar Sıra Sende'deki Karar Ver başlığında konuşuluyo. Orda şansını denersen daha mantıklı olur. Ayrıca konu açmak için açma konuyu. Belli bir amacın olsun.

Yazıyı okudukan sonra Arminas..:

Öncelikle süper bir yazı olduğunu söyleyerek yorumuma başlamak istiyorum. Hepsi çok iyi tespitler... Ve alıntı yaparak devam ediyorum...

Alıntı
Voldemort Potter’ ları 31 Ekim gecesi öldürmüştü. Felsefe Taşı’ nın ilk bölümündeyse bütün gün kutlama yapılıyor ve akşamüzeri Hagrid Harry’ i getiriyor. Peki bütün gece ve ertesi gün boyunca Dumbledore ve Harry ne yapıyor?

Çok güzel bir tespit. Rowling'in acemiliğine vermeliyiz demek hiç gelmiyor içimden. Böyle basi bir hatayı yapmamalıydı...

Alıntı
7. kitaba göre sır tutucu öldüğünde sırrı bilen herkes Sır Tutucu oluyor. Buna dayanarak Peter’ i öldü sanan Dumbledore’ un Hagrid’ e sırrı vermeye kalktığını düşünelim. Veremediğinde Pete’ in ölmediğini anlamayacak mıydı?

Evet hadi yani Dumbledore'un düşünemeyeceğini hesaba katarsak da küçük bir ihtimal gibi gözüküyor.

Alıntı
Anka demişken, çevirmenlerin başka her yerde Anka diye çevirdikleri kuşun adı kitaba verilirken neden Zümrüdüanka oldu?

Bu konu benim de beynimi çok tırmalamıştı doğrusu. Saçmalık yani. Phoenix'i hikaye içinde Anka olarak çevirirken ne diye kitabın adına geçirirkin Zümrüdüanka yapasınki..?

Epilog bölümüne diyecek laf yok. Kesinlikle saçmalık... Ansiklopedi gibi bir şey çıkaracağını duymuştum ama ne kadarı doğru ne kadarı yanlış ya da ben mi doğru hatırlıyorum yanlış mı hatırlıyorum bilinmez...Kahkaha
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2008, 19:56:40 Gönderen: Arminas » Logged

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: