Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Aralık 03, 2008, 03:59:12
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ~ Facebook
grubuna gitmek için tıklayın.
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Not Defteri
/
Genç Yazarlar Çetesi Barınağı
(Moderatörler:
Arna Belorn
,
Marissa
,
Hey Ho Lou
) / Konu:
Yorumlar ~ Grup 3 ~ Tragedya
Sayfa: [
1
]
2
3
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Yorumlar ~ Grup 3 ~ Tragedya (Okunma Sayısı 960 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arna Belorn
Hayal Cennetin Gözyaşları
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Don't lose your fair !
Yorumlar ~ Grup 3 ~ Tragedya
«
:
Haziran 14, 2008, 23:25:08 »
Verilen eserler için, burada yorumunuzu yapınız.
Yorumunuz, kısa ve öz olmamalıdır.
Yorumunuz kışkırtıcı, öğretici, geliştirici olmalıdır.
Yorumunuz, aşşağılıyıcı, kırıcı olmamalıdır.
Yorumunuz, sevecen, iyi kalpli, yağcı olmamalıdır.
Yorumunuz örnekteki gibi olmalıdır [ Birebir örnek almanız için değil, sadece ' örnek ' almanız için yazımıştır ]. Başta yorum yaptığınız kişinin adını yazarak başlamanız gerekmektedir.
"
Arna Belorn :
Yazının .... kısımlarını .... nedenlerden ötürü beğenmedim. Bu hatalarını telafi etmek için ... deneyebilirsin. Öte yandan ... kısımları gayet güzel ve olmuştu. "
Hiç bir sanatçının ahlaki eğilimleri yoktur. Sanatçının böyle eğilimler göstermesi affedilmez bir biçem özentisidir.
Oscar Wilde
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Yorumlar ~ Grup 3 ~ Tragedya
«
Eklendi:
Aralık 03, 2008, 03:59:12 »
Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi
''Est Solarus oth Mithas''
Ynt: Yorumlar ~ Grup 3 ~ Tragedya
«
Yanıtla #1 :
Haziran 24, 2008, 15:23:11 »
lucy_went
:Öncelikle konun özgündü,Tanrı olmak isteği güzel bir seçimdi.Fakat bu kadar basit olmamalıydı.Her aşamanın çok kolay ve hızlı bir şekilde olmasını sağlamışsın.Bu yanlıştı.Hadesi yeryüzüne göndermişsin.Çok uygun bir tercihti kabul ediyorum ama adamın pişman olması olayını daha fazla irdelemeliydin.Bir masal anlatır gibi değil orda sonu çok biteceği belli olan bir olayı anlatır gibi yazmalıydın.Kısacası daha fazla ayrıntıyı,duygularının yansımasını,çektikleri acıları vb bize daha farklı bir şekilde sunmalıydın.Dilbilgisi hatalarını söylemiyorum bile.Kolay gelsin.
**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***
Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.
*Ahh Bill ahhhh...
miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
Anne ben Twilight manyağı oldum!!xD
«
Yanıtla #2 :
Haziran 24, 2008, 15:36:37 »
lucy_went:Yazın güzeldi fakat konuları irdelemeden direk geçmişsin.Kimi yerlerde imla hataları vardı.Ama konusu güzeldi.Ellerine sağlık...
Twilight hayran hikayemi okumak için
buraya tıklayabilirsiniz=)
Goz
Göreceli Kavram..
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata
Hayat öğretir koçum! - Ali Rıza Önen
«
Yanıtla #3 :
Haziran 24, 2008, 15:41:45 »
lucy_went'in yazdığı yazıda:
"Genç adam ağır adımlarla büyük bahçeyi geçer ve malikaneye yaklaşırken düşünüyordur.Bu yaşına kadar ki daha 26sındadır hiç kendini böyle bir şey isterken bulmaz...40 yıl düşünse istemeyeceği bir şey istiyordur ; Tanrı olmak istiyordur..." bölümünde,düşünüyordur'dan sonra iki nokta koymalıydı.İkinci cümlede,anlatım bozukluğu yapmış.Bazı sözcüklerin yerlerinin değiştirilmesi gerekiyor.Üçüncü cümlede de yine anlatım bozukluğu var."istemeyeceği bir şey istiyordur,Tanrı olmak istiyordur" derken istemek fiilini bir cümlede üç kez kullanmış.Yazının devamında bir de 'bir şey' yazarken şey'i bitişik yazmış.Oysa şeyler her zaman ayrı yazılır.
Onun dışında yazının genelinde seçtiğin konu güzel,etkileyiciydi.Ancak,yüzeyden bir anlatım yapmışsın.Başta çok istekli başlamış,mitolojiyi yalayıp yutmuş,bir süre sonra yorulmuş hemen bitireyim havasına girmiş gibisin.
Konuyu anlatış biçimin de hoşuma gitti;ama dediğim gibi yüzeyden anlatmışsın.Geriye kalan her şey güzeldi.Bence,yazının düzeltme okumasını tekrar yapmalısın ve de yazını tekrar okuyup düzeltmelisin.Okurken mutlaka değiştirmek istediğin bir yer çıkacaktır
«
Son Düzenleme: Haziran 24, 2008, 15:42:51 Gönderen: Göreceli Kavram
»
I'm ready for, disco.
I'm ready for, your disco.
I'm ready for, KingoDisco!
...
Baby baby, I'm your king of disco. Why don't you come to my kindom of disco?
Maateh
kronik deli XD
Sıcak Çikolata
mö mö mööööööö XD XD inek öğrenci modlarııııııı...
«
Yanıtla #4 :
Haziran 24, 2008, 17:36:54 »
lucy_went
yazında zaman hataları var -yor'ludan -miş'liye ondan geniş zaman geçişlerin var
"Ama sonra Athenaya karşı birşeler hissetmeye başlar.İlk olarak bu hoşlantıdır ama daha sonra bu saplantıya dönüşmüştür..Ona ne oluyordur.Birgün üzüm bağlarının yanında dolaşıyordur"
aynı şey burdada geçerli çok çabuk bir geçişin var
"Jason korkmuş zeusla birlikte meydana gelirler.. "
burada jason mu korkuyor zeus mu noktalama işaretlerini genel olarak unutmuşsun buda bazı yerlerde anlam karışıklığına yol açmış onun dışında yazın gayet güzel olmuş kendini okutturdu ellerine sağlık
Her zamanki gibi
Yağmur yağacak
Ve her şeyi temizleyecek.
Ardından karanlığını indirecek gece,
Yeryüzüne.
Bu şehirden gideceğim.
Bana ait gördüğüm,
Dost bildiğm her şeyi alarak
Yalnız sen,
Sen kalacaksın bu şehirde....
lucy_went
Geri döndü, aşık <3
Kakao
ßuğra ßeßeğim <3
«
Yanıtla #5 :
Haziran 24, 2008, 21:49:06 »
Alıntı sahibi: Marissa üzerinde Haziran 24, 2008, 15:23:11
lucy_went
:Öncelikle konun özgündü,Tanrı olmak isteği güzel bir seçimdi.Fakat bu kadar basit olmamalıydı.Her aşamanın çok kolay ve hızlı bir şekilde olmasını sağlamışsın.Bu yanlıştı.Hadesi yeryüzüne göndermişsin.Çok uygun bir tercihti kabul ediyorum ama adamın pişman olması olayını daha fazla irdelemeliydin.Bir masal anlatır gibi değil orda sonu çok biteceği belli olan bir olayı anlatır gibi yazmalıydın.Kısacası daha fazla ayrıntıyı,duygularının yansımasını,çektikleri acıları vb bize daha farklı bir şekilde sunmalıydın.Dilbilgisi hatalarını söylemiyorum bile.Kolay gelsin.
Okuduğun için teşekkür ederim,evet imla hatalarımın olduğunu biliyorum ama şöyle düşünürsek bu gayet doğal ;sabah 6 da kalkıp bilgisayarın başına oturdum saat 22:30 a kadar siterle forumlarda işlerimi hallettim, bir şeyler okudum, gözlerim feci şekilde yanıyordu.Daha sonra yazımı siteye koyayım dedim son gündü saat 23:59 doluyodu diye bana bir mesaj gelmişti,ve bilgisayarımda aradığımda yazımı laptopa kaydettiğimi hatırladım laptopda babamla birlikte istanbulda
onun için 1.30 saatte elimden bukadarı geldi kusuruma bakmayın...Yinede tavsiyelerin için çok teşekkür ederim
Alıntı sahibi: miss-potter üzerinde Haziran 24, 2008, 15:36:37
lucy_went:Yazın güzeldi fakat konuları irdelemeden direk geçmişsin.Kimi yerlerde imla hataları vardı.Ama konusu güzeldi.Ellerine sağlık...
Okuduğun için teşekkür ederim : ) haklısın konuları çok irdelemedim ,irdeleyemedim....
Alıntı sahibi: Göreceli Kavram üzerinde Haziran 24, 2008, 15:41:45
lucy_went'in yazdığı yazıda:
"Genç adam ağır adımlarla büyük bahçeyi geçer ve malikaneye yaklaşırken düşünüyordur.Bu yaşına kadar ki daha 26sındadır hiç kendini böyle bir şey isterken bulmaz...40 yıl düşünse istemeyeceği bir şey istiyordur ; Tanrı olmak istiyordur..." bölümünde,düşünüyordur'dan sonra iki nokta koymalıydı.İkinci cümlede,anlatım bozukluğu yapmış.Bazı sözcüklerin yerlerinin değiştirilmesi gerekiyor.Üçüncü cümlede de yine anlatım bozukluğu var."istemeyeceği bir şey istiyordur,Tanrı olmak istiyordur" derken istemek fiilini bir cümlede üç kez kullanmış.Yazının devamında bir de 'bir şey' yazarken şey'i bitişik yazmış.Oysa şeyler her zaman ayrı yazılır.
Onun dışında yazının genelinde seçtiğin konu güzel,etkileyiciydi.Ancak,yüzeyden bir anlatım yapmışsın.Başta çok istekli başlamış,mitolojiyi yalayıp yutmuş,bir süre sonra yorulmuş hemen bitireyim havasına girmiş gibisin.
Konuyu anlatış biçimin de hoşuma gitti;ama dediğim gibi yüzeyden anlatmışsın.Geriye kalan her şey güzeldi.Bence,yazının düzeltme okumasını tekrar yapmalısın ve de yazını tekrar okuyup düzeltmelisin.Okurken mutlaka değiştirmek istediğin bir yer çıkacaktır
Yanlışlarımı söylediğin için teşekkür ederim
Evet,başta çok istekli başladım ama hem gözlerim yanıyor,acıyordu hemde feci şekilde uykuluydum..
sonra uyku bastırdı ,biyerden annem böyle bişey çıktı ortaya
ve değiştirmek varsa değiştirebilirim ama değiştirmenin olup olmadığını bilmiyorum...Ve ayrıca mitolojileri sevdiğim için evet Tanrılar hakkında bilgilerim var : )
Alıntı sahibi: Daniel Ecem Radcliffe üzerinde Haziran 24, 2008, 17:36:54
lucy_went
yazında zaman hataları var -yor'ludan -miş'liye ondan geniş zaman geçişlerin var
"Ama sonra Athenaya karşı birşeler hissetmeye başlar.İlk olarak bu hoşlantıdır ama daha sonra bu saplantıya dönüşmüştür..Ona ne oluyordur.Birgün üzüm bağlarının yanında dolaşıyordur"
aynı şey burdada geçerli çok çabuk bir geçişin var
"Jason korkmuş zeusla birlikte meydana gelirler.. "
burada jason mu korkuyor zeus mu noktalama işaretlerini genel olarak unutmuşsun buda bazı yerlerde anlam karışıklığına yol açmış onun dışında yazın gayet güzel olmuş kendini okutturdu ellerine sağlık
Benim yazma şeklim böyle yani böyle bir şekilde yazma istedi geldi biliyorum çok ters ama benim içime sindiği içiin böyle yazdım. Teşekkür ederim okuduğun için : )
Kaçıyorum buralardan, çok uzaklara gidiyorum. Karanlıktan kurtulup aydınlığa gidiyorum !! Herşeyi bırakıp, seni düşünerek gidiyorum . . .
Özgürlüğe asla zincir vurulmaz!!! Asla !
Aşığım işte aşık ! ! Seviyorum Lan Seni (SLS)
Yavaşça eğiliyorsun dudaklarıma. Çok geçmeden karşılık veriyorum öpüşüne. Vücut ısın akıyor dudaklarımdan vücuduma. Dayanamayıp tutunuyorum sana. Belimden tutup çekiyorsun kendine beni. Elin buklelerimin arasında dolaşırken öpüşümüz yavaşlıyor ve duruyor... <3
Madeleine
Köpüklü Kapuçino
Lonca Editörü...
«
Yanıtla #6 :
Haziran 26, 2008, 13:46:46 »
lucy_went
; Yazının konusu gayet güzeldi ama öylece geçmişsin üzerinden. Elinde böylesine güzel bir konu varken harikalar yaratabilirdin... İmla hatalaların çoktu ve bu yazının gölgelenmesine sebep oluyordu. 6 erkek yerine Altı erkek diyebilirdin mesela. Cümlelerin savruk olmuş. Sakin kafayla üzerinden geçseydin çok daha iyi olurdu eminim
«
Son Düzenleme: Haziran 26, 2008, 13:47:42 Gönderen: Madeleine
»
Avlanan Yürek
lucy_went
Geri döndü, aşık <3
Kakao
ßuğra ßeßeğim <3
«
Yanıtla #7 :
Haziran 27, 2008, 22:30:16 »
Alıntı sahibi: Madeleine üzerinde Haziran 26, 2008, 13:46:46
lucy_went
; Yazının konusu gayet güzeldi ama öylece geçmişsin üzerinden. Elinde böylesine güzel bir konu varken harikalar yaratabilirdin... İmla hatalaların çoktu ve bu yazının gölgelenmesine sebep oluyordu. 6 erkek yerine Altı erkek diyebilirdin mesela. Cümlelerin savruk olmuş. Sakin kafayla üzerinden geçseydin çok daha iyi olurdu eminim
Evet , sakin kafayla yazsaydım daha güzel bir şey çıkabilirdi elimden ama işte o şartlar altında elimden gelenin en iyisi bu : ( teşekkürler okuduğun için
Kaçıyorum buralardan, çok uzaklara gidiyorum. Karanlıktan kurtulup aydınlığa gidiyorum !! Herşeyi bırakıp, seni düşünerek gidiyorum . . .
Yavaşça eğiliyorsun dudaklarıma. Çok geçmeden karşılık veriyorum öpüşüne. Vücut ısın akıyor dudaklarımdan vücuduma. Dayanamayıp tutunuyorum sana. Belimden tutup çekiyorsun kendine beni. Elin buklelerimin arasında dolaşırken öpüşümüz yavaşlıyor ve duruyor... <3
Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso
~Everything is something happened...
«
Yanıtla #8 :
Haziran 29, 2008, 16:11:52 »
lucy_went
İlk baştaki istiyordur eylemlerinin çok olması biraz sırıtıyor.Konunun da pek üzerine eğinilmemiş sankim.Bunların dışında pek bilinmeyen bir tür üzerinde bu kadar iyi yazabildiğin için tebrik ediyorum
«
Son Düzenleme: Haziran 29, 2008, 16:12:58 Gönderen: _SePeT_
»
Tvilaylay lomm
Olimpiyat Ateşinden Masallar
lucy_went
Geri döndü, aşık <3
Kakao
ßuğra ßeßeğim <3
«
Yanıtla #9 :
Temmuz 01, 2008, 20:21:05 »
Alıntı sahibi: _SePeT_ üzerinde Haziran 29, 2008, 16:11:52
lucy_went
İlk baştaki istiyordur eylemlerinin çok olması biraz sırıtıyor.Konunun da pek üzerine eğinilmemiş sankim.Bunların dışında pek bilinmeyen bir tür üzerinde bu kadar iyi yazabildiğin için tebrik ediyorum
Evet, konuya pek
eğinilemedi
... Doğru, bilmediğim bir konuydu ama mitolojiyi severim bunun için -tekrar belirtiyorum-
o şartlar altında
elimden gelenin en iyisi bu ...
pansy
Loamsdown of Deephallow~
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #10 :
Temmuz 03, 2008, 10:59:34 »
lucy_went;
Aslında genel olarak bakıldığında güzel,ama herkesinde söylediği gibi zaman sorunları falan var.Dediğin gibi sakin kafayla yazmadığın belli.Ama onun dışında konusunu falan çok beğendim.
Gayet iyi bence...
...
lucy_went
Geri döndü, aşık <3
Kakao
ßuğra ßeßeğim <3
«
Yanıtla #11 :
Temmuz 03, 2008, 15:44:40 »
Alıntı sahibi: pansy üzerinde Temmuz 03, 2008, 10:59:34
lucy_went;
Aslında genel olarak bakıldığında güzel,ama herkesinde söylediği gibi zaman sorunları falan var.Dediğin gibi sakin kafayla yazmadığın belli.Ama onun dışında konusunu falan çok beğendim.
Gayet iyi bence...
Teşekkür ederim : ) Evet ,konuyu bende beğendim : ) Yorum yazma zahmetine girdiğin içinde ayrıca teşekkür ederim : )
Laila
=P | =P | =P
UU Seherbazları
Demleme Çay
Colorful Sadness~
«
Yanıtla #12 :
Temmuz 03, 2008, 19:56:59 »
lucy_went:
Konu gayet özgün ve güzeldi. Ama çok fazla hata var. Noktalama işaretleri çok önemlidir yazıda. Birçok noktalama hatası vardı. Anlatım bozuklukları da fazlaydı. Ama zamanla düzelecektir. Geçişler hızlıydı ama yine de beğendim
3
4
5
4
3
Hayranım sana Aslı!!
Kurban bayramında görüşürüz :'(
lucy_went
Geri döndü, aşık <3
Kakao
ßuğra ßeßeğim <3
«
Yanıtla #13 :
Temmuz 03, 2008, 20:53:14 »
Alıntı sahibi: Laila üzerinde Temmuz 03, 2008, 19:56:59
lucy_went:
Konu gayet özgün ve güzeldi. Ama çok fazla hata var. Noktalama işaretleri çok önemlidir yazıda. Birçok noktalama hatası vardı. Anlatım bozuklukları da fazlaydı. Ama zamanla düzelecektir. Geçişler hızlıydı ama yine de beğendim
Teşekkür ederim yukarlarda belirtiğim gibi
o şartlar altında
öyle bir şey ortaya çıktı beğenmene sevindim
Dame
Damla, Damlaş, Damma artık nasıl istersen ~ Gırrrrrrrr ~ Hmpff ~ Sessiz Korist
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #14 :
Temmuz 04, 2008, 13:44:45 »
Ehehe, dün akşam bağlantının sapıtıklığı bana da vurmuş olsa gerek yanlış yere atmışım mesajı, ehehe
lucy_went:
Hımm hımm trajedinin nasıl yazılması gerektiğinde hiçbir fikrim yok o yüzden türe uygun olup olmadığını bilemeyeceğim, ama bıktıran amalarımdan bir silsile daha sunacağım
Öncelikle kaçıncı kez diyorum bunu bilmiyorum, ama sayıları yazıyla değil de rakamla yazmak gerçekten çok kötü duruyor.
Noktalama işaretlerine mutlaka önem ver ve özenle kullan çünkü yazını okurken, insan nerede duracağını bilemeyince, anlam karışıyor, ortaya karışık kuruşuk, garip cümleler çıkıyor. Ha, bir de noktalama işaretlerinden sonra space tuşuna basarsan çok daha hoş durur ve word onun bir cümle olduğunu anlayıp hatalarını bulmana yardımcı olabilir.
Zamana da aşırı derecede dikkat etmen gerekiyor, çünkü kesinlikle bir anlam kargaşasına neden oluyor. Yani bir an geniş zaman kullanıp sonra –miş’li –di’li ya da her neyse bir zaman değişimi yapmak insana bir an. “Nasıl yani? Ne oldu şimdi?” dedirtiyor. Anlam bütünlüğü olmuyor, akıcılık bozuluyor ve başa dönmek zorunda kalıyor insan.
Az birazcık da büyük küçük harfe ve de’lerin ayrımına dikkat edersen sanırım bizim için okuması çok daha kolay olacak. Böylece türe ve konuya çok daha rahat odaklanabiliriz.
Aaaa bunu göz ardı edemem sanırım “sessizce susmak” Bunu değiştirmek isteyebilirsin
Öte yandan hikayenin konusuna bayıldım
Çoook daha geliştirilip harika bir şey yazılabilir, hatta hatalarına dikkat ettiğinde bile harika bir şey elde edebilirsin. Harcama bu konuyu, mutlaka yazını tekrar ele al ve yapabildiğin kadar mükemmelleştir, çünkü bundan çok çok çok daha güzel yerlere getirebilirsin
yazan bir yazar!
Sayfa: [
1
]
2
3
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer: