Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Kasım 18, 2008, 12:02:54
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ve
Facebook
birleşirse ne olur?
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Not Defteri
/
Genç Yazarlar Çetesi Barınağı
(Moderatörler:
Arna Belorn
,
Marissa
,
Hey Ho Lou
) / Konu:
Yorumlar ~ Grup 2 ~ Efsane
Sayfa: [
1
]
2
3
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Yorumlar ~ Grup 2 ~ Efsane (Okunma Sayısı 1055 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arna Belorn
Hayal Cennetin Gözyaşları
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Don't lose your fair !
Yorumlar ~ Grup 2 ~ Efsane
«
:
Haziran 14, 2008, 23:24:35 »
Verilen eserler için, burada yorumunuzu yapınız.
Yorumunuz, kısa ve öz olmamalıdır.
Yorumunuz kışkırtıcı, öğretici, geliştirici olmalıdır.
Yorumunuz, aşşağılıyıcı, kırıcı olmamalıdır.
Yorumunuz, sevecen, iyi kalpli, yağcı olmamalıdır.
Yorumunuz örnekteki gibi olmalıdır [ Birebir örnek almanız için değil, sadece ' örnek ' almanız için yazımıştır ]. Başta yorum yaptığınız kişinin adını yazarak başlamanız gerekmektedir.
"
Arna Belorn :
Yazının .... kısımlarını .... nedenlerden ötürü beğenmedim. Bu hatalarını telafi etmek için ... deneyebilirsin. Öte yandan ... kısımları gayet güzel ve olmuştu. "
Dust of love on the Moon
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Yorumlar ~ Grup 2 ~ Efsane
«
Eklendi:
Kasım 18, 2008, 12:02:54 »
Hey Ho Lou
görünmez
Mod
Sıcak Çikolata
"Hareket durur."
Ynt: Yorumlar ~ Grup 2 ~ Efsane
«
Yanıtla #1 :
Haziran 19, 2008, 00:57:59 »
Daniel Ecem Radcliffe;
Kuşatma yazını okudum ve yazıda gözüme en çok batan şey (son zamanlarda okuduğum her yazıda gözüme batıyor) kelimelerden ayrı yazılması gereken "de, da" bağlaçlarını kelimelerden ayırmaman. Bunun dışında 5. paragrafın sonundaki cümle hatalı olmuş. Tüm yazı boyunca duyulan geçmiş zaman (-mış, -miş) kullandıktan sonra görülen geçmiş zamanda (-dı, -di) bir cümle kurman gerçekten insana batıyor (ya da sadece bana batıyor.)
sonundaki "kuş-atma" sanırım "kuşa taş atma" gibi bir şey? yanlış anlamadıysam.
Güzel olmuş, beğendim. Bu yukarıda söylediklerim dışında benim gözümde bir kusuru yok. Efsane gibi efsane olmuş.
«
Son Düzenleme: Haziran 19, 2008, 01:02:35 Gönderen: Hey Ho Lou
»
O zaman ve yalnızca o zaman, gökyüzüyle yeryüzünün evliliğini kutlayabiliriz, o zaman ve yalnızca o zaman, kurban etme fikrinden vazgeçebiliriz, o zaman ve yalnızca o zaman barış kalıcı olur ve dişil ilke dünyanın mutlak hakimi olur. O zaman ve yalnızca o zaman, hareketsizliğin hüküm sürmesi için hareket durur.
Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi
''Est Solarus oth Mithas''
«
Yanıtla #2 :
Haziran 19, 2008, 10:09:18 »
Daniel Ecem Radcliffe
:Yazının tamamını okuyunca başlık uygun gibi gözüksede Kuşatma değil de Kuş-Atma şekilde olsaydı yada daha özgün bir başlık olsaydı diye insan düşünüyor.Giriş bölümünün her zaman için en önemli kısımlardan biri olduğunu düşünmüşümdür daima.Bir yazıyı okuyucuların gözünde okunur kılar kısım bence başlangıçtır.Tuna ismi görkemli ,gösterişli anlamına geliyor .Bence isim daha farklı olmalıydı.Başkan seçilmek için özellikleri daha da farklı ve nedenleri daha güçlü olmalı gibi geliyor bana.Şöyle güç bir işi yaptı başkan oldu tarzında yani.Neyse gelelim Melik ve ormanda kaybolmasına.Elbette kaybolabilir ama madem bir efsane bu, o zaman diyelim ki bu işi beceriksizlikten değil de ;Sis basmıştır göz gözü görmüyordur,kaybolmuştur ;yada o anlattığın güzel kuşu görüp peşine düşmüş şeklinde olsaydı efsane şekline daha yakışırdı gibi geliyor bana.(Elbette yazar sensin olay örgüne karışamam ama bu şekilde daha güzel olur gibi geliyor bana).Neyse Suna ak renkli yaban ördeği ve erkek ördek anlamına geliyor.İsimler önemlidir yansıttıkları ruhtan dolayı o yüzden dikkat edelim(Özellikle Türkçe isimlerde).Tamam zarif anlamına geldiği için kullanmışsındır.Neyse aralarında ki aşkı daha iyi yansıtsaydın keşke diye düşünüyorum.Bir yangın çıkıyor ve söndürüyorlar.Hoş bir çeşni olmuş.Tamam bir kadın,lanetliyor yada büyülüyor ama neden?O kısmı iyice açıklamalıydın.Kadın iyi mi? Yoksa kötü mü?Ona göre cezanın niteliğini daha iyi anlardık bence.Orda bir anafikir olmalıydı.Bize bir öğüt vermeliydi.(benim fikrim elbette).Neyse sonunda ölmüşler ve ironik şekilde babası tarafından.Yalnız büyük bir avcı sırf kuştan kurtulmak için maksatsızca öldürmemeliydi bence.Bir neden olmalıydı.Kuş-Atma sözünü sevdim.Neyse efsane gibi değil de masalsı olmuş bence.Ama akışı güzel ve kendini okutturuyor.Hikayeni yazmadan önce kısa bir araştırma yapmalısın bence.İşte isimleri,alışkanlıkları,davranışları vs öğrenmeli ve bunu yansıtmalısın.
**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***
Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.
*Bill ..Senden korkulsa da sen yine de sevilirsin.
Madeleine
Köpüklü Kapuçino
Lonca Editörü...
«
Yanıtla #3 :
Haziran 19, 2008, 11:48:51 »
Daniel Ecem Radcliffe
; Yazında zaman hataları çoktu. Başta görmezden gelmeye çalışsam da sonraları görmezden gelemeyeceğim kadar çoğaldı. Sadece duyulan geçmiş zamanı(mış,miş) kullansan iyi olurdu. Arada görülen zaman(de,da) da kullanmışsın; bu yazının akışını bozmuş. Biraz hızlı yazdın belki ondandır bu hatalar, eminim ki dikkatle incelersen yaptığın hataları sen de fark edeceksin. Senin de dediğin gibi efsane yazmak zor ve acemiliğin belli oluyor ama ilk defa efsane yazan birine göre gayet güzel bir yazı olmuş. Konusu çok güzeldi. Çok emek harcadığın da belli. Emeğine sağlık
«
Son Düzenleme: Haziran 19, 2008, 12:03:19 Gönderen: Madeleine
»
Avlanan Yürek
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #4 :
Haziran 19, 2008, 12:06:30 »
Daniel Ecem Radcliffe
Yazıyı genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Fakat aradaki düşük ve/ya geçmiş zamanla çekimlenen cümleler göze gerçekten batıyor.
Bir de yazıda bazı yerleri çok hızlı geçmişsin. Mesela hikayenin çekirdeği olan Melik'in ini bulması, kuşun gelmesi ve güzel kıza dönüşmesi olaylarını tek paragrafta anlatmışsın. Kızın güzelliğini biraz daha hissettirebilirdin bize. Sadece güzel demek biraz sönük kalıyor diye düşünüyorum.
One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
Anne ben Twilight manyağı oldum!!xD
«
Yanıtla #5 :
Haziran 19, 2008, 14:15:57 »
Daniel Ecem Radcliffe;yazın gayet hoş fakat aralarda ki zaman hataları yazının akıcılığını bozmuş.Betimlemeler daha fazla olsa daha iyi olabilirdi ama gene de güzeldi.
Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso
~Everything is something happened...
«
Yanıtla #6 :
Haziran 19, 2008, 18:59:25 »
Daniel Ecem Raddcliffe;
Yazının ilk bölümünü düşük cümle ve ya virgül eksikliği yüzünden oluşan anlatım bozuklukları okuyucuyu soğutmuş.Başlık daha özgün olabilirdi.Bazı yerleri çok hızlı geçmişsin.Yazım hataları (örn,özel isimlerin büyük harfle başlamaması) çoktu.Buna karşın çok iyi bir konu bulmuş ve uygulamışsın.
Tvilaylay lomm
Olimpiyat Ateşinden Masallar
pansy
Loamsdown of Deephallow~
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #7 :
Haziran 19, 2008, 22:56:59 »
Daniel Ecem Radcliffe;Çoğu kişinin de belirttiği gibi anlatım bozuklukları,zaman hataları vs vardı yazıda.Aceleyle yazılmış gibiydi ki öyle olabilme oranı yüksek olsa gerek.
Örnek vermek istersem:
"Kızın boyu uzunmuş ve giydiği uzun elbise kıza ayrı bir hava katmaktaymış. Kızın yorgun olduğu her halinden belli oluyormuş. Kız hemen otların olduğu yere gitmiş ve uzanmış.
Bu alıntıdaki özneler beni çok rahatsız etti.Sanki acemi yapılan bir çeviri gibiydi.Hani İng.de özne hep kullanılır ama çeviri de kullanılmaz ya.. Bana acemi çevirisi tadı verdi bunun gibi çoğu bölüm
Bunun dışında özellikle konuyu çok beğendim... Gayet güzeldi şu hatalar dışında
...
Laila
=P | =P | =P
UU Seherbazları
Demleme Çay
Colorful Sadness~
«
Yanıtla #8 :
Haziran 20, 2008, 11:48:37 »
Daniel Ecem Radcliffe:
Yazında gözüme batan bir çok hata vardı, hem anlatımda hem yazımda. Özellitkle o -miş'den -di'ye geçiş çok ariz ve okuyucuyu sıkıyor diyebiliriz. Çok hızlı geçmişsin bazı yerleri, sanki hayal edememişsin, bu da dikkat çekiyor. Gerçekten aceleye gelmiş, yetiştiremeyeceğinnden korkmuşsun sanki. Yazım yanlışları çok fazlaydı, bunu düzetmen için en iyi önerim MS Word programını kullanman. Çok işe yarıyor
Yine de konu güzeldi.
Tebrikler
3
4
5
4
3
Hayranım sana Aslı!!
Kurban bayramında görüşürüz :'(
DeLyMeRvE
İsmail YK Karşıtı
Köpüklü Kapuçino
BPM!!!
«
Yanıtla #9 :
Haziran 20, 2008, 12:56:59 »
Daniel Ecem Radcliffe;
Alıntı sahibi: pansy üzerinde Haziran 19, 2008, 22:56:59
Örnek vermek istersem:
"Kızın boyu uzunmuş ve giydiği uzun elbise kıza ayrı bir hava katmaktaymış. Kızın yorgun olduğu her halinden belli oluyormuş. Kız hemen otların olduğu yere gitmiş ve uzanmış.
Bu alıntıdaki özneler beni çok rahatsız etti.Sanki acemi yapılan bir çeviri gibiydi.Hani İng.de özne hep kullanılır ama çeviri de kullanılmaz ya.. Bana acemi çevirisi tadı verdi bunun gibi çoğu bölüm
Aynı yer benim de dikkatimi çekti. Okuyucuyu öyküden uzaklaştırıyor biraz. Çeşitli yazım hataları ve anlatım bozukluklarını herkes söylemiş zaten, tekrarlamak istemem. Ama herhangi bir şey yazarken daha dikkatli olmalısın. Acele etmemelisin. Tam pişmeden yayınlamamalısın, demlenmesini beklemelisin.
Bunların dışında gayet güzel bir yazı, tebrikler.
-Üç dilek dile..
-Mümkünse ismail YK yok olsun.
-Mümkün değil.
-O zaman ben yok olayım?
-O da değil...
-O zaman aramızdaki mesafeler çok olsun...
Maateh
kronik deli XD
Sıcak Çikolata
mö mö mööööööö XD XD inek öğrenci modlarııııııı...
«
Yanıtla #10 :
Haziran 20, 2008, 14:51:06 »
öncelikle hepinize teşekkür ederim hatalarımı gösterdiğiiz için ama şöylede birşey var ben ilk defa efsane yazıyorum ama haklısınız biraz daha dikkat etmeliydim
Alıntı sahibi: Laila üzerinde Haziran 20, 2008, 11:48:37
Daniel Ecem Radcliffe:
Yazında gözüme batan bir çok hata vardı, hem anlatımda hem yazımda. Özellitkle o -miş'den -di'ye geçiş çok ariz ve okuyucuyu sıkıyor diyebiliriz. Çok hızlı geçmişsin bazı yerleri, sanki hayal edememişsin, bu da dikkat çekiyor. Gerçekten aceleye gelmiş, yetiştiremeyeceğinnden korkmuşsun sanki. Yazım yanlışları çok fazlaydı, bunu düzetmen için en iyi önerim MS Word programını kullanman. Çok işe yarıyor
Yine de konu güzeldi.
Tebrikler
ve diğer yazımı aceleye getirdiimi dile getiren kişiler çok haklıydılar ben yazımı sadece bir günde yazdım grup arkadaşlarıma konu hakkında danıştım zaten 3 günüm vardı biri buna gitti ama bir gün içinde elimden geleni yaptığıma inanıyorum belkide ilk yazmanın verdiği hatalar bunlar ama hepsini aklıma yazdım eğer bir daha efsane yazacak olursam bunları göz önünde bulundururum
Her zamanki gibi
Yağmur yağacak
Ve her şeyi temizleyecek.
Ardından karanlığını indirecek gece,
Yeryüzüne.
Bu şehirden gideceğim.
Bana ait gördüğüm,
Dost bildiğm her şeyi alarak
Yalnız sen,
Sen kalacaksın bu şehirde....
AnİMaGuS_bLaCK
I'm Serious [ Sirius ]
UU Seherbazları
Demleme Çay
Mors Ante Infamia / Onursuzluktan Önce Ölüm
«
Yanıtla #11 :
Haziran 20, 2008, 18:16:39 »
Daniel Ecem Radcliffe
Öncelikle eline sağlık diyorum... Yazında benım gözume batan şeyler devrık cümleler ve zamanlar ılgılı kurulan cümleler. Olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki okuyuculara efsaneyı hayalınde canlandırma fırsatı tanımamıssın. Bazı yerlerde olay örgüsünden uzaklaşılıyor. Gerisini zaten arkadaşlar belirtmiş benım de bir daha onları söylemem gereksız.
Haklısın efsane yazmak kolay bir iş değil, eline sağlık dıyorum tekrar
Gerçek dostluk, asla gerçekten ölmez,
Ve aileyi kan bağı belirlemez
Kopmayan bağlarla sağlamlaşır
Dertlerle ve acıyla güçlenip, sınanır
Bizi kardeş yapan budur ve böyle kalacağız
Sonuna kadar birbirimize sadığız
Ne olursa olsun bu andan sonra
Hep şükredeceğim, sahip olduğum için böyle dostlara
Sirius ona serin bir gülüş attı ve devam etti.
"Ben seçimlerini yaptım ve onlardan pişman değilim. Ben, benim için aynısını yapacak arkadaşlarıma - kardeşlerime sadık kalmayı seçtim."
BilgeNazz
G.N.C
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #12 :
Haziran 20, 2008, 20:21:12 »
Daniel Ecem Radcliffe
Yazının teması güzeldi. Olay örgüsü ile zaman pek örtüşmemiş bence. Çünkü bir bakıyoruz Melik kayboluyor, kaybolduktan sonra bir kızla karşılaşıyor.
Alıntı
Ormanı söndürmeye çalışırken ağabeyi şahin’i görmüş. İki kardeş el birliği ile ormanı söndürmüşler. Yaklaşık altı gündür birbirlerinden haber alamıyorlarmış. Bir süre hasret gidermişler
Ama Melik'in kaybolmasından sadece 6 gün geçmiş oluyor. Bu biraz karışıklık yapıyor bence.
Bir de yazının içinde zamanlar uyuşmuyor. Bir cümle görülen geçmiş zamanla bitiyor diğeri öğrenilen geçmiş zamanşa bitiyor. Bu da biraz anlam karışıklığı oluşturuyor. Ve de başlık yazıyla pek uyuşmamış.
(diğer yorumları şimdi okudum da genel aynı fikirdeymiş )
Bunun dışında başta dediğim gibi tema güzeldi. [/color][/i]
кєи∂ι ∂üиуαм fσяυмℓαяı
Eylül yıldızları gibi
Benden çok, uzağa yakın
Ve
Eylülün yaz sonuna gelişi gibi,
O cananın gelişi;
Ömrümün sonuna yakın...
Maateh
kronik deli XD
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #13 :
Haziran 22, 2008, 14:58:02 »
Alıntı sahibi: Daniel Ecem Radcliffe üzerinde Haziran 20, 2008, 14:51:06
öncelikle hepinize teşekkür ederim hatalarımı gösterdiğiiz için ama şöylede birşey var ben ilk defa efsane yazıyorum ama haklısınız biraz daha dikkat etmeliydim
Alıntı sahibi: Laila üzerinde Haziran 20, 2008, 11:48:37
Daniel Ecem Radcliffe:
Yine de konu güzeldi.
Tebrikler
ve diğer yazımı aceleye getirdiimi dile getiren kişiler çok haklıydılar ben yazımı sadece bir günde yazdım grup arkadaşlarıma konu hakkında danıştım zaten 3 günüm vardı biri buna gitti ama bir gün içinde elimden geleni yaptığıma inanıyorum belkide ilk yazmanın verdiği hatalar bunlar ama hepsini aklıma yazdım eğer bir daha efsane yazacak olursam bunları göz önünde bulundururum
diyorum ve tekrardan bi açıklama yapma gereği duyuyorum
; öncelikle yazıma yorum yapan herkese teşekkürler
anladığım kadarıyla iyi-kötü beğenilmiş bu beni çok mutlu etti
çünkü daha önce sadece bir yada iki defa efsane okumuştum
ve buda ilk yazma çalışmam biraz masalsı olmuş biraz efsaneye benzemiş haklısınız zaman hatalarıda bu "cahil"liğimden kaynaklanıyor
ama bütün hatalarımı kendime ders olarak alıyorum birdaha efsane yazacak olursam bunlara dikkat ederim
yazımda olayların çabuk değiştiği söyenmiş çok haklılar aslında kafamda tasarladığım birçok şey var ama zamanımında kısıtlı olmasından dolayı onları yazıma ekleyemedim yazıda aceleye geldi yinede hepinize çok teşekkürler
Her zamanki gibi
Yağmur yağacak
Yeryüzüne.
Bu şehirden gideceğim.
Bana ait gördüğüm,
Yalnız sen,
Maateh
kronik deli XD
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #14 :
Haziran 23, 2008, 14:08:33 »
Madeleine
mervenurcum yazın çok güzel olmuş bi çırpıda okudum başlık seçiminde güzel olmuş çok güzel düşünmüş ve kurgulamışsın benim gibi zaman hatalarında olmamış ben bir kusur bulamadım diyecek emeğine sağlık canım
Her zamanki gibi
Yağmur yağacak
Yeryüzüne.
Bu şehirden gideceğim.
Bana ait gördüğüm,
Yalnız sen,
Sayfa: [
1