Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Ocak 08, 2009, 07:46:11
Duyurular
:
Harry Potter Cafe'e de
MySpace
'de!
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Not Defteri
/
Genç Yazarlar Çetesi Barınağı
(Moderatörler:
Arna Belorn
,
Marissa
,
Hey Ho Lou
) / Konu:
Yorumlar ~ Grup 1 ~ Öykü
Sayfa: [
1
]
2
3
4
5
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Yorumlar ~ Grup 1 ~ Öykü (Okunma Sayısı 2505 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arna Belorn
Hayal Cennetin Gözyaşları
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Don't lose your fair !
Yorumlar ~ Grup 1 ~ Öykü
«
:
Haziran 14, 2008, 23:17:07 »
Verilen eserler için, burada yorumunuzu yapınız.
Yorumunuz, kısa ve öz olmamalıdır.
Yorumunuz kışkırtıcı, öğretici, geliştirici olmalıdır.
Yorumunuz, aşşağılıyıcı, kırıcı olmamalıdır.
Yorumunuz, sevecen, iyi kalpli, yağcı olmamalıdır.
Yorumunuz örnekteki gibi olmalıdır [ Birebir örnek almanız için değil, sadece ' örnek ' almanız için yazımıştır ]. Başta yorum yaptığınız kişinin adını yazarak başlamanız gerekmektedir.
"
Arna Belorn :
Yazının .... kısımlarını .... nedenlerden ötürü beğenmedim. Bu hatalarını telafi etmek için ... deneyebilirsin. Öte yandan ... kısımları gayet güzel ve olmuştu. "
«
Son Düzenleme: Haziran 14, 2008, 23:24:26 Gönderen: Arna Belorn
»
Ah, ama sen zaten yalnızsın.
Kim bilir karanlıkla neler
konuşuyorsun...
...o amansız gece nöbetlerinde...
...tüm hayatın büzülüp küçülüyormuş
gibi geldiğinde.
Üzerine kapanan kadın odasının
duvarları.
Vahşî bir şeylerin girmesini
engelleyen bir kafes.
Öylesine lekesiz.
Öylesine soğuk.
Geçkin bir bahar sabahı gibi...
...hâlâ kışın soğuğuna sadık kalan.
Tolkien
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Yorumlar ~ Grup 1 ~ Öykü
«
Eklendi:
Ocak 08, 2009, 07:46:11 »
Marissa
Merry Gentry
Yönetici
Has Türk Kahvesi
''Est Solarus oth Mithas''
Ynt: Yorumlar ~ Grup 1 ~ Öykü
«
Yanıtla #1 :
Haziran 19, 2008, 10:46:34 »
Hey Ho Lou
:Başlangıç olarak hikayendeki küçük yazarın yazdığı bir pasajı vermen çok güzel bir fikir ve çarpıcı olmuş bence.
Alıntı
'Deniz... İçinde boğulabileceğim... Beni kabul eder mi? Dibine batsam beni bir parçası olarak kabul eder mi?'"
Burda keşke denize direkt sorsaydı diye düşünüyorum.Yani kişileştirseydi.''Beni kabul eder misin?'' tarzında.Ama yinede güzel olmuş.
Kardeşler bir parça uzak gibi geliyor bana.Sanki ilişkileri azcık resmi gibi.Tabi yaş farkını bilseydik daha iyi tahlil edebilirdik diye düşünüyorum.Tanımlamalarını ve olay örgüsünü güzel yansıtmışsın.Ama insan düşünmeden edemiyor acaba yazar(Hey Ho Lou ) kendi başından geçenleri mi yazıyor .Bu düşünceyi vermesi güzel .
**** Harley Quinn'e -Işın'ıma çokkk teşekkürler muahh***
Ne dilediğine dikkat et derler.Şey dualarına daha çok dikkat et.Ne istediğinden emin ol,çok emin ol.Bir tanrının tam olarak istediğiniz şeyi size ne zaman vereceğini asla bilemezsiniz.
*Ahh Bill ahhhh...
miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
Anne ben Twilight manyağı oldum!!xD
«
Yanıtla #2 :
Haziran 19, 2008, 11:38:38 »
Hey Ho Lou gayet güzeldi.Beğenmediğim bir yer yoktu aslında.Ayşe Ablanın dedikleri olsa daha iyi olabilirmiş böylede iyi ama.Özellikle de kızın(o kızın sen olduğundan şüphelendim bi ara açıkcası) yazı yazma nedenini anlatışı çok güzeldi.
Twilight hayran hikayemi okumak için
buraya tıklayabilirsiniz=)
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #3 :
Haziran 19, 2008, 11:59:07 »
Hey Ho Lou
Hikayende doğallığı bulamadım. Belki biçime biraz fazla önem veriyorum; ama hikayedeki devrik cümleler yazıya uymamış bence. Naftalin suda çözünmez ya, onun gibi işte. Bunlara dikkat edip, bundan sonraki yazılarını yapaylıktan kurtarabilirsen eğer, bence gerçekten de güzel olacaktır.
One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
Hey Ho Lou
görünmez
Mod
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #4 :
Haziran 19, 2008, 15:18:58 »
Alıntı sahibi: Marissa üzerinde Haziran 19, 2008, 10:46:34
Hey Ho Lou
:Başlangıç olarak hikayendeki küçük yazarın yazdığı bir pasajı vermen çok güzel bir fikir ve çarpıcı olmuş bence.
Alıntı
'Deniz... İçinde boğulabileceğim... Beni kabul eder mi? Dibine batsam beni bir parçası olarak kabul eder mi?'"
Burda keşke denize direkt sorsaydı diye düşünüyorum.Yani kişileştirseydi.''Beni kabul eder misin?'' tarzında.Ama yinede güzel olmuş.
Kardeşler bir parça uzak gibi geliyor bana.Sanki ilişkileri azcık resmi gibi.Tabi yaş farkını bilseydik daha iyi tahlil edebilirdik diye düşünüyorum.Tanımlamalarını ve olay örgüsünü güzel yansıtmışsın.Ama insan düşünmeden edemiyor acaba yazar(Hey Ho Lou ) kendi başından geçenleri mi yazıyor .Bu düşünceyi vermesi güzel .
Direk denize sormak güzel olabilirmiş evet, keşke aklıma gelseydi yazarken, ya da düzeltme okuması yaparken. belki bir parça ben varımdır içinde ama kız ben değilim. benden küçük bir kardeşim yok mesela.
Kardeşiyle kızın arasında şöyle bir 6 yaş fark var en az. kardeşi 10 yaşlarında bir şey. onu hayal ederken okuldaki 4. sınıfları düşündüm, çok şeker tipleri vardı onların. ondan sanırım. =)
teşekkür ederim.
Alıntı sahibi: miss-potter üzerinde Haziran 19, 2008, 11:38:38
Hey Ho Lou gayet güzeldi.Beğenmediğim bir yer yoktu aslında.Ayşe Ablanın dedikleri olsa daha iyi olabilirmiş böylede iyi ama.Özellikle de kızın(o kızın sen olduğundan şüphelendim bi ara açıkcası) yazı yazma nedenini anlatışı çok güzeldi.
O kızla benzer taraflarımız var kabul ediyorum. Ama ben değilim.
Okuduğun için teşekkür ederim.
Alıntı sahibi: Fraktal üzerinde Haziran 19, 2008, 11:59:07
Hey Ho Lou
Hikayende doğallığı bulamadım. Belki biçime biraz fazla önem veriyorum; ama hikayedeki devrik cümleler yazıya uymamış bence. Naftalin suda çözünmez ya, onun gibi işte. Bunlara dikkat edip, bundan sonraki yazılarını yapaylıktan kurtarabilirsen eğer, bence gerçekten de güzel olacaktır.
Hikayede doğallığı bulamama sebebin kızın kardeşi ile olan diyalogları sanıyorum. İnsan ilişkilerini yazarken benim herkesin doğal kabul ettiği şeyi yazması biraz zor gelebiliyor. Çünkü ben hep yalnız büyüdüm ve insanlarla doğru düzgün iletişim kurduğumu söyleyemem. Yüz yüze konuşurken mesela cümleleri bitiremiyorum, kelimeler karışıyor vs. Bizim aile yapımız standart ailelerden farklı olduğu için bir de, herkese doğal gelen şeyleri yaşamadım ve bu yüzden bahsettiğin "doğallık"ı hiç öğrenmedim. Belki liseye başladığımda bu sorundan kurtulurum, böyle olmasını umuyorum.
Yapaylıktan kurtulmak için benim biraz değişmem gerekiyor sanırım ama değişmeden yeni şeyler bulamaz insan. Değişmeye çalışıcam demiyorum çünkü ister istemez insan birileriyle etkileşim yaşadığında ya da olayların içinde bulduğunda değişiyor.
Devrik cümleler, hmm, dikkat etmemiştim açıkçası. Söylemen iyi oldu. Bir daha ki sefere dikkat edeceğim.
Ama merak ediyorum hiç mi güzel bulduğun bir yeri yok?
Okuyup yorum yazdığın için teşekkür ederim.
Ruhumun derinliklerine kadar inmeyi başarabilmiş depresyon pençeleri çizdi yanaklarımı.
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #5 :
Haziran 19, 2008, 16:10:46 »
Yo konusu falan hoşuma gitti; ama yukarıdakiler belirttiği için gerek duymadım
Yoksa beğendim yazını
One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
Frank McCourt
Moda denilen şey o kadar çirkindir ki onu her altı ayda bir değiştirirler. (Oscar Wilde)
Role Playing
Telve
«
Yanıtla #6 :
Haziran 19, 2008, 16:17:10 »
Hey Ho Lou
Yazı epey güzeldi. Uzun olsaydı daha güzel olabilirdi belki... Kardeşlerin ilişkisi alışılagelmişin dışında diye gerçekçi değil diyemeyiz bence. Ayrıca, sorulara sorularla cevap vermekten daha zevkli bir şey olamaz
Keşke kardeş de biraz çıkarcı olsaymış. Çekişmeli olurmuş. Benim abimle yaşadığım çekişme gibi bir şey. Kısacası ben, öykü keşke devam etseydi, dedim.
“Müzik, izledikten bir saat sonra unutup hayatınıza aynen devam ettiğiniz o salak fimler gibi değildir. O sizi bir şeyler yapmak için ateşlendirmelidir. Sanatın, insanların bok içinde yüzmekten memnun olduğu şu dönemde herşeyi değiştirebileceğini düşünmek belki safça olabilir, ama Jack Nicholson’un One Flew Over the Cuckoo’s Nest'de dediği gibi: En azından denedim, kahretsin... En azından bunu da yapmış oldum...” (Darren White)
Hey Ho Lou
görünmez
Mod
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #7 :
Haziran 19, 2008, 16:22:55 »
Alıntı sahibi: Frank_McCourt üzerinde Haziran 19, 2008, 16:17:10
Hey Ho Lou
Yazı epey güzeldi. Uzun olsaydı daha güzel olabilirdi belki... Kardeşlerin ilişkisi alışılagelmişin dışında diye gerçekçi değil diyemeyiz bence. Ayrıca, sorulara sorularla cevap vermekten daha zevkli bir şey olamaz
Keşke kardeş de biraz çıkarcı olsaymış. Çekişmeli olurmuş. Benim abimle yaşadığım çekişme gibi bir şey. Kısacası ben, öykü keşke devam etseydi, dedim.
Pek öyle çekişmeli olmadı ya, abimle hiç çekişme yaşamayız ondan sanırım. Küçük kardeşte de biraz ben varım, çaktım şimdi. Abimi hep örnek alırım mesela, kahramandır gözümde. Benden ne istese yaparım yani, çay getir götür, ayakkabı boya, hayran bul, menajerliğini yap ...
kardeş de bu yönden benziyor bana işte.
öykünün devamını yazarsam ilk sana yollayacağım
sağol okuduğun için.
Alıntı sahibi: Fraktal üzerinde Haziran 19, 2008, 16:10:46
Yo konusu falan hoşuma gitti; ama yukarıdakiler belirttiği için gerek duymadım
Yoksa beğendim yazını
hmm, beğenmene sevindim diyeyim o zaman.
Ruhumun derinliklerine kadar inmeyi başarabilmiş depresyon pençeleri çizdi yanaklarımı.
Madeleine
Sıcak Çikolata
Lonca Editörü...
«
Yanıtla #8 :
Haziran 19, 2008, 16:46:45 »
Alıntı
Zihnimde resimler beliriyor bazen, tamam mı? Tanımadığım kişiler, daha öce görmediğim yerleri görüyorum. Ya da tanıdık kişileri, daha önce gördüğüm yerleri görüyorum. Bir resmi yakaladıktan sonra devamı geliyor ve bir anda olayın içinde buluyorsun kendini. Devamı istesen de istemesen de geliyor. Bazıları gördüklerini paylaşmak ister... Ben paylaşmak istediğim için ve daha önce yakaladığım, tanığı olduğum olayları tekrar hatırlayabilmek için yazıyorum. Veya içinde biriken şeyler olur ya hani, bir şekilde atmak istersin onları içinden. Küfrederek, ağlayarak, gülerek, şarkı söyleyerek ve saire. Ben yazarak atıyorum içimdekileri. İnsanlar belki beni anlar diye umuyorum biraz da.
Hey Ho Lou;
Bir yazarın duyguları bundan daha güzel ifade edilemezdi bence diyerek yoruma başlıyorum
Öykün genel olarak hoşuma gitti ama biraz tekdüzeydi. Sadece kardeşlerin diyalogu yerine araya bi kaç olay daha sıkıştırabilir ya da bu olayı biraz daha ayrıntıya dökebilirdin. Ayrıca, Ayşe ablanın da dediği gibi kardeşlerin yaş farkını bilsek daha iyi olurdu, hikayeni daha rahat kavrayabilirdik. Sonuç olarak, güzeldi öykün. Akıcılığı ve düşündürücü olması öyküyü sıradanlıktan kurtarmış. Eline sağlık
«
Son Düzenleme: Haziran 19, 2008, 16:47:29 Gönderen: Madeleine
»
Avlanan Yürek
Arna Belorn
Hayal Cennetin Gözyaşları
Yönetici
Has Türk Kahvesi
Don't lose your fair !
«
Yanıtla #9 :
Haziran 19, 2008, 18:57:21 »
Hey Ho Lou
Yazının öykü katagorisi ile hiç bir zıtlığı yok. Durum öyküsüne yakın bir yerlerde gezinmekte.
Anlatımına gelince, ara cümleleri kullanmak çok zevklidir, bilirim. Fakat onlar bazen yazıyı zorlaştırabiliyor. Örneğin " açık pencereden yukarıya, gökyüzüne, baktı. " cümlesinde, oldukça zorlaştırıyor anlatımı. Bunun yerine orada iptal edip, gerçekten betimlemek ve altını çizmek istediğin bir yer varsa kullanman gzel olacaktır. Mesela " Açık pencereden yukarıya, yeni yeni batmaya başlamış olan güneşin altın ışıklarının dans ettiği yere, baktı. " gibi.
Kız kardeşler arasındaki konuşmalar gerçek anlamda çok hoşuma gitti. Çok severim soğuk olan ilişkileri. Aslında ben öykülerimde hep bunu kullanmışımdır - tabii ki elimde olmadan - ve hep bu yüzden okuldan eleştiri almışımdır. Halka inemediğim söylenir. Karakterlerimin halktan olmadıkları söylenir ve ben hiç birine kulak asmam. Sana da bunu tavsiye ederim.
Başka değinmek istediğim yer ise devrik cümlelerin. Devrik cümle kullanmak oldukça güzeldir, hem yazar hem okuyucu açısından. Fakat yanlış yer ve zamanda greksizce kullanıldığında fazla rahatszı ederler. Senin yazında da bir iki yerde vardı.
Yazın kurgu ve verdiği mesaj açısından gayet iyi. Sohbetler güzel, hayat gücü tamam. Fakat şu var ki, çok daha çalışman gerek. Gerçi yaşına baktığım zaman, kendimi görür gibi oluyorum - tanrım çok klasiğim - ama gelişeceğini biliyorum. Sadece doğru kitapları çokça okuman önemli senin için.
Ah, bu arada, alıştırma eksikliğinden ya da nedendir bilinmez bir sebepten ötürü öykün okurken çok takılıyor. Beni yordu açıkcası. Daha hızlı akan ama alttan daha fazla düşündüren bir şekle bürünecektir yazıların eminim.
Bence şuan için herhangi bir şeyi yapmak için çabalaman gereksiz olur. Kendi haline bırakırsan, güzel şeylerin çıkacağına inanıyorum - kaldı ki ben öyle yaptım -
«
Son Düzenleme: Haziran 19, 2008, 19:06:45 Gönderen: Arna Belorn
»
Ah, ama sen zaten yalnızsın.
Kim bilir karanlıkla neler
konuşuyorsun...
...o amansız gece nöbetlerinde...
...tüm hayatın büzülüp küçülüyormuş
gibi geldiğinde.
Üzerine kapanan kadın odasının
duvarları.
Vahşî bir şeylerin girmesini
engelleyen bir kafes.
Öylesine lekesiz.
Öylesine soğuk.
Geçkin bir bahar sabahı gibi...
...hâlâ kışın soğuğuna sadık kalan.
Tolkien
BilgeNazz
G.N.C
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #10 :
Haziran 19, 2008, 19:08:25 »
Hey Ho Lou
: Öykün çok güzeldi. Bir yazarın yazma nedenini çok güzel anlatmışsın. Paragrafların içindeki söz uyumları, kullanılan devrik cümleler ve iç uyak çok güzeldi. Ama bazı yerlerde cümleler duruluktan çıkmış biraz karışık olmuş. Bunun dışında çok hoştu.
кєи∂ι ∂üиуαм fσяυмℓαяı
Eylül yıldızları gibi
Benden çok, uzağa yakın
Ve
Eylülün yaz sonuna gelişi gibi,
O cananın gelişi;
Ömrümün sonuna yakın...
Karamela Sepeti
~Bloo!...
Sert Espresso
~Everything is something happened...
«
Yanıtla #11 :
Haziran 19, 2008, 19:10:11 »
Hey Ho Lou;
Öykün genel olarak güzeldi,kısacası klasik bir Aslı tarzıydı
Ama dikkatimi bir yer çekti.İlk paragrafta kızın saçını betimledikten sonra
Saçları, yaz rüzgârıyla denizin olduğu tarafa savruldu.
deyip olaya dalman biraz olmamış sanki.Ve ondan önceki cümleninde "saçları" ile bitmesi okumaya devam ettiğinde çok sırıtıyor.
Ayrıca konuşmalara ağırlık vermen öykü havasını bozmuş ama tam olarakta öykülükten
saptırmamış.Biçime önem vermeni beğendim.Arada yine Aslı'nın yaratıcı cümlelerinden faydalanmışsın.Ama sonuna bakarsak öykünün devamı getirilebilir,bir nevi bir serinin ilk bölümü havası oluşturulmuş.
Onun dışında iyi bir konu bulmuşsun ve hakkıyla vermişsin
Tvilaylay lomm
Olimpiyat Ateşinden Masallar
pansy
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #12 :
Haziran 19, 2008, 22:37:34 »
Hey Ho Lou;Özellikle kardeş ilişkisini beğenmekle birlikte öyküyü gayet beğenmiş bulunmaktayım
Kardeş ilişkisi niçin hoşuma gitti diye sorarsan,hikayeye gerçek duyguyu katanın bu ilişki olduğunu düşündüm.Yani belki de bu benim için böyle
Bir sorun bulamadım,yani bir kusur.Daha doğrusu zayıf vermeye çalışan sivri öğretmenler gibi didiklemedim yazıyı. Okudum,beğendim. Güzel kısacası
Laila
=P | =P | =P
UU Seherbazları
Demleme Çay
Colorful Sadness~
«
Yanıtla #13 :
Haziran 20, 2008, 10:54:52 »
Hey Ho Lou:
Öykün genel olarak güzeldi. Fikir hoşuma gitti. Ama anlatımda birkaç yerde takılmalar oluyor. 2-3 tane ufacık minicik yazım hatası var, sestonu gibi. Evet biçime çok önem vermişsin
Ama genel olarak çok hoştu. Tebrikler.
" i l0v3 th4t r4bbiTs "
3
4
5
4
3
Maateh
kronik deli XD
Sıcak Çikolata
mö mö mööööööö XD XD inek öğrenci modlarııııııı...
«
Yanıtla #14 :
Haziran 20, 2008, 15:00:17 »
Hey Ho Lou:
açıkçası bir öykü okuma hevesiyle açtığım yazın bana kısa geldi sanki biraz daha uzun olabilirmiş ama oda yazara yani sana bağlı tabi
iki kardeş arasındaki ilişki ve kardeşlerden birinin neden yazı yazdığını çok güzel anlatmışsın konuşmalar olması güzel bir hava katmış ancak biraz fazla olmuş sanki konuşmalar onun dışında güzel bir öyküydü
Her zamanki gibi
Yağmur yağacak
Ve her şeyi temizleyecek.
Ardından karanlığını indirecek gece,
Yeryüzüne.
Bu şehirden gideceğim.
Bana ait gördüğüm,
Dost bildiğm her şeyi alarak
Yalnız sen,
Sen kalacaksın bu şehirde....
Sayfa: [
1