Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 30, 2008, 09:54:52  

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yorumlar ~ Grup 3 ~ Tragedya  (Okunma Sayısı 657 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lucy_went
Kakao

Snape & Lily [T_T]

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 04, 2008, 16:53:22 »

Dame :
İlk başta okuduğun için çok çok çok teşekkür ederim (:
Alıntı
Öncelikle kaçıncı kez diyorum bunu bilmiyorum, ama sayıları yazıyla değil de rakamla yazmak gerçekten çok kötü duruyor.

Evet, Gerçekten kötü duruyor, bi nevii sırıtıyor yazıdaama ... hatta çaktırmadan değiştiricem şimdi  Hede Hödö  XD
Alıntı
Noktalama işaretlerine mutlaka önem ver ve özenle kullan çünkü yazını okurken, insan nerede duracağını bilemeyince, anlam karışıyor, ortaya karışık kuruşuk, garip cümleler çıkıyor.

Bunun da farkındayım ve diğer yazılarımda bunu gözardı etmeyeceğim (:

Alıntı
Ha, bir de noktalama işaretlerinden sonra space tuşuna basarsan çok daha hoş durur ve word onun bir cümle olduğunu anlayıp hatalarını bulmana yardımcı olabilir.

Ayrıca diğer yazılarımda space tuşunu zevkle kullanacağımı belirtmek isterim (: Aslında space tuşunu kullanıyordum ama öyle bir şekilde yazıyordum, aklımdan çıkmış... Ve Benim yaşlı bilgisayarımda (dandik bilgisayarımda) word yok Acayip Şaşırtıcı ama gerçek bunun için format atılmayı bekliyor, neyse.

Alıntı
Zamana da aşırı derecede dikkat etmen gerekiyor, çünkü kesinlikle bir anlam kargaşasına neden oluyor. Yani bir an geniş zaman kullanıp sonra –miş’li –di’li ya da her neyse bir zaman değişimi yapmak insana bir an. “Nasıl yani? Ne oldu şimdi?” dedirtiyor. Anlam bütünlüğü olmuyor, akıcılık bozuluyor ve başa dönmek zorunda kalıyor insan

Evet, normalde ben böyle yazmam bir bakıyım nasıl oluyormuş dedim ve yazdım azıcıkta içime sinmedi değil yani ama ... Tepkiler fazla oldu bunun için heralde ileride (diğer yazılarımda) böyle bir yazı şekli kullamam (:

Alıntı
Az birazcık da büyük küçük harfe ve de’lerin ayrımına dikkat edersen sanırım bizim için okuması çok daha kolay olacak. Böylece türe ve konuya çok daha rahat odaklanabiliriz

Biliyorum ama öyle bir durumda böyle bir şey çıktı işte naparsın (:

Alıntı
Öte yandan hikayenin konusuna bayıldım Âşık

Beğenmene sevindim  (:

Alıntı
Çoook daha geliştirilip harika bir şey yazılabilir, hatta hatalarına dikkat ettiğinde bile harika bir şey elde edebilirsin. Harcama bu konuyu, mutlaka yazını tekrar ele al ve yapabildiğin kadar mükemmelleştir, çünkü bundan çok çok çok daha güzel yerlere getirebilirsin  Kahkaha

Bunu düşünmemiş değilim. Hatta Yalova’ya dönünce öyle bir elime alıcam ki şüpper ötesi olacak (: Yorum yazdığın için gerçekten çok teşekkür ederim  (:

Dip not = Bide böyle yorum yaziyim dedim öbür türlü çok karışıyor böyle daha iyi oldu

bekliyorum seni gecenin karanlığında...umutlarım aydınlatıyor karanlığı!! Ve biliyorum sonunda döneceksin!!
Özgürlüğe asla zincir vurulmaz!!!
Megolaman manyaklığın dışa vurulmuş hali [ben] Hede Hödö Dil Çıkaran
Peki ya sonra ne olacaktı ? Her şey bittikten sonra ? Bana gerimi dönecektin ? Cevabın hep aynı değil mi ? Her zaman soğuk ve kesin ; Hayır !
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Yorumlar ~ Grup 3 ~ Tragedya
« Eklendi: Ağustos 30, 2008, 09:54:52 »

felix felicis
müdahelesiz hayat için elele =D
Kakao

avucumda gökyüzü

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Temmuz 15, 2008, 23:53:51 »

tanrı olma isteği;
ilk deneme icin gayet basarili. bazi seyler goze batsada hic onemli degil =) bence bu ilkse diger yazacaklarin cok daha iyi olacak 
« Son Düzenleme: Temmuz 17, 2008, 21:51:54 Gönderen: felix felicis » Logged

Şeytani bütün ciddiyetimle yemin ederim ki hayırlı bir şey düşünmüyorum Şeytani
yaşamak için yazmak

yalnızlıkla şeviş karanlığa boşal !!!
[/color]
Hey Ho Lou
insansı
Mod
Köpüklü Kapuçino

Hayvanım, hayvansın, hayvan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Temmuz 18, 2008, 04:59:30 »

lucy_went;
bence bir Yunan kralının oğlunun adı Jason olmamalıydı.
Olaylar çok hızlı geçilmiş, trajedi yazılarına uygun mu emin değilim. Açıklamadaki şeylerden dolayı sanırım Yunan mitolojisinden yararlandın. Güzeldi, hoştu ama Tanrı olmayı bence yeterince iyi anlatamamışsın. Belki aceleye geldiğinden ve ilk trajedi denemen olduğundandır. Normaldir. Olağan bir şey. Durup dururken Tanrı olmayı istemez ya insan, neden istediğini falan da anlatmalıydın bence. Ayrıntılı olmalıymış.
Bundan bir tiyatro oyunu olur mu? Olur niye olmasın, çok da güzel olur bence. Ama elden geçmesi gerekir, daha çok konuşma gerekir. Senaryo gibi yazılmamış, sadece bir taslak çıkarılmış gibi. Gülümseyen Ama seni suçlamıyorum elbette, ben de tam olarak bilmiyorum Trajedi nasıl yazılır vs. Araştırma yapmak için pek vaktin olmamış olabilir elbette.
Son güzel, kötü sonları seviyorum. Gülümseyen

Ve düzeltme okuması. Pek çok kez yapılmalı. Tavsiyem önce kağıda yaz, bilgisayara geçirirken ister istemez bir düzeltme okuması yapmış oluyorsun. Sonra istersen bir kaç kez daha yaparsın okumayı. Gülümseyen

lucy_went
Kakao

Snape & Lily [T_T]

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Temmuz 21, 2008, 00:16:51 »

felix felicis;
Alıntı
ilk deneme icin gayet basarili.
Böyle düşünmene sevindim sağol (:

Alıntı
bazi seyler goze batsada hic onemli degil =) bence bu ilkse diger yazacaklarin cok daha iyi olacak 

Evet, Diğer yazılarımda hiç bir şeyin göze batmaması için çalışıp elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışacağım (:

Hey Ho Lou;
Alıntı
bence bir Yunan kralının oğlunun adı Jason olmamalıydı.
Neden ki ? Benim hoşuma gitmişti ama ?  Gözlerini Deviren

Alıntı
Olaylar çok hızlı geçilmiş, trajedi yazılarına uygun mu emin değilim.
Evet malesef öyle oldu olayları hızlı geçtim, geçmek zorundaydım...

Alıntı
Açıklamadaki şeylerden dolayı sanırım Yunan mitolojisinden yararlandın. Güzeldi, hoştu ama Tanrı olmayı bence yeterince iyi anlatamamışsın. Belki aceleye geldiğinden ve ilk trajedi denemen olduğundandır. Normaldir. Olağan bir şey.
Evet, Hem açıklama yüzünden hem de sevdiğim için Yunan mitolojisini kullandım. Evet  Tanrı olmayı iyi anlatamadım. Sanırım Tanrı olmayı bilmediğimden  Dil Çıkaran Ama evet iyi anlatamadım. Kısa kestim. Öylece bıraktım, farkındayım. Evet eceleye geldiği için aslında her şeyi kısa kesmek zorunda kaldım . Ehe Sağol anladığın için (:

Alıntı
Durup dururken Tanrı olmayı istemez ya insan, neden istediğini falan da anlatmalıydın bence. Ayrıntılı olmalıymış.
Ah, evet bak bunu düşünmemiştim. (Dürüst olalım değil mi ? ) Neden tanrı olmak istediğini anlatsaymışım daha da güzel olurmuş , evet.

Alıntı
Bundan bir tiyatro oyunu olur mu? Olur niye olmasın, çok da güzel olur bence. Ama elden geçmesi gerekir, daha çok konuşma gerekir. Senaryo gibi yazılmamış, sadece bir taslak çıkarılmış gibi.
Bunun tiyatrosu olur mu hiç bilmem ama ben arnaya Tragetyanın o sayfadaki halini anlamadığımı ve bana anlatmasını rica etmiştim. Ve bana bunu öyküleştireceiğimizi söyledi ben onun dediğini yaptım ya da dediğinden anladığımı  Hede Hödö

Alıntı
Gülümseyen Ama seni suçlamıyorum elbette, ben de tam olarak bilmiyorum Trajedi nasıl yazılır vs. Araştırma yapmak için pek vaktin olmamış olabilir elbette.

Teşekkür ederim anlayışlı olduğun için ve evet, araştıracak vaktım olmadı  Hede Hödö

Alıntı
Gülümseyen Son güzel, kötü sonları seviyorum.
Ehe bende kötü sonları seviyorum.. Sanırım onun için böyle bitti sonu  Gözlerini Deviren 

Alıntı
Ve düzeltme okuması. Pek çok kez yapılmalı. Tavsiyem önce kağıda yaz, bilgisayara geçirirken ister istemez bir düzeltme okuması yapmış oluyorsun. Sonra istersen bir kaç kez daha yaparsın okumayı.  Gülümseyen
Kafama kazıdım zaten düzeltme okumasını. Unutmam bir daha Gözlerini Deviren Ve kağıda yazdığım zaman defterde fazla gözüken şey bilgisayarda az gözüküyor Hede Hödö Bunu için deftere yazmayı pek sevmiyorum Hede Hödö Ama yinede tavsiye için sağol. Okuduğun ve yorum yaptığın için sağol (:

bekliyorum seni gecenin karanlığında...umutlarım aydınlatıyor karanlığı!! Ve biliyorum sonunda döneceksin!!
Özgürlüğe asla zincir vurulmaz!!!
Megolaman manyaklığın dışa vurulmuş hali [ben] Hede Hödö Dil Çıkaran
Peki ya sonra ne olacaktı ? Her şey bittikten sonra ? Bana gerimi dönecektin ? Cevabın hep aynı değil mi ? Her zaman soğuk ve kesin ; Hayır !
JameSirius
Gossip Girl
Sıcak Çikolata

Bursa & Didim. Eylül'e kadar yokum.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 24, 2008, 00:48:25 »

Dame ; 5 dakika önce söylediğim gibi yazın gayet güzel. Mistik bir havası var. Üstteki örnekten farklı. İlk başta şaşırdım. Ama sonra , doğrusunun bu şekilde olması gerektiğini öğrendim. Parantez içinde (titrer) , (sarılır) gibi eklemelerin (ki zaten bu yazı türünde öyle olması gerekir başka bir şeye geleceğim.) yazıyla bütünleşmiş , okurken yaşadım gibi. Bu tür bazı yazılarda çiğ durur böyle parantezler. Ama sende , dediğim gibi , yaşadım. Ellerine & emeğine sağlık. Gözlerini Deviren

maybe i'm crazy
maybe you're crazy
maybe we're crazy
probably.
pansy
Loamsdown of Deephallow~
Has Türk Kahvesi

Twilight~

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Temmuz 25, 2008, 11:24:54 »

Dame;

İlginçti,ilginçti ve yine ilginçti.Niye ilginç buldum bilmiyorum ama öyle işte Hede Hödö Gerçekten hoşuma gitti,kısaca güzeldi Gülümseyen

Goz
Göreceli Kavram..
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sert Espresso

Hayat öğretir koçum! - Ali Rıza Önen

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Temmuz 25, 2008, 14:09:33 »

Dame; güzeldi ama bir yer dikkatimi çekti:
Tam olarak hatırlamıyorum ama,sanırım üç defa (titrek bir sesle) ibaresini kullanmışsın kızın sözlerinin yanında.Orda fazla tekrar etmen biraz garibime gitti.Onun yerine en başında veya en sonunda Kızın sesi hep titrek çıkıyordu veya buna eşdeğer bir cümle kursan daha etkileyici olabilirdi.
Ve başı ile sonunda kopukluklar var.Ama bu yazıyı etkileyici kılmış.
Bence güzel bir yazıydı.Tebrikler Sarılan

Yapabilseydim,ağlayabilseydim yanında,sokulsaydım sıcacık rüyalarına.
Olmuyor, göz yaşının deymediği bahçede aşk,yetişmiyor.
Uzağındaydı.Senleyken seni mutlu etmek...Kendimi daha bulamamışken.
Yatağındaydı. Seninle bir ayrı korku...Kalbimi henüz uyandıramamışken
Özür dilerim,bugün çıkıyorum hayatından.Korkma,kapıyı çok sert kapatmam. Bizim gibi olmasın yepyeni hayallerim.
Suskun olma,sakın ağlama.
Dame
Damla, Damlaş, Damma artık nasıl istersen ~ Gırrrrrrrr ~ Hmpff ~ Sessiz Korist
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

sessiz korist

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Temmuz 26, 2008, 22:31:31 »

Dame ; 5 dakika önce söylediğim gibi yazın gayet güzel. Mistik bir havası var. Üstteki örnekten farklı. İlk başta şaşırdım. Ama sonra , doğrusunun bu şekilde olması gerektiğini öğrendim. Parantez içinde (titrer) , (sarılır) gibi eklemelerin (ki zaten bu yazı türünde öyle olması gerekir başka bir şeye geleceğim.) yazıyla bütünleşmiş , okurken yaşadım gibi. Bu tür bazı yazılarda çiğ durur böyle parantezler. Ama sende , dediğim gibi , yaşadım. Ellerine & emeğine sağlık. Gözlerini Deviren

Cazgır Kuzu yav ben nasıl çiğ durabileceğini anlamadım yalnız Dil Çıkaran Neyse teşekkür ederim canım Sarılan

Dame;

İlginçti,ilginçti ve yine ilginçti.Niye ilginç buldum bilmiyorum ama öyle işte Hede Hödö Gerçekten hoşuma gitti,kısaca güzeldi Gülümseyen

Teşekkürler Kahkaha Daha da ilginç kılacak bir şey söyleyeyim mi? Bunu İstanbul'da yazdıktan bir gün sonra "Marmara depremi dınının gaz çıkışı anaaam!" muhabbetleri başladı Hede Hödö

Dame; güzeldi ama bir yer dikkatimi çekti:
Tam olarak hatırlamıyorum ama,sanırım üç defa (titrek bir sesle) ibaresini kullanmışsın kızın sözlerinin yanında.Orda fazla tekrar etmen biraz garibime gitti.Onun yerine en başında veya en sonunda Kızın sesi hep titrek çıkıyordu veya buna eşdeğer bir cümle kursan daha etkileyici olabilirdi.
Ve başı ile sonunda kopukluklar var.Ama bu yazıyı etkileyici kılmış.
Bence güzel bir yazıydı.Tebrikler Sarılan

Sahne geçişi yapsaydım ya da ona benzer bir şey aslında dediğini yapabilirmişim, ama ne bileyim...hep de titrek çıkmıyordu ki Dil Çıkaran Korktuğu bir bölüm vardı sadece orada titrekti ve ayrıca kopukluklar olması normal Dil Çıkaran Başka fikirlerim var devamı için Kahkaha Eğer edebilirsem kopukluklar hiç olmayacak Göz Kırpan Şimdilik lazım ama Hede Hödö

yazan bir yazar!

I'm sorry about the sun,
how could I know that you would burn?,
and I'm sorry about the moon,
how could I know that you'd disapproved,
I'll never make the same mistake,
so next time I create the universe
I'll make sure we communicate at length
oh yeah,
but until then...it's better off dead,
a smile on the lips and a hole in the head,
better off dead, it's better than this,
take it away 'cause there's nothing to miss
I'm sorry about the world,
how could I know you'd take it so bad?,
and I'll never make the same mistake,
so if you are looking for a fantasy
why not trying the entire human rase
just to play it safe
Goz
Göreceli Kavram..
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sert Espresso

Hayat öğretir koçum! - Ali Rıza Önen

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Temmuz 31, 2008, 22:52:09 »

Fraktal; yazım veya noktalama hatası yoktu.Beğendim o bakımdan Dil Çıkaran
Satır bıraktığın için uzun görünmüş,ama aslında değil.(Yazılılardan kalma bir alışkanlık olsa gerek)
Onun dışında sen de mitolojiyi yalayıp yutmuş,kendini ona adamış,ve ona bağlı kalmışsın.Hoşlanmıyorum bundan.Sadece mitolojiyi ilgilendiriyor sanki.
Onun dışında iyiydi.
Aklıma takılan bir şey vardı.Ama onu da hallettik zaten Hede Hödö

Yapabilseydim,ağlayabilseydim yanında,sokulsaydım sıcacık rüyalarına.
Olmuyor, göz yaşının deymediği bahçede aşk,yetişmiyor.
Uzağındaydı.Senleyken seni mutlu etmek...Kendimi daha bulamamışken.
Yatağındaydı. Seninle bir ayrı korku...Kalbimi henüz uyandıramamışken
Özür dilerim,bugün çıkıyorum hayatından.Korkma,kapıyı çok sert kapatmam. Bizim gibi olmasın yepyeni hayallerim.
Suskun olma,sakın ağlama.
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Temmuz 31, 2008, 23:01:33 »

Teşekkür ederim. Ama orjinali mitoloji ve mitler olan bir yazı türünde mitoloji kullanmakta ne sakınca var anlamadım.

Satır boşlukları da gözüme daha hoş geldiği için bırakmıştım, uzatmak gibi bir gayem yok. Hem uzatmanın ne lüzumu var, önemli olan içeriği değil mi? Yani bilemiyorum sen kitabın içinden çok kapağına değer veriyorsun galiba.

Yine de değerli yorumun için çok teşekkür ederim

Bu arada, kullanıcı adımı değiştirdim.
« Son Düzenleme: Temmuz 31, 2008, 23:04:04 Gönderen: Asklepios » Logged

Her çağırdığında ayağına gelmez mutluluk
Sessiz sessiz sindireceksin
Ya da geçip hayatın önüne
Yüzüne yüzüne indireceksin

Yoktan var etmeli bazen mutluluğu
Aynaya bak çok sev bulduğunu
Sen sana her zaman iyi gelensin
Koyver gitsin bırak gururu

Nymphe
_LİLY_
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay

-EvANesCeNCe-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Temmuz 31, 2008, 23:46:07 »

Asklepios; Sana da zaten dediğim gibi yazın olayı anlatış biçiminden ve kullandığının söz öbeklerinden dolayı çok hoş oldu. Bence giderek ilerliyorsun ve başarılı şeyler ortaya çıkartıyorsun. Yazının mitolojik olması bence çok hoş olmuş. Bilmiyorum böyle bulmamın nedeni belkide mitolojiye düşkün olmamdandır.
  Gözüme çarpan tek bi şey var, arada sanki zaman atlaöası olmuşl gibiydi şimdi dikkatimi çekti. Bütün çocukları ölene kadar övündüğünüsöyledikten sonra tekrar 1 çocuğu kaldığı zamana dönmüşsün sanki. Yanlış anlamış olma ihtimalim yüğksek ve bunu özelliklede yapmış olabilirsin. Yanlış abnlama bu göze batmıyor kötü durmuyor sadece dikkatimi çekti Gözlerini Deviren
  Genel olarak yazın çok başarılıydı ve gerçekten çok hoştu Gözlerini Deviren Sarılan .
  edü: Benim hatam ben yanlış anlamışım.  Utanmış
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2008, 11:36:18 Gönderen: _LİLY_ » Logged

Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Temmuz 31, 2008, 23:52:31 »

Neden bahsettiğini pek anlamadım. Bak o kısmı bi daha alayım. Bütün çocukları öldü dememişim ki :S

Niobe son çocuğu kalana dek övünür

Bu muydu tanrılığınız? Ama hayır, yine de Leto’dan fazlasını yaptım ben. Evet, belki on bir çocuğum öldürüldü, ama ana yüreğim kaldırdı bunu. Bir ölümlü için ne gurur verici. Tanrıçalığın, ölümsüzlüğün ardına sığınmadım ben.

Nymphe
_LİLY_
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay

-EvANesCeNCe-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Temmuz 31, 2008, 23:59:07 »

ahh şimdi tekrar baktımda ben yanlış anlşamışım. Kızlarıda teker teker öldürdüğünü okuyunca direk sanki hepsi ölmüş gibi canlandı aklımda. Pardon benimhatam. Sırıtan Ehh görüldüğü üzere yazı mükemmel, hata bende. Pardon cidden ya ...

ayriz
Hikaye Perisi
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ağustos 01, 2008, 11:32:58 »

Lucy_went:

Hımm yazın güzeldi.Konunda öyle bir Yunan Kralının oğlunun Tanrı olmak istemesi yanlız bir şeye takıldım.Bu Tragedya türünde bir seneryo yani hiç mekan tasfiri yoktu ve seneryo ise kişlerin ne hissettiğini de parantez içinde yazmalıydın.( Gülerek) geldi ve önünde eğildi gibi... tabi bu senin tercihin ama öyle daha bir tiyatro vari olurdu her şey yani bu şekilde biraz efsane gibide olmuş yani bilmiyorum ama ben okurken öyle hissettim.Ama bunların dışında dediim gibi konun ve anlatıım güzel emmğine sağlık.Tebrikler.

Dame:

Öncelikle yazdığın ilk seneryo türü olduğu için tebrikler.Bir seneryo olarak hatta seninde dediğin gibi tiyatro değilde daha çok sinama gibiydi.Ama güzeldi.Oğlanın ve kızn duygularını güzel yansıtmışsın tebrikler.

Asklepios:
     Güzel bir yazı olmuş  Yunanca terimlere yer vermişsin okuması zor ama anlamları güzeldi.Tipik bir tragedya örneği olmuş.Aşırı gurur ve kendini beğenmişliğin sonuçları vardı burada da yanlız bütün çocukları ölen kadın için üzülmedim değil zavalllı kadın neyse... güzel bir çalışma olmuş ben beğendiim ellerine sağlık tebrikler. l

Bu sevimli köpekçikte mi kim? Hogwarts Gençliği Okuyun ve Şanon ile Maceraya ortak olun Kahkaha
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ağustos 01, 2008, 13:13:41 »

Beğendiğine sevindim. Bir Yunan efsanesini, hatta iki, konu alınca Yunanca terimler kullanmadan olmuyor elbette :/ Ama yine de olduğunca az tutmaya çalıştım
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2008, 13:19:13 Gönderen: Asklepios » Logged

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: