Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Ekim 07, 2008, 22:18:09
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ve
Facebook
birleşirse ne olur?
Harry Potter Cafe | Forum
/
Diğer Konular
/
Not Defteri
/
Genç Yazarlar Çetesi Barınağı
(Moderatörler:
Pimps and Queens and Criminal Queers
,
Marissa
,
Hey Ho Lou
) / Konu:
Yorumlar ~ Grup 1 ~ Öykü
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
5
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Yorumlar ~ Grup 1 ~ Öykü (Okunma Sayısı 1810 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Goz
Göreceli Kavram..
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Köpüklü Kapuçino
Hayat öğretir koçum! - Ali Rıza Önen
Ynt: Yorumlar ~ Grup 1 ~ Öykü
«
Yanıtla #45 :
Temmuz 16, 2008, 21:59:46 »
Kendimi iyi hissetmediğimden tek tek orası öyle,burası böyle diyemicem hiçbir yazıya.Kusuruma bakmayın
Aslı;
hoş bir yazıydı.Devamı olucak olan bir yazı tadı vardı sanki...Okurken nedense aklıma Kahraman Tazeoğlu geldi.Tekrar okuyunca,aslında onu anımsatıcak bir şey olmadığını fark ettim.Nedendir bilmem
Yazıdaki kardeş Okyanus gibiymiş gibi düşündüm
Ve son olarak,garip bi ihtahar şekli.Kısacası hiç haz etmediğim bir şekil.
Denizde boğulmak
,yıllar yılı ürkütmüştür beni...Neden onu seçtiğini merak ettim
Dame;
etkileyiciydi.Hoşuma giden tarafı ise,tek bir bakış açısından değildi anlatımın.İki tarafın da içine girmiş gibiydin.Sonu ise hoştu.Beğendim.Kanıma girdi o kız ve oğlan
Ama anlayamadığım bir söz var:
"...sonra onun boşalttığı zemine düştü."
İnan,
"onun boşalttığı zemin"
derken ne demek istediğini çok düşündüm.Ama anlayamadım bir türlü...
Laila;
güzeldi.Özellikle mağara bölümü çok hoşuma gitti.Ama gerçekten de,son bölümde,kızın çığlıkları var,tamam ama,sanki aradan iki dakika geçmeden doğurtmuş gibisin
Bir de en hoşuma giden yeri:
" 'İşte geliyorum.' dedi küçük bir melek."
idi.Etkilendim bu sözden.
Fraktal;
senin yazına fazla yorum yapmicam.Hoştu,ama fantastik bir öyküde
"bang,bang"
sesleri gitmemiş bence.Tabancayla değilde,ruhu parçalanarak ölmeliydi Aşk...
pansy;
ilk başta biraz kısa olduğunu düşündüm,aslında diğer yazılardan farkı yokmuş.Sanırım akıcılığından dolayı kısa geldi bana
Güzel bir yazıydı.Her şey iyi güzeldi,
kardeşinin
ölümü temalı bir yazıydı.Ancak kardeşini düşünürken,bir an da araya bir kavga koyman sırayı bozmuş bence.Kavga yerine daha başka bir olay girebilirdi araya.
Bayram süresince Mersin'de..
Yapabilseydim,ağlayabilseydim yanında,sokulsaydım sıcacık rüyalarına.
Olmuyor, göz yaşının deymediği bahçede aşk,yetişmiyor.
Uzağındaydı.Senleyken seni mutlu etmek...Kendimi daha bulamamışken.
Yatağındaydı. Seninle bir ayrı korku...Kalbimi henüz uyandıramamışken
Özür dilerim,bugün çıkıyorum hayatından.Korkma,kapıyı çok sert kapatmam. Bizim gibi olmasın yepyeni hayallerim.
Suskun olma,sakın ağlama.
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Yorumlar ~ Grup 1 ~ Öykü
«
Eklendi:
Ekim 07, 2008, 22:18:09 »
Madeleine
Köpüklü Kapuçino
Lonca Editörü...
«
Yanıtla #46 :
Temmuz 16, 2008, 22:45:27 »
Pansy
; Seçtiğin konu alışılmışın dışındaydı. Severek okudum ancak arada kopukluklar oldu. Kullandığın bazı kalıplar öykünü sıradan yapmış. Dikkatli bakan konuyu kavrayabilir ancak ifadelerin bozukluğu yazının etrafını örümcek ağı gibi sarmış. Yazarak kendini geliştireceğine inanıyorum. Sonu kötü biten hikayeleri severim ben
Senin hikayeni de çok sevdim. Eline sağlık canım
«
Son Düzenleme: Temmuz 16, 2008, 22:46:45 Gönderen: Madeleine
»
Fraktal'a sonsuz teşekkürler
Karamel Kokusu
Dame
Damla, Damlaş, Damma artık nasıl istersen ~ Gırrrrrrrr ~ Hmpff ~ Sessiz Korist
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
theory of knowledge....it looks like I've none!
«
Yanıtla #47 :
Temmuz 16, 2008, 23:03:24 »
Alıntı sahibi: Göreceli Kavram üzerinde Temmuz 16, 2008, 21:59:46
Kendimi iyi hissetmediğimden tek tek orası öyle,burası böyle diyemicem hiçbir yazıya.Kusuruma bakmayın
Dame;
etkileyiciydi.Hoşuma giden tarafı ise,tek bir bakış açısından değildi anlatımın.İki tarafın da içine girmiş gibiydin.Sonu ise hoştu.Beğendim.Kanıma girdi o kız ve oğlan
Ama anlayamadığım bir söz var:
"...sonra onun boşalttığı zemine düştü."
İnan,
"onun boşalttığı zemin"
derken ne demek istediğini çok düşündüm.Ama anlayamadım bir türlü...
Kız atlıyor
Onun durduğu yer boşalıyor ve gözyaşı kızın üzerine düşeceği yere boş kalan zemine düşüyor
Bu arada ben bana yapılan yorumların hiçbirine tınmamışım
Ama bir ara yanıtlayacağım.
Sadece zamanım yok şu sıralar.
yazan bir yazar!
Resimciğe tıklasana bi
I saw Susie sitting in a shoe shine shop.
Where she sits she shines, and where she shines she sits.
(Tam olarak okuyabilenden diksiyon dersi istiyorum
)
Goz
Göreceli Kavram..
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Köpüklü Kapuçino
Hayat öğretir koçum! - Ali Rıza Önen
«
Yanıtla #48 :
Temmuz 16, 2008, 23:05:12 »
Haa,ben burda "o" yu,kız sanmıştım.Eğer gözyaşıysa,tamamdır.Anladım
Bayram süresince Mersin'de..
Yapabilseydim,ağlayabilseydim yanında,sokulsaydım sıcacık rüyalarına.
Olmuyor, göz yaşının deymediği bahçede aşk,yetişmiyor.
Uzağındaydı.Senleyken seni mutlu etmek...Kendimi daha bulamamışken.
Yatağındaydı. Seninle bir ayrı korku...Kalbimi henüz uyandıramamışken
Özür dilerim,bugün çıkıyorum hayatından.Korkma,kapıyı çok sert kapatmam. Bizim gibi olmasın yepyeni hayallerim.
Suskun olma,sakın ağlama.
Hey Ho Lou
görünmez
Mod
Sıcak Çikolata
"Su günah dolu."
«
Yanıtla #49 :
Temmuz 17, 2008, 21:35:32 »
Fraktal;
İlk yazıyı okumaya başladığımda "küçücüktü elleri..." bırakmama sebep olmuştu. Neden bilmiyorum, itici geldi.
Evden çıkana kadar kızı ne kadar güzel anlatmışsın.
Gerçekten bir kızın ağzından dinliyor gibi oldum.
Aşk'ın hem kadını hem de erkeği içinde bulundurması (
) Güz Ezgisini hatırlattı.
Kız aşka "kim yaptı bunu sana?" derken nasıl bir ses tonuyla sordu bunu
bence endişeliydi.
Ama belirtmeni isterdim.
aşk daha tam anlayamadığım garip kavram. ama ölür mü?
aşkın "bang bang!"den önceki konuşmalarını anlamadım açıkçası. kafam pek yerinde değil sanırım. daha güzel ve daha açıklayıcı anlatsaydın ya.
Gamze'nin de dediği gibi "Bang bang!" uymamış.
Aşk hiç kan yok dedikten sonra, gerçekten de kan yoktu dememeliydin.
(ne dediğimi bilmiyorum. nasıl bir kafayla okuduğumu anlatamam.)
--
iki dakika geçip düşünmüş, birazcıcık daha toplanmış olaraktan diyorum ki;
şu noktalamalara dikkat et.
ve de hikaye pek sarmadı beni, ilk başta böyle sarıyordu gibiydi ancaaak kız kapıdan çıktı aşkı gördü olmadı o. niye aşk orada yatıyordu? tesadüf mü? nedir? bunları anlat bana.
Pansy;
aslında güzeldi denebilir, ama daha çarpıcı yazabilirdin. ya da ben içine giremedim. ama sarmıyor şimdilerde beni (neredeyse) hiçbir şey. ve Başat'a yazdığım yorumda da olduğu gibi, kafam darmadağınık. belki ondan giremiyorum yazıların içlerine.
düzeltme okuması çok mühim anladığım bu. son zamanlarda yapmaya başladığım gibi, şurda şu hata burda bu hata var diyemiyorum şimdi çünkü vaktim dar. ama bir ara eğer istersen tek tek bulabildiklerimi gösteririm.
mutsuz son iyidir.
her zaman iyi bir son olması gerekmez. ya da bir sonun olması gerekmez.
«
Son Düzenleme: Temmuz 17, 2008, 23:56:14 Gönderen: Hey Ho Lou
»
~ Su ~
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #50 :
Temmuz 17, 2008, 23:59:31 »
Güz Ezgisi. Okudum; ama orada kadın ve erkeği bir arada barındıran bir şey yoktu. Karakter bu önemli mi falan diyordu, öyle hatırlıyorum (yanlışsa düzelt)
Kim yaptı bunu sana? Korkuydu. Kızı masum biri olarak tasarlamıştım, henüz insanın insana nasıl zarar verdiğini bilmiyordu. Hele insan üstü bir şeye zarar gelebileceği fikri onu korkutmuştu. (Ölür müydü Aşk? kısmındaki gibi.)
Neden Bang! Bang! Bunun basit ve anlaşılır olduğunu düşünmüştüm. Bunu aşk söylüyordu zaten,
ben ben değilim artık.
Aşk aşk değildi artık. Kanatları yolunmuş bir melek. İnsandı. O yüzden insan gibi öldü. Bilmem, yani ben bunun basit, hoş ve zekice olduğunu düşündüm. Yani bilmem, anlaşılmayacağını hesaba katmamıştım.
Aklıma gelmişken, seni bu kadar rahatsız eden noktalama hataları nerede, ben niye göremiyorum :S Bikaç örnek verirseniz eğer sevinirim
«
Son Düzenleme: Temmuz 18, 2008, 00:30:21 Gönderen: Fraktal
»
One little Sailor boy left all alone;
He went out and hanged himself and then there were none.
Dame
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #51 :
Temmuz 18, 2008, 02:09:29 »
Fraktal,
Küçük el olan şarkıyı bir ben anlayamadım sanırım
Şarkıyı bilsem bu cümle daha çarpıcı olabilirmiş. Ya da daha anlaşılır.
Öznelerin kullanımına dikkat etmelisin, göze batıyor. Yani çok değil, ama daha da aşırıya kaçarsa okuyucudan "Anladık be!" sözcükleri dökülebilir. Yıllığı okurken bizzat yaşamıştım.
O gün ilk defa kırmızı ruj sürdü. Annesinindi bu ruj, kızının kullandığından haberi yoktu. İlk defanın hazzı hiç bitmesin diye yavaşça sürdü kız. Önce alt dudağına sürdü, sonra da iki dudağının renklerini eşitlemek için dudaklarını birbirine sürttü. Sonra, yine annesinden aldığı rimeli kaptı ve ne yaptığını iyice görebilmek için aynaya doğru olabildiğince eğildi.
İşte burası çok gerçekçi olmuş. Aslı'nın da dediği gibi (Alınma lütfen
) Kız elinden çıkma gibi
Süslendi; en sevdiği kıyafetlerini giydi, takıları taktı (en yakın arkadaşının doğum gününde aldığı küpeler de bunlardan biriydi. Yeşil renkliydiler ve kız bunların gözleriyle uyumlu olduklarını düşünüyordu.) kokuları sürdü. Hazır olduğundan emin olmak için aynaya baktı son bir kez. Kızıl saçlarına baktı. Boya oldukları belli oluyordu; ama kız pek umursamıyordu. Dudaklarına, gözlerine baktı. Sonra mutlulukla gülümsedi ve alt kata inip evin dış kapısını açtı.
Takıları dediğinde iyelik eki olması gerekiyor orada ve ayrıca paranteze neden gerek duydun ki? Bence parantez akıcılığı engelleyen bir şey. Dikkati bölüyor. Hele de böylesine gerek olmayan bir yerde. O cümleler parantez içine alınmayı gerektirmiyor ki.
Yerde birinin yattığını görünce korkuyla kapıyı kapattı. Sonra merakına yenilip kapıyı yavaşça araladı. Yerdeki boylu boyunca yatıyordu, muhtemelen baygındı. Kıyafetleri beyazdı. Kravatı, gömleği, pantolonu.. hepsi beyazdı. Ayakkabıları yoktu ve kıyafetlerinde kırmızı lekeler vardı.
Bu paragrafda iki yerde aynı hata var. Başta yatıtor demişsin sonra tekrarlamışsın yattığını sonra da kıyafetleri beyazdı demişsin lekeleri sonradan eklemişsin. Bu iksini tek bir cümleye alsan çok daha iyi olurdu. Yatıyordu hoop arada bişey yatıtordu. Kıyafetleri beyazdı hoooop bir şey kıyafetlerinde lekeler vardı
Bu mesela bir odayı betimlerken önce tavanı söyleyip sonra posterleri anlatım sonra yatak örtüsünden ve mobilyalardan bahsedip duvarların rengini sonradan söylemek gibi.
"Sen de kimsin?"
sorusuna mı bunlar geliyor?
“Hiç biri” dedi Aşk. “Ama hem kadını hem de erkeği bulursun bende.”
Yoksa aşk düşünceleri mi okuyor? Eğer öyleyse belirtmeliydin. Değilse sanırım orada bir karmaşa oluyor.
Noktalama işaretlerine dikkat etmelisin. Özellikle de virgüle
Nedense, okurken onu asgari tutmak istiyorsun gibi bir his doğuyor içimde.
Ve böylesine bir yazıdaki en büyük eksik duyguların betimlenmesi bence. Aşk gibi soyut ve hımmm hımmm nasıl desem yoğun bir hımm duygunun daha detaylı açıklanabileceğine inanıyorum. Tabi bunu yapailmek için aşık olunması gerektiğine de inanıyorum, (Sana değil bu genel düşüncem
Yanlış anlama olmasın.) ama aşka inanmadığım gerçeği de var
Yine de daha derin işleyebilirdin.
“Kalpteydim önceleri, kovuldum. Gözlere, dudaklara yerleştim, atıldım. Son bir ümit şarkılara yerleştim, olmadı- tutunamadım şarkılara. Ben ben değilim artık. Ölüyorum. Ölmesem bile mahkumum yerlerde sürünmeye, sonsuza dek. Sanırım bir çözüm olacaktır ölüm.”
İşte aşka inanmamamın nedeni. Harika burası
İki el silah sesi… Kız bağırırken yere yığıldı Aşk. Kız Aşk’ın üzerine kapanıp ağlamaya başladı. “Ağlama” dedi Aşk son gücüyle. “Aşkı konuk etmek dünyanın en güzel şeyidir. Hem bak, hiç kan yok, canım acımıyor bile.” Gerçekten de kan yoktu. Kız yine de ağlamaya devam etti. Sessizce ve aşka yaraşır bir masumlukla.
Silah? Daha farklı olabilirdi. Somutlama yaptığın derin bir duyguya aşırı derecede soğuk bir nesne eklemişsin. Asıl soğukluğu silah değil ölüm vermeliydi bence.
Ayrıca başlıkla da alakasız olmuş biraz.
Pansy,
Öncelikle başlığa taktığımı söylemeliyim. Başlıktaki o "Bir Çocuk" sözü battı bana nedense.
Ders Coğrafya idi,aslında kafanda sorun yoksa bir iki kafa adam bulup çene çalmak için bulunmaz fırsattı.Ama sorunu vardı şimdi...
Psikopat edebiyatçımız bize 'idi' ayrı yazılmaz, kaynaştırmayla birleştirilir dedi ve sonra sınavlarda not kırdı. Oysa kendi tahtaya öyle yazıyordu. Kadını yolmak istiyorum. Gayet de oluyor işte oraya
idi'den sonrası birazcık kulak tırmalıyor sanki ama.
Ha ama ile cümle başlaaaar gibisinden bir tepki almayayım diye burada ama ile yeniden cümle kurmana gerek yokmuş diyeceğim. Virgülle bağlayıp devam edebilirmişsin.
Sabah kalktığında her zaman öpmek için gittiği kardeşinin yatağını boş bulmuştu.Kendisinden tam 12 yaş küçüktü kardeşi,ona abiden çok baba gibiydi.Bu babalarını 2 sene önce kaybetmelerinden de kaynaklanabilirdi tabii.Annesini bulmak için evi dört dönmüştü ama o da yoktu.Hemen telefona koştu,çalarken bir yandan tek ayağını yere vuruyor,bir yandan da dudağını ısırıyordu.
İlk cümle yine kulağımı tırmaladı
Sanırım alışacağım, ama bir sorun yok gibi duruyor çünkü.
12'yi on iki olarak yazsan nasıl olur? Ve 2'yi de. Daha güzel duruyor bence. Sözel sanatlara rakamlar karışmamalı. Bütünlüğü bozuyor.
Abi? Hayır az önce kontrol ettim hala ağabey olarak kullanılıyormuş.
di'li geçmiş zamandan miş'li ye dönmüşsün sanırım yani eğer saçmalamıyorsam. Sonlara doğru küçük bir kayma var zamanda. Üstteki alıntıyı kast ediyorum.
Annesi açtı ve telaşlı ve yorgun bir sesle,diyalogları kısa sürdü.
Virgül kullansan daha düzgün olacakmış, ama ondan da önemlisi bir kopukluk var. Çok hızlı geçmiş olay.
Ayrıca bağlaçlardan da önce virgül veya noktalı virgül koyman lazım. Anlam karışmıyor aslında, ama kural öyle ne yapalım.
(Oldukça kısa boylu ve şişmandı ve çocuk onun yanında çok uzun kalıyordu)
Gereksiz bir parantez. Sonuçta orada betimleme yapmışsın. Neden paranteze ihtiyaç duydun ki? Bol bol yaz işte
Detay değil ek bilgi değil
Durduk yere neden kavgamsı bir şey çıkıyor anlayamadım yalnız. Tepkileri ve nedenleri biraz daha derin irdeleseydin daha anlamlı olurmuş. Bu zaten oğlanın kardeşini merak ede dururken yaşadığı ara bir şey, ama dikkati dağıtmakta kullanabilirdin
Yalnız oğlanın iç sesine bayıldım. Harika anlatmışsın. Çok gerçekçi olmuş. İnsan hissediyor içinde resmen ve "Aaaa bana da öyle olur yav." dedirtiyor. Gerçekten çok büyük sempati duydum oğlana, hele kardeşi öldüğünde.
Yine de daha uzatıp derine inebilirmişsin. Bazı yerler havada kalmış gibi. Tam hikayeye girmeye çalışırken yeni bir şey oldu. Kopukluklar hissettim bu yüzden.
Ha unutmadan noktalama işaretlerine de birazcık daha özen göstermen lazım ve onlardan sonra boşluk bırakırsan daha estetik olur.
edit:Ne olur iğrenç bir espri yapmadan bitirmiş olayım şu yorumu zor tutuyorum çünkü
edit2:Kısa yazsaymışım
Barınak rekorunu kırdım
yazan bir yazar!
Resimciğe tıklasana bi
)
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #52 :
Temmuz 18, 2008, 11:03:05 »
Yorumun için teşekkür ederim. Ama takılar meselesinde şunu söylemeliyim ki iyelik eki kullanmak gerekmiyor. Takıların ve sonrasında kokuların ona ait olması gerekmez. O yüzden onlarda iyelik eki kullanmadım.
Parantez neden gerekmiyor?
Süslendi; en sevdiği kıyafetlerini giydi, takıları taktı, (en yakın arkadaşının doğum gününde aldığı küpeler de bunlardan biriydi. Yeşil renkliydiler ve kız bunların gözleriyle uyumlu olduklarını düşünüyordu.) kokuları sürdü.
Bu kısım olduğu gibi bir cümle ve o parantezin içindeki kısım ara cümle. Virgülle verince çok karışık görünüyordu, kısa çizgiyi de sevmediğimden parantez kullandım.
Yerde birinin yattığını görünce korkuyla kapıyı kapattı. Sonra merakına yenilip kapıyı yavaşça araladı. Yerdeki boylu boyunca yatıyordu, muhtemelen baygındı. Kıyafetleri beyazdı. Kravatı, gömleği, pantolonu.. hepsi beyazdı. Ayakkabıları yoktu ve kıyafetlerinde kırmızı lekeler vardı.
Bu kısma diyecek sözüm cidden yok, haklısın
Aşkın zihin okuması... Dediğim gibi her şeyi de gözünüze sokarcasına ben anlatamam ya. Yazıda iki, ya da üç yerde bu olay gerçekleşiyor ve okuyucunun bunu anlamasını beklemek hakkımdır herhalde. Gerçekten yorumuna teşekkürler; ama ne bileyim bu kısım biraz abes olmuş. Hani nasıl desem resmen hata bulmaya çalışır gibi, zorlama geldi bana. :S
Dame
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #53 :
Temmuz 18, 2008, 13:47:33 »
Alıntı sahibi: Fraktal üzerinde Temmuz 18, 2008, 11:03:05
Yorumun için teşekkür ederim. Ama takılar meselesinde şunu söylemeliyim ki iyelik eki kullanmak gerekmiyor. Takıların ve sonrasında kokuların ona ait olması gerekmez. O yüzden onlarda iyelik eki kullanmadım.
Parantez neden gerekmiyor?
Süslendi; en sevdiği kıyafetlerini giydi, takıları taktı, (en yakın arkadaşının doğum gününde aldığı küpeler de bunlardan biriydi. Yeşil renkliydiler ve kız bunların gözleriyle uyumlu olduklarını düşünüyordu.) kokuları sürdü.
Bu kısım olduğu gibi bir cümle ve o parantezin içindeki kısım ara cümle. Virgülle verince çok karışık görünüyordu, kısa çizgiyi de sevmediğimden parantez kullandım.
Bu kısma diyecek sözüm cidden yok, haklısın
Aşkın zihin okuması... Dediğim gibi her şeyi de gözünüze sokarcasına ben anlatamam ya. Yazıda iki, ya da üç yerde bu olay gerçekleşiyor ve okuyucunun bunu anlamasını beklemek hakkımdır herhalde. Gerçekten yorumuna teşekkürler; ama ne bileyim bu kısım biraz abes olmuş. Hani nasıl desem resmen hata bulmaya çalışır gibi, zorlama geldi bana. :S
Takılar ona ait değilse tabi olabilir ama ne bileyim kulak tırmalıyor gibi geldi biraz
Aşkın zihin okuduğu diğer yerlerde bir şey fark etmedim. Olsa söylerdim, ama ne bileyim bir an "Sen kimsin?" sorusuna öyle bir cevap gelince. Nasıl yani oluyor insan "Düşünce mi okuyor?" diye okuyucunun bulması gerekiyor. Tamam yazman gerekmez belki, ama bence bu denli keskin bir geçiş olmamalıydı.
Ayrıca eğer sırf hata bulmaya çalışarak yorum yapsam gecenin o saatinde annemden beş kere azar yememe rağmen devam etmezdim. Kimseye bir garezim, düşmanlığım yok. Sadece hata aramak öyle durumlarda yapılır. Aşağılamaya çalışırsın. Hayır hiç de öye bir amacım yok, omaz da yani. Küçümseyen biri olsam bunu en başından belli ederdim diye düşünüyorum ve hımmm sanırım ben olsam böle yorumlarım olsun isterdim dediğim bir şekilde yazıyorum. Belki de fazla mükemmeliyetçiyim ya da olduğum program fazla sorgulamacı yaptı beni. Bilmiyorum, ama ne sana ne de başka birine yönelik değil. Kafama uymayan ve hatalı yerleri görünce söylemeden edemiyorum. Gerektiği yerde de hatamı kabul ederim.
Mesela parantezde. Ara cümleyse parantez olmalı tabi, ama bence ara cümle kullanmana da gerek yoktu orada
Yazım tarzındır karışamam neyse. Hafiften bir parantez karşıtlığım bulunduğunu inkar etmeyeceğim ama. Bence akıcılığı etkiliyor.
yazan bir yazar!
Resimciğe tıklasana bi
)
pansy
Loamsdown of Deephallow~
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #54 :
Temmuz 18, 2008, 22:09:35 »
Yorumlar için teşekkürler ve Dame sana ayrıca teşekkür ediyorum
Yapamadığım nadir şeylerden biri(
) uzun yorum yapmaktır
Noktalama işaretlerine dikkat etmediğimi üzüntüyle söylüyor ve başımı hüzünle eğiyorum.Şu kavgada bir sorun var bunu anladım,çünkü herkes kötü yorum yapmış
Ben aslında onu oğlanı boğmak için yapmıştım
Hani herşey üst üste gelir ya,Harry'ye de aynı şey olur sık sık
Herneyse tekrar teşekkürler eleştirileriniz için
Ben çok sık yazı yazmam,dolayısıyla kendimi minimum derecede geliştirdim.Umarım bir gün noktalama işaretlerine dikkat eder,müthiş yazılar yazarım...
Madeleine
Köpüklü Kapuçino
Lonca Editörü...
«
Yanıtla #55 :
Temmuz 19, 2008, 13:02:00 »
Yok canım kötü yorum değil
Sadece o kısmın eksik olduğunu ve üzerinde durulması gerektiğini belirtmişler
Noktalama işaretleri yazının akışı için çok çok önemlidir. Kısı zamanda da düzelir
Sık sık yazmadığın halde böyle yazabiliyorsan helal olsun diyorum
Karamel Kokusu
pansy
Loamsdown of Deephallow~
Has Türk Kahvesi
«
Yanıtla #56 :
Temmuz 19, 2008, 23:21:11 »
Alıntı sahibi: Madeleine üzerinde Temmuz 19, 2008, 13:02:00
Yok canım kötü yorum değil
Sadece o kısmın eksik olduğunu ve üzerinde durulması gerektiğini belirtmişler
Noktalama işaretleri yazının akışı için çok çok önemlidir. Kısı zamanda da düzelir
Sık sık yazmadığın halde böyle yazabiliyorsan helal olsun diyorum
Belirtmeleri,yani belirtmeniz de benim için çok önemli zaten
Tekrar teşekkürler ve yine teşekkürler
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #57 :
Temmuz 22, 2008, 20:55:16 »
Madeleine;
Hikayeni beğendim, ki zaten sana da söylemiştim. Zaten oldum olası böylelerini okumaktan zevk alırım. Bir çırpıda biterler. Genel olarak şunu söylebilirim ki,
ölüm
aklıma gelmemişti. Sonu da gayet hoş olmuş. Yapaylıktan kurtarmışsın, eski halinden iyi olmuş. Açıkçası ben de Alper'in yerinde olsam ben de öyle derdim. Ama karakter kız mıydı erkek miydi anlayamadım doğrusu :S Yani Alper "Rimelin akmış güzelim" falan diyor ama yani, ne bileyim bence bunu biraz daha belli etmeliydin. Betimleme yapmalıydın, karakteri daha iyi anlatmalıydın falan. Bir de karakter çıplak olmalıydı, ya da kendini çıplak hissetmeliydi ne diyeyim. Ama sonuç olarak, güzeldi
Madeleine
Köpüklü Kapuçino
Lonca Editörü...
«
Yanıtla #58 :
Temmuz 22, 2008, 21:01:40 »
Evet haklısın cinsiyetini belirtmeliydim ama her şeyi açık açık yazınca okumanın zevki kalmıyor. Bazı şeyleri okuyucu keşfetsin isterim. Yazının gizemi kalmazsa, okuyuca çözülecek bilmeceler bırakmazsam, okumanın zevki kalmaz
Karamel Kokusu
Fraktal
Love Supreme
Cafe Cini
Has Türk Kahvesi
Paranoyak Megaloman
«
Yanıtla #59 :
Temmuz 22, 2008, 21:03:23 »
Elbette mistik bir havası olmalı; ama yazıdaki karakterin de gizemi olmasın yahu
Yani zaten yazını bir gizem üzerine kurmuşsun, bir de bunu yapmamalıydın bence :/
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
5
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »