Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 30, 2008, 09:26:59  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Daha Ne Kadar Sürecek?  (Okunma Sayısı 583 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fraktal
Love Supreme
Mod
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Haziran 01, 2008, 18:45:29 »

"Bitmiyor, bitmeyecek. Ömrümün yarısında o sene yeni bir Harry Potter kitabı basılacak oluyor." diyor Giles Coren Times' taki yazısında.

"İskoç yazar sadece 7 Harry Potter kitabı yazacağım dedi. Yalan söyledi."

Yazı bu gibi iğneli cümlelerle başlıyor ve yazıda yoğun bir Rowling eleştirisi var. Hoş haksız da değil. Kitapların dünya çapında bir üne kavuşmasından sonra, yani Zümrüdüanka Yoldaşlığı' ndan sonrası, kitapların fiyatları hep artmış; ama sayfa sayısı da giderek düşmüş. Yazıda sadece 157 sayfa olan Ozan Beedle' ın hikayeleri kitabının Amazon' a 1.95 milyon pound' a satılmış olması buna örnek olarak gösterilmiş.

Ya da bir A5 kağıdına yazılmış, 800 kelimelik hikayeden de bahsediliyor. "Dünyada 800 kelimede bırakmış bir yazar yoktur." Yazının bu kısmını da dalga geçerek bitiriyor yine: "Sıradaki mükemmel çalışmasında kaç kelime var? 400? 200? 83?"

"Rowling' in bunu nerede bitireceğini kim bilebilir? Ne kadar kısaltabilir ki?"

"Şüphesiz İngiliz Edebiyatı' na son hediyesi 90 milyon Pound değerinde ve üzerinde "Wizard (Büyücü)" yazan bir kağıttan oluşan son Harry Potter kitabı olacaktır."

Her çağırdığında ayağına gelmez mutluluk
Sessiz sessiz sindireceksin
Ya da geçip hayatın önüne
Yüzüne yüzüne indireceksin

Yoktan var etmeli bazen mutluluğu
Aynaya bak çok sev bulduğunu
Sen sana her zaman iyi gelensin
Koyver gitsin bırak gururu

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Daha Ne Kadar Sürecek?
« Eklendi: Ağustos 30, 2008, 09:26:59 »

Dame
Damla, Damlaş, Damma artık nasıl istersen ~ Gırrrrrrrr ~ Hmpff ~ Sessiz Korist
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

sessiz korist

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2008, 18:52:28 »

Vohohohov tuttum ben bu adamı Kahkaha Kahkaha Çok haklı valla Alkış Alkış Rowling resmen oynuyor artık bizimle <.< Oh kitaplar bitti diye kendini başka şeylerle avutmaya çalışan bir kitle var önünde ne de olsa. Bir ümitlendirip, bir üzdüğü. Ne de güzel eğleniyor bizimle. Düşene bir tekme de kendisi atıyor hmpff <.< Oh iyi olmuş böyle bir yazı azıcık da onu dürtsünler saçmaladığının farkına varması lazım artık  Kızgın Dumbi gaymiş ile başlayan garipliklerine son vermek lazım! Uyan da kendine gek Rowling! Ama nerdeee Kararsız <.< Ağlayan Ağlayan

yazan bir yazar!

I'm sorry about the sun,
how could I know that you would burn?,
and I'm sorry about the moon,
how could I know that you'd disapproved,
I'll never make the same mistake,
so next time I create the universe
I'll make sure we communicate at length
oh yeah,
but until then...it's better off dead,
a smile on the lips and a hole in the head,
better off dead, it's better than this,
take it away 'cause there's nothing to miss
I'm sorry about the world,
how could I know you'd take it so bad?,
and I'll never make the same mistake,
so if you are looking for a fantasy
why not trying the entire human rase
just to play it safe
Nymphe
_LİLY_
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay

-EvANesCeNCe-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2008, 19:05:01 »

Adam haklı. Ben bir hp fanıyım eğer 8 kitap yazsa 8 inide okurdum ama bize 7 kitap dedi bana göre söylenenler sözdür bir şey dediyse arkasında olmalı. / kitapta bırakmalıyı yok bilmem neyin kağıdına ne karalamış yok bilmem kim neymiş. Hem bize diyor kapatın artık bu konuları hp bitti diye sonra kendi çıkıp yok bilmem kim şöyle ya da şöyle yapacak diyor. Bence söylediği sözün arkasında olmalı.

lilyevans
Kakao

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2008, 19:10:54 »

Bence biraz haksız davranılmış. Çünkü Ozan Beedle ın Hikayeleri serinin devamı değildi.Rowlingin sadece en yakın bulduğu 5 kişiye verdiği bir hikayeydi. Bir tanesinin pahalı olması da onun yardım amaçlı kullanılmasından kaynaklanıyordu. Diğer 800 kelimelik hikayeyse Rowling gibi 13 yazardan yazması istenilen bir hikayeydi. Belki de Rowling daha uzun yazabilirdi ama belli bir sınırı olduğu için kısa yazdığını düşünüyorum ben(Ki şu da var:Verilen kağıdın iki yüzünü de kullanmış Rowling; yani yazabileceğinin en uzununu yazmış gibi gözüküyor.). O hikaye de Ozan Beedle ın Hikayeleri gibi yardım amaçlı kullanılacağından açık artırmaya sunuluyor. Yani ben Rowlingin bizi oynatmaya çalıştığını falan düşünmüyorum.. Ama herkesin düşüncesi farklı tabii..

Harry Potter ve Melez Prens filminin 1 SENE ertelenmesine siz de tepkinizi belirtmek istiyorsanız; tıklayın, bilgilerinizi girin tepkinizi gösterin..

bngi
C.R. & A.A
Köpüklü Kapuçino

BTFC[L]xD.

pirate__angel@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2008, 19:16:26 »

"Şüphesiz İngiliz Edebiyatı' na son hediyesi 90 milyon Pound değerinde ve üzerinde "Wizard (Büyücü)" yazan bir kağıttan oluşan son Harry Potter kitabı olacaktır."

Adam çok haklı yani ama eğer İngiliz camiasına karşı söylediyse cesaret de varmış demek ki. Rowling de gerçekten tadını kaçırdı yani. 7 dediysen 7 yapacaksın. Ha 8'i yazsa okumaz mıyım? Yoo hemen alır okurum. Ama sonuç olarak seri bitti diye sürekli hayranların gözünde Harry Potter'ı güncel tutmaya çalışıyor (Sanki ihtiyacımız varmış gibi  Hede Hödö ) .

Damla'nın da dediği gibi, yok efendim Dumbledore gaymiş, Grindelwald'la aşk yaşamışlar, bunu kitapların dışında, hele de bittikten sonra belirtmenin ne anlamı var ki?  Sırıtan

Haber için teşekkürler Sırıtan

Put sad wings around me now
Angel take me far away
Put sad wings around me now
So that we can rise again

Stupefy
Ayvalık!!
UU Seherbazları
Telve

Kuzucukların eylemleri devam edecek!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2008, 20:10:36 »

Vay be! Adam duygularımıza tercüman olmuş resmen. Gerçi sayfa sayısının azalması konusunda ona katılmıyorum sonuçta önemli olan kitabın dolu dolu olması ki son kitabın ne kadar dolu dolu olduğu tartışılır aslında. Ama özellikle o 800 kelimelik hikaye konusunda Giles Coren'le hemfikirim. Bizden bile sınavlarda 300 kelimelik paragraf istediklerine göre, 800 kelimeden öykü falan olmaz! Yola gelsin Rowling. Dil Çıkaran
7 dediysen 7 yapacaksın. Ha 8'i yazsa okumaz mıyım? Yoo hemen alır okurum. Ama sonuç olarak seri bitti diye sürekli hayranların gözünde Harry Potter'ı güncel tutmaya çalışıyor (Sanki ihtiyacımız varmış gibi  Hede Hödö ) .
Katılıyorum! Gülümseyen

Paylaşım için teşekkürler! Kahkaha

James 'Sawyer' Ford

I'm losing my mind and you just stand there and stare as my world divides!
armo
Şeker
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2008, 22:38:46 »

bencede haklı doğru söylüyor.

hayt güzel...yaşamasını bilene tabi.
Karamela Sepeti
~Süpürgesiz Cadı...
Sert Espresso

~Everything is something happened...

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2008, 23:05:13 »

Asıl beni sinir eden şey 7. kitabın çok yüzeysel bitmesi.Daha sonra JK Hanım kızımızında röpörtajlarında eklemeler yapması.Yavv kardeşim madem bu kadar şey vardı neden kitaba yazmadın abe şapşal beyinli?

Dumbi gaymiş ile başlayan garipliklerine son vermek lazım! Uyan da kendine gek Rowling! Ama nerdeee Kararsız <.< Ağlayan Ağlayan

Al benden de o kadar

Yaşasın ek$i sözlük Manyaklığı!
charmed
HaLiMiZ DuMaN !!!!
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Telve

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2008, 16:46:03 »

7 dedi 7 yazsın dioruz ama bu serinin hiç bitmemesi için neler yaparız Terleyen

Asıl beni sinir eden şey 7. kitabın çok yüzeysel bitmesi.Daha sonra JK Hanım kızımızında röpörtajlarında eklemeler yapması.Yavv kardeşim madem bu kadar şey vardı neden kitaba yazmadın abe şapşal beyinli?

Bazı şeyşeri hiç yazmasaydı en azından gizemini korumuş olurdu. Dumbledore'un cinsel tercihi beni pek ilgilendiren bir konu değildi Hede Hödö. Böyle sonradan diyeceğine hiç demeseydi

You poor, sweet, innocent thing
                 Dry your eyes and testify
                 And oh you love to hate me don't you, honey ?
                 I'm your sacrifice

Do you wonder why you hate?
                 Are you still too weak to survive your mistakes?

Karamel Kokusu Sarılan
Yoktur üstüne senin güzeli çirkin yapmakta suçuysa dünyaya atmakta...
Nymphe
_LİLY_
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Demleme Çay

-EvANesCeNCe-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2008, 18:45:21 »

7 dedi 7 yazsın dioruz ama bu serinin hiç bitmemesi için neler yaparız Terleyen

Bazı şeyşeri hiç yazmasaydı en azından gizemini korumuş olurdu. Dumbledore'un cinsel tercihi beni pek ilgilendiren bir konu değildi Hede Hödö. Böyle sonradan diyeceğine hiç demeseydi

Aynen, ki onun dumby için dediklerini annemde duymuş Ağlayan tutturdu kitapları okuyacam diye, gerisini sen düşün wiz, annemler hakkında az çok bi fikir edinmiş durumdasın. Off JKR keşke bi 1000 2000 sayfa yazsaydında böyle röpörtajlarda açıklayacağın şeyleri kitapta belirtseydin.

bezroko
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #10 : Haziran 14, 2008, 15:14:07 »

bu jkr yi bi temiz dövmek lazım dimi?

madem 800 kelime ve yazabileceğinin en fazlası bu ve artık başka şeyler yazmak  istiyor ve evet hp 7 kitap, fazlası olmayacak!, Niye Başka Bir Hikaye Yazmıyorsunda James ve sirius Yazıyosun?? sırf bizle eğlenmek için mii? ne yapmaya çalışıosun sen jo! haa ne yapmaya çalışıyon sen??
snape
Always Severus..
Has Türk Kahvesi

sensiz Hogwarts olmaz!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 14, 2008, 17:16:12 »

Ayyyy Nutkum tutuldu Kahkaha Alkış
Tıppatıp ben ya Dil Çıkaran  Tamam tıp-atıp ben deil ama düşünce tarzı aynıı Alkış
Yani adam haklı demiyimde nediyeyim ha? Kahkaha

Cm2003
Süt
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #12 : Haziran 14, 2008, 18:50:46 »

kitaplar bitti kitaplar bitti diyo sonra para kazanmak küçücük yazılar yazıyo para kazanıyo ama bizde hayal kırıklığına uğruyoruz
hermioneda
Demleme Çay

btn kötülükler eriyecekse küresel ısınmaya evt!

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #13 : Haziran 14, 2008, 20:41:56 »

Vohohohov tuttum ben bu adamı Kahkaha Kahkaha Çok haklı valla Alkış Alkış Rowling resmen oynuyor artık bizimle <.< Oh kitaplar bitti diye kendini başka şeylerle avutmaya çalışan bir kitle var önünde ne de olsa. Bir ümitlendirip, bir üzdüğü. Ne de güzel eğleniyor bizimle. Düşene bir tekme de kendisi atıyor hmpff <.< Oh iyi olmuş böyle bir yazı azıcık da onu dürtsünler saçmaladığının farkına varması lazım artık  Kızgın Dumbi gaymiş ile başlayan garipliklerine son vermek lazım! Uyan da kendine gek Rowling! Ama nerdeee Kararsız <.< Ağlayan Ağlayan
doğru demişsin vlla.

hayattaki en kötü şey felaketler değil,yaşanması gerekirken kaçırılan mutluluklardır...
bezroko
Kakao

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : Temmuz 01, 2008, 18:42:25 »

ewt katılıyorum yalnız para kazanıyo demeyelim lütfen yardım için yapıo..
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: