Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Aralık 02, 2008, 23:38:25  

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 13   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Melez Prens - İlk Fragman - Türkçe Çeviri  (Okunma Sayısı 9088 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ayisigi
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 30, 2008, 04:10:39 »

Orjinal Fragman: http://video.msn.com/video.aspx?mkt=en-gb&vid=bc682eef-e76b-467a-9684-2ffebc997b91

Resmi Türkçe altyazılı: http://entertainment.tr.msn.com/

arkadaşlar fragmanı indirebilmek içni aşağıdaki linklerden hangisini istiyosanız ona sağ tıklayıp "hedefi farklı kaydet" seçeneğini işaretleyin.

QUICKTIME STANDARD
# Large
# Medium
# Small
# Low

HIGH DEF QUICKTIME
# Large
# Medium
# Small

WINDOWS MEDIA
# Large
# Medium
# Small

#

HIGH DEF WINDOWS
# Large
# Medium

IPOD
# iPod

FLASH
# flash1
# flash2

Ahanda fragmanın çevirisi Kahkaha Bi sitede buldum, çevirdim  Göz Kırpan

0:07 Kuzey İngiltere'de hızla yol alan Hogwarts Ekspresi görünür.

0:10 Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun üzerine kar yağar.

0:12 Profesör minevra McGonagall bir grup öğrenciyi koridor boyunca yönlendirmekte. Muhtemelen Dumbledore'un cenazesinden önceki sahne. Ancak gülümseyen yüzlerle, izleyicilere yeni bir yılın başladığı hissi verilmeye çalışılmış.

0:14 Dış ses olarak Dumbledore konuşurken, anılarla dolu bir dolap döner. "Şu an gördüklerin, anılardır."  Benim şu an baktığım ise, diğerlerinden farklı olarak, etiketteki ismin üzerinde minik bir işaret olan küçük bir şişe. Yoksa Ölüm Yadigarları'nın simgesi mi? Yaklaştınız. Basit bir üçgen var, ama ne ortasından geçen bir çizgi var, ne de içten teğet bir çember.

0:18 "Bu anı," Harry arkaplanda, görüntü Micheal Gambon'a yaklaşıtken Dumbledore devam eder. "yalnız olana ait." Elbette Voldemort.

0:21 Dumbledore'un eli görüntüye girer, küçük bir şişeyi tutmaktadır. "Bu, belki de şimdiye kadar topladığım en önemli anı. Görmeni isterim."

0:27 Yaklaşan Warner Brothers logosunun içinden geçiyoruz.

0:33 Harry Düşünseli'nin içine yüzüne sokar. Bir anıya girmek için...

0:35 'Telaşlı, eski moda bir Londra sokağı.' (Melez Prens, İngiltere basımı, sf 263) Yağmurun altında, Dumbledore, genç Tom Riddle'a bir büyücü olduğunu açıklamak için yetimhaneye ilerler.

0:36 Yetimhaneye zumlanır, buradan kaçmanın imkansız olduğunu önceden haber veren, dökme demirden bir kapı ve tuğladan çitlerle korunan, soğuk bir binadır burası.

"Geleceği bilmek için"

0:40 Dış ses olarak, yetimhane müdiresi Ms.Cole "Burada kaldığı yıllar boyunca hiç ziyaretçisi olmamıştı." der, bu sırada kadının Dumbledore'u Riddle'ın yanına götürüşü görülmektedir. Gerek Riddle'ın odasına giden merdiven, gerekse arkafondaki müzik, izleyiciye bir şeytanın inine gittikleri izlenimini vermekte.

0:43 Büyüyüp de Voldemort olacak olan çocuğu, Tom Riddle'ı ilk defa görüyoruz.Arkada Ms.Cole ve kitaptakinden farklı giyinmiş olan Dumbledore.

"Geçmişe Dönmeli"

0:46 Dış ses olarak, Tom Riddle "Sen doktorsun, değil mi?" der. Dumbledore "Hayır" deyince, ikinci kez sorar. "Kimsin sen?" Kitaptaki muhtemelen en güzel sahne, filme de güzel geçirilmişe benziyor. Yates, Dumbledore ve Voldemort savaşının başlangıcında, Rowling'in izinden gidiyor. Dumbledore kendini erken gelişmiş bir canavardan korurcasına bir üslup takınmış

0:58 "Ben de senin gibiyim Tom," diyor Dumbledore "farklıyım". Riddle'sa "Kanıtla o zaman". O anda yandaki dolap alev alıyor. Kitaptan biliyoruz ki orada Riddle'ın diğer çocuklara yaptığı zorbalıkların ganimetleri olan eşyalar var.

1:00 Riddle Dumbledore'a günah çıkarırken Harry'nin bir tarla boyunca koştuğunu görüyoruz. Kuvvetle muhtemel, eklenmiş Kovuk sahnesinden.

1:02 Fenrir Greybeck'in, dönüşmemiş de olsa, ilk görüşümüz

1:04 Pijamalarını giymiş Ginny Weasley.

1:06 Ron, tıpkı ölü gibi, Profesör Slughorn'un bürosunda yatarken. Sonra Tom Riddle konuşur. "Onlara dokunmadan eşyaları hareket ettirebiliyorum. Kötü şeylerin olmasını sağlayabiliyorum." Elbette, Ron'u zehirleyen Riddle değil, Draco Malfoy. Bundan sonra Harry Ron'a bir bezir verecek.

1:07 Dumbledore bir Hortkuluk ve Yadigar olan Gaunt yüzüğünü takıyor.

1:08 Dumbledore bir yeraltı gölünün ortasındaki bir adada, Harry'i ve kendini çepeçevre saran ve onları İnferius saldırısından koruyan bir ateş halkası oluşturuyor.

1:12 Riddle sözlerini bitirir. "Yılanlarla da konuşabiliyorum." Müziğin aniden kesilmesi ve Dumbledore'un yüzündeki ifade, sanki Dumbledore'un ölümünün bir habercisi gibi. "Beni buluyorlar, birşeyler fısıldıyorlar."

1:18 Voldemort görüntüleri

1:21 Filmin logosu yaklaşırken, Hedwig's theme duyulur. Dış ses olarak, Harry soruyor: "O halde biliyor muydunuz, efendim?"

1:22 "Tüm zamanların gelmiş geçmiş en tehlikalı karanlık büyücüsu olduğunu mu? Hayır."

~ Fraktal
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2008, 17:53:18 Gönderen: Fraktal » Logged
Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile
Re: Melez Prens - İlk Fragman - Türkçe Çeviri
« Eklendi: Aralık 02, 2008, 23:38:25 »

Tool_TR
Fincandaki
Telve

ÖSS modunda,kulüplerde yok

headbang_team@windowslive.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2008, 04:14:46 »

Bence çok güzel bir fragman,daha ne olabilir ki.
Hayırlı olsun efendim.  Gözlerini Deviren

SÜLEYMANNAME

''(...)Kuzum, senin neren Anadolludur?
Türk’ e Amerikan püskürtülüsün!
Farkın şu ki, eski Başbakanlardan,
Sen o belaların son püskülüsün! ''

Necip Fazıl Kısakürek

Blog sayfamı ziyaret etmek isteyenlere:
http://tooltr-brk.blogspot.com/
Bir var bir yok,ÖSS'ye çalışmaktan sıkılınca uğrar.
Neden yok diye şaşırmayın,burada görünce de 'neden geldin' demeyin...
Hayatta böyle çünkü,sizin gibi.Bazen yapabileceğin iki seçenek vardır önünde,ama ikisi de yanlıştır ya.Seçersin birisini,benimki de öyle birşey işte...
Dame
Damla, Damlaş, Damma artık nasıl istersen ~ Gırrrrrrrr ~ Hmpff ~ Sessiz Korist
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2008, 04:23:30 »

Dumbi'nin ilk cümleden tek kelime anlamadım valla <.< Bugün iki oldu bu ya n'oolyo bana? Şaşırmış Neyse ee güzeldi dersem film bana kapak olacak gibi bir his var içimde Hede Hödö ama Tom Riddle'ın küçüklüğünü oynayan çocuğun ses tonunu beğendim. Oraları kıvıracaklar sanırım...umarım. Ailesini öldürüşü de var kısmen. Yalnız aşırı derecede Boonie'ye benzeyen bir kadın vardı o Merope mu çözemedim Şaşırmış

edit:Düşünselini çok farklı hayal etmiştim Şaşırmış
« Son Düzenleme: Temmuz 30, 2008, 04:26:56 Gönderen: Dame » Logged

yazan bir yazar!

Gria_Himonas
Gria - Grii - Görüya - Gıveya - Gırüü - Griş - Ciria
Has Türk Kahvesi

Yakışmaz mı İstanbul bize?

kadrican_ve_saz_arkadaslari@windowslive.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2008, 04:49:23 »

Bu ilk Ron ve Hermione' siz fragman mıydı yoksa bana mı öyle geldi? Hede Hödö Sırıtan Damla o Merope değil Ginny' di resmen ya Şaşırmış İyi de onun ne işi var? Acayip Ben yoksam o niye var Ne? Dil Çıkaran

Dame
Damla, Damlaş, Damma artık nasıl istersen ~ Gırrrrrrrr ~ Hmpff ~ Sessiz Korist
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2008, 04:56:12 »

Alâkayı şey edemediğim için Merope mu acaba dedim ben de zaten ve tabi bir de saati göz önünde bulundurarak yanlış görmüş olma ihtimalimi de kattım, ama harbi oysa işi ne orada yav? Ama değil sanki ya Boonie kısa, fragmandaki uzun duruyordu ve elinden ne uçtu? Hede Hödö  Ay bahane arıyorum saçmalığa resmen. Ginny'le Voldi'nin 'çocukluğu' nasıl kesişebilir ya? O nasıl bir geçiştir? Şaşırmış

edit:Şu kafayla çözdüm ya helal olsun. Kahkaha Yatan Ron, asası alınan Ginny'miş. İki print screenle olayı çözdüm XD Yanlız yine de...nasıl bir geçiştir o öye ya? Yuh yani Şaşırmış
« Son Düzenleme: Temmuz 30, 2008, 05:20:31 Gönderen: Dame » Logged

yazan bir yazar!

obeliks
Kakao

HALF BLOOD PRİNCE

ersn_ylmz.59@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2008, 09:08:02 »

açıkçası ben beğenmedim. biraz sönük gibi geldi. daha heyecanlı olmasını beklerdim yani. ayrıca içinde ron hermy falanda yok. hogvarts ı bi kere göstermişler. ben ardaki bağlantıyıda kuramadım.ordan oraya atlamışlar yani. bence 5. filmin fragmanı bunu 100 e katlardı.inşallah film beni haksız çıkarır. ben daha tempolu heyecanlı bi fragmn bekliyodum. bi de ben hp ve warner bros un resmi sitelerine baktım ama harry potter 6 fragmanı yok.bence warner bros geç olmadan bi tane daha fragman yapmalı. böyle bir fragmanla bence çok izleyici kaybeder.[
« Son Düzenleme: Temmuz 30, 2008, 09:28:16 Gönderen: obeliks » Logged

rngn03
Süt
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2008, 09:36:23 »

Bence bugüne kadar yayınlanan en iyi HP fragmanıydı,görüntüler çok güzeldi bir kere.Ayrıca fragmanda Ron var,zehri içtikten sonra yerde uzanmış Harry de başında bekliyor.Hermione'nin olmaması şaşırtıcı değil ama filme ismini veren Melez Prens'in fragmanda olmaması çok çok şaşırtıcı.Snape neden yok?Daha çok Dumbledore-Harry-Tom üstüne kurulu,belki de 2. trailerda olurlar.
lilyevans
Kakao

Sailor Moon..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2008, 09:47:03 »

Sonunda filme dair bişiler izleyebildiğim için gerçekten çok mutluyum ama bence fragman mm.. kötü olmuş yaa karışık biraz pek etkileyici değil. Beklediğimi bulamadım yani.. Kararsız Yine de sağol link için..  Sarılan

lilyevans
Kakao

Sailor Moon..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2008, 09:50:03 »

Açıkçası ben de daha iyi bişiler bekliyodum. Kararsız Pek güzel değildi bence ve kesinlikle en iyisi değildi. Diğerleri bundan daha iyiydi. Düşünseli ni de hiç beğenmedim ben daha beyaz parlak marlak bişey bekliyodum o ne öyle su gibi <.<  Ama müziği hoşuma gitti.. Gülümseyen Yine de sonunda filmden sahneler görmek iyi oldu..
Edit: Küçük Tom Dumbledore'a sonunda ne diyo pek anlayamadım. ''They find me'' fln öle bişi.. Yılanlarla konuşabiliyorum onlar beni buluyor gibisinden bişi heralde ama tam çeviren biri söyleyebilir mii....
2. Edit: Ben niye üst üste iki mesaj atmışım yaa??  Acayip
« Son Düzenleme: Temmuz 30, 2008, 16:17:11 Gönderen: lilyevans » Logged

Weasley
Kakao

R/EALITY

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2008, 10:16:29 »

Ben çok beğendim..Ama kabul ediyorum beklediğim gibi değildi.Tahminlere katılıyorum belki yeni bir trailer daha çıkabilir artık bakacağız..Ginny nin olduğu sahne Kovuk'a saldırı sahnesi olsa gerek orda zaten Greyback i de görüyoruz_hani Yates in biz ekledik dediği sahne..Küçük tom Dumby tam çıkarken ona yılanlarla da konuşabildiğini söylüyor..Yılanlar için:
I can speak to sneaks too..they find me..whisper things..diyo orayı soruyosan..(yani beni buluyorlar bana birşeyler fısıldıyorlar diyor Terleyen)
Bu arada bence küçük Tom süperrrrr ötesi çok beğendim.Onu gösterdikleri ilk sahneye eklenmiş olan o ince müzik de etkileyiciydi..Zehirlenmiş Ron da harika bu çocuk oyunculuğu biliyor Alkış
Gırr..Film için sabırsızlanıyorum Aww

Bonnie çok güzelsin:)                                       Rupert+Emma=Love:)
Ron Weasley_Keeper,Knight and King:)
I support R/EALITY
Dünya tatlısı Saliha'ya bu muhteşem imzalar ve harika avatar için teşekkürler
Blooms sen bir numarasın canımm..

Avatar Son Hava Bükücü Hayran Klübü,Emma Hayran Klübü,Weasley İkizleri Hayran Klübü,R/Hr Hayran Klübü,Formula 1 Sevenler Klübü,How I Met Your Mother Hayran Kulübü Üyesi
Erenüx
Satre & Fortuna
Telve

çok kayıp..bayağı bi kayıp.. :P XD

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2008, 10:37:20 »

bn de beğendim.bu daha ilk fragman,elbet daha güzeli gelecek Sırıtan dumbi nin alevler içindeki hali çok manyaktı Sırıtan

-the People I Must Know,They are Far Far Away Now-

"Aşk, korkunç bir lanettir Eragon,insanların kusurlarını gizler.Zaaflarını göremezsin.."

Dikktali olmak gerek; çünkü kader,insanoğluyla fazla ilgileniyor.
Camellia
PesimisticCamellia
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Has Türk Kahvesi

Queen B.

h_sevval@hotmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2008, 10:42:15 »

güzelde gautlar yok yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa fragmanda değil filmde Ağlayan ühüüü Ağlayan neyse efendim bekliycez artık Ağlayan

S U P E R N A T U R A L
Saving People, Hunting Things
We Were Just Starting To Be Brothers Agaın
Supernatural Hayran Kulübü
Fantasticc
Lost ulan Loooosst!
Yönetici
Has Türk Kahvesi

200877359 fantasticc@gmail.com
Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2008, 10:56:14 »

Edit: Küçük Tom Dumbledore'a sonunda ne diyo pek anlayamadım. ''They find me'' fln öle bişi.. Yılanlarla konuşabiliyorum onlar beni buluyor gibisinden bişi heralde ama tam çeviren biri söyleyebilir mii....[/color][/b]

"yılanlarla da konuşlabiliyorum. beni buluyorlar. birşeyler fısıldıyorlar" diyor Dil Çıkaran

<a href="http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf" target="_blank">http://www.harrypottercafe.com/melezprensgerisayim.swf</a>

Tatildeyim. Mesajlarınıza cevap veremeyebilirim.
Erenüx
Satre & Fortuna
Telve

çok kayıp..bayağı bi kayıp.. :P XD

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2008, 10:58:37 »

küçük voldi Dil Çıkaran yaşıo olsaydı bu görüntülerle şantaj yapardık Hede Hödö Sırıtan

-the People I Must Know,They are Far Far Away Now-

"Aşk, korkunç bir lanettir Eragon,insanların kusurlarını gizler.Zaaflarını göremezsin.."

Dikktali olmak gerek; çünkü kader,insanoğluyla fazla ilgileniyor.
Pesimisticc
--PesimisticCamellia--
Sıcak Çikolata

X-TinA <3

meryembulbul94@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : Temmuz 30, 2008, 10:59:38 »

Ben de pek yetinemedim daha fazla şey görmeyi umuyordum Kahkaha

...Love...

[Had I known how to save a life...]
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 13   Yukarı git
  Yazdır