Harry Potter Cafe | Forum
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
  Ağustos 30, 2008, 17:23:00  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dikkat  (Okunma Sayısı 623 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fraktal
Love Supreme
Mod
Has Türk Kahvesi

Paranoyak Megaloman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 30, 2008, 20:16:26 »

Bu mesajı sizi Gazete bölümünde çok gördüğüm bazı şeyler konusunda uyarmak için yazıyorum.

1. Yorum yapacaksanız dolu ve Türkçe yorumlar atın

İnanın düzgün haber bulmak hiç kolay değil. Bazen kaç site gezdiğimiz okuyor. Bulunca da çevirmek çocuk oyuncağı değil. Düzgün, okunur, anlaşılabilir ve Türk dil kurallarına uygun olsun diye haberler birkaç kere kontrol ediliyor. Bazen bir kelime için hem Türk Dil Kurumu' na hem de Dil Derneği' ne baktığım bile oluyor benim. Haberi café' ye koyduktan sonra "mesaj sayısı" uğruna yapılan haber için sağol, çeviri için sağollardan geçilmiyor. Tabi bir de Türkçe katilleri var ki onlardan bahsetmiyorum bile. Bundan sonra bu mesajları gördüğüm yerde sileceğimi, sahiplerini uyaracağımı ısrarla karşı çıkanları da yönetime bildireceğimi söylüyorum. Bu hem bizim emeğimize saygısızlıktır; hem de bu cumhuriyeti kuranlara saygısızlıktır. Dilinizi sevin. Biz haberleri siz yorum yapıp mesaj sayınızı artırın diye değil, gelişmeleri takip edesiniz diye çeviriyoruz. Buradaki haberler kişinin emeğini taşır, bunu bilin buna göre hareket edin.

2. Diğer Sitedeki Haberleri Buraya, Buradakileri Diğer Sitelere Koymayın

İnsanların kendi zamanlarından ayırıp çevirdikleri haberlerin bu şekilde dağıtılmasını hoş görmüyorum. Bunca uğraş bir çırpıda yok ediliyor. Gerek diğerlerininki gerek bizimki. Bazen başka siteler haberleri bizden önce koyabiliyorlar; normaldir. Sonuçta buraya haber çevirenler de insan ve bazı şeyleri geç görebiliyoruz. Ama eğer haber önemliyse zaten koyuyoruz. Sonuç olarak buradaki bir haberin aynısını başka bir sitede görürsem, ki çoğunluk görüyorum (ben görmesem de başkaları haber veriyor.) yönetime bildireceğimi belirtmek isterim. Aynısı tersi için de geçerli. Başka birinin çevirdiği haberi burada görürsem yine yönetime bildiririm. İnsanların bu yüzden ceza alması beni üzüyor; ama başka sitedekilerle papaz olmaya meraklı değilim. Hemen her sitede en azından bir tane modu tanıyorum ve bunu bana dediklerinde inanın hiç hoşuma gitmiyor.

Lütfen bu ikisin dikkate alın. Editörlere saygı gösterin.

Ekleme

Aynısı tam tersi için de geçerli tabi. Eğer burada çevrilmiş haberleri bir başka sitede kullanmak istiyorsanız, lütfen bana ÖM atarak haber verin. Göz Kırpan
« Son Düzenleme: Haziran 18, 2008, 12:19:05 Gönderen: Fraktal » Logged

Her çağırdığında ayağına gelmez mutluluk
Sessiz sessiz sindireceksin
Ya da geçip hayatın önüne
Yüzüne yüzüne indireceksin

Yoktan var etmeli bazen mutluluğu
Aynaya bak çok sev bulduğunu
Sen sana her zaman iyi gelensin
Koyver gitsin bırak gururu

Sponsor Bağlantılar
Reklam

View Profile