Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filminin yönetmeni Alfonso Cuaron, başka bir Harry Potter filmini yönetebileceğini ima eden iki ayrı röportaj verdi.
jewreview.net ile yapılan ilk röportajda, Azkaban Tutsağı'nı yönetmenin ne kadar eğlenceli olduğundan bahsetti ve bu deneyimi tekrar etmek istediğini belirtti:
"Harry Potter evrenini yeniden ziyaret etme fırsatım olmasını çok isterim. Bu filmleri yapmak müthiş bir tecrübe, çünkü onları yaparken muazzam bir pozitif enerjiyle doluyorsunuz. J.K. Rowling'in yarattığı herşey - sadece filmlerden bahsetmiyorum, ama J.K. Rowling'in yaratıcılığı, bu harika enerjiye vesile oluyor... Hayatımın en inanılmaz iki yılıydı ve yeniden ziyaret etmek söz konusu olduğunda bir saniye bile düşünmem."Alfonso,
ile yaptığı ikinci röportajda ise, geçenlerde, son Harry Potter filminin yönetmeni David Yates'in ofisine gittiğini söylüyor ve bu ziyaret sırasında Yates ile Rowling'in bir telefon görüşmesi yaptığını anlatıyor.
"Onun ofisindeydim ve David bir yandan yeni Harry Potter filmini çekerken, bir yandan da Jo ile konuşuyordu ve bana dedi ki, 'Hey, Jo seninle konuşmak istiyor,'. Rowling bana 'Children of Men'i (Alfonso'nun son filmini) gerçekten çok beğendiğini söylemek istemiş ve bilirsiniz, sayılı dakikalar çabucak geçer. Kendisi benim her şeyiyle çok takdir ettiğim bir kadın."Alfonso'ya, ileriki filmlere kesin olarak dönüp dönmeyeceği sorulduğunda ise şöyle söylemiş:
"Yapımcı David Hayman (Normalde soy ismi Heymen fakat bilerek 'Selam, Adamım' demiş) benim çok yakın arkadaşım ve onlar gibi benim de tek düşündüğüm şey, Rowling'in ne yaptığını görmek."