Ana Sayfa
Yardım
Takvim
Üyeler
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Ekim 14, 2008, 13:58:02
Duyurular
:
Harry Potter Cafe ~ Last.fm
grubuna gitmek için tıklayın.
Harry Potter Cafe | Forum
/
Harry Potter Konuları
/
Harry Potter
/
Kitaplar
/
Felsefe Taşı
(Moderatör:
Rüya
) / Konu:
Harry Potter ve Felsefe Taşı
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Harry Potter ve Felsefe Taşı (Okunma Sayısı 683 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
atafenli
Süt
Harry Potter ve Felsefe Taşı
«
:
Haziran 26, 2007, 03:32:03 »
Yazar: JK.Rowling
Çevirmen: Ülkü Tamer
Orijinal İsim: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Harry Potter, şanssız ve kötü yaşamının bu kadar çabuk değişeceğini asla bilemezdi, kendisine sıradan ve bazen bir köle gibi davranılmasından nefret de etse yapabileceği hiçbir şeyin olmadığını sanıyordu. Fakat sinirlendiğinde içinden gelen gücü hiç farkında olmadan kullanarak çoğu kez başını derde sokardı. İşte bu güç, içinde kıvrılan büyünün gücüydü; ve 11 yaşındayken başvurmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okuluna kabul edilmesiyle bu güç zor hayatını bir anda değiştirdi ve içindeki büyü sıcak bir demir gibi şekillenerek Harry’ i bir büyücü yaptı.
Bu fantastik seriye başlamanın anahtarı olan Harry Potter ve Felsefe Taşı’nda Harry; ailesinin nasıl öldüğünü, alnındaki yara izini, gerçek büyü dünyasını ve hatta öldürülmesini isteyenlerin olduğunu öğrenir. Bu küçük yaşında böyle şeyler yaşaması onu karmaşık bir ruh haline sürükler.
Harry bu kitapta ömründeki ilk arkadaşlarını edinir (Ron ve Hermione) ve bu arkadaşlarıyla maceradan maceraya koşar. Aynı zamanda okul içinde birçok düşman edinir (neredeyse tüm Slytherin binası). Ama bunlardan da önemlisi okul dışındaki düşmanı, adının telaffuzuzundan bile çekinilen, ailesinin katili, Lord Voldemort bulunmaktadır.
Ömründe hiç duymadığı bir spor olan Quidditch’de de bir ilk olarak küçük yaşında Gryfinndor takımına arayıcı olur. Quidditch oyunu onun için çok değerli olmaya başlar, bu spor sayesinde bazen dertlerini unutur, bazen çok heyecanlanır, bazen endişeye kapılır ama daima sevdiği bir alan olmuştur.
Bu Harry’nin Hogwarts’ta ilk senesi olduğu için; keşifleri de başka maceralara yol açar. Yasak Orman’da ömründe ilk defa gerçek korkuyla yüzleşir. Öğrencilerin girmesi yasak olan 3. katta ise çok vahşi bir hayvanın koruduğu bir şey olduğunu anlar. Aynı zamanda Nicolas Flemel’i araştırmak için doğum gününde hediye edilen görünmezlik pelerinini kullanarak kütüphanedeki kısıtlı bölüme girer.
Kısaca özetlemek gerekirse, son derece sıradan bir çocuk olan Harry Potter, hayatının nasıl değiştiğini bile anlamadan ömrünün macerasına girmiştir. Ölüme çok yaklaşır, hatta ölümle yüzleşir, gerçek acıyı tadar, ilk defa arkadaş edinir ve Lord Voldemort ile yüzleşmek zorunda kalır. Bütün bunları düşünürsek Harry Potter ve Felsefe Taşı, tüm kitaplar arasında en iyisi olarak nitelendirilemese de, kendi başına gerçekten aksiyon dolu ve heyecanlı bir kitap olma özelliği taşır.
Arka Kapak Tanıtımı
Harry Potter sıradan bir çocuk olduğunu sanırken, bir baykuşun getirdiği mektuplarla hayatı değişir: Başvurmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na kabul edilmiştir. Burada birbirinden ilginç dersler alır, iki arkadaşıyla birlikte maceradan maceraya koşar. Yaşayarak öğrendikleri sayesinde küçük yaşta becerikli bir büyücü olup çıkar.
J. K. Rowling'in zengin düşgücü, onu bebeğiyle yalnız yaşayan sıradan bir anneden, kitapları dünyada 100 milyondan fazla satan, 40'tan fazla dile çevrilen parlak bir yazara dönüştürdü. Kitapların artık "sanal" ortamda okunmaya başladığı bir çağda, Harry Potter genç kuşağı "gerçek" bir kitabın sayfaları arasında yepyeni bir dünyayı keşfetmenin heyecanıyla tanıştırdı.
Harry Potter'ın baş döndürücü "büyülü" dünyasına adım atmadan önce kemerlerinizi bağlayın!
Oleee filmi izledim, süperdi
Canım köpüşüm...
Sponsor Bağlantılar
Reklam
Re: Harry Potter ve Felsefe Taşı
«
Eklendi:
Ekim 14, 2008, 13:58:02 »
atafenli
Süt
Felsefe Taşı Karakterler Listesi
«
Yanıtla #1 :
Haziran 26, 2007, 03:32:55 »
Vernon Dursley: Harry’nin boynu görünmeyecek kadar kalın olan matkap şirketi sahibi eniştesi.
Petunia Dursley: Harry’nin sürekli komşuları gözetleyen at suratlı teyzesi.
Dudley Dursley: Harry’yi kum torbası olarak kullanıp ona çok çektirmiş olan kuzeni.
Lily Evans Potter: Zamanında çok beğenilen bir bayan. Kızıl saçlı ve olabildiğince güzeldir. Harry’nin de annesidir. Voldemort tarafından öldürülmüş.
James Potter: Gryffindor’un kovalayıcısıdır. Oldukça popüler bir Quidditch oyuncusu ve yakışıklı bir erkektir. Kesinlikle kontrol edilemez kuzgun karası saçları ve yuvarlak gözlükleri vardır. Harry Potter’ın da babasıdır. Voldemort tarafından öldürülmüştür.
Harry Potter: Gryffindor’un Arayıcısıdır. Babasından gelen aynı kontrol edilemez kuzgun karası saçlara ve annesinden aldığı zümrüt yeşili gözlere sahiptir. 1 yaşındayken annesi ve babası, Lily&James Potter, Voldemort tarafından öldürülmüştür. Karanlık Lord, Harry’yi de öldürmeye çalışmış; ancak mucizevî bir şekilde başaramamıştır. O andan sonra Harry Potter ise ‘Sağ Kalan Çocuk’ diye akıllara kazınmış.
Minerva McGonagall: Hogwarts’ta Biçim Değiştirme Profesörü, Gryffindor Başkanı ve Müdür Yardımcısıdır. Çok katı kurallara sahip bir karakterdir. Genelde yeşil cüppeler giyer ve saçlarını sıkı topuz yapar. Bu şekilde sert karakteristiğini aynen gösterir.
Tom Riddle(Lord Voldemort): Başkaları tarafından ‘Kim Olduğunu Bilirsin Sen’ ya da ‘Adı Anılmaması Gereken Kişi’ olarak anılan olabildiğince karanlık bir büyücüdür. Çoğu sihirbaz onun adını ağzına almaktan kaçınır. Harry’nin annesi ve babası, Lily&James Potter’ı,- öldürmüştür. Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Profesörü Quirrell’in bedenine girmiş ve Felsefe Taşı’nı çalmaya çalışmıştır.
Jim McGuffin: Muggle hava raporu sunucusu.
Ted: Muggle haber muhabiri.
Albus Dumbledore: Büyücü dünyasının en güçlü büyücüsü olarak kabul edilen ve şu anda Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okulunda müdürlük yapan, uzun beyaz saçlı, yarım ay gözlüklü sağlam bir karakteri bulunan büyücü. Harry’ye babasının bıraktığı Görünmezlik Pelerini’ni vermiş, Quirrell’in elinden kurtarmış ve onu bütün sene kollamıştır.
Dedalus Diggle: Teyzesi ile gezerken Harry’ye el sallayan büyücü. Voldemort’un kayıplara karıştığı sırada McGonagall onu yıldızları kaydırmakla suçlamıştır. Harry onunla ilk olarak Çatlak Kazan’da tanışmıştı.
Madam Pomfrey: Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun Hastane Kanadı’ndan sorumlu bayan.
Rubeus Hagrid: Voldemort’un Lily ve James Potter’ı öldürdüğü gece Harry’yi harabeye dönen evlerinin arasından çıkarmış, 11 yaşına geldiğinde de ona büyücü olduğunu müjdelemiştir. Yasa dışı olmasına rağmen ejderha yetiştirmeye kalkmış ve kitapta Felsefe Taşı’nı koruması için Fluffy adındaki üç başlı köpeğin sahibidir. Daha sonra köpeği Dumbledore’a vermiş ve sarhoş olduğu sırada fark etmeden Fluffy’nin nasıl atlatılacağını bir yabancıya söylemiştir.
Sirius Black: Hagrid Harry’i yıkıntılardan kurtardığında Sirius da yanındadır. Harry’yi yıkıntıdan götürebilmesi için uçan motorsikletini Hagrid’e vermiştir.
Marge Dursley: Vernon Enişte’nin kız kardeşidir. Harry’den nefret eder. Buldog köpekleri yetiştirir. Dudley’in doğum gününde Dursley Ailesi Hayvanat Bahçesi’ne giderken Harry’yi Marge Hala’ya bırakmayı düşünmüşlerdir.
Arabella Figg: Dursleyler’in bir yere giderken Harry’yi bıraktıkları bayan. Kedileri beslemekten zevk alıyor ve bir sürü kediye sahiptir.
Yvonne: Dursleyler Hayvanat bahçesine gitmeden once Harry’yi ona bırakmayı düşündüğü komşularıdır. Ayrıca Petunia’nın arkadaşıdır.
Piers Polkiss: Dudley’in onun çetesinden bir arkadaşı. Harry’yi döverken Harry’nin ellerini arkasından tutar. Hayvanat bahçesine giderken Dursleylerle birlikte gelmiştir.
Dennis, Malcolm, Gordon: Dudley’in çetesinden arkadaşları.
McKinnons: Voldemort’un öldürdüğü ailelerden biri.
Bones: Voldemort’un öldürdüğü büyücü ailesi.
Prewett: Voldemort tarafından öldürülen başka bir aile. Molly Weasley’in anne babası ve erkek kardeşleri bu ailedendi.
Cornelius Fudge: Sihir Bakanı. Kitapta sürekli Dumbledore’dan sürekli yardım istediğinden bahsedilmiştir.
Tom: Çatlak Kazan’ın hancısı. Harry ve Hagrid okul alışverişine giderken Harry’yle tanışmıştır.
Doris Crockford: Çatlak Kazan’da Harry ile tanışan bir büyücü. Tekrar tekrar sıraya geçip Harry’nin elini sıkmıştır.
Quirrell: Harry’nin ilk senesindeki Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nda Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni. Bedeni Voldemort tarafından ele geçirilmiştir. Felsefe Taşı’nı çalarken Voldemort kafasındaydı ve Harry’e dokunmaya çalıştığı sırada hayatını kaybetti.
Griphook: Harry ve Hagrid’i Gringotts’taki Harry’nin kendi kasası ve 713 numaralı Felsefe Taşı’nın bulunduğu diğer kasaya götüren cincüce.
Madam Malkin: Diagon Yolu’ndaki cüppe dükkânının sahibi.
Salazar Slytherin: Hogwarts’ın 4 büyük kurucusundan biri. Bir binaya onun adı verilmiştir.
Helga Hufflepuff: Hogwarts’ı kuran 4 kurucudan biri. Binalardan birine onun adı verilmiştir.
Godric Gryffindor: 4 büyük kurucudan biri. Binalardan birine adı verilmiştir.
Rowena Ravenclaw: 4 büyük Hogwarts kurucusundan biri. Binalardan birine adı verilmiştir.
Draco Malfoy: Harry ile aynı dönemden bir Slytherin öğrencisi. Aynı zamanda Harry’nin baş düşmanıdır. İlk kez Madam Malkin’in cüppe dükkânında karşılaşmışlardır.
Miranda Grashawk: Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu için yazılmış Temel Büyüler Kitabı’nın yazarı.
Bathilda Bagshot: Sihir Tarihi Kitabı yazarı
Adolbert Waffling: Sihir Kuramı kitabı yazarı.
Emeric Switch: Biçim Değiştirme İlk Adım kitabı yazarı.
Phyllida Spore: Binbir Büyülü Ot ve Mantar kitabının yazarı.
Arsenius Jigger: Sihirli Yiyecek ve İçecekler adlı kitabın yazarı.
Newt Scomonder: Olağandışı Yaratıklar ve Yaşadaıkları Yerler adlı kitabın yazarı.
Quentin Trimble: Karanlık Güçler; Kendini Savunma El Kitabı’nın yazarı.
Ollivander: Diagon Yolu’ndaki asa dükkânının sahibi. Harry, Voldemort ile kardeş
olan asasını ondan almıştır.
Hedwig: Harry’nin karbeyazı rengindeki sadık baykuşu. Onu doğum gününde Hagrid
hediye etmiştir.
Fred & George Weasley: Weasley ikizleri... Okulun neşe kaynağıdırlar. Acımasız şakaları ve insanları eğlendirmeleriyle tanınırlar. Gryffindor’da Vurucu olarak oynamaktadırlar. Harry ile trende ilk tanışanların arasındadır.
Ronald Weasley: Weasley ailesinin en küçük oğlan çocuğu. Harry’nin en yakın arkadaşıdır. Harry ile aynı yatakhaneyi paylaşmıştır. Beraberce maceradan maceraya koşmuşlardır.
Oleee filmi izledim, süperdi
Canım köpüşüm...
Rupert_Seda
Neden hayat büöle yaaa?! Ben daha eğlenceli olsunisterdimm ^^...
Telve
~~ I'm Sorry, I Can't Be Perfect!... ~~
Ynt: Felsefe Taşı Karakterler Listesi
«
Yanıtla #2 :
Haziran 26, 2007, 18:43:50 »
ama burda hermione seamus dean neville filch peeves sir nicholas ve daha birsürü karakter yookk
ama genede sağoll iyi bilgiler
~~Sed & Simc...Her zaman birlikteyiz!..~~
:'(~~Bilgi Bulut İ.Ö.O. 2006-2007 yılları 8-A sınıfı~~ :'(
Anka_wermisol
Şeker
Ynt: Felsefe Taşı Karakterler Listesi
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 15, 2007, 13:22:15 »
güzel bilgiler te$ekküRler...
Alastor MadEye Moody
Şeker
Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore
Ynt: Harry Potter ve Felsefe Taşı
«
Yanıtla #4 :
Ekim 20, 2007, 22:41:51 »
Güzel cok saolun.
ѕιηιя тαηιмαуαη вιя zєкα,єη вüуüк нє∂ιує∂ιя ιηѕαηα.
Mr.Moony presents his compliments to Professor Snape,and begs him to keep his abnormally large nose out of other people's business.
Mr.Prongs agrees with Mr.Moony and would like to add that Professor Snape is a ugly git.
Mr.Padfoot would like to register his astonishment that an idiot like that ever became a professor.
Mr.Wormtail bids Professor Snape good day,and advises him to wash his hair,the slimeball.
Favourite Teacher:Filius Flitwick
Favourite Lesson:Charm
Favourite Founder:Rowena Ravenclaw
Favourite HP Book:Harry Potter and the Chamber of Secrets.
Favourite Hause:Ravenclaw.
LORD OF RED CASTLE
/[-L-O-R-D-]\
Sert Espresso
Savaç bitmiştir!
«
Yanıtla #5 :
Kasım 05, 2007, 00:02:40 »
Uğraşmışsın helal olsun
NARUTO HAYRAN KULÜBÜ YARIŞMA
Be the Ultimate Ninja! Play
Billy Vs. SNAKEMAN
today!
miss-potter
~SoniAdorA~
UU Seherbazları
Sıcak Çikolata
~Lonca Editörcübaşısı~:p
«
Yanıtla #6 :
Aralık 21, 2007, 13:18:18 »
James Potter: Gryffindor’un kovalayıcısıdır.
james potter arayıcı değil miydi ya yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum
Harry Potter ve Umudun Büyüsü
<br /><br />
~Dans Kulübü~
<br /><br />~HPC Yazarları Loncası~
Poledra
Krema
Katy Perry!!
«
Yanıtla #7 :
Aralık 26, 2007, 18:28:24 »
Yok JK onun kovalıyıcı olduğunu açıklamıştı.Bu arada bilgiler için teşekkürler.Uğraştığın içinde tebrikler.
Katy Perry!
BilgeNazz
G.N.C
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Sıcak Çikolata
«
Yanıtla #8 :
Nisan 01, 2008, 08:39:51 »
Hp serisini baştan okumaya karar verdim herşeyi unutmuşum
Felsefe Taşı çok güzel bir kitapmış ya, daha önce okuduğumda fark etmedim. Harry herşeyi daha yeni öğreniyor:: Çok güzel
кєи∂ι ∂üиуαм fσяυмℓαяı
Eylül yıldızları gibi
Benden çok, uzağa yakın
Ve
Eylülün yaz sonuna gelişi gibi,
O cananın gelişi;
Ömrümün sonuna yakın...
Discovery
Tasarım Stüdyosu Üyesi
Telve
«
Yanıtla #9 :
Nisan 16, 2008, 23:11:13 »
Alıntı sahibi: BilgeNazz üzerinde Nisan 01, 2008, 08:39:51
Hp serisini baştan okumaya karar verdim herşeyi unutmuşum
Felsefe Taşı çok güzel bir kitapmış ya, daha önce okuduğumda fark etmedim. Harry herşeyi daha yeni öğreniyor:: Çok güzel
ewt ya bn de
sailormoon
Şeker
«
Yanıtla #10 :
Nisan 25, 2008, 18:12:30 »
emeğine sağlık ben kitapları herhalde 6 7 kere okumuşumdur şuan züm.anka yoldaşlığındayım tekrar ama hala aynı heyecanı hissediyorum ve her okuyuşta her zaman farklı şeyler görüyüoruz ve herşey yerliterine otoruyo
Muziplik Tamamlandı
dan_emy_rup
Süt
BaYıLaNa KaDaR DaNS eTMeYe VaR MıSıN??
«
Yanıtla #11 :
Mayıs 23, 2008, 16:29:50 »
nasıl yani ya jk kovalıyıcı olduğunu açıkladı daa neden o zmn hep snich le oynuyodu 5. kitapta yazıyo snich i gizli alıpta onunla oynamayı çok sevdiği nasıl oluyo şimdi
anlamadım ben bişey karıştı hepsi
emma_watson_1996
Süt
<º))))><.·´¯`·.`·.¸¸.·´´¯`··._.·»-(¯`v´¯)-»£MM¥»-(
«
Yanıtla #12 :
Haziran 20, 2008, 13:01:32 »
Birinci Bölüm: Sağ Kalan Çocuk 'ta Hagrid, "Sıradan bir adamın yaklaşık iki katı kadar uzun, en az beş katı kadar da şişmandı." diye tasvir ediliyor. Ancak Ateş Kadehi'nin 212. sayfasında "Normal bir insanın iki katı kadar uzunlukta ve en az üç katı genişliğinde olan Hagrid..." diye bahsediliyor.
Yani bu kadar dikkatsizlik olmaz yaa
emma_watson_1996
Süt
<º))))><.·´¯`·.`·.¸¸.·´´¯`··._.·»-(¯`v´¯)-»£MM¥»-(
«
Yanıtla #13 :
Haziran 20, 2008, 13:15:40 »
Dördüncü Bölüm: Anahtarların Bekçisi 'nde, Petunia Teyze, kardeşi Lily'den bahsederken ".tatillerde geliyordu eve, cepleri kurbağa yavrularıyla dolu, çay fincanlarını fareye çeviriyordu." diyor. Ancak Harry'nin Sırlar Odası ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitaplarında yaşadığı deneyimlere bakarak söyleyebiliriz ki, Genç Yaşta Büyücülüğün Makul Kısıtlanması Kararnamesi (1875, Madde C) gereğince evde büyü yapmak, okuldan atılmayı gerektiriyor. Aynı zamanda Uluslararası Sihirbazlar Konfederasyonu Gizlilik Nizamnamesi'nin üçüncü bölümüne göre de ciddi bir suç oluşturuyor. Hal böyleyken Lily evde nasıl büyü yapabiliyor?
Yine böle bi hata
the-marauders
Süt
"Draco Dormiens Nunquam Titilandus" PADFOOT
«
Yanıtla #14 :
Haziran 21, 2008, 01:08:49 »
bayağı uğraşmıssn tebrik edelim biz de emeklerini saol
bu arada o hatalardan çok var örneğin daha önce bahsetmiştim scabbers bi fare, hogwarts a giremez normalde ama percy ve ron kıvırıyolar bi şekilde. bence sevin okyayla kutlukhan kutlu bile daha çok dikkat ediyolar. bi ropört. okumuştum. hp sözlüğü falan da yapmışlar (biliyorum eski haber)
"Ölmekten korkuyordum", dedi Nick usulca. "Arkada kalmayı seçtim. Bazen merak ederim yapmamalı mıydım diye...neyse artık orası burası farketmez...zaten ben de ne buradayım, ne orada..." Küçük hüzünlü bir kahkaha attı. "Ölümün sırları hakkında hiçbir şey bilmiyorum, Harry, çünkü ben onun yerine hayatın cılız bir taklidini seçtim..."
*The Marauders Fan Club*Sirius Black Fan Club*Lily Evans Fan Club*Harry Potter Fan Club
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Harry Potter Konuları