* Üçüncü Bölüm: Hiç Kimseden Mektuplar 'da Vernon Enişte, diğer Dursley'leri ve Harry'yi denizin ortasındaki kayalığa götürmek için bir kayık kullanıyor. Ve Hagrid ertesi sabah Harry'ye kayalığa uçarak geldiğini söylüyor. (motosiklet olmadığını varsayıyoruz, çünkü bu kez de motosikletin nerde olduğu sorusu çıkacak.) Hagrid ve Harry şehre dönerken Vernon Enişte'nin kayığını kullanıyor. Peki, Dursley'ler nasıl geri dönüyor?
~Hagrid'in yaptığı büyü kayığın geri dönmesini de sağlıyor olabilir..ve evet söylediğim hata değilmiş..
kitaplarda mı tam bilmiyorum ama daha sonra bi yerde açıklandı.. bakınız şu yüzden=Hermione 6. Bölüm: Peron Dokuz Üç Çeyrek'ten Yolculuk'ta Ron Scabbers'a uyguladığı büyüyü gösterirken geliyor ve büyü işe yaramadığı zaman "Bu gerçek bir büyü mü sence? Pek işe yaramadı, öyle değil mi? Ben, alıştırma olsun diye, birkaç basit büyü denedim, hepsinden de sonuç aldım......" diyor ama Hogwarts dışında büyü yapamazlar.
~Okula gitmeden önce büyü yapsalar bile herhangi bir uyarı falan almıyorlar. (O zaman birsürü çocuk uyarı alırdı farkında olmadan büyü yaptıkları için.) * Beşinci Bölüm: Diagon Yolu 'nda Harry'nin okuduğu Hogwarts'ın malzeme listesinde "Öğrenciler bir baykuş YA DA bir kedi YA DA bir kurbağa getirebilirler." diye bir ibare yer alıyor. Bu durumda Ron, faresi Scabbers'ı nasıl getirebiliyor?
~bence bu bir hata değil.. 'Bunlardan başka bir hayvan getirilmesi yasaktır.' diye bişey yazılmamış sonuçta.. :S